13 Nisan 2013 Cumartesi

13-14-15 Nisan İddaa Maç Analizleri ve Alternatif Kuponlar

www.ganyansitem.tr.gg

211 - Wolfsburg - Hoffenheim (13 Nisan, 16:30)

Diego liderliğindeki Wolfsburg ligde oynadığı son 4 maçında 3 beraberlik 1 galibiyet aldı. Ligin bitimine 6 hafta kala herhangi bir hedefleri kalmadı. Tam bir deplasman takımı oldular. Sezon boyunca evlerinde sadece 2 maç kazanabildiler. İçerde oynadıkları son 5 maçta da galibiyetleri yok. Bu maçta orta sahadan F. Lemos yok, forvet Vieirinha'nın durumu belirsiz.
Hoffenheim, ligde direk kalma umutları giderek zayıflasa da Play Out için hala iddialı durumdalar. Son 4 maçından 2 galibiyet 1 beraberlik çıkardılar. Yeni hocasıyla geçen hafta ligde direk kalma konumundaki en önemli rakipleri olan Düseldorf'u 3-0 gibi net bir skorla geçtiler. 
Ligde iddiası kalmayan Wolfsburg'a nazaran bu maçlara hayati önem veren Hoffenheim'ın daha ciddi hazırlanacağını düşünüyorum. Ancak taraf riski yerine Wolfsburg'un da gol yiyip atma konusundaki bonkörlüğü de düşünülecek olursa gol barajının aşılması normal sonuç olur. 
2,5 ÜSTÜ

225 - Arsenal - Norwich (13 Nisan, 17:00)

Arsenal'in, Ş. Ligi'nden elendikten sonraki galibiyet serisi devam ediyor. 2'si deplasmanda olmak üzere 3 maç arka arkaya kazandılar. Bu 3 maçta 8 gol atarken kalesinde 2 gol gördü. Önümüzdeki sezon Ş. Ligi'ne gitmek istiyorlarsa zaten bu galibiyet serisinin devam etmesi gerekiyor. 2 puan önlerinde Tottenham ve Chelsea var 4 puan aşağıdan da Everton fırsat kolluyor. Ancak Tottenham'ın 1 maç fazlası bulunuyor. Dolayısıyla bu avantajı kaybetmemek adına Arsenal'in bu maçı mutlak kazanması gerekiyor. Önemli eksik defanstan Mertesacker.
Norwich ise ligin beraberlik takımı oldular. Oynadıkları son 9 maçın 6'sı beraberlikle biterken 1'ini kazanıp 2'sini kaybettiler. Düşme potasına iyice yaklaştılar. 1 maç fazlasıyla 4 puan üstteler. Özellikle de deplasmanda pek başarılı değiller. Bu maçta 2. kalecileri kesin yokken 1. kalecinin de oynaması şüpheli. Yani maça büyük olasılıkla 3. kaleci ile çıkacaklar. Büyük dezavantaj olabilir.
Normal şartlarda Arsenal kendi evinde bu formuyla bu rakibini hezimete uğratması sürpriz olmaz. Ancak maç sahada oynanır. Ben yine de risk alıp handikaplı kazanacaklarını düşünüyorum. 
MS-H1 alternatif 2,5 ÜSTÜ ve 3,5 ÜSTÜ

310 - Karabük - Galatasaray (13 Nisan, 19:00)

Karabükspor son 2 haftada topladığı 4 puanla kötü gidişe bir dur dedi ve son dönemde iyice yanaştığı düşme potasının üstüne çıktı. Rakiplerinden Orduspor bu hafta Trabzon'a konuk olduğundan olası bir puan kaybı Karabükspor'u daha da rahatlatacaktır. Bu iki takımın ilk yarıdaki maçında enteresan bir skorla Arena'dan 3-1 galip ayrılan taraf Karabükspor olmuştu. Galatasaray'ı sürklase etmişlerdi. Ancak şu an benzer bir durumu tekrar yaşatabilirler mi soru işareti. Bu maçta Shelton, Kağan ve İshak yoklar. 
Galatasaray ise hafta içi Ş. Ligi'nde Real'i geriye düştükleri maçta muhteşem bir oyunla yendiler ancak turu geçemediler. Yine de bu galibiyet ekstra bir hava getirecektir takıma. Şampiyonluk yolunda 4 puanlık bir avantaja sahipler ve görünüyorki olası bir puan kaybında Fenerbahçe ile final maçına çıkacakları için olabildiğince puan farkıyla gitmek istiyorlar o deplasmana. Dany, Amrabat ve Sabri bu maçta cezalı oldukları için yoklar.
Bu maçta en ufak bir puan kaybına tahammülü olmayan taraf Galatasaray. Hem Real'in havası hem de ilk yarıdaki hezimetin rövanşı olacak bu maçta Galatasaray favori görünüyor. Ben gol barajının aşılacağını da düşünüyorum. 2,5 ÜSTÜ, alternatif MS-2

318 - Schalke - B. Leverkusen (13 Nisan, 19:30)

Schalke, son iki maçını gol yemeden net skorlarla kazandı. Ancak çok ciddi derecede sakatlık problemleri var. Takımın neredeyse yarısı sakat. Ş. Ligi'nde mücadele edebilmek için bir yarış içindeler. Ş. Ligi'ne direk katılma şansları olduğu gibi Uefa'ya bile gidemeyebilirler. Bu maçta, kaleci Unnerstal, defanstan Papadopoulos yok Metzelder'le Kolasinac'ın durumları belirsiz, orta sahadan Neustadter, Barnetta, müzmin sakat Afellay yok J. Jones'un durumu belirsiz, forvetinden ise iki önemli isim Farfan ve Huntelaar yoklar.
Leverkusen, son haftalarda istikrarsız sonuçlar alıyor ve Ş. Ligi tehlikeye girmek üzere. Geçen hafta kendi evlerinde öne geçtikleri maçta Wolfsburg'la da berabere kaldılar. Ancak toparlanıp yeniden galibiyetler alacak yeterli kadroları mevcut. Bu maçta defanstan Boenisch ve Reinartz cezalı Ömer Toprak'ın ise durumu belirsiz. Yani defansif anlamda sıkıntı yaşayabilirler. 
Ş. Ligi mücadelesi için çok önemli bir maç. kaybeden ciddi bir yara alabilir. Ancak Schalke'nin eksikleri çok fazla ve her biri ayrı ayrı önemli isimler. Bu da onları kendi evlerinde oynayacak olsalar bile dezavantajlı duruma düşürüyor. Ancak buna karşın Leverkusen'in de defansif eksikleri göze çarpıyor. Bu şartlarda karşılaşmada gol barajının aşılması muhtemel görünüyor. 
2,5 ÜSTÜ alternatif MS- 02 Ç

342 - Den Haag - Twente (13 Nisan, 21:45)

Den Haag oynadığı son 3 maçı kaybederek Avrupa Ligi play off grubunun altına düştü. Bu 3 maçta 9 gol yiyip hiç gol atamadı. Ancak bir an önce toparlanıp play off grubunun içinde yer almalılar yoksa Avrupa onlar için yine hayal olacak. Bu maçta forvet Poepon'in durumu belirsiz.
Twente üstlerindeki Feyenord ciddi bir düşüş yaşamadıkça ancak play off'larda Avrupa kupalarını kovalayacak. Neredeyse hedefsiz gibiler. Ancak son 3 maçta aldıkları 7 puanla hala ligi bırakmadıklarını gösterdiler. Bu maçta önemli bir eksikleri bulunmuyor.
Her iki takım arasında oynanan maçların genelde gollü geçtiğini görüyoruz. Bu maçta da 3 gol ve üzeri muhtemel görünüyor. 2,5 ÜSTÜ

425 - Torino - Roma (14 Nisan, 16:00)

Torino, hem futbol hem de sonuç olarak ligin belki de en istikrarsız takımı. Ne zaman ne yapacağı kestirilemeyen bir takım. İki maç üstüste kazanamadıkları gibi 2 maç üstüste yenilmiyorlar da. Ligde hiç bir hedefleri yok. Olabildiğince puan toplayıp ligi iyi bir yerde bitirmeye çalışacaklardır. Bu maçta orta sahadan Brighi ve Basha yoklar.
Roma, oynadıkları maçlarda ligin en keyif veren takımlarından birisi. Hem açık oynuyorlar hem de hücum ağırlıklı oynuyorlar. Ancak onlar da son haftalarda oldukça istikrarsız sonuçlar alıyorlar. Geçtiğimiz hafta derbide kendi evlerinde geriye düştükleri maçtan beraberlikle ayrıldılar. Ancak şunu de belirtmek lazım rakibinin öndeyken kaçırdığı penaltı maçın skorunu direk etkiledi. Avrupa kupaları potasından uzaklaşmaya başladılar. Bir an önce toparlanmaları gerekiyor. Bunu yapacak güçleri de var. Bu maçta tek eksik De Rossi.
İki istikrarsız takımın karşılaşmasında gollü maçlara imza atan iki takımın maçında gol barajı aşılır. 2,5 ÜSTÜ alternatif 3,5 ÜSTÜ

445 - Lyon - Tolousse (14 Nisan, 18,00)

Lyon son haftalarda inanılmaz bir düşüş içinde. Daha birkaç hafta öncesine kadar şampiyonluğu kovalayan takım şimdi Avrupa kupalarına gidememe tehlikesiyle karşı karşıya. Oynadıkları son 5 maçta 3 yenilgi 2 beraberlik aldılar. Bu maçı mutlak suretle kazanıp Ş. Ligi potasının içine yeniden girmek istiyorlar. Son 3 maçtaki yenilgiyi de unutturmak ve silkelenmek zorundalar. Bu maçta orta sahanın önemli ismi Malbranque ve defansın önemli ismi Bisevac yok.
Tolousse ise ligde orta sıralarda ve iddiasız durumdalar. Artık ligi iyi bir yerde bitirmekten başka hedefleri kalmadı. 6 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta kendi evlerinde Nice önünde bozuldu ve gollü geçen maçta 4-3 kaybettiler. Bu maçta kaleci Ahamada cezalı ve defansın önemli ismi M'bengue sakat.
Hayati önem taşıyan bir maça çıkacak olan Lyon bu maçta artık çıkış yakalamak isteyecektir. Bunun için de bundan daha iyi bir rakip bulamazlar. Çünkü rakip hedefsiz. Ayrıca aralarında yıllardır süregelen bir gelenek varki o da kendi evinde oynayan takım genelde rakibine üstünlük kurmuş. Bu da Lyon'u öne çıkaran sebeplerden birisi. MS-1

460 - Anderlecht - Club Brugge (14 Nisan, 19:00)

Anderlecht, şampiyonluk grubuna ciddi puan avantajıyla girdi ancak oynadığı 2 maçta aldığı 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle bu avantajını tam anlamıyla sürdüremedi. Bu maçı mutlak kazanmak zorundalar yoksa şampiyonluğu riske atacaklar. Bu maçta önemli bir eksikleri yok.
Club Brugge ise şampiyonluk grubuna 1 yenilgi ve 1 galibiyet alarak başladı. Bu maçı kazanırlarsa şampiyonluk için oldukça umutlanacaklar aksi halde ise şampiyon olmaları mucize olacağı gibi Avrupa kupalarına katılma yolunda ciddi bir yara olabilir. Bu maçta defansın önemli ismi R. Donk ve yine defanstan Larsen'in durumları belirsiz iken orta sahanın en önemli isimlerinden Rafaelov yok.
Şampiyonluk grubunda puanlar birbirine çok yakın olduğu için her maç final niteliğinde oluyor ve olacak. Anderlecht kendi evinde oynuyor olmanın avantajını kullanmak isteyecektir. Heleki play oflara kötü de başlamışken bunu düzeltmek için en iyi fırsatlarda birisi en büyük rakibinizi kendi evinizde yenmek olur. Golcü iki takımın mücadelesinde aralarındaki çoğu maçta olduğu gibi yine bol gol çıkar. 2,5 ÜSTÜ alternatif MS-1

515 - A. Bilbao - R. Madrid (14 Nisan, 22:00)

Bilbao, son yıllardaki en istikrarsız sezonlarından birini yaşıyor. Özellikle kendi sahalarında eskisi gibi rakiplerini korkutamıyorlar. Şu an ligde hedefsiz durumdalar. Ama Real'i her halukarda yenmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Ancak bu maç öncesi çok eksikleri var. Defanstan Laporte ve Amorebieta yok İraola'nın ise durumu belirsiz,  orta sahadan ise De Marcos, Gurpegui ve İnigo Perez yok, belki de takımdaki en önemli eksiklerden biri ise forveti Aduritz.
R. Madrid, hafta içi Galatasaray karşısında mağlubiyeti kötü bir oyunla aldılar ancak turu geçtiler. Yarı finaldeki rakipleri Dortmund oldu. Ligdeki tek hedefleri A. Madrid'le girdikleri 2.'lik mücadelesi. Şu an 3 puanlık bir avantaja sahipler. Bunun yanısıra GS maçındaki kötü skor ve futbolu unutturmak için de kazanmaları gerekir. Mourinho kazanmak için çıkacaktır sahaya. Bu maçta önemli bir eksikleri bulunmuyor.
Hedefsiz ve eksik Bilbao'nun güçlü rakibi karşısında direnebileceğini pek sanmıyorum. Real bu maçı çok farklı kazanırsa da sürpriz olmaz. MS-2, 3,5 ÜSTÜ

539 - Beşiktaş - Antalya MP (14 Nisan, 20:00)

Beşiktaş takımında son haftalarda gözle görülür bir düşüş var. Aslında tempolarında düşüş yok ama üretkenlik konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Geçtiğimiz hafta Bursa deplasmanında sahadan silindiler desek yeridir. Samet Aybaba'nın geleceği sorgulanmaya başladı. Aslında bu da enteresan çünkü "Feda Yılı" diye başlandı sezona. Bence bu düşünceyle çıkılan yolda gelinen nokta çok da başarısız sayılmaz. Sezon sonuna kadar toplayabildikleri kadar puan toplayıp ligi iyi bir şekilde bitirmek istiyorlar. Bugün Almeida ve Niang yine yoklar, bunlara İbrahim Toraman da eklendi.
Antalya 3 haftalık mağlubiyet serisinin ardından son hafta Kasımpaşa'yı yenerek bu seriyi bitirdiler. Ligin ilk yarısındaki performanslarını mumla aratıyorlar. O muhteşem performansın ardından neredeyse düşme potasına kadar ineceklerdi. Şimdi ise Uefa peşindeler. 3 puanlık bir fark var. Bu maçta kaleci Hakan ve orta sahadan Uğur İnceman yok.
Ligin ilk yarısında Antalya'da oynanan maçı Beşiktaş 5-3 kazanmıştı. Kupada ise Antalya 2-1'le bu sefer kazanan taraftı. Aralarındaki maçlara ve genel maç performanslarına bakınca sanırım bu maçta bol gol beklemek hata olmaz. 2,5 ÜSTÜ alternatif 3,5 ÜSTÜ


Kupon No:1


Futbol
225  Arsenal - Norwich (1h)
Mbs: 3  Oyun Tipi : Handikaplı Maç Sonucu  1 : 1.55
Bu seçimi sil

Futbol
310  Karabükspor - Galatasaray
Mbs: 3  Oyun Tipi : Alt Üst  2,5 Üstü : 1.45
Bu seçimi sil

Futbol
425  Torino - Roma
Mbs: 3  Oyun Tipi : Alt Üst  2,5 Üstü : 1.55
Bu seçimi sil

Futbol
515  Athletic Bilbao - Real Madrid
Mbs: 3  Oyun Tipi : Maç Sonucu  2 : 1.35
Bu seçimi sil
   Toplam Oran:
4,70
Kupon No:2


Futbol
211  Wolfsburg - Hoffenheim
Mbs: 3  Oyun Tipi : Alt Üst  2,5 Üstü : 1.65
Bu seçimi sil

Futbol
460  Anderlecht - Club Brugge
Mbs: 3  Oyun Tipi : Alt Üst  2,5 Üstü : 1.45
Bu seçimi sil

Futbol
539  Beşiktaş - Antalyaspor
Mbs: 3  Oyun Tipi : Alt Üst  2,5 Üstü : 1.45
Bu seçimi sil
   Toplam Oran:3,47
Kupon No:3


Futbol
318  Schalke - Leverkusen
Mbs: 3  Oyun Tipi : Alt Üst  2,5 Üstü : 1.45
Bu seçimi sil

Futbol
342  Den Haag - Twente
Mbs: 3  Oyun Tipi : Alt Üst  2,5 Üstü : 1.5
Bu seçimi sil

Futbol
445  Lyon - Toulouse
Mbs: 3  Oyun Tipi : Maç Sonucu  1 : 1.7
Bu seçimi sil
   Toplam Oran:3,70
Sürpriz Kupon


Futbol
225  Arsenal - Norwich
Mbs: 3  Oyun Tipi : 3,5 Altı/Üstü  3,5 Üstü : 1.95
Bu seçimi sil

Futbol
310  Karabükspor - Galatasaray
Mbs: 3  Oyun Tipi : Maç Sonucu  2 : 1.4
Bu seçimi sil

Futbol
515  Athletic Bilbao - Real Madrid
Mbs: 3  Oyun Tipi : 3,5 Altı/Üstü  3,5 Üstü : 2.15
Bu seçimi sil

Futbol
539  Beşiktaş - Antalyaspor
Mbs: 3  Oyun Tipi : 3,5 Altı/Üstü  3,5 Üstü : 2.3
Bu seçimi sil
   Toplam Oran:
13,50
www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl