28 Mart 2013 Perşembe

28.03.2013 İzmir At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

5- Rekor: 63 kiloyla koştuğu son yarışında viraja kadar kolay gelip düzlükten sonra yaptığı ataklarla 4. olan safkanı kilo farkları olumsuz etkiledi. Bugün kendisine uygun pilotu, uygun mesafesi ve formuyla yarışın ilk şanslı ismi olacaktır.

3- Cibali: Katıldığı son yarışında virajı biraz gerilerde dönen safkan düzlükte etkili sprint yaptı ancak öndeki atın avansı almasından dolayı 3.'lükle yetindi. Bugün bu hataya düşmeyeceğini düşündüğüm safkanı iyi jokeyiyle sizlere ikinci şanslı isim olarak öneriyorum.

Bu yarışta; son kısa mesafe kum yarışında virajı oldukça kolay dönüp sonlarda istenildiği gibi arttıramayıp 4. kalan ancak o yarışını çok da ölçü almadığım, usta jokeyiyle 8 numaralı Kalseden, çim piste ilk defa çıkıyor olmasına rağmen iyi formuyla 2 numaralı Muhrip, önde boş kalabilirse 7 numaralı Ardaefendi diğer şanslı isimler olup yarışın sürprizini ise boş kilosuyla 9 numaralı Küçükhan yapabilir.

2. Ayak

1- Altın Eğer: İyi grupta katıldığı son kum pist yarışında startta biraz oyalanan tay, doldurarak grubun içine girdi ve virajı da dış kulvarda kolay döndü, bu metrelerde yarışa hakim olacakmış görüntüsü vermesine rağmen sonlarda içinden ve dışından gelen rakiplerine geçilerek 4. kaldı. Çim pisti de yadırgamayacağını düşündüğüm tayı kendisini tanıyan aprantisiyle ilk şanslı isim olarak öneriyorum.

3- Western Kid: Katıldığı son yarışında, iyi bir start çıkışı yapıp, önce ilk 400 mt liderliği aldı ancak sonra önüne bir rakibini alarak virajı döndükten sonra orta kulvardan atak yapmaya başlayan safkan rakibinin önünde gezinmesinden etkilenerek iç kulvara girdi ve oradan sprint yapan tay bir ara hakim olacak izlenimi vermesine rağmen dıştaki iki rakibinin birbirini sürüklemesiyle 3. oldu. Formu devam eden süratli tay yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; maidenden çıkarken oldukça iyi görünen 7 numaralı Esmerbal, son dönemde iyi bir form yakalayan 8 numaralı My Hand To Soon, üst gruptaki son yarışını ölçü almadığım 2 numaralı Bidevi, son yarışını 60 kiloyla 2. bitiren ve çimi yadırgamayacağını düşündüğüm 5 numaralı Efe Oğlum diğer şanslı isimler olup yarışın sürprizlerini ise yarış gören 6 numaralı Siba ve giderek düzelmeye başlayan 11 numaralı İremcan yapabilir.

3. Ayak

1- Çakırım: Bursa'da katıldığı son yarışında son virajı dış kulvarda kolay dönen safkan düzlükten sonra arttıramayarak tabela dışında kalmasına rağmen bu yarışı ölçü almıyor, sevdiği pistte ilk şanslı isim olarak öneriyorum.

6- Şahşamil: 4 ay ara verip gördüğü yarış sonrası idmanlarında daha iyi duruma geldiğini gösteren safkan kendisini tanıyan aprantisiyle yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; son uzun mesafe çim pist yarışını ölçü almadığım ve ideal mesafesinde koşacak olan 9 numaralı Volga Kızı, iki yarış gören 8 numaralı Koşangüzel ve yine bir yarış görüp daha iyi duruma gelen 4 numaralı İlkağa yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

4. Ayak

3- Grade Boy: Son dönemde oldukça iyi bir form yakalayan kalite safkan daha iyi grupta katıldığı son yarışında, süratli giden yarışı gerilerde takip edip son viraja gelirken atak yapmaya başlayıp ve son 400 üzerinde kazanıra girmesine rağmen 200 geçilirken dışından gelen rakiplerine geçilerek 4. oldu. Yakaladığı güzel formu devam eden safkan kendisini çok iyi tanıyan usta jokeyiyle yarışın en şanslı ismi olacaktır.

4- Red Sox: Yakaladığı güzel formunu son yarışını kazanarak taçlandıran safkan, kilo dezavantajıyla katıldığı yarışında, yarışı gerilerde jokeyinin hafif teşvikleriyle takip edip, düzlükten sonra en dış kulvardan yaptığı müthiş sprintiyle farkları kapatıp hiç mücadele bile etmeden rakiplerini geride bıraktı. Formunu koruyan safkan bu sefer kilo avantajıyla süratli gitmesini beklediğim bu yarışta sonlarda yapacağı etkili sprintle iddialı olacaktır.

Bu yarışta; son yarışını ölçü almadığım 5 numaralı Bulbasaur ve son dönemde çok iyi bir form yakalayan 2 numaralı Massai Maka sürpriz gerçekleştirebilecek isimlerdir.

5. Ayak

6- Alpyürek: Son dönemde iyi form yakalayan safkan katıldığı son yarışında, yarışı gerilerde takip edip  düzlükten sonra yaptığı atakları tabela yapmasına yeterli olmadı. Yarışın beklenmedik şekilde ağır tempolarla gitmesinden dolayı gerilerde bekleyen sprinter atların şansı kalmayınca safkan kötü bir sonuç almış olup bu yarışını ölçü almıyor ve bugün daha süratli gideceğini düşündüğüm bu yarışta sizlere tek olarak öneriyorum

6. Ayak

9- The Sun King: Son yarışında, yarış boyu öndeki rakibini kovalayan safkan son 200'den sonra o gün için çok koşan rakibini geçemeyeceğini anlayınca jokeyinin kontrolünde fazla zorlanmadan ikinci oldu. Orjin kalitesine çok inandığım tay bana göre ileride çok daha başarılı yarışlar koşacak olup bugün için de usta jokeyiyle ilk isim olarak öneriyorum.

10- Triple Bonus: Babası, dünyanın en iyi aygırlarından olan Danehill ve kısrak babası da gelmiş geçmiş en iyi yarış atlarından olarak gösterilen Secreteriat olan Holy Roman Emperor'un bu erkek tayı, iyi idman durumu ve en az kendisi kadar kaliteli ekürisiyle birlikte yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; uzun mesafe son 3.'lüğünde dikkatimi çeken, bana göre bu sefer ideal pist-mesafesinde koşacak olan ve yarış tecrübesiyle 11 numaralı Venomoth, son çim yarışını ölçü almadığım 3 numaralı Can Ahmet diğer şanslı isimler olup yarışın sürprizlerini ise başarılı sayılabilecek yarışlarıyla 1 numaralı Action Law ve yarış gören 12 numaralı Yiğithanbey yapabilir.




         Mini Altılı                                          Kombine Altılı     
 5    1    1    3    6    9                              5    1    1    3    6    9
 3    3    6    4         10                             3    3    6    4         10
 8    7    9                                                8    7    9               11
       8                                                      2    8    8                3
                                                                    2    4
          7,20 TL                                               5
                                                                              48,00 TL

                                  Geniş Altılı          
                         5     1     1     3     6     9
                         3     3     6     4           10
                         8     7     9     5           11
                         2     8     8                   3
                         7     2     4                   1
                         9     5
                                6
                               11

                                          180,00 TL

Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl