3 Mart 2013 Pazar

Leverkusen - Stutgart Detaylı Analiz ve Tahmin

Leverkusen, geçtiğimiz hafta Furth deplasmanında 2 puan bırakarak Dortmund'un puan kaybettiği haftada 2.'liği geri alma şansını tepmiş oldu. Özellikle iç sahada baskılı oynayan Leverkusen içerde oynadığı 11 maçta 8 galibiyet aldı ve tek yenilgisini Dortmund'a karşı almıştı. Uefa Avrupa Ligi'nde de Benfica'ya elenmekten kurtulamayan ev sahibi takım Almanya Kupası'nda da Wolfsburg'a yenilerek elendiler. Ellerinde sadece lig kaldı. Bugün için önemli bir eksiği yok.
Stutgart, son günlerde formda görünen takım Uefa Avrupa Ligi'nde Genk'i deplasmanda yenerek üst tura çıktı. Perşembe günü Uefa Avrupa Ligi mücadelesinde Lazio'yu evinde ağırlayacak. Bir dönem sıkıntısını yaşadıkları düşme potasından artık iyice uzaktalar. Hatta 2-3 maç üst üste kazanırlarsa ligdeki kupa mücadelesi içinde olabilirler. Deplasmanda iç sahadakinden daha fazla puan toplamasıyla ilginç bir görüntü çiziyor. Defanstan Niedermeier bu maçta forma giyemeyecek.

Her ne kadar deplasmanda daha iyi futbol oynayıp daha çok puan toplamış olsalar da Stutgart'ın, Leverkusen deplasmanında çok şanslı olacaklarını düşünmüyorum. Perşembe günü Lazio'yla Avrupa Ligi maçına da çıkacaklar. Heleki ligin boyunun iyice kısaldığı bu dönemde Leverkusen'in kredisini olmadık maçlarda tüketmesi ve elinde sadece lig kalmış olması Stutgart için dezavantajlar. Ben Leverkusen'in bu maçı kazanacağını düşünüyorum. Alternatif olarak ise gollü bir maç bekliyorum.


Bol şanslar...

Real Madrid - Barcelona Detaylı Analiz ve Tahmin

Yine yeni bir El Classico.
Real Madrid, ligde yediği farkın acısını kupada çıkarmak için çok çalıştı ve bunu da deplasmanda en büyük rakibini 3-1 yenerek adını finale yazdırdı. Son yıllarda bugüne kadar oynanan El Classico'lar arasında Real'in en olumlu, en sakin, en futbola dönük maçını izledik. Daha önce rakibine teslim olup, oynamayı değil oynatmamayı hedefleyen, arada bulduğu hızlı kontralarla ve Ronaldo'nun süratiyle, becerisiyle sonuca gitmeye çalışan Real gitti, onun yerine büyük takım gibi oynayan, sen Barcelona isen ben de Real'im diyen bir takım izledik sahada. Ve tabiki semeresini de gördüler. Salı günü belki de bu sezonun kendileri adına en önemli maçına çıkacaklar. Ş. Ligi'nde iç sahada avantaj yakalayamadıkları M. United ile deplasmanda rövanşa çıkacaklar. Bugünkü maç her ne kadar prestij açısından önemli olsa da bu maçtan daha önemli olduğunu düşünüyorum onlar için. Çünkü Barcelona ligi kopardı artık. Bugün kupa maçının yıldızlarından Di Maria cezalı olduğundan oynayamayacak.
Barcelona, Real'in tam tersi ilk defa bu kadar isteksiz göründü sahada. Sanki kazanmak istemiyorlar gibi oynadılar ve herkesi hayal kırıklığına uğrattılar. Her ne kadar "Barca oynamadı değil Real hem kendi oynadı hem de onları oynatmadı" diyenler olsa da Barcelona'dan bahsediyoruz. Bildiğimiz durdurulamayan "uzay takımı". Ne olursa olsun en azından maçın belirli bölümlerinde bariz üstünlük kurarlar diye bekledik. Hem de kendi evinde. Ama hiç olmadı hatta yedikleri gollere reaksiyon bile gösteremediler. Bugün Xavi'nin durumu belirsiz. Oynamama ihtimali var.

Sonucunu kestirmek her zamanki gibi zor. Hafta içi aralarındaki maçlarda ne kadar süprize açık maçlar oynadıklarının bir kanıtını daha izledik. Hem Real'in salı günü çok önemli bir maça çıkacak olmasından, hem de Barcelona'nın kupa maçının rövanşını almak isteyecek olmasından dolayı Barcelona'nın bu maçta yenilmeyeceğini düşünüyorum. Beraberlik veya Barcelona galibiyeti olağan sonuç olacaktır.


Bol şanslar...