26 Mart 2013 Salı

Bolivya - Arjantin Detaylı Analiz ve Tahmin

Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinde Arjantin puan farkını iyice açarak büyük bir avantaj sağladı. Birkaç maç sonra garantileyecekler gibi görünüyor. Messi gibi bir uzaylıya sahip olmalarının yanında ona Di Maria, Tevez, Pastore, Higuain, Banega, Lavezzi vb gibi birçok dünya yıldızı eşlik ediyor. Ezeli rakipleri Brezilya'da düzenlenecek olan bu turnuvada ciddi bir başarı bekleniyor onlardan. Kadroya bakıldığında da neden olmasın dedirtiyor. Ancak karşılarında Bolivya gibi onlara hep ters gelen bir takım var. Ters gelmesinin yanısıra Bolivya'nın dünyanın en yüksek rakımlı yerlerinden biri olması dolayısıyla oraya deplasmana giden takımlar oldukça zorlanıyor. 2009 yılında Arjantin'in bu kadrosunu 6-1 gibi bir hezimete uğratmışlardı. Arjantinliler henüz bunu unutmuş değil. Pek avantajlı durumda olmasalar da gruptan çıkma iddiaları sürüyor.

Bolivya gollü maçlara imza atıyor. Arjantin son 5 resmi deplasman maçında da gol yedi. Böylesine yıldızları da varken bu maça gol bahsi oynamak çok mantıklı görünüyor. Gol barajı aşılır.


Bol şanslar...



www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Galler - Hırvatistan Detaylı Analiz ve Tahmin

Erken kopmaların yaşandığı A grubunda bir tarafta ufak da olsa bir ihtimali olan Galler son kozlarını oynarken diğer tarafta da Belçika ile birincilik mücadelesindeki Hırvatistan karşı karşıya geliyor. Galler'in son dönemde Bale, Ramsey, Allen gibi çok yetenekli oyuncuları İngiltere Premier Ligi'nde oldukça iyi performans gösteriyorlar. Bunlar gibi yeni oyuncularıyla beraber Galler'de biraz kımıldanmalar olmaya başladı son senelerde. Takımın %90'ı İngiltere liglerinde forma giyiyor. Ancak hala büyük turnuvalara katılacak performansı sergileyemiyorlar. Cuma günü geriye düştükleri maçta deplasmanda İskoçya'yı 2-1 yendiler. Buna karşın Modric, Srna, Rakitic, Mandzukic, Krancjar vb gibi yıldızlara sahip bir Hırvatistan. Son Avrupa Şampiyonası'nda İtalya ve İspanya ile aynı gruba düşmek gibi bir şanssızlık yaşadılar. Buna rağmen son maça kadar gruptan çıkma iddialarını sürdürmüş ve iyi futbol oynamışlardı. Dünya Kupası'na gidip orada daha iyi bir netice almak istiyorlar. Kadroları da bunun için oldukça müsait. Belçika ile liderlik mücadelesinde averajla 2. sıradalar ancak onları içeride ağırlayacakları için avantaj ellerinde. Ancak o maçın avantaj olabilmesi için önce bu maçı kazanmaları gerekiyor. Cuma günü Sırbistan'ı 2-0 yendiler.

Bu maçta her iki takımın da mutlak kazanmak zorunda olduklarını ve gollü maçlar oynadıklarını göz önüne aldığımızda Hırvatistan kadro kalitesiyle bir adım önde gibi görünse de ben önceliği gol barajının aşılması ihtimaline veriyorum.


Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Türkiye - Macaristan Detaylı Analiz ve Tahmin

Cuma günü oynanan maçlarda Dünya Kupası yolunda tam da istediğimiz sonuçları aldık. Ancak henüz yeterli durumda değiliz. Önümüzdeki tüm maçları kazanmamız gerekiyor. Bugün de en önemli rakiplerimizden birisi olan Macaristan'la oynuyoruz. Andorra maçını 2-0 kazanmamıza rağmen her zamanki gibi az kalsın böyle kötü takımlara tarihi zaferler yaşattığımız gibi onlara da yaşatacaktık. Andorra maçı ölçü değil. Buna karşın Macaristan son maçta içeride, diğer bir ikincilik adayı Romanya'ya 90. dakikada yediği golle puan kaybederek avantaj yitirdi. Onların da artık puan kaybetmeye ve heleki maç kaybetmeye tahammülleri yok. 

İlk maçta Macaristan'a deplasmanda 3-1 yenilmiştik. Türkiye'nin mutlak kazanmak zorunda olması ve Macaristan takımında, vereceğimiz açıkları değerlendirebilecek Hajnal, Szalai, Dzsudzsak, Gera vs gibi klas ayaklara sahip olmasından dolayı bu maçta gol barajının aşılacağını düşünüyorum. 



Bol şanslar...



www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

26.03.2013 Bursa At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

8- Dudrio: İzmir'de katıldığı son yarışında, 59 kiloyla, 6-7 boy startta kalıp virajı da en geride dönmesine rağmen düzlükte yaptığı güzel sprintiyle tabelaya yakın 5. bitiren safkan oldukça iyi göründü. Daha önce kulaklık denenen taya bu sefer kapalı gözlük takılacak. Çok iyi idman veren safkan eli kulağında olup start sorunu yaşamadığı takdirde yarışın en şanslı ismi olacaktır. Küçük kuponlara riske edilebilir.

3- İstanbul Beyi: Verdiği ara sonrası İstanbul'da katıldığı yarışında tabela dışında kalmasına rağmen fena bir görüntü çizmeyen tay daha iyi koştuğu Bursa'ya getirildi. Son idmanını birlikte yaptığı jokeyi U. Polat'la yarışın iddialı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; önde istediği tempoyu bulması halinde 1 numaralı Poncik, son üst grup koşusunda tatminkar bir görüntü çizen 4 numaralı İnnamormento, tatminkar formuyla 6 numaralı Almanyalı Yarim ve son yarışını kazanarak maidenden çıkan 5 numaralı Fire Piece diğer şanslı isimler olacaktır.

2. Ayak

5- Emres Star: Hayatının ilk yarışını iyi bir grupta koşan safkan iyi start alamayıp grubun gerisinde kaldığı halde düzlükten sonra iyi aksiyonlarla güzel ataklar yaptı. Tabela dışında kalmış olsa da oldukça iyi görünen safkan bu müsait grupta usta jokeyiyle ilk şanslı isim olacaktır. 

3- Columbus: Yarış içinde birkaç kere faullere maruz kalan safkan jokeyinin kontrolünde yarışı tabela dışında tamamlamasına rağmen, iyi orjini ve hazır görüntüsüyle yarışın iddialı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; tabela içinde bitirdiği yarışlar sonrası fit duruma gelen, ideal pist ve mesafesindeki 2 numaralı Attention, uzun mesafe yarışlarında başarılı bir grafik çizen ve bu mesafede de başarılı koşmasını beklediğim 4 numaralı Dipsomania yarışın diğer iddialı isimleri olup yarışın sürprizlerini ise süratiyle dikkat çeken 10 numaralı Duyguer ve ara vermiş olsa da 11 numaralı Miss Derya yapabilir.

3. Ayak

1- Başoğul: İstanbul'da katıldığı son yarışında önündeki rakibiyle biraz erken boğuşmaya başlayan safkan sonlarda dışından kuvvetli gelen rakiplerine geçilip 3. kalmıştı. İyi formuyla önde boş kalırsa bitirebilecek yetenekteki safkanı ilk isim olarak öneriyorum. 

3- Azimşah: Son yarışında start çıkışında yediği faulle grubun gerisine düşen safkan, virajı ortalarda dönüp son 300'lere kadar kolay geldikten sonra yaptığı kısa sprintle yarışı kazanmayı başardı. Güzel formunu devam ettiren safkan yarışın en iddialı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; yarışın süratli gitmesi halinde müsait kilosuyla sonlarda devreye girebilecek 7 numaralı Doludizgin, tatminkar son 3'lüğüyle 5 numaralı Hasretimkaya ve ters mesafeye rağmen formuyla 2 numaralı Delijet yarışın diğer şanslı isimleri olacaktır.

4. Ayak

1- Alya: Müthiş bir form grafiği yakalayan ve katıldığı son yarışında rakiplerine göre kilo dezavantajına rağmen yarış boyu yakın takip ettiği Steel Cat gibi süratli bir safkanı fotoda geçmeyi başaran safkan devam eden formuyla yarışın en şanslı ismidir. Alternatif kuponlara riske edilebilir.

2- Arcsaint: Son dönemde oldukça iyi bir form yakalayan safkan katıldığı 1600 son yarışında öndeki rakibinin fazla avans almış olmasından dolayı sonlarda yaptığı etkili sprintle fotoda 2. kaldı. Süratli gitmesi muhtemel bu yarışta sonlarda yapacağı etkili sprintle devreye girebilir.

Bu yarışta; önlerde boş kalması halinde 6 numaralı Postacı ve gördüğü yarışlar sonrası daha iyi duruma gelen ideal pist ve mesafesindeki 5 numaralı Nasrullah Bey yarışın diğer iddialı isimleri olacaktır.

5. Ayak

4- Shut Up: Katıldığı son yarışında ters mesafeden etkilenen safkan ideal pist ve mesafesinde süratli stiliyle koşuyu bir nefeste bitirebilecek forma sahip. İlk şanslı isim olacaktır.

7- Wolves Valley: Verdiği ara sonrası iki yarış gören safkan katıldığı son yarışında 3.'lük elde ederken oldukça iyi bir görüntü sergiledi. Bugün bu pist ve mesafede, uygun kilosuyla yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; sonlarda yapacağı etkili sprintiyle 2 numaralı Arsultanı, son güzel ikinciliğiyle 5 numaralı Princess Süreyya, son yarışında kımıldayan ve müthiş idman durumu olan 9 numaralı Satana, her an ters bir yarış koşabilecek kapasitedeki 6 numaralı Princess Butterfly, ağır kilosuna rağmen sonlardaki etkili sprintiyle 1 numaralı Rocio yarıştaki diğer iddialı isimlerdir.

6. Ayak

16- Kurçak: Katıldığı son yarışında iyi grupta virajdan sonra yaptığı güzel sprintle 2. olan safkan o gün için kazanan atın o kadar avans almasıyla onu geçmesi biraz zordu. Süratli gitmesini beklediğim bu yarışta, sonlarda yapacağı etkili sprintiyle kazanmasını bekliyor ve sizlere tek olarak öneriyorum. 

Güvenmeyip rakip arayanlar, startta çok oyalanmadığı takdirde 1 numaralı Sezginşah ve bir süre ara vermiş olsa da 5 numaralı Akgiray'ı değerlendirebilirler.



Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl