24 Mart 2013 Pazar

24.03.2013 Adana At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

8- İlksen: Katıldığı son yarışında, 1200 metrede, starttan 2 boy kadar geç çıkıp grubun gerisinde kalan safkan virajı da sonlarda dönüp 300'den sonra en dış kulvardan yaptığı müthiş sprintiyle fotoda yarışı kazanırken oldukça iyi göründü. Çok kısa sprint atan safkanın kolay gidişine jokeyi aldanıp öne erken gittiğinde sonlarda durup kalabiliyor. Deyim yerindeyse santim santim sürülmesi gereken bir safkan, A. Çelik'in iyi idaresi ve orjin itibariyle mesafeyi yadırgamayacağını düşündüğüm safkanı sizlere ilk isim olarak öneriyorum.

5- Püsküllü: Katıldığı son yarışında, üst grupta ve 1400 mesafede, starttan geç çıkınca şansını baştan kaybeden safkan, doldurarak grubun içine girmiş ancak normal olarak sonlarda arttıramayarak jokeyinin kontrolünde yarışı gerilerde tamamlamıştı. O yarışını ölçü almıyor, uzayan mesafede uygun kilosu ve kendisini iyi tanıyan aprantisi F.R.Bebek'le yarışta şanslı isimlerden biri olduğunu düşünüyorum.

Bu yarışta; son dönemde iyi form tutan ve düzlükte avans alabilmesi halinde 9 numaralı Akrebin Gözü, yarışın süratli gitmesi halinde sonlarda etkili sprintiyle devreye girebilecek olan 7 numaralı Çifteli, her ne kadar ara vermiş olsa da startta kalmaması halinde kalitesiyle 2 numaralı Gönülveren yarıştaki diğer şanslı isimler olacaktır.

2. Ayak

7- King Bolt: Katıldığı son kısa mesafeli yarışta, starttan geç çıkan safkan düzlükten sonra atak yapmaya çalıştı ancak öndekilerle ara biraz fazlaydı ve jokeyi de fazla zorlamadan yarışı gerilerde tamamladı. Bu sefer sevdiği uzun mesafeye çıkan safkanı, süratli gitmesini beklediğim bu yarışta sonlarda yapacağı etkili sprintiyle ilk isim olarak öneriyorum.

12- O Benim Oğlum: Katıldığı son yarışında, viraj üstünde, giden rakibini kaçırmamak için biraz erken yürüyen safkan sonlarda geriden gelen rakiplerine geçilerek tabela dibinde yarışı tamamladı. Biraz daha sabırlı koşması halinde kalitesiyle yarışa ağırlığını koyacak isimlerden birisi olacaktır.

Bu yarışta; yakaladığı güzel formunu devam ettiren 10 numaralı Kamkam, kalitesi ve iyi ahır bakımıyla son yarışını ölçü almadığım 5 numaralı Stormy Dream, son yarışında ağır kilosuna rağmen güzel bir ikincilik yapan 6 numaralı Sedo One ve henüz kalitesini tam olarak ortaya koyamamış olsa da her an patlama yapabilecek kapasitedeki 9 numaralı Kazuma diğer şanslı isimler olacaktır.

3. Ayak

4- Opstinate: Son yarışında starttan 1 boy kadar geç çıkan ve son düzlükte dış kulvardan çok güzel bir sprint yapmasına rağmen fotoda ikinci kalan ancak en az kazanan rakibi kadar başarılı koşmuş olan kaliteli safkanı bugün daha müsait grupta sizlere banko olarak öneriyorum.

4. Ayak

3- Demironur: Salı günü daha iyi bir grupta start alan safkan starttan 2-3 boy kadar geç çıkıp yarışı grubun gerisinde takip ettikten sonra, düzlükte iç kulvardan bir ara gelir gibi olmasına rağmen dış kulvardaki atların birbirini sürüklemesiyle yarışı tabela dışında tamamladı. O yarışını ölçü almadığım kaliteli safkanın, "startta çok oyalanmadığı takdirde", müsait grupta ve süratli gidecek bu yarışta sonlardaki ataklarıyla şeytanın bacağını bu sefer kırabileceğini düşünüyorum Küçük kuponlara riske edilebilir.

4- Kadirim: Yaklaşık 4 aylık bir aradan sonra katıldığı yarışta iyi start alamayınca önünde set oluşan, daha sonra içinden ve dışından gelen rakiplerince sıkıştırılarak geriye düşen safkan zaten eksik olan nefesiyle düzlükte istenilen sprinti atamayıp yarışı 200'den sonra jokeyinin kontrolünde gerilerde tamamladı. O yarışını ölçü almadığım kaliteli safkan yarışta bu tür sıkıntılar yaşamadığı takdirde şanslı isimlerden olacaktır.

Bu yarışın sürprizini ise önde istediği avansı alması halinde 5 numaralı Koçarlı yapabilir

5. Ayak

10- Çevikberk: Son yarışında ilk defa starttan düzgün çıkış yapan safkan buna rağmen grubun oldukça gerisinde yarışı takip etti ve bir ara dışarıya sapmaya çalıştı. Sonlardaki sprinti tabelaya girmesine yetmedi. Bu sefer kendisi için çok daha uygun olan bu mesafede starttan yine düzgün çıkması halinde sonlardaki etkili sprintiyle yarışın en iddialı ismi olacaktır.

8- Sırkale: Katıldığı son yarışında starttan 5-6 boy kadar geç çıkış yapan tay yarışı gerilerde takip edip viraja da bu şekilde geldikten sonra orta kulvardan yaptığı sprint ancak 3. olmasına yetti. Bu sefer kendisi için daha uygun olduğunu düşündüğüm bu mesafede ve kilo avantajıyla yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta, son dönemde oldukça iyi bir form yakalayan 4 numaralı Kökağa, ters mesafeye rağmen iyi formunu koruyan 3 numaralı Kolbastı, tatminkar formu ve kilo avantajıyla 9 numaralı Denizeren ve kalitesiyle 1 numaralı Kıbrıslı diğer şanslı isimler olacaktır.

6. Ayak

3- Deli Çire: Katıldığı son yarışında, yarışı grubun gerisinde takip edip düzlüğe de 5-6 giren safkan 400'den sonra yaptığı etkili sprinte rağmen 4. kaldı. Ön taraftaki rakiplerine bu kadar avans vermemiş olsaydı kazanabilirdi bile. Bugün ideal pist ve mesafesinde koşacak olan tayı sonlardaki etkili sprintiyle ilk isim olarak öneriyorum. Alternatif tek arayanlara önereceğim isimdir.

10- Qountm Girl: Katıldığı son 1300 mesafeli yarışta, starttan 4-5 boy kadar geç çıkan kaliteli safkan doldurarak grubun arkasına girdi ve düzlükten sonra yaptığı güzel sprintle 3. oldu. Atın geç çıkmasından dolayı doldurup grubun içine giren ve hiç nefeslenmeye vakit bulamayan tayın yarışı dikkat çekici olup, aynı sıkıntıları yaşamaması halinde fotoya uzanacak yetenektedir.

Bu yarışta, form tutan 13 numaralı Speed Runner, son 2.'liği dikkat çekici olan 8 numaralı Mara Nehri ve eküri avantajıyla 11 numaralı Rebel Of Race yarışın diğer iddialı isimleri olacaktır.



         Mini Altılı                                    Kombine Altılı         
 8    7     4     3    10    3                    8    7     4     3    10    3
 5   12           4     8                           5    12          4     8    10
 9   10                  4                           9    10          5     4     
       5                   3                           7     5                  3
                            9                           2     6                  9
                                                                9                  1
             6,00 TL
                                                                          54,00 TL

                                   Geniş Altılı          
                           8     7     4     3    10    3
                           5    12           4     8    10
                           9    10           5     4    13
                           7     5                   3     8
                           2     6                   9    11
                                  9                   1

                                      135,00 TL

Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl