13 Mart 2013 Çarşamba

13.03.2013 İstanbul At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

8- Haberbeyi: Son yarışında 58,5 KG ile alternatif tek olarak önerdiğim safkan beni yanıltmadı ve düzlükten sonra en dıştan yaptığı etkili sprintiyle yarışı kazandı. Bugün 5 kg daha uygun sikleti ve yine yarışın süratli gitmesi halinde sonlarda yapacağı sprintle yarışı kazanmaya çalışacaktır.

4- Nuşirevan: Orjininin hakkın nihayet yavaş yavaş vermeye başlayan safkan son dönemde oldukça iyi bir form yakaladı. Son yarışında etkili bir sprint yapmasına rağmen fotoda 3. kaldı ve oldukça göz doldurdu. Yine kendisini tanıyan pilotu G. Gökçe ile koşacak olan safkanı ikinci şanslı isim olarak öneriyorum.

2- Savaşer: Bursa'da katıldığı son yarışını ölçü almadığım safkan bir önceki İstanbul pisti yarışında, önde oldukça sert bir tempo yaptı ancak yarış boyu kendisini rahatsız eden bir rakibi olmasına rağmen fotoya kadar 1.'lik mücadelesi vermiş olup fotoda 2. kaldı. Bugün yine yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışın sürprizini zaman zaman etkili yarışlarını izlediğimiz ve eküri avantajı olan 3 numaralı Kalaycı yapabilir.

2. Ayak

7- Mara Despina: Katıldığı son yarışında sonlarda yaptığı etkili sprinti kendisine 2.'lik getiren kaliteli safkan, güzel formu, üstün kan hattı, usta jokeyi ve oldukça müsait kilosuyla yarışın en şanslı ismi olacaktır.

8- Merveilleux: Uzun bir aradan sonra yarış görüp daha sonraki yarışında sonlarda yaptığı müthiş sprintiyle 3. olarak oldukça dikkat çekmişti. Kaliteli bir kan hattına sahip olan safkan yükselen formu, uygun kilosu ve kendisini tanıyan jokeyiyle en şanslı isimlerden birisi olacaktır.

1- My Moon Face: Bir süre aradan sonra iki yarış gören kaliteli safkan acemi aprantisine rağmen yükselen formuyla yarışın iddialı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta oldukça çok atın geliri olmasından dolayı güç yettiğince at yazılmasından yanayım. Güzel formuyla 3 numaralı Panabelle, yarışları gayet tatminkar olan kaliteli kısrak 4 numaralı Esquela, yarış gören kaliteli safkan 6 numaralı Bona Dea, yükselen form durumuyla 12 numaralı Prenses Zeyna öncelikli olarak değerlendirilebilir.

3. Ayak

1- Mavi Kumsal: Eski formunu yavaş yavaş bulmaya başlayan safkan son yarışında stili dışı koşup önde gittiği halde kazanırken oldukça iyi göründü. Bu sefer önde gidecek atların olmasıyla bekleme yapacak olan safkan herzamanki jokeyi F. Çakar'la yarışın en şanslı ismi olacaktır.

5- Prenses Göksu: Yavaş yavaş formunu bulmaya başlayan kaliteli kısrak katıldığı son yarışında, yarışın oldukça ağır tempolarla gitmesinden dolayı düzlükten sonra beklenen sprintini yapamayıp bugünkü jokeyi H. Karataş son 200'den sonra enseye bastı ve tabela dışında kaldı. O yarışını ölçü almadığım safkan daha tempolu gideceğini düşündüğüm bu yarışta sonlardaki etkili sprintiyle iddialı olacaktır.

6- My Daughter: Katıldığı son iki yarışını kazanarak çok iyi bir form grafiği yakaladığını gösteren safkan, grubun sertleşmesine rağmen etkili formuyla uygun pist ve mesafede yarışta iddialı olmaya çalışacaktır.

Büyük oynamak isteyenler ara vermesine rağmen kalitesiyle ve eküri avantajıyla 4 numaralı Balçibin yazarak bu ayağı kapatabilirler.

4. Ayak

4- Darfur: 3,5 aylık bir ara veren safkan son yarışında 200 geçilirken kazanma potasına girmesine rağmen sonlarda nefesten etkilenerek yarışta 3. oldu. Artan nefes ve kondisyonuyla ve bilinen kalitesiyle yarışa ağırlığını koymaya çalışacaktır.

1- Batukan: Müthiş bir form yakalayan safkan katıldığı son yarışında, fotoya kadar mücadele edip son hamlede yarışı kaybederken formunun devam ettiğini gösterdi. Etkili jokeyiyle yine iddialı olmaya çalışacaktır.

3- Çetinaslan: Starttan biraz tereddütlü çıkıp grubun gerisinde kalan safkan yarışın oldukça ağır tempolarla koşulmasından dolayı sonlarda yaptığı sprint ancak 4. olmasına yetti. Bu sefer yarışın biraz daha süratlenmesini ve sonlardaki etkili sprintiyle yarışa ortak olmasını bekliyorum

Bu yarışta son yarışını bu grupta kazanan ve formu devam eden 5 numaralı Karabedir yine bir sürpriz yapabilir. 

5. Ayak

4- Mohaç: Şampiyon at Gelibolu'nun tam kardeşi olan tay hayatının ikinci yarışında kazanırken ilerisi için iyi sinyaller verdi. Tecrübesinin artması ve başarılı jokeyi G. Kocakaya ile yarışın en şanslı atı olacaktır.

2- Guti: Oldukça iyi bir form yakalayan safkanın Bursa'da koştuğu son yarışını ölçü almıyorum. Bugün uygun pist ve mesafede yarışta iddialı olmaya çalışacaktır.

3- Etem Bey: 35 günlük bir aradan sonra katıldığı son yarışında dikkat çekici bir 2.'lik elde eden safkanı uzayan mesafede de iyi koşmasını bekliyor ve sizlere 3. şanslı isim olarak öneriyorum.

Bu yarışta tatminkar formuyla 1 numaralı Efemir'den bir sürpriz gelebilir.

6- Ayak

6- Lorena: Gayet tatminkar bir form yakalayan kaliteli kısrak son yarışında mesafeden etkilenerek tabela dışında kaldı. Bu sefer ideal mesafesinde ve beğendiğim aprantisi M Turan'la bana göre yarışın en şanslı ismi olup sizlere banko olarak öneriyorum.

Bu yarışta Lorena'nın kötü koşması durumunda çok atın geliri olabileceğinden alternatif at önermiyorum.


            Mini Altılı                                                            Kombine Altılı         
 8     7     1     4     4     6                                         8     7     1     4     4    6 
 4     8     5     1     2                                                4     8     5     1     2
        1     6            3                                                2     1     6     3     3
                                                                               3     3
                                                                                      4
            5,40 TL                                                                      27,00 TL

                                
                                              Geniş Altılı               
                                  8      7      1      4      4      6 
                                  4      8      5      1      2
                                  2      1      6      3      3
                                  3      3      4      5      1
                                          4
                                          6
                                         12
                                         10
                                          2
                                         11
                                                      128,00 TL


Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl