28 Şubat 2013 Perşembe

28 Şubat 2013 İzmir At Yarışları Koşu Koşu Detaylı Analiz


1. Koşu:
1- Albitay: Geçtiğimiz sene pek de fena olmayan bir yıl geçirdi. Aslında yarış hayatına çimde başlamış olsa da kum atı olan Albitay, geçen sene Kasım ayındaki son yarışı ardından 2 aylık ara verdi ve 2 yarış gördü. Geçen hafta bu mesafede 8. olan at yarışı ön tarafa yakın bitirdi. Bugün daha iyi koşmasını bekliyorum ve süpriz oynamayı sevenlere öneriyorum.
2- Sarı Fırtına: Orjini itibariyle çok büyük işler beklenen bu at aslında bulunduğu yerden çok daha iyi yerlerde olması gerekiyordu. Ancak bir türlü isteneni veremedi. İngiliz atları için bana göre sınır olan 7 yaşına girdi ve artık yavaş yavaş yarış hayatının sonlarına doğru ilerliyor. Formunda da gerilemeler olacaktır. Bu, yarış kazanmaz anlamına gelmese de eskisi gibi olamayacaktır. Son yarışında üst grupla koştuğu bu pist ve mesafedeki yarışı tatminkardı. O gün zeminin ıslak olduğunu da unutmayalım. Kaba kumda eksik koştuğunu düşündüğüm bu atın bugünkü şansı süprizden öte değildir.
3- Executive: Aslında kan hattı çok iyi olan bu tayın maidenden henüz çıkmadığını ve yaklaşık 2 ay kadar ara verdiğini düşündüğümüzde şansı yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum. Yarış görecektir.
4- Good Prospect: Gelgin ekürisinin belki de en verimli atı oldu Good Prospect. Özellikle anne kan hattını hiç bir zaman inkar etmedi(Licola). Müthiş yarış karakteri 9 yaşına gelmesine rağmen formunu aynen devam ettirmesi ile at sahipleri ve yarışseverler tarafından parmakla gösterilen bir at. Üst gruptaki son 3.lüğü ile bugün de yine çok şanslılardan olacaktır.
5- Brave Grey: Enteresan bir tay. Bazen çok iyi bazen tanınmayacak halde. Kendisine göre üst grup sayılabilecek bu grupta süpriz yapmaya çalışacak. Son yarışı bu mesafede yakın ara 6. oldu. Anne kardeşi (Düz Çizgi) geçtiğimiz günlerde yarış kazandı  bakalım aynı başarıyı gösterebilecek mi?
6- Good Royal: Kalitesine çok inandığım bir at olan Good Royal yaklaşık 4 ay kadar ara verdi. Normal şartlarda bu grupla başedebilecek güçteki bu atın en büyük handikapı yarış nefesi olacaktır. Bugün için sadece yarış gösterilebilir.
7- Kızılcan: Üstün süratiyle bildiğimiz grup atı Out Of Sight'ın oğlu olan bu tay aslında şimdiye kadar bekleneni veremedi. Bugün de kazanırsa çok büyük bir süpriz olur. Ancak ben pek ihtimal vermiyorum.
8- Commodus: Ne orjine ne de yarışlarına bakıldığında pek ışık vermiyor.

2.Koşu:
1- Gozzan: Orjin itibariyle(Deviren-Kızımay) kum atı olan bu at geçtiğimiz sene çim yarışlarında da çok iyi koşular çıkardı. Şimdi gerçek pistine döndü. Son yarışında büyük kilo farklarından dolayı 3. olarak tam da bekleneni veremese de form durumu gayet iyi. Bugün de yine kilosu ağır olmasına rağmen başarılı koşacaktır.
2- Gökova: Aslında kan hattı çok üst düzey olmasa da şimdiye kadar 4 koşusunda da fena bir görüntü vermedi. Geçtiğimiz ay çim pistte maidenden çıktı. Jokey avantajı olsa da kazanırsa bana göre süpriz olur.
3- Küçükhan: Orjin itibariyle beğendiğim ancak yarışlarında bunu henüz yansıtamayan bu tayın yine orjin itibariyle mesafeye yatkınlığı konusunda şüphelerim var. Kazanırsa büyük süpriz olur.
4- Muhrip: Orjin, kilo, form ve ahır itibariyle koşunun en şanslı ismi olup tek dezavantajı orjininden dolayı mesafe olacaktır. Nefesi yeterse çok şanslı ve kazanması normal sonuç olur.
5- Demirkanat: Henüz maidenden çıkamayan bu tayın bugün de işi çok zor.
6- Gökçenefe: Orjin olarak çok beğendiğim bu tay henüz beklediğim seviyede olmasa da ilerleyen zamanlarda çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Bugün için de herşey lehine olup süpriz şansına sahiptir.
7- Soylukral: Son yarışı hayal kırıklığı olsa da orjin ve form itibariyle gayet iyi olan bu tay, mesafeyi yadırgamadığı takdirde bu sefer uygun jokeyiyle şanslı olabilir.

3.Koşu:
1- Mert: Kaba kumda henüz bir başarısı olmayan atın bugünkü şansı süprizden öteye geçmeyecektir.
2- Orkunbey: Döneminin en iyi atlarından olan Selenay ve bugün yine çok başarılı koşular yapan Gülzeycan'ın   anne kardeşi olan bu atın form durumu fena sayılmaz. Grup sert olsa da pist, mesafe ve kilo avantajlarıyla başarılı bir koşu çıkarabilir.
3- Pala Dayı: Form durumu pek parlak değil. Tek avantajı kalitesi.
4- Sertboğaç: Bu at için çim-kum farketmiyor mesafe de öyle. Form durumu da gayet iyi. Jokey de gayet yerinde. Büyük aksilikler yaşamazsa bence başarılı bir yarış koşacaktır.
5- Yavuzbey: Annesi Kızlarkızı, Türk atçılığının büyük isimlerinden olan Sergen'in kardeşi olan bu atın kan hattıyla ilgili daha da fazla söze gerek yok sanırım. Yaklaşık 3,5 aylık aradan sonra 2 yarış gören kaliteli at istenen düzeye gelmiş gibi görünüyor. Pistin ıslak olması halinde mesafeye uygunluğu ve jokey avantajıyla yarışın en şanslı atı olacaktır.
6- Yavuzşah: Kaba kum yarışlarına pek tanık olmadığımız bu at, kum pisti yadırgamadığı takdirde mesafe ve jokey avantajıyla süpriz şansına sahiptir.
7- Hisarpınar: Kaba kumda ve uzun mesafede alt grubu geçti. Daha önce çim yarışlarında iyi gruplarda da başarılı yarışlarına tanık olduğumuz atın bu pistte ve bu grupta ne yapacağı soru işareti, şansı ancak süpriz olacaktır.
8- Kibar: Kumda henüz bir başarısına tanık olmadığımız kısrak bugün için bu grubu geçmesi büyük bir bomba olur.
9- Tulyakızım: Bir önceki kum pist yarışında benzer bir grupta yaklaşık 100 metre geride bitirdi yarışı. Tek avantajı mesafe.
10- Esenhanım: Hayatım gibi bir kısrağın tam kardeşi olan bu kısrak onun gibi olamasa da zaman zaman etkili yarışlar çıkarabiliyor. Form durumu da fena sayılmaz. Kazanırsa hoş bir süpriz olur.
11- Ateş: Zaman zaman başarılı koşan safkanın son form durumu pek de parlak değil. Bu form durumuna bakarak bugün için şanslı olabilmesi zor görünüyor.
12- Battal: Çok fasılalı koşan kaliteli safkan, 10 ay aradan sonra 1 yarış gördü ama yaşını da göz önüne aldığımızda yeterli olabileceğini sanmıyorum.
13- Özgünboy: Kaliteli bir kan hattına sahip olsa da bugün için işi çok ama çok zor.
14- Gece Yıldızı: Koşsun görelim.

4. Koşu:
1- Cool Girl: Thunder Best gibi bir anneye sahip olan tay ilk yarışı olması sebebiyle nefesten etkilenmezse şanslı safkanlardan olacaktır. Doğubeyi ve Takarabune gibi sınıf atların tam kardeşidir.
2- Deli Gönül: Susturan gibi bir kalitenin yavrusu olan bu tay henüz ışık vermedi.
3- Feride Ana: İlk iki yarışında da beklenen düzeyde olmadığını gördük. Şansı çok süprizde.
4- Gran Tormenta: Son iki yarışı çok kötü oldu. Çok iyi bir babaya sahip, şansı ancak koşu tecrübesiyle çok süprizde.
5- Green Queen: Orjini, form durumu ve bence İngiliz taylarına çok iyi binen jokeyiyle şanslı isimlerden olacaktır.
6- Gümüştınaz: Orjini gayet iyi, bir yarış gösterildi. Süpriz şansına sahip olacaktır.
7- Luckyebrar: Henüz ilk yarışı, orjini gayet iyi. Süpriz.
8- Nisan Rüzgarı: Gördüğü yarış sonrası bu kadar ara vermesi düşündürücü. Ben pek şanslı olacağını sanmıyorum.
9- Ramankızı: 2 yarış koştu, ışık vermedi ve şimdi 2 ay ara verdikten sonra sahalara dönüyor. Babası açık yarış atı Manas olsa da şansı çok az.
10- Skyfront: Hem annesi hem babası beğendiğim atlardı. Kalitesine inanıyorum ancak henüz yarışlarında ışık vermedi. Şansı çok süpriz.
11- Trend Topic: Annesi Chestnut'ın annesi Apple Blossom Castle Rising kızıydı ve bugüne kadar çok başarılı atlar verdi. Babası da Desert Sound gibi bir açık yarış atı. Ancak bu tay henüz istenen seviyede değil. Şansı çok az.
12- Üzüm Kız: Orjini fena değil, yarışlarında da 1-2 kez göze batmıştı ancak sonradan bozuldu, belliki bir sorunu vardı. Şimdi 2 ay ara verdikten sonra geri dönüyor. Çok süprizde değerlendirilebilir.

5. Koşu:
1- Red Eye: Kilosu ağır olsa da form durumu gayet tatminkar, süprizde şansı var.
2- Orkunhan: Orjinini çok beğeniyorum. Form durumu da gayet iyi. Jokey de uygun. Şanslılardan olacaktır.
3- Terex: İlk yarışında oldukça beğenildi. Orjini da gayet iyi. Bugün de şanslı olacaktır.
4- Kalesh: Orjin itibariyle sürat yarışlarında ileride de adından söz ettirecek. Son yarışında da gayet iyiydi. Süpriz şansına sahiptir.
5- Borgata: Son iki yarışında tabela içinde kendisine yer buldu. Bu sefer klas jokeyi de var. Bence en şanslı isim olacaktır.
6- Beyazıt: Maidenden yeni çıktı. Orjin gayet iyi. Kilo avantajı da var. Süpriz.
7- Megas: Çok iyi bir orjine sahip. Maidenden de çıktı. Jokeyi de uygun. Süpriz.

6. Koşu:
1- Justin Time: Kalite safkan ancak kaba kum performansı soru işareti. Çok süprizde.
2- Last Story: Kum pistte pek izlemediğimiz safkanın kalitesiyle ve orjinine bakarak kumda iyi koşabileceğini düşünüyorum. Süprizde değerlendirilmelidir.
3- Paris Dakar: Formu iyi ancak kilosu sorun çıkarabilir. Çok süprizde.
4- Mustafa Ağa: Daha önce koştuğu kum yarışlarında pek başarılı olamadı. Ancak formuyla süpriz yapabilir.
5- Cross The Line: Orjin itibariyle kum pistte ve uzun mesafede başarılı olmasını bekliyorum. Jokey avantajıyla da şanslı olmasını bekliyorum.
6- Red Fire: Form durumu oldukça iyi. Uygun jokeyiyle iyi koşabilir.
7- Roketatar: Pist ve mesafe lehine, kilosu da çok uygun. Form durumunu da göz önüne aldığımızda şanslı olabilir.
8- Alakan: Herşey lehine, yarışın en şanslı ismi olacaktır.
9- Adıgüzel: Her ne kadar genelde çim koşmuş olsa da orjin itibariyle kum pistte de başarılı olabilir. Form durumu gayet iyi, kilosu uygun, tek dezavantajı tecrübesiz aprantisi olacak. Süpriz.
10- Golden Hoof: Kilosu çok uygun ve jokeyi iyi. Şansı süprizde.
11- Grand Star: Sentetik pistte fena değildi, kaba kumda ise tek yarışında 2. oldu. Ancak mesafe çok ters. Çok süpriz.
12- Ömer Turgay: Kumda hiç başarısı yok. Kapalı kutu.
13- Gümüşçay: Şanslı olmasını beklemiyorum.
14- King Citrus: Şanslı olmasını beklemiyorum.

7.Koşu:
1- Son İmparator: Son yarışı şaşırtıcı olsa da ölçü değil. Kalite safkan şanslı olacaktır.
2- Şahşamil: Yaklaşık 4 ay kadar ara verdi, nefesten etkilenmezse grup çok müsait, şanslı olabilir.
3- Tokcan: 2 ay aradan sonra yarış gördü. Kaba kumda soru işareti. Şansı ancak süprizde.
4- Demirbaş: Herşey lehine, formu ve kilosu da uygun. Şanslı olabilir. Dikkat.
5- Kıroğlum: 2 ay ara verdi, ondan önceki form durumu da kötüydü. Kalitedir ama yine de şansı çok az.
6- Kamber: Herşey lehine, form durumu üst düzey. Jokey de uygun. Tek dezavantaj kilosu. Yine de şanslılardan.
7- Kısaslı Yiğit: Kilosu çok uygun, grup sert ama süpriz şansı var.
8- Kareas: Form durumu oldukça iyi ve herşey lehine. Bu sefer jokey de uygun. Şanslı olacaktır.
9- Galatalı: Tabela etrafında geziniyor. Herşey lehine. Kazanırsa şaşırmam.
10- Yağızım: Çok süprizde.
11- Fatih Nazar: Form durumu fena değil. Eküri avantajı da var. Şanslı olabilir.
12- Osmancan: Şanslı olacağını sanmıyorum.
13- Ege Efesi: Ekürisine yardımcı olacak.
14- Kebeli: Çok formda en şanslılardan.