9 Nisan 2013 Salı

09.04.2013 Adana At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

www.ganyansitem.tr.gg

Altılı Ganyan

1. Ayak

6- Wolf Blood: Kaliteli safkan katıldığı üst grup koşusunda startla birlikte öne çıkmış, 800'ler üzerinde rakipleri basmaya başlayınca kendisi de teşviklere başlayıp erken tempoyu yükseltince virajı da 2-3 boy avansla dönmesine rağmen son 200'de rakiplerine teslim oldu. Bu sefer 2-3 gidip virajda yürürse ya da önde gidip temposunu erken yükseltmek zorunda kalmazsa bu gruptan üstün olan safkan kazanmaya yakın isim olacaktır.

Bu yarışta; Ö. Ahlat ile start sorunu çözmeye çalışılan, acaba düzeldi mi derken U. Temur'la son yarışında yine yaklaşık 200 mt startta kalıp yarışı gezinti şeklinde tamamlayan 5 numaralı Sabah Güneşi, son kısa mesafeli yarışta yarış başlarında aralarda sıkışıp en gerilere düşen düzlüğe dönülürken de faul yiyip orta kulvardan son 200'de vites arttırarak gelip 4. olan ve bu sefer daha uygun bir mesafede koşacak olan sallı at 4 numaralı Pearl Harbor yarışın diğer şanslı ismi olacaktır.

2. Ayak

8- Sinanağa: Urfa'da katıldığı son yarışı kesinlikle ölçü olmayan safkan, gayet tatminkar bir forma sahip. Son yarışlarında ya mesafeye ya jokey hatasına ya da pist değişikliğine kurban gitti. Bu sefer ideal pist ve mesafesinde stiline uygun jokeyiyle sonlarda yapacağı etkili sprintle yarışı kazanmaya en yakın isimdir.

4- Abjarkaya: Urfa'da katıldığı yarış ölçü değil, özellikle uzayan mesafelerde sabırlı koştuğu zaman çok başarılı yarışlarını biliyoruz. Çok uyumlu olduğu jokeyi ve ciddi kilo avantajıyla yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; kısa mesafede ağır kiloyla koştuğu yarışında tabela dışında kalsa da özellikle uzayan mesafelerde çok iyi koşan 10 numaralı İbişanoğlu, bizi yanıltmayarak aradan sonra katıldığı yarışı güzel bir şekilde kazanan kaliteli safkan 5 numaralı Gönülveren, yine bizi yanıltmayarak güzel bir yarış kazanan ve uzayan mesafelerde farklılaşan kilo avantajlı 7 numaralı Akınalp, oldukça iyi bir forma sahip ve uzayan mesafelerde çok daha iyi koşan 9 numaralı Işıkhan yarışın diğer şanslı isimleri olup yarışın büyük bombasını kısa mesafelerde 2 yarış koşup 4-6 yapan ancak iki yarışında da son 200'lere kadar liderlik mücadelesi veren ve özellikle uzun mesafelerde daha iyi gruplarda yarış kazanmış 1 numaralı Barsbay yapabilir.

3. Ayak

2- Padri Padre: Son dönemde sürekli uzun mesafelerde start alan safkan yine katıldığı son uzun mesafeli yarışında öndeki rakibini kolay tempoda kovalayıp 800 üzerinde  çok kolay bir şekilde yanına geldikten sonra düzlükle beraber ayırıp gidecek izlenimi verse de arttıramayıp 3. olmuştu. Orta mesafelerde de başarılı koşacak izlenimi veren safkan yarışın en iddialı ismi olup küçük kuponlara riske edilebilir.

1- Three Budies: Güzel bir sprint yaparak kazandığı yarışın ardından koştuğu iki yarışında da başarısız olurken son katıldığı yarışında, yarışın yavaş tempolarla gitmesinden dolayı sprint yapma imkanı bulamamış ve  tabela dışında kalmıştı. Orta mesafede yarışın süratli gitmesi ve aprantisinin hata yapmaması halinde etkili sprintiyle devreye girebilecek isimlerden birisi olacaktır.

Bu yarışta; son uzun mesafeli yarışını ölçü almadığım 3 numaralı From The Sea ve maidenden çıkarken oldukça iyi görünen 7 numaralı Unaccountedsoldier diğer şanslı isimler olacaktır.

4. Ayak

5- Royal Pride: Sahip değiştirdikten sonra Ankara'da bir yarış koşan safkan, bir önceki yarışında da olduğu gibi starttan biraz tereddütlü çıkıp viraj üstünde de kapanınca öndeki rakibinin aldığı avansı kapatamadı. Bu sefer kilo avantajına da sahip safkan ayağına çabuk olmasıyla bu mesafede mutlak favoridir.

Bu yarışta; ayağına çabuk olmasından dolayı koşabileceği en iyi mesafede 4 numaralı Royal Power, Urfa'dan hazır getirilen 1 numaralı Tekcan yarışın diğer şanslı isimleri olup düzenli idmanlarla form tutma çabası içinde olan ve bu tip mesafeleri seven 3 numaralı Hermosa yarışın sürprizini gerçekleştirebilir.

5. Ayak

4- Mehmetcan: Artık maidenden çıkma zamanı gelmiş olan tay katıldığı son yarışında startta 10-12 boy kalmasına rağmen doldurup grup içine girdikten sonra düzlükle beraber dış kulvardan yaptığı sprintle 4. olarak oldukça dikkat çekti. Orjin itibariyle kardeşleri genelde uzayan mesafelerde başarılı olmuş safkanlar. Bugün startta çok fazla oyalanmadığı takdirde yarışı kazanıp maidene veda edeceğini düşünüyorum. Tek önerimdir.

6. Ayak

5- Atakan Rüzgarı: Verdiği ara sonrası yarış gören safkan, katıldığı yarışta 1. kulvarı çekinde bariyerde sıkışmamak adına grupta ancak arkalarda yer bulabildi kendisine, düzlükten itibaren iç kulvardan yaptığı ataklar kendisine tabela getirmese de tatminkardı. Artan yarış nefesi ve kondisyonuyla bugün ilk şanslı isim olacaktır.

4- Sırkale: Katıldığı son yarışında startta 5-6 boy oyalanmasına rağmen düzlükte en dış kulvardan yaptığı müthiş sprintiyle fotoda 2. kalan safkan adeta tırnağının ucunda. Herşey lehine olan safkanın tek dezavantajı kendisine ilk defa binecek olan aprantisi olacak. Aprantisi hata yapmadığı takdirde yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; bir süredir Urfa'da yarış koşturulan ve kalitesine çok inandığım 8 numaralı Al Eşref, tabela dışında kaldığı yarışı ölçü olmayan 2 numaralı Kökağa, istikrarlı yarışlar koşan 1 numaralı Digor, kısa bir süre dinlendirilen 12 numaralı Yürübe, orjin itibariyle daha iyi gruplarda da iş yapabilecek kalitedeli 13 numaralı Roket Kız diğer şanslı isimler olacaktır.


   Mini (Misli) Altılı                                          Normal Altılı         
6     8     2     5     4     5                             6     8     2     5     4     5
       4     1                   4                             5     4     1     4            4
      10                                                        4    10    3     1            8
       5                                                                5                          2
                                                                         7                          1
        0,80 TL                                                    9
                                                                         1

                                                                                 47,25 TL

                                   Geniş Altılı           
                         6     8     2     5     4     5
                         5     4     1     4            4
                         4    10    3     1            8
                                5     7     3            2
                                7                          1
                                9                         12
                                1                         13

                                   117,60 TL

Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

436 - Dortmund - Malaga Ş. Ligi Detaylı Analiz ve Tahmin

www.ganyansitem.tr.gg

Ş. Ligi çeyrek final eşleşmesinde herkesin favorisi tabiki Dortmund'du. Ancak yine de karşı tarafta bir İspanyol takımı olması onların her an sürpriz yapabilecek bir takım olması konusunda herkesi şüpheye düşürmüştü. İlk maçta karşılıklı pozisyonlar olsa da Dortmund en az 4 tane %100 pozisyonu harcadı. Yine de kendi evlerinde oynayacakları için deplasmanda aldıkları 0-0'lık sonuç avantaj oldu. Bu skorun tek dezavantajı tek çarenizin kazanmak olmasıdır. Olası bir gollü beraberlikte turu Malaga'ya getirecek. Dolayısıyla maçta Dortmund öne geçse bile korumaya gidecek olur da bir gol yerse büyük hüsran yaşar. Dortmund ligdeki son maçında evinde Augsburg'u 4-2 yendi. Malaga ise Sociedad deplasmanından 4-2'lik bir hezimetle döndü. Dortmund'da defansın önemli ismi Hummels ve önemli hücum silahlarından Kuba'nın durumları belirsiz. Malaga'da ise defansın önemli ismi Wellington, orta sahanın önemli isimleri İturra ve Eliseu oynamayacaklar.
Kendi seyircisi önünde oynayacak olan Dortmund kendi sahasında çok daha iyi takımları dize getirdi. İlk maçtaki 0-0'ın avantajını koruyup bu maçta galip geleceklerdir. Erken bir gol olması durumunda fazla gol izleyebiliriz. MS-1, MS-H1 sürpriz 3,5 ÜSTÜ


Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl







435 - Galatasaray - Real Madrid Ş. Ligi Detaylı Analiz ve Tahmin

www.ganyansitem.tr.gg


Turun favorisini zaten söylemeye gerek yok. Baştan beri tabiki Real Madrid'di. Galatasaray acaba bir sürpriz yapabilir miyim diye yola çıkmıştı. İlk maçta deplasmanda sadece savunma yapmak yerine futbol oynamaya çalıştı ancak karşısındaki de sonuçta bir dünya deviydi. Golü bulabilecek pozisyonlar da buldu ama başarılı olamadı. Mutlak bir penaltı hakem hatasıyla hiçe gittiği gibi o pozisyonda hakem bir de Burak'a kartını gösterince bu maçta cezalı duruma düştü. Dany de bu maçta forma giyemeyecek bir başka isim. Galatsaray olaylı maçtan yenik duruma düştüğü Mersin karşısında eksik oynamasına rağmen 3-1 galip ayrıldı. Real Madrid ise ligde şampiyonluk şansı olmadığı için tamamen Ş. Ligi'ne konsantre durumunda. Son yıllarda kupaya yaklaşamadılar bile. Mourinho kupayı kazanıp sezon sonu ayrılmak istiyor. Bugün defansın önemli ismi Ramos cezalı, Pepe ise büyük ihtimalle oynamayacak ancak durumu yine de belirsiz, orta sahada X. Alonso ve Kaka yoklar. 
Daha önce Avrupa kupalarında enteresan maçlarını izlediğimiz Galatasaray'ın öyle veya böyle bu maçta yenilmeyeceğini düşünüyorum. Karşılıklı goller beklediğim maç gol barajını da aşar. 3,5 ÜSTÜ


Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

489 - Newcastle - Benfica Uefa Avrupa Ligi Detaylı Analiz ve Tahmin

www.ganyansitem.tr.gg

İlk maçtan, öne geçmesine rağmen sonrasında 3 gol yiyen Newcastle dezavantajlı bir skorla ayrıldı. Deplasmanda gol atmış olmaları bir avantaj gibi görünebilir ancak karşılarında bana göre kupanın net favorisi Benfica var. Yine de evlerinde 2-0 kazanmaları halinde tur atlayacaklar. Ligde hala düşme potasından net olarak uzaklaşabilmiş değiller. Aslında tempolu ve fena da futbol oynamıyorlar ama sonuçta orası da Premier Lig. Kupada ise sürpriz peşindeler. Demba Ba'yı Chelsea'ye kaptırdılar. Papis Cisse de en az onun kadar iyi bana göre. Benfica liginde 5 hafta kala 4 puanlık bir avantaj yakaladı. Benim zaten sezon başında favorimdi ve buradan da bırakacaklarına ihtimal vermiyorum. İzleyen herkesin beğenisini kazanan bir futbol oynuyorlar.
Turun ve kupanın bana göre net favorisi Benfica buradan istediğini alarak dönecektir. Ancak tek farklı yenilgiler de yarayacağı için maç sonucu oynamak yerine gol bahsine yönelmek daha mantıklı geliyor. Newcastle'a asgari 2 farklı bir galibiyet yaradığından gollü bir maç olması muhtemel görünüyor. 2,5 ÜSTÜ, alternatid 3,5 ÜSTÜ



Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

488 - Lazio - Fenerbahçe Uefa Avrupa Ligi Detaylı Analiz ve Tahmin

www.ganyansitem.tr.gg

Saraçoğlu'ndaki ilk maçta aslında çok ortada giden bir maçtı. Kırmızı karta kadar kimse kimseye üstünlük kuramadı. Arada karşılıklı yakalanan pozisyonlar vardı. Ancak bir anda kırmızı kart ve penaltı bir anda Fenerbahçe'yi oldukça öne çıkardı. Bence turu garantilemek için rakibini de eksik ve abondone yakalamışken daha fazla gol atmalıydı. Ancak yine de çok büyük bir avantajla gidecekler. Herkes turdan emin. Tek sıkıntı Fenerbahçe'nin futbolundaki istikrarsızlık. İnşallah bu orada olmaz. Son maçta Orduspor'u deplasmanda yendiler. Bu maçta Emre, Sow yoklar. Buna karşın Lazio, Pazartesi günü derbi maçta deplasmanda Roma ile 1-1 berabere kaldı. Öne geçtiler ancak koruyamadılar ve ikinci yarının ortasında kırmızı kart görüp maçı da eksik tamamladılar. Ancak yine de öne geçecek pozisyonları buldular ama değerlendiremediler. Uzun süredir eksik olan oyuncular dışında bu maçta eksik oyuncusu yok.
Turun favorisi ilk maçın sonucuyla Fenerbahçe ama maç İtalya'da. Fenerbahçe'nin istikrarsız futbolunun yanısıra bu maçta Sow ve Emre'den faydalanamaması büyük dezavantaj. Ben maçı Lazio'nun kazanacağını düşünüyorum. Gol barajı da aşılabilir. MS-1, alternatif 2,5 ÜSTÜ


Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

470 - Barcelona - PSG Ş. Ligi Detaylı Analiz ve Tahmin

www.ganyansitem.tr.gg

Ş. Ligi bu eşleşmesinde herkes İbra ve Barça'nın karşılaşmasını merakla bekliyordu. Turun favorisi tabiki Barça. Ancak ilk maçta hakem sadece Barcelona'nın kalesine gol atmadı onun haricinde elinden geleni yaptı PSG için. Buna rağmen Barcelona tur için gerekli skoru yakalayarak döndü. Barcelona liginde artık şampiyon oldu ve onların da tüm konsantrasyonu Ş. Ligi şampiyonluğu için. Bu maçta Mascherano cezalı, Adriano yok ve en önemlisi Messi'nin durumu kritik. Buna karşın PSG ligde 7 hafta kala 7 puan farkla önde, buradan şampiyonluğu vereceklerini sanmıyorum. Zaten bu olursa bu kadar yatırım yapılan bir takım sanırım dağılır. Lavezzi ve İbra önderliğinde bazen çok vasat bazen de çok iyi oynayabiliyorlar ancak bu sefer karşılarındaki Uzay Takımı var ve maç Nou Camp'ta. Defanstan Alev ve orta sahadan T. Motta'nın durumları belirsiz ancak orta sahanın önemli ismi Matuidi cezalı. 
PSG önemli isimlere sahip ancak Nou Camp'ta Barcelona'ya direnmeleri çok zor. Bu maçtaki skoru Messi'nin oynayıp oynamayacağı direk etkileyecek. Barca ilk maçtaki aleyhine verilen kararlardan dolayı oldukça hırslı. Bu maçı rahat kazanacaklarını düşünüyorum. MS-1, alternatif MS-H1.


Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl