16 Mart 2013 Cumartesi

15.03.2013 Bursa At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak:

8- Sömek: Yarış içinde jokeyine sürekli sıkıntı yaratan, dışarı kaçmaya çalışan, jokeyinin hakimiyetini kolay kabullenmeyen safkan son yarışında da bu yüzden yarışa giremedi ve yarışı jokeyinin kontrolünde çok gerilerde bitirdi. Buna karşın bu sefer aynı sıkıntıları o kadar şiddetli yaşayacağını düşünmemekle birlikte çok iyi formu olan safkanı kendisini çok iyi tanıyan jokeyi ve çok müsait kilosuyla yarışın en şanslı ismi olarak öneriyorum.

6- Sezginşah: Katıldığı son yarışta 1400 metre mesafede starttan 3 boy geç çıkan safkan viraja kadar grubun gerisinde gelip, düzlükten sonra aralardan çıkarak yaptığı güzel sprintle 2. oldu. Daha önce bu mesafelerde yarış kazanmamış olsa da yadırgamayacağını düşündüğüm safkanı uygun kilosu ve kendisini tanıyan aprantisiyle 2. şanslı isim olarak öneriyorum.

Bu yarışta; yarışın süratli gitmesi halinde son derece iyi form durumu olan 2 numaralı Amiral, yine yarışın süratlenmesi durumunda ağır kilosuna rağmen formda jokeyiyle 3 numaralı Sungur, sürekli artan bir forma sahip olan 1 numaralı Haberer şanslı isimler olmakla beraber, M. Gündüzeli'nin yarışta kendi atları olmasına rağmen ona değil de enteresan bir şekilde 5 numaralı Bulutağa'ya binmesiyle bu safkanı da sürprizde öneriyorum.

2. Ayak:

3- Eralp: Katıldığı son yarışında startta oyalanan safkan viraja grubun gerisinde geldikten sonra önündeki atlardan dolayı sprintine istediği sırada başlayamayıp viraj dönüldükten sonra en dış kulvara çıkarak oradan jokeyinin elinde çok güzel sprint attı ve tuta tuta 4. oldu. Viraj üstünde önündeki atlardan daha erken sıyrılsaydı o  sprintiyle daha farklı bir sonuç alabilirdi. Form durumu gayet iyi olan tayı formda jokeyi Ö.Yıldırım'la ilk isim olarak öneriyorum. Ufak kuponlara tek yazılabilir.

1- Attention: Katıldığı son uzun mesafeli yarışta, viraja gelindiğinde grubun en rahat atıydı ve son düzlükte gruba hemen hakim olup yarışı kazanacak izlenimi vermesine rağmen sonlarda düşen temposuyla yakın ara 3. oldu. O gün için uzayan mesafeden etkilenmiş olabileceğini düşündüğüm safkan bu sefer daha uygun mesafede başarılı jokeyi A. Sözen'le ikinci şanslı isim olacaktır.

Bu yarışta, İstanbul'dan getirilen kaliteli safkan 4 numaralı İsmetinoğlu usta jokeyi ve formuyla ,, son dönemde oldukça sık koşturulan ve bundan etkilenebileceğini düşünsem de sürpriz şansına sahip olan 11 numaralı To The Summit önereceğim diğer taylardır. 

3. Ayak:

8- İnvincible Rock: Orjin itibariyle 1. sınıf olan tay ara verdikten sonra 2 yarış gördü. Son yarışında dış kulvardan müthiş sprint yaptı ancak yetiştiremeyince son 50 metrede jokeyi atı daha fazla zorlamadı. Sürekli artan bir forma sahip olan kaliteli tay İstanbul'dan çok hazır getirildi. Sizlere tek olarak önereceğim isimdir. Alternatif kuponlara tek yazılabilir.

Bu yarışta İnvincible Rock'a güvenemeyenler, son iki uzun mesafeli yarışında viraja kadar oldukça rahat tempolarla gelmesine rağmen sonlarda istenildiği gibi arttıramayan ve bu sefer ideal mesafesinde koşacak olan 4 numaralı Almanyalı Yarim ve İzmir'de katıldığı son yarışında virajı sonlarda dönüp iç kulvara yakın orta kulvardan güzel bir sprint yaparak 2. bitiren kaliteli kısrak 2 numaralı Adios A Todos'u değerlendirebilirler.

4. Ayak:

6- Speed Of Light: Yaklaşık 2,5 aylık bir aradan sonra katıldığı yarışında önde gereksiz yere Aeneas gibi bir atın temposuna ayak uydurmaya çalışıp yarış boyu onu kovalayan safkan virajdan sonra zaten eksik olan yarış nefesiyle birlikte gücünü de tüketip yarışı tabela dibinde 5. olarak bitirdi. Uzun süredir böyle mesafelerde start almasa da orjin itibariyle bu mesafelerde de iyi koşabileceğini düşündüğüm kaliteli safkan usta jokeyi K. Tokaçoğlu'yla yarışın en şanslı ismi olacaktır.

1- Urlaefesi: İzmir'de katıldığı son yarışında Gülengül'e geçilen safkan Bursa'ya oldukça hazır getirildi. İdmanlarında da adeta uçan safkan ideal pist ve mesafesinde yarışın en şanslı isimlerinden birisi olacaktır.

Bu yarışın sürprizini ise rakiplerinin eksik koşması halinde formunu oldukça yukarılara taşıyan 7 numaralı Hatipoğlu'ndan bekliyorum.

5- Ayak:

5- Eye Of The Storm: Yarışlarında startta oyalanan ya da yarışa başlarken adapte olmakta zorlanan tay nitekim son yarışında da 10 boy kalarak yarıştaki şansını baştan yitirdi. Eğer startta bu kadar oyalanmazsa yarıştaki ilk şanslı isim olacaktır.

1- Akjoltoi: Hayatının ilk yarışında uzun mesafeye çıkan kaliteli kısrak start çıkışında biraz tereddüt ettikten sonra grupla beraber 1000 üzerine gelip, oradan sonra jokeyinin gereksiz yere bir anda dış kulvarları dolanıp ön tarafa gitmesi, zaten hayatının ilk yarışı olan safkanın düzlüğe cıkıldığında temposunun düşmesine neden oldu. Bu sefer daha uygun mesafede yarış tecrübesi de kazanmış olan safkanın usta pilotuyla yarıştaki iddialı isimlerden olacağını düşünüyorum.

Bu yarışta, uzun süre ara vermiş olsa da üstün kan hattına sahip 9 numaralı Rescator, son yarışında enseye basarak bitiren kalitesine inandığım 12 numaralı Wind Of Emre, yarışları pek parlak olmasa da kalitesine çok inandığım ve İstanbul'dan hazır getirilen 3 numaralı Catch The Wind, iki yarış gören 10 numaralı Thunder Rock, istikrarlı yarışlar yapan 11 numaralı Un Solo Paso ve bir süre ara verse de düzenli idmanda olan ve eküri avantajına sahip 6 numaralı Fast Step sırasıyla değerlendirilecek isimlerdir.  

6. Ayak:

7- Salkımkız: Bu müsait grupta, düzenli ve güzel idmanlarıyla, ideal pist ve mesafesinde usta jokeyiyle ilk şanslı isim olacaktır.

2- Buseli: İdeal pist ve mesafesinde koşacak olan safkan, düzenli ve güzel galoplarıyla hazırlandığı bu koşuda iddialı isimlerden olacaktır.

İstikrarsız Arap atlarının katıldığı bu koşuda; müsait bir grupta koşacak olan 3 numaralı Queen, 2 yarış görüp daha iyi duruma gelen 4 numaralı Tuş Kilidi, çok iyi idman durumuyla 13 numaralı Başaran Fatom ve eküri avantajıyla 5 numaralı Cemrekaya şanslı isimlerden olacaklardır.



            Mini Altılı                                                  Kombine Altılı          
 8     3     8     6     5     7                                8     3     8     6     5     7
 6                   1     1     2                                6     1            1     1     2
 2                          9     3                                2     4                   9     3
                            12                                      3                         12    4
                             3                                       1                          3    13
                                                                      5                         10
              4,50 TL                                                       54,00 TL

                                        Geniş Altılı              
                             8     3     8      6      5      7
                             6     1             1      1      2
                             2     4             7      9      3
                             3    11                   12     4
                             1                            3     13
                             5                           10     5
                                                          11
                                                           6

                                        172,80        

Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl