5 Mart 2013 Salı

B. Dortmund - S. Donetsk Detaylı Analiz Ve Tahmin

B. Dortmund ile ilgili söylenecek şeyleri daha önceki yazılarımızda söylemiştik. Süper futbol oynuyorlar. Bu sene bu futbollarına Ş. Ligi'nde de devam edip ölüm grubunu muhteşem bir performansla lider bitirdiler. Lewandowski, Götze, Reus, İlkay gibi harika performansla oynayan futbolculara sahipler. Ligde haftasonu Hannover'i güzel bir futbol ve 3 golle geçtiler. Ligde şampiyonluk umutlar yok. Bu sene hedefleri Ş. Ligi'nde çok iyi yerlerde olmak.

S. Donetsk, Lucescu önderliğinde birçok kişinin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Ligi zaten domine eden takım artık Ş. Ligi'nde de başarı istiyor. Oynadıkları futbol göze oldukça hoş geliyor. Kendi yıldızlarını kendi yaratan bir takım. Takımdaki Brezilyalılar, kaptan Srna forvetteki Ermeni Mkhitaryan müthiş performans gösteriyorlar.

Ukrayna'daki 2-2'nin rövanşında karşı karşıya gelecek olan Dortmund ve Shaktar maçının seyir açısından çok keyifli olacağını düşünüyorum. Shaktar'ın biraz temkinli oynayacağını ve Dortmund'un açığını bekleyeceğini düşünüyorum. Maçın Almanya'da oynanacak olması ve ilk maçın skoruna baktığımızda Dortmund öne çıkıyor tabiki. Yalnız sonuçta bir Ş. Ligi maçı olduğunu ve karşıdaki rakibin de her an sürpriz yapacak bir takım olduğunu da unutmamak gerekir. Erken gelecek bir golle maçta oldukça çok gol izleyebiliriz de.

Bol şanslar...

Manchester United - Real Madrid Detaylı Analiz ve Tahmin

Manchester United, ligde artık şampiyonluğa koşuyor. Müthiş bir form yakaladılar, çok uzun süredir resmi maç kaybetmediler. Ancak bu maç kadrolarına baktığımızda enteresan bir takım çıkıyor sahaya. Daha doğrusu sahaya çıkmayanlar daha enteresan. Rooney, Kagawa, Valencia, Young gibi oyuncular kenarda olup, ilerleyen dakikalarda forma şansı bekleyecekler. Önemli bir eksik yok takımda.

Real Madrid, formu tavan yapmış olan bir başka takım. Barcelona karşısında 3 gün arayla 2 maçta da harika futbol oynayıp rakiplerini içerde de dışarda da yenmeyi başardılar. Hem de son lig maçında Ronaldo gibi Mesut gibi oyuncularını kenarda bekletmişti Mourinho. Buna rağmen kazandılar. Bugün ideal kadrosuyla sahada olacaklar.

İki tane formu en üst seviyedeki takım İspanya'daki 1-1'in rövanşına çıkıyorlar. Her iki takım da bir manada ligi bıraktılar. Birisi şampiyon olmak üzere öteki de şampiyonluktan çok uzakta. Kadroları görünce oldukça şaşırdım Manchester adına ama yine de sahada olacak olanlara bakınca yine süper bir kadro var. Ben her yerde Real Madrid favori gösterilse de iddaa mantığıyla baktığımda iç saha avantajıyla Manchester'in yenilmeyeceğini düşünüyorum. Turu kim geçer bilinmez ama Manu'yu deplasmanda yenmek öyle kolay bir iş değildir. Bence Real ancak gollü beraberlikle turu geçebilir.

Bol şanslar...

05.03.2013 Adana At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

1. Koşu: (Altılı Ganyan Başlar)

7- Şenyayla: Babası döneminin en iyi atlarından Albatur yavrusu Şentay, annesi yarış hayatı pek parlak geçmese de Altınkız'ın yavrusu olan Altınece, kısrak babası ise başarılı aygırlarımızdan Çelebi'dir. 21 yarıştır maidenden çıkma mücadelesi veren tay henüz bunda başarılı olamadı. Ancak bu sefer şeytanın bacağını kırabilir. Ailenin tayı olan Şenyayla'ya binen başarılı pilotu N. Şen ile yarışın en şanslı ismidir.

8- Vivian: Babası Haberbatur gibi bir şampiyonun ana-baba bir kardeşi olan tam bir kum atı Karaca.5, annesi döneminin en iyi atlarından Hatay koşusu galibi Cansucan'ın kızı olan Cansu Kızım, kısrak babası ise Pirler gibi bir şampiyon adayı atın babası Uğurcan'dır. 4 ay ara verdikten sonra koştuğu ilk yarışında güzel bir 2.'lik elde eden tay, dinçlik sonrası yarışında hayal kırıklığı yaratmıştı. Başarılı apranti H. Parıldar ile kendisine şans yaratmaya çalışacak.

1- Bütünkız: Babası şampiyon Devirhan, annesi Pir, kısrak babası ise döneminin A grubu atlarından olan İntikam.1'dir. Bir önceki yarışında benzer grupta kısa mesafede ve bugünkü jokeyi A. Birdal'la favorilerden biri olarak koştuğu yarışında 4.lük yaparken göz doldurmuştu. Son yarışında ise viraja kadar iyi gelmesine rağman düzlükte arttıramayarak tabela dışında kaldı. Bugün yine kendisini tanıyan pilotu A. Birdal'la koşuda şanslı isimlerden olacaktır.

2. Koşu:

9- Sinanağa: Kalitesine çok inandığım, her pistte ve mesafede başarılı koşabilecek kapasitede olduğunu düşündüğüm Sinanağa, fotoda kaybettiği son başarılı 2.'liğiyle O. Bulut hata yapmazsa bana göre bugün en şanslı isim olacaktır. Küçük kuponlara tek olarak ve/veya cazip tek arayanlara önereceğim isimdir. 

13- Kazanoğlu: Son yarışında mesafeden etkilendiğini düşündüğüm Kazanoğlu'nu ideal pist ve mesafesinde, kendisini tanıyan jokeyi İ. Katı ile Sinanağa'nın en ufak hatasını affetmeyecektir.

1- Sıla Sultan: 1 senelik aradan sonra iki yarış gören Sıla Sultan yavaş yavaş kendine geliyor. İdmanları da tatminkar olan safkandan ideal pist ve mesafesinde başarılı bir yarış koşmasını bekliyorum.

Yarışın favorilerinden olarak gösterilen 10 numaralı Işıkhan ters mesafeye rağmen şanslı olabilir. Yarışın sürprizini ise acemi aprantisine rağmen 4 numaralı Erenhan yapabilir.

3. Koşu

7- Suwako: Maidenden çıktıktan sonra adeta sınıf değiştiren tay 3 yarış üstüste kazandıktan sonra son yarışında Blue Fire'a geçildi. Cumartesi günü yaptığı 1000/1.04 galobunu beğendiğim tay uzun mesafe deneyimi ve başarılı jokey H. Karataş'la yarışın favorisidir.

6- Royal Signature: Yarış hayatına 2.'likle başlayan safkan o yarıştan sonra arka arkaya 3 yarışını da kazanarak ne denli formda olduğunu gösterdi. Her ne kadar mesafe deneyimi olmasa da orjininde mesafeye yatkınlık var. Eşgalini de çok beğendiğim tay bana göre usta jokeyi S. Boyraz ile yarışın en şanslı ikinci ismi olacaktır.

10- Sylvanas: Katıldığı son yarışta starttan çıktıktan sonra yarışa adapte olamayan kalite safkan rakiplerinin 100 metre gerisinde kalarak adeta paralı galop yaptı. Start problemi yaşamaz ya da çok fazla takılmazsa sürekli pilotu B .Gökçe ile kendine şans yaratmaya çalışacaktır.

Yarışın süprizi ise; son 1400/1.30 güzel galobu ve güzel formuyla 4 numaralı Divine Heart'tan beklenebilir.

4. Koşu:

1- Amerikalı: Katıldığı son yarışını asla ölçü almadığım kalite safkan bence dinçlik sonrası yarışı sendromundan kaynaklı kötü koştu. Bu sefer daha hazır olduğunu düşündüğüm safkan usta jokeyi S. Kaya ile yarışın en şanslı atı olacaktır.

4- Grand Expectations: Yarış kazanma konusunda oldukça sıkıntı yaşayan şampiyon Grand Ekinoks'un kızı kaliteli safkan Grand Expectations bu sefer şeytanın bacağını kırabilir. H. Karataş'ın da binmesiyle Amerikalı'ya rakip olmaya çalışacaktır.

3- King Drok: Müthiş bir form grafiği yakalayan safkan özellikle önde boş kaldığı yarışlarda ne kadar başarılı olduğunu bizlere gösterdi. Üstün formu ve stiline uygun pilotu F. Çakar ile önde boş bırakılırsa yarışta söz sahibi olacaktır.

5. Koşu:

5- Demironur: Katıldığı son yarışında startta kalarak şansını kaybeden safkan bu kadar uygun bir grubu kolay kolay bulamaz. Müsait kilosu, sevdiği pist-mesafesinde ve beğendiğim aprantisi G. Yılmaz ile bugün sizlere alternatif olarak önereceğim teklerden birisidir.

4- Koçarlı: 3 ve 4 yaşlılığındaki formunu aratsa da bu müsait grupta, uygun pist ve mesafesinde, iyi aprantisi U. Yücel'le Demironur'un en ufak hatasını affetmeyecektir.

1- Uçanok: Son yarışlarında tabela dışında kalan kalite safkan bu müsait grupta, uygun pist ve mesafede  bence jokey dezavantajı olmasına rağmen Demironur'un hatasını kovalayacak bir başka isim olacaktır. 

6. Koşu:

11- Borason: Yeni sahiplerinde 2. yarışına çıkacak olan safkan bu zor koşuda başarılı jokeyi A. Kurşun ile sizlere önereceğim ilk isim olacak.

13- Pepe Hacı: Son yarışında virajı kolay tempoda önde dönmesine rağmen düzlükte istediği gibi arttıramayıp 3. kaldı. Güzel formu ve uygun pist-mesafede aprantisi A. Polat'la yarışın şanslı safkanlarından olacaktır.

6- Wolf Menace: Son yarışlarında tabela dışında kalsa da uygun pist ve mesafede ağır kilosuna rağmen usta jokeyi S. Kaya ile kendisine şans yaratmaya çalışacak olan kaliteli safkan iddialı isimlerden olacaktır.

Bu zor yarışta 7 numaralı Resus yarışın sürprizini yapabilir.



            Mini Altılı                                     Kombine Altılı  (1)     
 7    9    7    1    5    11                              7    9    7    1    5    11            
 8          6    4          13                              8          6    4    4    13
 1         10   3           6                               1         10   3    1     6
                                                                            4                 7
             4,05 TL                            
                                                                              21,60 TL


      Kombine Altılı (2)                                    Geniş Altılı           
 7    9    7    1    5    11                             7    9    7    1    5    11
 8   13   6    4          13                             8   13   6    4    4    13
 1    1   10   3           6                              1    1   10   3    1     6
      10   4                 7                                   10   4                 7
       4                                                             4

          36,00 TL                                               108,00 TL