4 Mart 2013 Pazartesi

Sevilla - Celta Vigo Detaylı Analiz ve Tahmin

Sevilla, hafta içinde yorumlarımda da söylediğim gibi A. Madrid'le oldukça çekişmeli ve gollü bir maç oynadı. Yine o yorumlarda defansına güvenmediğimi, özellikle Diego Costa'ya dikkat etmeleri gerektiğini ve Medel'in maçın gidişatını düşünerek her an kırmızı görebileceğini belirtmiştim. Tam da düşündüğümüz gibi oldu ve 2-2 berabere kalarak kupadan elendiler. Artık ligi iyi bir yerde bitirme hedefleri kaldı sadece. Bugün yukarılara çıkma adına önemli bir maça çıkacaklar. Zor da olsa ligde kalan 12 haftada Avrupa Ligi potasıyla 9 puan olan farkı eritmeye çalışacaklar. Bugün Trochowski ve müzmin sakat Perotti yine yoklar. Ancak zaten onlarsız oynuyorlar uzun zamandır.

Celta Vigo, yeniden yükseldiği La Liga'ya acaba yine veda mı edecek. Düşme hattındalar. Olası bir galibiyetle üstlerindeki iki takımı da altlarına alacaklar. Sevilla gibi bir rakip karşısında hem de deplasmanda bunu yapmaları biraz zor olacak gibi görünüyor. 6 haftalık galibiyet hasretlerine geçen hafta evlerinde Granada'yı 2-1 yenerek son verdiler. Granada'nın rakiplerinden birisi olduğunu da hesaba katarsak çok önemli bir 3 puandı. Bugün Mallo ve Tunez gibi defansın 2 önemli ismi kadroda olmayacak. Bu, zaten kısıtlı olan kadroda büyük handikap.

İç sahada bir başka oynayan Sevilla ile deplasmanlarda yokları oynayan Celta Vigo. Celta Vigo'nın alacağı her puan ligde kalma adına çok önemli olacak. Ancak deplasmanda bu kadar kötülerken, Sevilla gibi iç saha kaplanı karışısında işleri 2 kat daha zor. Sevilla'lı futbolcular eğer Avrupa Ligi hedefini fazla iyimser görmeyip lige havlu atmazlarsa kazanmamaları adına hiç bir sebep yok. Aynı zamanda erken gelecek bir gol maçı seyri müthiş bir maç haline getirebilir. Ben gollü bir maç bekliyorum.

Bol şanslar..

Aston Villa - Manchester City Detaylı Analiz ve Tahmin

Aston Villa, İngiltere'nin köklü ekiplerinden birisi. Şu an bu köklü ekip şaşırtıcı şekilde küme düşme potasında. Aslında geçen sene bu sinyaller vardı ancak bu sene toparlanacağını bekliyordum. Hiç bir gelişme olmadı hatta daha da kötüye gittiler. Aslında kadrosuna baktığımızda Agbonlahor gibi, D. Bent gibi, Benteke gibi, Weimann gibi, Ireland gibi ve tabiki N'Zogbia gibi önemli oyuncular var. Ancak nedendir bilinmez bir türlü beklenen performans yakalanamadı. Her maçta gol yemek gibi bir alışkanlıkları var. Ligde ve kupada oynadıkları son 15 maçın hepsinde de gol yediler. Bu maçların bazıları alt lig takımlarıydı. Bugün defansın önemli ismi Vlaar'ın oynamama ihtimali var. Bent ise sakat.

Manchester City ile ilgili hem söylenecek çok şey var hem de hiç bir şey yok. Böyle bir takım Mancini gibi bir futbol yoksununa nasıl emanet ediliyor akıl alır gibi değil. Bizim Yılmaz Vural'ımız gitse inanın bundan daha başarısız olmaz hatta belki de Ş. Ligi'nde üst tura çıkabilirlerdi. Sonra da neden başarı gelmiyor diye oturup düşünürler. Bu sene yaptıkları en büyük iş Balotelli'yi göndermek oldu. Kimisi şu an diyecekki belki de "sen çok biliyorsun, adam gitti Milan'da süper futbol oynuyor". Hemen söyleyeyim öyle bir futbolcu beni uzay şampiyonu yapacak olsa yine de takımıma almam. Hiç bir futbolcu takımdan üstün değildir. Geçen hafta 3 haftalık galibiyet hasretine içerde Chelsea'yi 2-0 yenerek son verdiler. Bugün defansın önemli ismi Company ve orta sahada takımın beyni konumundaki G. Barry'nin durumları belirsiz.

M. City, şampiyonluk artık bir hayal olduğu için kazanıp en azından 2.'lik için arkadan gelen rakiplerle puan farkını açmak istiyor. Bunu da başaracak güçteler. En azından kadro itibariyle! A. Villa ise bir an önce toparlanıp küme düşme potasından yukarılara tırmanmak istiyor. Sadece Mancini'ye güvenmediğim için taraf bahsi önermemekle beraber bol gollü bir maç bekliyorum. Bence en sağlamı bu.

Bol şanslar...

Kasımpaşa - Trabzonspor Detaylı Analiz ve Tahmin

Kasımpaşa, Ernst, Özer, Yalçın gibi büyük takım orijinli futbolcularıyla Türk takımlarının birçoğunda olduğu gibi inişli çıkışlı bir grafik çizse de genel olarak keyif veren bir futbol oynuyor. Her an her takımın başını ağrıtacak kalitede bir takım. Forveti Kalu Uche ligin üst düzey forvetlerinden birisi olduğunu her fırsatta gösteriyor. Geçtiğimiz hafta ilk yarısını önde kapadıkları Fenerbahçe deplasmanında son dakikalarda hakemin belki de icat ettiği penaltıyla mağlup duruma düşüp son saniyelerde 3. golü de yiyerek 3-1 mağlup oldu. Trabzonsporu yenerlerse Uefa Avrupa Ligi için oldukça iddiali duruma gelecekler. Bugün takımın önemli isimleri orta sahadan Özer ve defansın bel kemiği Yalçın oynamayacak.

Trabzonspor, bu sezonun en büyük hayal kırıklığı desek sanırım yanlış olmaz. Tolunay Hoca'nın gelişi de takıma çare olabilmiş gibi görünmüyor. Takım düşme potasının sadece 3 puan üzerinde. Kazara 1-2 maç daha kaybetseler o potanın içine girecekler. Hafta içi Türkiye Kupası'nda Antalyasporu kupa dışına iterek üst tura yükseldiler. Geçen hafta ligde de Mersin gibi önemli bir deplasmandan altın değerindeki 3 puanı tek golle aldılar. Çok güvenilir futbol oynamıyorlar. Ancak yine de Trabzonspor'un bir adı vardır. Bugün Cech oynamayacak, Emerson ve Janko'nun durumları henüz netlik kazanmadı.

Birbirinden tutarsız iki takım Recep Tayyip Erdoğan stadında karşı karşıya gelecekler. Trabzonspor bir an önce toparlanıp Uefa Avrupa Ligi mücadelesi içine girmek istiyor. Heleki takımın bir an önce alt sıralardan kurtulması ve taraftarının yüzünü en azından Uefa Avrupa Ligine giderek bir nebze güldürmesi gerekiyor. Yoksa bu gidişin sonu hiç iyi değil. Kasımpaşa da evinde kazanarak Avrupa Ligi hedefi için önemli bu 3 puanı cebine koymak istiyor. Ben bu maçta iki takımın da kazanmak için sahaya çıkacaklarını düşünüyorum. Takım yapılarına bakıldığında ilk golü atanın büyük avantaj yakalayacağını düşündüğüm maçın gollü bir maç olmasını bekliyorum. Taraf bahsi biraz sıkıntılı.

Bol şanslar...

Fiorentina - Chievo Detaylı Analiz ve Tahmin

Fiorentina, her ne kadar son haftalarda inişli çıkışlı bir grafik çizse de özellikle iç sahada Jovetic'li, Cuadrado'lu, Pizarro'lu, Valero'lu kadrosuyla rakiplerine göz açtırmıyor. Son haftalarda yeterinde cepten yediler. Önümüzdeki sezon şampiyonlar ligine gitmek istiyorlarsa sürpriz puan kayıpları yaşamamaları lazım. Cezası nedeniyle forveti Cuadrado'dan yoksun çıkacağı bu maçta defanstan Roncaglia'nın durumu maç saati belli olacak.

Chievo, bazı haftalarda aldığı sürpriz sonuçlarla (içeride Roma, deplasmanda Lazio galibiyetleri) adından söz ettirmişti. Ancak özellikle son haftalarda takımda belirgin bir düşüş var. Oynadıkları son 4 maçta sadece 1 puan alabildiler. Gol atsalar dahi attıklarından fazlasını kalelerinde görüyorlar. Buna acil çözüm bulmaları gerekiyor yoksa ligin son haftaları onlar için bir kabusa dönüşebilir.

Fiorentina'nın Ş. Ligi potasından düşmemek için, bir başka oynadıkları kendi evlerinde Chievo'ya şans tanıyacaklarını sanmıyorum. Chievo bu kadar kötü durumdayken Fiorentina'dan fark bile beklenebilir.


Bol şanslar..

Beira Mar - Benfica Detaylı Analiz ve Tahmin

Beira Mar, tartışmasız Portekiz Ligi'nin en kötü takımı. Şu anki formları da bunu adeta kanıtlar nitelikte. Oynadıkları son 7 maçın 6'sını kaybederken bu 7 maçta 4 gol atıp kalelerinde ise 14 gol gördüler. O 4 golün 3'ünü de zaten berabere kaldıkları maçta atmışlardı ve geriye oynadıkları 6 maçta sadece 1 gol atabildiler. Yani neresinden tutsanız elinizde kalacak bir takım.

Benfica, Uefa Avrupa Ligi'nde ve Portekiz Ligi'nde hedeflerine doludizgin devam ediyor. Kupa'da Leverkusen gibi güçlü bir ekibi içerde dışarda yenerek elediler. Ligde ise Porto'yla müthiş bir yarış içerisindeler. Ancak dün Porto'nun Lisbon deplasmanında puan kaybetmesinin ardından bir süredir puan puana giden ligde belirli bir aradan sonra puan farkı yaparak liderlik koltuğunda oturacaklar. Bunun için Beira Mar deplasmanı bulunmaz bir hazine gibi. 

Ben deplasmanda da olsa Oscar Cardozo'lu, Salvio'lu, Lima'lı kadrosuyla Benfica'nın maçı rahat kazanacağını hatta fark yapacağını düşünüyorum. 

Bol şanslar...

Beşiktaş - Fenerbahçe Detaylı Analiz ve Tahmin

Beşiktaş, sezon başında kendi taraftarı dahil spor kamuoyu tarafından şampiyonluk yarışı içinde olması beklenmiyordu. Ancak hala içindeler, bu hafta kazanırlarsa GS'nin de puan kaybetmesiyle onlara bir adım daha yaklaşacaklar ve ikinci sıraya yükselecekler. Hücum ağırlıklı ve çok tempolu futbol oynamaya çalışıyorlar, bunu yaparken de defansında önemli açıklar veriyorlar. İnönü'de oynayacak olmaları onlar açısından büyük avantaj. Taraftarının müthiş desteğiyle oynayacaklar. Sezon başından beri sakatlıklarla uğraşıyorlar, her gün yeni bir futbolcunun sakatlık haberiyle uyanıyoruz. Bugün Almeida, Pektemek, yeni transfer Dentinho, çapraz bağları yırtılan Uğur Boral forma giyemezlerken Oğuzhan, Necip ve Veli'nin durumu maç saati netlik kazanacak.

Fenerbahçe, 3 kulvarda da yoluna devam ediyor. Hafta içi iddiasız maç da olsa kendi evlerinde kimsenin beklemediği şekilde 1461 Trabzon'a yenilmeleri moralleri bozdu. Dün GS'nin puan kaybetmesi bugün onları iştahlandıracak zira kazandıkları takdirde hem önemli bir rakiplerine puan farkı açıp diğer yandan lidere bir adım daha yaklaşacaklar. Ligin boyunun kısaldığı şu dönemde final maçı niteliğinde bir karşılaşma. Kazanan için 8 puanlık bir maç olmuş olacak.

Bu büyük derbide ben hiç riske girilmemesi taraftarı olup her iki takımın da defansif zaaflarını ve kazandıkları takdirde lidere yaklaşma amaçlarını düşündüğümüzde, kazanmak adına çok çalışacaklarını düşünüyorum. Ve tüm bunlara bakıldığında ise gollü bir maç bekliyorum. Normalden fazla gol izleyebiliriz.


Bol şanslar...

M.P. Antalyaspor - Gaziantepspor Detaylı Analiz ve Tahmin

Antalyaspor, Şifo Mehmet önderliğinde ligin tartışmasız en renkli takımlarının başında geliyor. Oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Bulundukları yeri de sonuna kadar hakeden bir takım. Aissati, Uğur, İsaac, Diarra, gibi önemli oyunculara sahipler ve bunlara benim önümüzdeki  dönemde A-Milli takıma kadar yükseleceğine inandığım genç Emrah da eklenince çok tehlikeli bir takım oluyorlar. Emrah'ın büyük takımların mutlak göz hapsinde olduğunu da düşünüyorum. Umarım başka şeylere yönelmez ve sadece futboluyla ilgilenir biz de onu keyifle izleriz. Bugün defansın önemli isimleri Deniz Barış sakatlığı, Ergün Teber ise cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Gaziantepspor, belki de kendisinin ve birçok kişinin de hiç beklemediği şekilde düşme potasına iyiden iyiye girdi. Son 3 haftada birbirinden güçlü rakiplerinden topladığı 7 puanla oldukça moralliler ancak hala düşme potasının hemen üstündeler ve alttan gelen takımların nefesini her an ensesinde hissediyorlar. Bugün orta sahanın önemli isimleri Gilles Binya ve Yasin Pehlivan forma giyemezken Orhan'ın durumu maç saati belli olacak. Defanstan Ekrem Dağ da omzundaki sakatlığı sebebiyle oynamayacak.

Her iki takımın da özellikle defansif açıdan önemli eksikleri olması, golcü kimliklerine sahip olmaları gibi etkenler göz önüne alındığında bu maçın gollü geçmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

Bol şanslar...


Kayserispor - Mersin İdman Yurdu Detaylı Analiz ve Tahmin

Kayserispor, Prosinecki'nin takıma ve lige alışmaya başlamasının ardından adeta kabuk değiştirdi. Özellikle ligin ikinci yarısında şu ana kadar ligin en çok puan toplayan takımlarından birisi. Oynadıkları son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldılar. Bu maçlarda 8 gol atıp sadece 1 gol yediler. Moral motivasyon üst düzeyde. Bu maçta defanstan Steinson ve Forvet Mouche oynamayacak.

Mersin İdman Yurdu, hafta içi zaten başından beri pek önemsemediği ve yedek kadroyla çıktığı Eskişehirspor maçında kendi evinde 3-0 gibi bir skorla mağlup ayrıldı. Önceliği doğal olarak ligde kalmak olarak belirlediler. Bu hafta, Başkan Ali Kahramanlı ligde kalmaları halinde futbolculara Mercedes marka otomobil vereceklerini açıkladı. Yattara'nın sakatlığının geçmesi bu zorlu süreçte Mersin için önemli bir gelişme. Kadro olarak da aslında pek de yabana atılacak isimler değil. Culio, Yattara, Nobre, Nduka, Mehmet Yıldız, Ozan İpek vs gibi birçok iyi oyuncuya sahipler. Eğer bir çıkış yakalayabilirlerse ligde kalma adına olumlu işler yapabilecek bir takım. Bu maçta defanstan Stepanov ve Serkan oynamayacaklar. Defans hattının göbeği büyük ihtimalle Mitrovic ve Boum ikilisiyle oluşturulacak.

Ben yaşadığı olumsuzluklara ve form durumundaki gerilemeye rağmen artık ölüm kalım maçlarına çıkan Mersin'in Kayseri'den puan ya da puanlarla döneceğine inanıyorum.

Bol şanslar..