15 Mart 2013 Cuma

D. La Coruna - Celta Vigo Detaylı Analiz ve Tahmin

Deportivo, aslında özellikle iç sahada iyi futbol oynayan ancak bunu bir türlü skora yansıtamayan bir takım. Çok zor bir fikstürden çıktılar bundan sonra puan toplamaya başlama zamanı. İşleri oldukça zor çünkü ligde oynadıkları son 8 maçın 7'sini kaybedip 1'inde ise berabere kalarak ligin dibine demir attılar ve düşme potasının üstüne çıkabilmeleri için 9 puanlık farkı kapamaları gerekiyor.İspanya Ligi'nin köklü takımlarından birinin bu durumda olması üzücü.

Celta Vigo, oynadığı son 6 maçta 5 mağlubiyet 1 galibiyet aldı. Onlar da düşme hattındaki bir diğer köklü takım. 10 gollü forveti Aspas'ın futbolu ve golleri yeterli olmuyor. Özellikle deplasmanda yokları oynuyorlar. Bugün onlar için de çok çok önemli bir maç.

Ben bu kadar formsuz ve uzun süredir galibiyet olmasına rağmen futbol olarak rakibinden daha iyi olduğunu düşündüğüm Deportivo'nun iç saha avantajıyla rakibini yeneceğini düşünüyorum.



Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Marsilya - Ajaccio Detaylı Analiz ve Tahmin

Marsilya, kupadan da elendikten sonra lige iyice tutunmaya çalışıyor. Son maçta Lyon deplasmanından aldıkları 1 puan bana göre çok değerli. Artık şampiyon olmak da hayal olduğuna göre 2.'lik için Lyon'la kapışacaklar. Lyon 3 puanlık bir avantaj yakaladı. Ancak Marsilya için bir tehlike de aşağıdan gelen takımlar. Eğer puan kayıpları fazla olursa şu an içinde bulundukları "Ş. Ligi Ön Eleme" potasından da aşağı düşebilirler. Ancak buna karşın formlarını yukarı taşırlarsa 2. sıraya yükselip Ş. Ligi'ne direk gidebilecekler. Bugün sadece orta sahadan Amalfitano kadroda yok.

Ajaccio, Romen golcü Adrian Mutu'nun takımı Ajaccio sezon başında birçok kişi tarafından en büyük küme düşme adaylarından birisiydi ancak bunun böyle olmadığını bugüne kadar gösterdiler. Ancak buna devam etmek zorundalar çünkü düşme potasıyla aralarında 5 puan var yani tedbiri elden düşürmemeleri gerekiyor. Son maçında Lorient'i iç sahada yendiler. Devre arasında aldıkları forvet Oliech, orta sahadan Andre, Pierazzi ve defansından da Diawara bugün yoklar.

Marsilya'nın geçen hafta Lyon deplasmanından aldığı 1 puanın değerlenmesi için bugün mutlak kazanması gerekiyor. Kaybetmeleri halinde çok şey kaybedebilirler. Futbolları çok doyurucu olmasa da ben kazanacaklarını hatta 2 veya daha fazla fark olabileceğini düşünüyorum.

Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Eskişehirspor - Elazığspor Detaylı Analiz ve Tahmin

Eskişehirspor hala güzel futbol oynamaya devam ediyor ancak hala da istikrarsız sonuçlar almaya da devam ediyor. Son 2 maçı 0-0 bitmiş olsa da karakter olarak golcü bir takım. Hücum oynamayı da seviyorlar. Uefa hedefleri de son sürat devam ediyor. 2 puanlık bir fark var. Bugün defansın belkemiği Servet ve tecrübeli Dede'nin durumları belirsiz, forma giyemeyebilirler.

Elazığspor; Son 3 haftada aldığı 9 puanla bir anda düşme potasının üstüne çıktılar. Ancak rahatlamaları için daha çok puan toplamaları gerekirki çünkü sadece 1 puan üstteler. Alacaklar bir mağlubiyet onları geri o potaya gönderebilir. Bugün defanstan Sedat ve orta sahadaki etkili isim Zeengelaar sahada olmayacak.

Ben bu maçta istikrarsız sonuçlar alsa da ve Elazığspor'un son dönemdeki çıkışına rağmen kalite farkının ortaya çıkacağını ve Eskişehirspor'un bu maçı kazanacağını düşünüyorum.



Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl