2 Nisan 2013 Salı

02.04.2013 Adana At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

1- Black Dolphine: Çok iyi orjini olmasına rağmen henüz koştuğu iki yarışında varlık gösteremeyen tay pazar günü yaptığı 1200/1,23,2 Ç galobu adeta Arap atı derecesinde ve çalışarak oldu. Tayın ya problemleri var ya da henüz kesinlikle hazır değil.
2- Mehmetcan: Favori olarak katıldığı son yarışında, start çıkışında jokeyini düşüren tayın güzel formuna ilaveten Pazar günü yaptığı 800/50 Ç galobuyla yarışın favorisidir.
3- President Rock: 3 aylık bir ara veren tay, idmanlarında iyi dereceli işler gerçekleştirmese de düzenli idmanda olup Pazar günü yaptığı 600/38,5 R galobuyla ve dinçlikle çok sürprizde.
4- Septimus: Çok iyi bir orjine sahip safkan, ağırlıklı olarak 600 ve 800 işleriyle hazırlanırken, önceki Pazar günü yapmış olduğu 1000/1,03,5 Ç galobuyla ilk yarışında sürpriz isimlerdendir.
5- Temmuz Denizi: Son uzun mesafeli yarışında önde giden rakibini kovalayan tay, son 300'lere kadar ön grubun içindeydi, bu metrelerden sonra düşen temposuyla jokeyinin kontrolünde yarışı gerilerde tamamladı. Pazar günü yapmış olduğu 800/52,3 R galobuyla bu sefer daha ideal mesafede yarışın tatlı sürprizlerinden olacaktır.
6- Unaccountedsoldier: Son uzun mesafeli yarışında önde numara götüren safkan son 150'ye kadar birincilik mücadelesinin içinde yer alırken yarışı 3. tamamladı. Gayet tatminkar yarışı ardından Pazar günü yapmış olduğu 1000/1,06,4 R galobuyla yarışta iddialı olmaya çalışacaktır.
7- İmpassioned: Yaklaşık 2 aylık bir aradan sonra bu yarışa girecek olan tay düzenli idmanda olup, Pazar günü yaptığı 50,5 Ç galobu ve dinçlikle yarıştaki şanslı isimlerden biri olacaktır.
8- Roe Deer: Yavaş yavaş formunu yükselten tay katıldığı son yarışında, viraja girerken yediği faullere rağmen, düzlükten itibaren en dıştan yaptığı etkili sprintiyle 2. olurken oldukça iyiydi. Pazar günü yapmış olduğu 800/52,6 R galobuyla yarıştaki iddialı isimlerden olacaktır.
9- Şenay: Uzun bir aradan sonra katıldığı yarışını oldukça gerilerde tamamlayan tay henüz yeteri kadar hazır görünmüyor.
10- Visual Creative: İstanbul'da koştuğu yarışları ardından ara veren safkan İzmir'de 2 yarış gördükten sonra Adana'ya getirilip pazar günü yapmış olduğu 600/38,8 R galobuyla çok sürprizde.

2. Ayak

1- Socrates: Güzel bir form yakalayan safkan katıldığı son yarışında adeta "ben bugün en kötü nasıl koşabilirim" sorusunun cevabı gibiydi. Önde yüksek tempo giden rakibini kaçırmamak adına erken yürüyen ve viraja girerken de dış kulvarları dolaşan safkan doğal olarak son 200'den sonra temposu düşerek boşluk 4.'sü oldu. Pazar günü yapmış olduğu 800/57 R galobuyla, yine uygun mesafede ve güzel formuyla kilo dezavantajına rağmen iddialı isimlerden olacaktır.
2- Tunahanbey: Ağır kiloyla katıldığı son yarışında virajı kolay dönen safkan düzlükten itibaren orta kulvardan yaptığı sprintle bir ara gelir gibi olmasına rağmen sonlarda temposu düşüp jokeyinin kontrolünde tabela dışında kaldı. Bu sefer daha müsait grupta ve daha uygun kilosuyla, Pazar günü yapmış olduğu 800/56,6 HÇ galobunda belirgin düzelmeler olduğunu belli eden safkan şanslı isimlerdendir.
3- Digor: Son yarışlarında mesafe ayırt etmeden iyi koşan safkan sürekli tabela içinde yer aldı. Aynı formu devam eden safkan yarışın tatlı sürprizlerinden biridir.
4- Güvenay: Yüksek orjin kalitesine rağmen henüz o kaliteye yakışır yarışlar koşmasa da tatminkar bir forma sahip olan tay katıldığı son yarışında düzlükte sprinte kalktığı anda dışındaki rakibinden yediği ciddi faulle aksiyonu bozulan ancak buna rağmen 4. bitiren safkan, protestonun kabul edilmesiyle 3. sayıldı. Güzel işlerine ilaveten Pazar günü yapmış olduğu 800/55,5 Ç galobu da dikkat çekici olan tayın, idman durumunu yarışa yansıtması halinde her an yarış kazanabilecek forma ulaştı.
5- Erdoğan Gülü: Bir süre ara verdikten sonra Urfa'da 3 yarış gören tay yarış hazırlıklarını da Urfa'da sürdürüyor ancak henüz yeterli seviyede değil.
6- İlkenur: Yaklaşık 4 aylık bir ara vermiş olan safkan 600 ve 800'lük işlerle bu yarışına hazırlanıyor olup, yarış nefesi yeterli olmayıp, kazanabileceğini düşünmüyorum.
7- Sırkale: Son dönemde nihayet yavaş yavaş orjin kalitesini yansıtmaya başlayan safkanın son yarışlarındaki start problemi daha başarılı yarışlar koşmasını engelliyor. Katıldığı son 1500 yarışında 5-6 boy kadar startta kalmasına rağmen düzlükte dış kulvardan yaptığı ataklarla yakın ara 4. olan safkanın her an eli kulağında olup bugün de en uygun kilosuyla en şanslı isimlerden olacaktır.
8- Yaman Ülkü: Maiden'den çıktıktan sonra yaklaşık 3 aylık bir ara veren safkan katıldığı yarışında tabela dışında kaldı. O günden itibaren herhangi bir galop da yapmamış olan tayın şanslı olabileceğini düşünmüyorum.
9- Atakan Rüzgarı: 45 günlün bir aradan sonra katıldığı yarışta düzlükten sonra iç kulvardan yaptığı ataklarla bir ara kazanıra girmesine rağmen o metrelerden sonra düşen temposuyla yarışta fotoya yakın tabela dışında kaldı. Yine yaklaşık 50 günlük bir ara veren tay düzenli idmanlarıyla sürpriz isimlerden olacaktır.
10- Cantınaz: 80 günlük bir aradan sonra yarış gören tay, düzenli idmanlarıyla çok sürprizde.
11- Orhancan: 80 günlük bir ara veren tay, dinçlik yarışı yapacak olup, düzenli ve güzel idman durumuyla kazanırsa kupon bırakmaz. Sürpriz isim.
12- Başbelası: Şanslı olacağını düşünmüyorum.

3. Ayak

1- Kondansatör: Daha iyi grupta katıldığı son yarışında, yarışa yüksek tempo verip önde kaçan safkan 2 rakibinin yakın markajına rağmen son metrelere kadar 1.'lik mücadelesi verip fotoda ikinci kalırken özellikle yarışı önde götürmesine rağmen son 200'de yapmış olduğu sprint oldukça dikkat çekiciydi. Bugün daha müsait grupta önde boş kalması halinde arka grubu dağıtabilir. 
2- Padri Padre: Katıldığı son yarışında zaten yüksek tempo giden yarışta çok erken öne çıkınca safkan düzlükte arttıramayıp jokeyinin kontrolünde oldukça gerilerde tamamladı. Cumartesi günü yapmış olduğu 1000/1,01,6 Ç galobu oldukça iyi olup, bugün yine stilindeki rakipleri olmasına rağmen sabırlı koşup düzlükte  yürürse iddialı olabilir. 
3- AkmeşeYaklaşık 2 aylık bir aradan sonra katıldığı yarışında, yarışın süratli gitmesini değerlendirip düzlükten itibaren en dış kulvardan yapmış olduğu harika sprintle kazanmayı bildi. Pazar günü yaptıği 800/50,5 Ç galobu iyi olmasına rağmen, dinçlik sonrası yarışı yapacak olması ve ters mesafeden dolayı bana göre yarışta şansı ancak çok sürprizdedir.
4- From The Sea: Katıldığı son 1200 yarışında oldukça başarısız koşan safkan kısa bir süre dinlendirilip bu yarışa girerken, bana göre orjin itibariyle uzun mesafe atı olsa da, henüz yeterli hazırlıklara sahip olmamasıyla bugün için şansı ancak çok sürprizde olabilir.
5- Prens Hazar: Son yarışında sert grupta koşan safkanın o yarışı ölçü değil. Mesafe deneyimi olmasa da yeterli yarış hazırlıklarına sahip olan tay, Pazar günü yaptığı 600/37,4 R galobuyla sürprizde değerlendirilebilir. 
6- Niltuğ: Katıldığı son yarışında, yüksek tempo giden yarışta önde kaçan rakibini çok erken kovalayan tay, viraja da 3. girmesine rağmen düzlükte arttıramayıp yarışı gerilerde tamamladı. Tam bir mesafe atı olacak olan bu tayın Cumartesi günü yaptığı 1200/1,18 R galobu ve bekleme yapması halinde başarılı bir yarışını izleyebiliriz. 

4. Ayak

1- Özmutlu: Katıldığı son yarışında, startla birlikte önde giden rakibinin dışına gelen safkan, hem öne erken gelip hem de düzlük dönülür dönülmez erken yürüyünce %100 kazanabileceği yarışta, fotoda dışından gelen rakibine geçildi. Perşembe günü yaptığı 1200/1,33 ÇR galobunda fazla sıkılmayan safkan uygun mesafede biraz sabırlı koşarsa şanslı isimlerden olacaktır.
2- Uçanok: Katıldığı son 2400 yarışında tabela dışında kalmasına rağmen tatminkar formu devam eden kaliteli safkan Pazar günü yaptığı 800/56,5 R galobu oldukça iyi olup bana göre ideal mesafesinde ve bugüne kadar henüz 1 kere yarış kazanmış olan aprantisinin hata yapmaması halinde iddialı isimlerden olacaktır.
3- Barsbay: Ara verdikten sonra Urfa'da 2 yarış görüp Adana'ya getirilen safkan, burada katıldığı son yarışında 1200 mesafede, düzlükten itibaren orta kulvardan yaptığı ataklarıyla yakın ara 4. bitirirken gayet tatminkardı. Galop yapmıyor olması bir handikap olmasına rağmen sonlarda yapacağı ataklarla sürpriz şansına sahiptir.
4- Eczacı: 2,5 ay ara verdikten sonra Urfa'da 2 yarış gören safkan yarış hazırlıklarını da Urfa'da sürdürüyor. Bugün için şanslı olabileceğini düşünmüyorum.
5- Erencan: 63 kiloyla katıldığı son yarışında, yarışı önlere yakın takip edip düzlükten sonra dış kulvardan yaptığı sprintle 4. bitirirken tatminkardı. Formunu yükseltmeye çalışan safkan bugün daha uygun kilosu ve uygun mesafede sürpriz yapabilir.
6- Koçarlı: Katıldığı son 1200 yarışında, önde istediği tempoyu bulup son 100'e kadar lider gelmesine rağmen içinden gelen rakibine geçildi. Pazar günü yapmış olduğu 600/43,2 R galobu tatminkar olup çok sürprizde değerlendirilebilir.
7- Ferisu: 70 günlük bir aranın ardından katıldığı son yarışında, yarışı gerilerde takip eden safkan virajı da bu şekilde dönüp en dışta tam sprinte kalktığı anda dışındaki atların birkaç kere faullerine maruz kalınca bozulup içerden devam eden safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 5. olabildi. Bu sefer kilo avantajı olan safkan Pazar günü yapmış olduğu 1000/1,10,8 Ç galobu ve süratli gitmesini beklediğim bu yarışta sonlardaki etkili sprintiyle yarışın ciddi favorisidir.

5. Ayak

1- New Partner: Son katıldığı yarış için Urfa'ya götürülen kaliteli safkan yarışa adapte olamayınca yarışı en gerilerde tamamladı. O yarışı kesinlikle ölçü almadığım safkanın formu tatminkar olup bugün yarışın sürprizlerindendir. 
2- Wet Jack: Uzun ara sonrası yarış gören safkan, hazırlıklarında da yeterli düzeyde görünmüyor.
3- Kingdom: Hayatının en iyi dönemini yaşayan safkan, katıldığı son yarışında startta 3 boy kalmasına rağmen, yarışın tam da istediği gibi çok süratli gitmesiyle, düzlükten sonra yaptığı etkili sprintle kazanmayı bildi. Aynı formu devam eden safkanın Pazar günü yapmış olduğu 800/50,5 R galobuyla yine yarışın süratli gitmesiyle devreye girebilir.
4- Mayan: Oldukça ağır kiloyla katıldığı son yarışında, yarışı ortalarda takip eden safkan son 800 geçilirken yarışın daha da süratlenmesiyle jokeyinin bir anda panik yaparak bariyer dibinde öndeki tempoya ayak uydurmaya çalışmasıyla erken yürüyüp, zaten ağır kilosu olan safkan düzlükte istendiği gibi sprint yapamayarak tabela dışında kaldı. Bugün daha müsait kilosu ve Perşembe günü yaptığı 800/49,8 HÇ işiyle yarışın süratli gitmesi halinde iddialı olacaktır.
5- Baba Yavuz: Son yarışlarında oldukça formsuz görünen safkan düzenli idmanda olup şansı ancak çok sürprizdedir.
6- Sedo One: Katıldığı son yarışında, süratli giden yarışta çok güzel bir bekleme yapan ve son 200'de orta kulvardan bir anda gelip farkı giderek açan kalite safkan Pazar günü üzülmeden yaptığı 600/38,8 ÇR işiyle yarışın en şanslı isimlerinden biri olacaktır.
7- Oğlum Çınar: Katıldığı son yarışında, yarış boyu 5-6 giden safkan virajı da böyle döndükten sonra orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 4. bitirirken tatminkardı. Düzenli idmanda olan safkan yarışta sürpriz şansına sahiptir.
8- Şahzaman: 4,5 aylık bir aradan sonra yarış gören safkan hazırlıklarında yeterli görünmeyip bugün için şanslı olacağını düşünmüyorum.
9- Korkut: Katıldığı son yarışında, yarışı önlere yakın takip eden safkanın jokeyi sanki önündeki rakibi yarıştaki tek rakibiymiş gibi 800 geçilirken bir anda teşviklerine başlayıp liderliği almak istemesiyle son 100'de dışından gelen rakiplerine geçilip 3. oldu. Bu sefer kendi stilinde fazla at olmayıp, jokeyi de gereksiz yere kendi temposunun üzerine çıkmazsa yarışı kazanacak durumdadır. 

6. Ayak

1- Necati Dayı: Urfa'da katıldığı son yarışlarında başarılı olamayan safkan, bu sefer daha uygun mesafede koşacak olup daha önce birlikte koşmuş olduğu aprantisiyle yarışın sürprizlerinden birisidir.
2- Peyami: Katıldığı son yarışında önlere yakın koşan safkan, virajı da kolay dönmesine rağmen istendiği gibi arttıramayıp tabela dışında kaldı. İdeal mesafesinde koşacak olsa da bu formuyla şansı oldukça az.
3- Aslıyar: Yaklaşık 40 günlük bir aradan sonra koşacak olan safkan, idmanlarına da 25 günlük bir ara verip, Pazar günü 800/56,4 Ç galobuyla ideal pist ve mesafesinde ters koşabilir.
4- Eyşan: Yaklaşık 5,5 aylık bir aradan sonra uzun mesafelerde gayet tatminkar 2 yarış koşan safkan günden güne daha iyi duruma geliyor. Pazar günü yaptığı 600/44 ÇR galobu, bana göre çok daha iyi koştuğu bu mesafede yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.
5- Eşkbarağa: Son dönemde oldukça formda olan safkan Urfa'da koştuğu son 3 yarışını da kazandı. Hazırlıklarını da Urfa'da sürdüren safkanın önde boş kalması halinde sürpriz şansı vardır.
6- Mantarkızı: Son yarışını kesinlikle ölçü almadığım safkanın formu gayet iyi. Bana göre ideal pist ve mesafesinde koşacak olan safkanın Pazar günü yapmış olduğu 600/42,9 R galobuyla şanslı isimlerden olacaktır.
7- Kattara: Start problemini çözmüş görünen safkan, bugün de bu sorunu yaşamadığı takdirde sonlardaki etkili sprintiyle günün büyük bombasını patlatabilir.
8- Canik: İdeal pist ve mesafesinde koşacak olsa da son dönemdeki formuyla işi oldukça zor görünüyor.
9- İlksen: Son yarışında ters mesafede etkisiz kalan safkanın form durumu gayet iyi olup, bu sefer ideal mesafesinde Pazar günü yaptığı 800/57 R galobuyla yarıştaki şanslı isimlerden biri olacaktır.
10- Seymenağa: 3 ay aradan sonra katıldığı yarışta, düzlük dönüldükten sonra orta kulvardan sprint yapacağı sırada yediği faullere rağmen toparlanıp tekrar atak yapmasıyla yakın 5. bitiren safkan tatminkardı. Sürpriz şansına sahiptir.
11- Dilşar Beyi: Son yarışlarında formunu yavaş yavaş yükselten safkan daha iyi koştuğu bu tip mesafelerde bugün de sürpriz şansı olacaktır.
12- Doğancık: Son yarışlarında formsuz görünen safkan ideal mesafesinde şansı çok sürprizdedir.
13- Fasıla: Henüz yarış kazanacak durumda görünmüyor.
14- Yükselin Oğlu: Bir süre ara veren safkan yeterli hazırlıkta görünmüyor.



Şablonum;

1. Ayak: 2-8-7-6//5
2. Ayak: 7-2-4//1-3-9
3. Ayak: 1-6//2//5-3-4
4. Ayak: 7////1//2-3
5. Ayak: 9////6-4-3
6. Ayak: 4-6-9//5-3-10


Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl