22 Mart 2013 Cuma

22.03.2013 Bursa At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

4- Azmican: İzmir'de nispeten daha iyi grupta katıldığı son yarışında önlere yakın takip yapan safkan virajı da oldukça kolay 3-4 döndü ancak düzlükten sonra dışından ve içinden gelen rakiplerinin safkanı sıkıştırmasıyla avantaj kaybedip, sonra yeniden adapte olarak son 150'den sonra yaptığı güzel sprintiyle yakın ara 3. oldu. O faullere maruz kalmasaydı daha iyi bir dereceyle bitirebilirdi. Son uzun galobuyla bu yarışını hedef yaptığını düşündüğüm safkanı bugün için uygun pist ve mesafede kendisini çok iyi tanıyan jokeyi H. Katı ile yarışın en şanslı ismi olarak öneriyorum.

1- Hilvan Güzeli: Son iki yarışını kazanarak ne kadar formda olduğunu gösteren safkan katıldığı son yarışında, yarışı gerilerde takip edip virajdan sonra yürüyerek jokeyinin elinde oldukça kolay kazanan tayı ikinci şanslı isim olarak öneriyorum.

Bu yarışta; müsait kilosuyla önde rahat bir tempo bulması halinde son yarışındaki gibi kazanabilecek kalitedeki 8 numaralı Torunbatur, son yarışlarında kendisine grubun önlerinde yer bulan ancak bir türlü kazanamayan ve her an şeytanın bacağını kırabilecek formdaki 3 numaralı İlkayhan, son yarışında aralarda kalarak düzlük boyu faullere maruz kaldığı için tabela dışında kalan ancak formunu beğendiğim 2 numaralı Deli Rüzgar, tatminkar formuyla sonlarda yapacağı sprintle her an devreye girebilecek yetenekteki 5 numaralı Çıldıroğlu diğer şanslı isimler olacaktır.


2. Ayak

12- Harmanlı Güzeli: Son yarışında start verildikten sonra faullere maruz kalan ve viraja kadar çok da kötü gelmeyen safkan buradan sonra uzun mesafeden etkilenerek jokeyinin kontrolünde yarışı gerilerde tamamladı. Bu yarışını ölçü almadığım tayı uygun pist ve mesafede ilk isim olarak öneriyorum.

3- Candaroğlu: İstanbul'da katıldığı son uzun mesafeli yarışında viraja kadar grubun en kolay atlarından biri olmasına karşın virajdan sonra istenildiği gibi arttıramayarak 4. kaldı. İyi idman durumu, ideal mesafesi ve stiline uygun jokeyiyle yarışın en şanslı isimlerinden birisi olacaktır. 

Bu yarışta; İzmir'de katıldığı son yarışında uzun mesafede 2. olan 1 numaralı Adilcevaz, yaklaşık 4,5 aylık bir aradan sonra katıldığı son yarışında yarışın başlarında sıkıntılar yaşamasına rağmen viraja kadar kolay gelip bundan sonra nefesten etkilenerek kolay bir 3.'lük yapan 7 numaralı Ocakbey, yaklaşık 4 aylık bir aradan sonra yarış gören ve ideal mesafesinde koşacak olan 10 numaralı Azranaz, tatminkar formuyla 13 numaralı Sara Gül yarışın diğer şanslı isimleri olacaktır.

3. Ayak

2- Cratos: İstanbul'da katıldığı son yarışında startta 5-6 boy kadar kalıp yarışı grubun gerisinde takip eden kaliteli safkan, düzlükten itibaren en dış kulvara çıkarak yaptığı etkili sprintle büyük fark kapatarak yakın ara 3. oldu. Bu yarışını tekrarlaması halinde bu grubu geçeceğini düşünüyor ve sizlere banko olarak öneriyorum.

4. Ayak 

2- Balıkesirli: İstanbul'da üst grupta katıldığı son 1500 yarışında oldukça tatminkar bir 4.'lük elde eden tay bu sefer daha uygun grupta  yarışın en şanslı ismi olacaktır.

3- Yiğitbaba: Sık sık start problemi yaşayan tay Adana'da katıldığı son açık yarışta startta kalıp son 400'den sonra jokeyinin kontrolünde yarışı çok gerilerde tamamladı. O yarışını ölçü almadığım kaliteli tayı iyi formuyla en şanslı ikinci isim olarak öneriyorum.

Bu yarışın sürprizini ise sırasıyla; önde boş kalması halinde 1 numaralı Düz Çizgi, son yarışında 8-10 boy startta kalmasına rağmen 4.'lük yapan 6 numaralı Melekoğlu ve güzel formuyla 4 numaralı Spear yapabilir.


5. Ayak

3- Bürkan: İzmir'de katıldığı son yarışında uzun mesafe ağır çim pistte koşan safkanın jokeyi atına biraz fazla güvenip son virajı biraz gerilerde dönmesiyle, ne kadar iyi sprint yapsa da ağır çimde son 200 de öndeki atları yakalaması çok zordu. O yarışını ölçü almıyor, yarışın süratli gidecek olmasıyla sonlardaki etkili sprintiyle ideal pist ve mesafesinde ilk şanslı isim olarak öneriyorum.

2- Burkal: İzmir'de katıldığı son yarışında starttan çıktıktan sonra ufak tefek sorunlar yaşayınca grubu arkada takip eden ve sonra dışarları dolanmak zorunda kalan safkan stili dışı koşmuş olup, bugün yarışta önlere yakın iyi bir yer tutması halinde şanslı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta; önde istediği tempoyu bulması halinde iyi formuyla 1 numaralı Gürgökçe ve iyi bir form yakalayan son yarışını ölçü almadığım kalite safkan 7 numaralı Sarp Bey diğer şanslı isimler olacaktır.

6. Ayak

13- Muska Kızı: Yaklaşık 10 aylık bir ara verdikten sonra katıldığı yarışında starttan 2 boy kadar geç çıkıp, virajı da grubun 5-6 boy gerisinde dönen safkan, daha sonra bariyer dibinden yaptığı müthiş sprintiyle 3. olurken oldukça dikkat çekti. "Dinçlik sonrası" yarışı olmasından etkilenmezse bugün yarışın en şanslı ismi olacaktır.

9- Truva: Katıldığı son uzun mesafeli yarışında sonlarda yaptığı ataklar kendisine ikincilik getiren safkan yakaladığı bu güzel formuyla yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta, yarış hayatına yeni başlayacak olan, çok iyi idman durumu ve çok iyi orjini olan 6 numaralı Gururlu, son yarışında uzun mesafeden etkilenen ve bu sefer ideal pist-mesafesinde koşacak olan 2 numaralı Ateşlerinateşi yarışın diğer şanslı isimleri olacaktır.



        Mini Altılı                                           Kombine Altılı       
 4   12    2    2    3   13                            4   12    2    2    3   13
 1    3           3    2    9                             1    3          3    2    9
       1                 1    6                             8    1               1    6
                                                              3    7                7    2
          5,40TL                                          2   10
                                                              5
                                                                            48,00TL 

                                     Geniş Altılı            
                             4    12    2     2     3    13
                             1     3            3     2     9
                             8     1            1     1     6
                             3     7            6     7     2
                             2    10           4        
                             5    13
            
                                            144,00 TL


Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl