5 Nisan 2013 Cuma

05.04.2010 İstanbul At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

1- Sarımayben: Yine ağır kiloyla katıldığı son uzun mesafeli yarışında tatminkar bir dördüncülük elde eden safkan, zaman zaman bu tür mesafelerde başarılı yarışlarını hatırlıyoruz. İstense apranti bindirip, apranti indiriminden faydalanabilirlerdi ancak bunu tercih etmeyip M. Kaya'da ısrar eden ekürinin kilodan çekinmediğini düşünüyorum. Bugün yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.
2- Cemilem: Yaklaşık 2 aylık bir ara verdikten sonra galop da yapmadan katıldığı son Bursa yarışında 4. olan safkan, o yarışında virajı oldukça kolay dönüp düzlükten sonra bir ara gelir gibi olmasına ve jokeyinin tüm gayretlerine rağmen istendiği gibi arttıramayarak 3. olurken nefesten olumsuz etkilendiği görüldü. Nefes açığını gideren safkan bu sefer daha şanslı olacaktır.
3- Cibek: Yaklaşık 100 günlük bir aradan sonra Bursa'da yarış gören safkan bu tür mesafelerde zaman zaman etkili koşular çıkarabilecek yetenekte. Son yarışında da son 300 geçilirken gruba hakim olur gibi göründü ancak bu metrelerden sonra düşen temposuyla tabela dışında kaldı. Hazırlıklarına Bursa'da devam eden safkan sürpriz şansına sahip olacaktır.
4- Nazarat: Katıldığı son yarışında virajdan sonra jokeyinin gayretlerine rağmen hiç işlemeyen safkanın şansı çok sürprizde.
5- Ayyüce: Favori olarak katıldığı Bursa'daki son koşusunda bekleneni veremeyen safkan, daha önceki koşularında kolay gittiği yerlerde bu sefer teşvikle gidip virajdan sonra da yerinde sayarak Bursa pistini pek sevmediğini göstermiş oldu. Bu sefer sevdiği pistte koşacak olan safkan iyi hazırlıkları ve hafif kilo avantajıyla jokeyinin hata yapmaması halinde yarışın en şanslı isimlerinden birisi olacaktır.
6- Dilekkaya: Son yarışında tabela dışında kalmasına rağmen aşama içinde olan safkan daha önce birlikte yarış kazandığı aprantisi, kilo ve eküri avantajıyla iddialı olmaya çalışacaktır.
7- Hırçınkaya: Katıldığı son uzun mesafeli yarışında starttan 20-30 metre geç çıkınca jokeyi yarış boyunca safkanı yarışa hiç sokmayıp adeta gezinti şeklinde bitirdi. İyi durumda olan safkan eküri avantajıyla şanslı olabilir.
8- Frikya: 1 sene ara verdikten sonra katıldığı son yarışında önde numara götüren safkan yarışa tam hazır olarak girmediği halde son metrelere kadar liderlik mücadelesi verip yarıştan 3. olarak ayrıldı. Bu sefer nispeten daha iyi nefesi ve müsait kilosuyla aksiyonlarını da beğendiğim safkan iddialı olacaktır.

2. Ayak

1- Yaramaz Çocuk: Yarış hayatına fırtına gibi başlayan safkan, Bursa'da katıldığı son yarışında ilk defa geçildi. O yarışında kaliteli rakibinin temposuna ayak uydurup viraja hemen arkasında dönmesine rağmen düzlükte onun sprintine karşılık veremedi ve 2. kalırken yine de tatminkardı. Bugün kilo dezavantajına rağmen sürprize imza atabilir.
2- Red Eye: Yarış hayatına İzmir'de başlayıp yine orada devam eden tay katıldığı son uzun mesafeli yarışında çok gereksiz yere ve kendi stiline ters bir şekilde öndeki rakibini yakın takip edip son 800 metre boyunca da teşvik yapınca kazanabileceği yarışta yakın ara 3'lük. yaptı. 50 günlük bir ara vermesine rağmen bana göre daha iyi koşmasını beklediğim sentetik pistte dinçlik yarışı yaparak sonlardaki etkili sprintiyle en şanslı isimlerden olacaktır.
3- Araçin: Verdiği ara sonrası 2 yarış gören safkan, yarış nefesini arttırmış olup çok sürpriz arayanlar değerlendirebilir.
4- Möngke: Yaklaşık 3 aylık bir ara verdikten sonra yarış gören safkan, virajı önlerde döndü ancak düzlükten itibaren nefesten etkilenerek tabela dışında kaldı. Kondisyon açığını gideren safkan iyi idman durumuyla yarıştaki şanslı isimlerden olacaktır.
5- You And Me: Yaklaşık 70 günlük bir ara verdikten sonra katıldığı yarışta, yarışı 2. takip eden safkan virajla birlikte yürüyüp liderliği almasına rağmen son 250 geçilirken içinden ve dışından gelen rakiplerine geçilerek 4. oldu. Yarış kondisyonunu arttıran safkan, düzenli idmanlarıyla biraz sanırlı koşması halinde şanslı olacaktır.
6- Bay Barbarossa: Güzel bir yarışla maidenden çıktıktan sonra kendisi için oldukça ters bir mesafede ve sert grupta koşan tay o yarışta bir varlık gösteremedi. Bu sefer ideal mesafesinde koşacak olan safkanın iyi idman durumuyla şansı çok sürprizde olacaktır.
7- İsmetinoğlu: Bursa'da katıldığı son yarışında startla birlikte önde numara götüren safkan, viraja da 2-3 boy farkla rahat girip düzlükten itibaren de farkı açarak rahat bir 1.'lik elde ederken oldukça iyi göründü. Yeniden İstanbul'a getirilen safkan idmanlarında, yakaladığı formunu devam ettirdiğini belli etti. Şanslı isimlerdendir.

3. Ayak

1- Cancan: Katıldığı son yarışında, iyi bir bekleme yapan safkan düzlükten sonra yaptığı sprintiyle yarışı kazanırken, dışındaki safkanların tüm ataklarına da karşı koyarak göz doldurdu. Eküri avantajıyla sürpriz arayanlar tercih edebilir.
2- İnvincible Rock: Bursa'da katıldığı son yarışında güzel bir bekleme yapan safkan son 400'den sonra ataklarını sıklaştırıp hiç mücadele bile etmeden bizleri de yanıltmadan oldukça kolay bir yarış kazanırken elinde daha çok sermaye vardı. Güçlü pedigrisi ve güzel aksiyonlarıyla ileride açık yarış atı olacak izlenimi veren safkan bugün de yarışın en şanslı isimlerindendir. 
3- Shaylee: İyi grupta katıldığı son yarışında, grubun gerisinde bekleme yapan safkan, virajı da 5. dönüp orta kulvardan, dışına da Verdasko'yu alıp güzel sprintiyle fotoda 2. olurken oldukça formdaydı. Çok iyi idman durumuyla formunu koruyan safkan yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.
4- Jigglypuff: Son anda değişen jokeyiyle katıldığı yarışında düzlükte yaptığı güzel sprintle son 200'de rakiplerine hakim olup bizi yanıltmayarak yarışı kazanırken oldukça iyiydi. Bugün sertleşen grupta sürpriz şansına sahiptir.
5- Pan Amore: Katıldığı iyi gruptaki son yarışında arkalara yakın bekleme yapan safkan, düzlükten sonra orta kulvara çıkıp sprint yapacağı sırada dışındaki atlara da faul yaptı ve 4. oldu. O yarışı kesinlikle ölçü almadığım tayın son yarış galobu da oldukça iyi olup bugün çok gerilerde değil de biraz daha ortalarda yarışı takip etmesi halinde sonlarda yapacağı etkili sprintiyle yarıştaki en iddialı isimlerden olacaktır.
6- Strong Hope: Çaldıran Koşusu'na katıldıktan sonra yaklaşık 6 aylık bir ara veren kaliteli tay düzenli idmanlarla form tutmaya çalışıyor olup kalitesiyle sürpriz şansına sahiptir.
7- Willpower: S. Kaya'nın bizzat kendisinin idmanlarını yaptırıp hazırladığı kaliteli tay, bir yarış gördükten sonra katıldığı yarışında, önde giden rakibini oldukça kolay bir şekilde takip edip son 400'de dışına geldikten sonra 100 geçilirken ona hakim olarak çok da zorlanmadan jokeyinin hafif teşvikleriyle kazandı. Eküri avantajı da olan tay şanslı isimlerden olacaktır.

4. Ayak

1- Hasanşah: Katıldığı son yarışında, yarışı 2-3 takip edip düzlükten sonra orta kulvardan ataklarını sıklaştıran safkan, dışına gelen Bilgekurt'la beraber sprint yaparak fotoda 3. kaldı. Ancak son 200 geçilirken atın ayak değiştirmede problem yaşadığı da dikkatli gözlerden kaçmadı. Belki de daha iyi bir sonuç alabilirdi. Bugün yine yarışı 2-3 takip edeceğini beklediğim safkanın, böylesine en ufak bir taktik hatasının yarışı kaybettireceği koşuda viraj dönülür dönülmez yürüyüp biraz avans alırsa yarışı kazanabilecek formda olduğunu düşünüyorum.
2- Kastal: Bugün için bu formuyla grubun sert geleceğini düşünüyorum. 
3- Bayhan: Katıldığı son yarışında, kolay tempoda yarışı 4-5 takip eden kaliteli safkan, düzlüğe ikinci çıkıp dışından gelen rakiplerine geçilince Selim de safkanı fazla zorlamadı ve 4. bitirdi. O yarışını kesinlikle ölçü almadığım yaşlı kurt bu sefer biraz daha sabırlı koşması durumunda yine iddialı olacaktır.
4- Nurca: Hayatının en iyi dönemlerini yaşayan safkan, katıldığı bu gruptaki son yarışında, virajı net sonuncu dönüp düzlükte en dış kulvardan yaptığı etkili sprint ancak 3. olmasına yetti. Ancak yarışın özellikle ilk 800'ünün rölanti geçmesi aleyhine oldu. Bugün yarış süratlenirse rakiplerinin de birbirini kollamasından istifade edip günün bombasını patlatabilir.
5- Bilgekurt: Bu gruptaki son yarışında, nispeten süratli giden yarışta virajı sonuncu dönüp en dışa açılarak yaptığı güzel sprintle 2. oldu. Öndeki rakibinin kendisine göre son 200'de 3-4 boyluk avantajı olması ona yarış kazandırırken Bilgekurt ancak 2. olabildi. Bir de yarışta birlikte koştuğu ekürisinin yarışı daha da süratlendirmek için öne gitmesi gerekirken arkalarda beklemesi de anlam veremediğim bir detay olurken belki biraz daha süratlense yarışı eküriye kazandırabilirlerdi. Bugün yarışın süratli gitmesi halinde ilk şanslı isim olacaktır.
6- Kırmanşah: Ekürisine yardımcı olmaya çalışacak.

5. Ayak

1- Radikal Ekselans: Katıldığı son yarışında 6-7 boy startta kalan kalite safkan, doldurarak grubun içine girdi ancak düzlükteki sprinti tabela içine girmeye yetmedi. Bu sefer kendi jokeyini de bulan safkan uygun pist ve mesafede süper idman durumuyla bu grubu geçecektir. 
2- Highly Rooted: Kum pistte kendi gruplarında iyi sayılabilecek koşular çıkaran safkan, henüz koşmamış olsa da çim pistte de iyi koşular yapabilecek kalitede olup bu grup biraz sert gelebilir. Çok sürpriz arayanlar değerlendirebilir. 
3- White Ram: Yaklaşık 100 günlük bir ara veren kaliteli safkan, düzenli ve süper idman durumuyla kısa mesafeyi yadırgamazsa dinçlikle Radikal Ekselans'ın en ufak hatasını değerlendirebilir.
4- Al Andalus: Kazandığı son yarışla form tutmaya başladığını gösteren safkan için bu grup biraz sert gelebilir, ancak çok sürprizde.
5- Sierra Blanca: Bir süre ara verdikten sonra 2 yarış gören safkan son kum pist yarışında 3. olurken tatminkardı. İdmanlarında adeta uçarcasına galoplar yapan safkan bu sert grupta yarışın bombasını yapabilir.
6- İphigenia: Katıldığı son yarışında, sabırlı beklemesi halinde kazanacağını belirttiğimiz safkan bizi yanıltmamış güzel bir beklemeyle rahat denilebilecek bir 1.'lik elde etmişti. Yine uygun pist ve mesafede Radikal Ekselans'ın hatasını bekleyecek isimlerdendir.
7- Queen Amidala: Yaklaşık 4 aylık bir ara veren safkan kum pistte yarış görüp kondisyonunu geliştirdi. Düzenli idmanda olan safkanın önde boş kalması halinde şansı çok sürprizde olacaktır.
8- White Lily: 4,5 aylık bir aradan sonra 2 yarış gören safkan formunu geliştirme çabasında olup bu grupta bugün için şansı yok denecek kadar az.

6. Ayak

1- Guti: Katıldığı son yarışında, yarışı 5-6 takip eden safkan, virajı da bu şekilde döndükten sonra önündeki rakibinin dışına çıkmak yerine iç kulvarı tercihleyince biraz slalom yapmak zorunda kaldı. Son 100'den sonra yaptığı etkili sprintle fotoda 2.'liği kurtarırken viraj dönüldükten sonra dış kulvarı tercih etse daha farklı bir sonuç alabilirdi. Mesafeye de gayet uyumlu olan safkan aprantisi hata yapmaması halinde kilo dezavantajına rağmen şanslı isimlerden olacaktır.
2- Seçkintay: Ağır kiloyla katıldığı son yarışında önde numara götüren safkan, yarış başladıktan sonra 600 metre kadar dışına gelen rakibinden kurtulmak için gereksiz yere fazla tempo yaptı, viraj üstünde de diğer rakiplerine yakalanan safkan onların tempolarına ayak uyduramayınca biraz gerilerde kaldı ancak girdiği 3. mücadelesinde kolay üstünlük sağlayarak 3. oldu. Bu sefer yine ağır kiloyla bu yarışa girecek olmasına rağmen kendi temposuyla koşacak olursa bu yarışı da lehine çevirebilecek yetenektedir.
3- Pisoşhan: Verdiği 7 aylık ara sonrası 2 yarış gören safkan Adana'da katıldığı son uzun mesafeli yarışında, yarışı 3-4 takip edip düzlükle beraber sprintine başlayan safkan kendi kulvarı olan orta kulvardan dış kulvara çıkmak isteyince çok zaman kaybetmiş ancak güzel sprintiyle 2. olmuştu. Yakaladığı formu devam ettiren safkan bugün yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.
4- Azmican: Katıldığı son yarışlarında ısrarla ön tarafa yakın takip yapan safkan, katıldığı son yarışında da 3 gidip daha henüz 600 geçilirken kafaya çıkınca düzlükten sonra dışından gelen rakibine direnemeyerek 2. oldu. Bu safkanın sprintinin daha kısa tutulması halinde her an yarış kazanacak formda olup, bu sefer A. Çelik'le şansını deneyecek safkan yarışı lehine çevirebilecek forma sahiptir. 
5- Kılıcım: Yaklaşık 5 aylık bir ara verdikten sonra katıldığı yarışında, ekürisi önde tempo yaparken yarışı 5.'likte çok rahat tempoda takip eden safkan viraj üstünde de 3.'lükte kolay giderken bir anda dışına gelen rakipleriyle birlikte 600 metre liderlik mücadelesine girip son 100'den sonra iç kulvarda olmasına rağmen hakim olarak yarışı kazandı. Bu sefer üstünde acemi bir apranti olsa da idmanlarında formunu devam ettirdiğini gösteren safkan pilotunun hata yapmaması halinde şanslı isimlerden olacaktır.
6- Lideroğlu: İdmanları fena sayılmasa da genel form durumu bugün yarış kazanması için yeterli görünmüyor.
7- Batu Böke: Yaklaşık 4,5 aylık bir aradan sonra 1 yarış gören safkan henüz yarış kazanacak formda görünmüyor.
8- Çakırahmet: Yaklaşık 2 aylık bir ara veren safkan düzenli idmanlarını sürdürse de kısa idmanlarla bu yarışı kazanacak durumda görünmüyor.
9- Akgünsel: Henüz maiden olsa da son dönemde iyi bir form yakalayan safkan, tuta tuta virajı dönüp yerinde kalıyor, bu yarışa uzun galop yaparak hazırlanan tay yarışın bomba isimlerinden olmaya adaydır.


            Mini Altılı                                    Geniş  Altılı         
 2     2     2     5     1     3                   2     2     2     5     1     3
 5     4     5     3            4                   5     4     5     3            4
 8     5                                               8     5     3                   2
 1                                                      1     7     7                   9
            4,80 TL                                6     1     6                   1 
                                                                                            5    
           
                                                                          75,00 TL

Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl