27 Mart 2013 Çarşamba

27.03.2013 İstanbul At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

4- Özbayhan: İyi bir form yakalayan kalite safkan, katıldığı son yarışında, yarışın ilk 1000 metresi 1.05 gibi düşük bir tempoyla geçilip yarışı 5-6 takip eden safkan, sonlarda yaptığı atakları kendisine ancak 3.'lük getirdi. Bu sefer daha süratli gitmesini beklediğim yarışta sonlarda yapacağı ataklarıyla yarışı lehine çevirebilecek yetenekte olup ilk şanslı isim olacaktır.

5- Hammurabi: İyi grupta koştuğu son yarışında, kolay tempoda önde gitmesine rağmen dışına gelen rakibinin rahatsız etmesiyle tempoyu erken yükseltmek zorunda kalan safkan bir anlamda ekürisine fedai koşmuş oldu. Bu sefer 2-3 gideceğini düşündüğüm safkan yükselen formuyle yarışın iddialı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; sonlarda yapacağı etkili sprintle 6 numaralı Salford, önde boş kalması halinde 3 numaralı Mızrak yarışın diğer iddialı isimleri olacaktır.

2. Ayak

2- Tearra: Babası Sweet Light, No Blood No Name gibi sınıf atlar vermiş Langfuhr, annesi ise Avrupa'da kendisini kanıtlamış ünlü aygır Dynaformer gibi bir aygırın kızı Shapes And Shadows olan kaliteli tay katıldığı son yarışında, yarışı 6-7 takip edip, viraj üstünde önlere gitmek isterken faule maruz kalıp yerinden çıkamayan, düzlükte son 400 üzerinde ise önündeki setten kurtulamayan ve bir sürü aksilik yaşayan safkan 200'den sonra yaptığı güzel sprintle %100 kazanacağı yarıştan 2. olarak ayrıldı. Benzer sıkıntılar yaşamadığı takdirde yarışı kazanmasını bekliyor ve tek olarak öneriyorum.

3. Ayak

3- Mohaç: Katıldığı son yarışta, yarışın yavaş tempo gitmesine rağmen jokeyinin grubun gerisinde beklemek istemesiyle, önde giden atın virajdan sonraki aldığı avansı sonlarda yaptığı etkili sprintle kapatan ancak rakibini geçemeyen kaliteli safkan 2. oldu. O kadar beklemeseydi yarışı kazanabilirdi. Bu sefer aynı hataya düşmeyeceğini düşündüğüm safkanı ilk şanslı isim olarak öneriyorum. 

6- Son Hücum: Hayatının ilk yarışında 2000 metre mesafeye çıkan kaliteli safkan, düzlükten sonra adeta vites değiştirerek rakiplerine yaklaşık 50 metre fark yaparken oldukça kolaydı. Sertleşen gruba rağmen ilk yarışında ilerisi için umut vadeden safkan bugün yine iddialı isimlerden olacaktır.

4. Ayak

1- Village Wind: Bursa'da koştuğu son yarışında düzlükte yaptığı güzel sprintine rağmen fotoda baş farkıyla  ikinci kalan kaliteli tay, bugün daha iyi koştuğu sentetik pistte ilk şanslı isim olacaktır.

2- Büyük Patron: İlk iki yarışında oldukça iyi bir görüntü veren kaliteli tay, katıldığı son yarışında içerden güzel ataklar yaptı ancak dışından daha kuvvetli gelen rakibine geçilerek ikinci kaldı. Kalite safkan bugün yine iddialı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta, bir süre ara verse de çok iyi hazırlıkları olan kaliteli safkan 3 numaralı Şeker Ağa usta jokeyi S. Boyraz ile yarışta iddialı olmaya çalışacaktır.

5. Ayak

1- Bilgekurt: Katıldığı son yarışında, yarışın yavaş tempolarla seyretmesine rağmen arkalarda bekleyip son düzlükten itibaren yaptığı güzel sprintle ikinci olurken göz doldurdu. Bu sefer daha süratli gitmesini beklediğim bu yarışta sonlarda yapacağı etkili sprintle yarışın en şanslı ismi olacaktır.

5- Kurtel: Bir müddet ara vermesine rağmen düzenli olarak idmanlarını sürdüren kaliteli safkan, süratli gidecek bu yarışta sonlarda yapacağı sprintle yarışın iddialı isimlerinden olacaktır. 

Bu yarışta; bu tip grupta bizi yanıltmayarak kazandığı son yarışında ne kadar formda olduğunu gösteren 3 numaralı Hasanşah yarışın bir diğer iddialı ismi olup son dönemde yükselen bir forma sahip olan 2 numaralı Bulut Reis'i de yazarak bu ayağı kapatma taraftarıyım.

6. Ayak

1- Symphony: Son yarışını jokeyinin kontrolünde gerilerde tamamlayan safkanın o yarışını kesinlikle ölçü almıyorum. Bugün sürpriz bir safkan çıkıp yarışı süratlendirmediği takdirde yarışı önlerde kabullenirse kilo dezavantajına rağmen ilk şanslı isim olacaktır.

8- Sonnuşka: Katıldığı son yarışında start çıkışında faullere maruz kalan safkan yine de yarışta iyi bir yer tutup düzlük dönüldükten sonra aralardan çıkarak yaptığı güzel ataklarla fotoda ikinci kalırken en az kazanan rakibi kadar başarılı koştu. Süratli gitmesini beklemediğim bu yarışta önlerde iyi bir yer tutarsa yarışta iddialı olacaktır.

Bu yarışta; son yarışında uzun mesafeye rağmen etkili sprint yapan ve bu sefer ideal pist-mesafesinde koşacak olan 2 numaralı Black Magic Women, yarış görerek daha iyi duruma gelen ve kilo avantajına sahip 4 numaralı Turkish Treasure, aradan sonra koştuğu yarışında fotoya yakın dışından gelen rakibine geçilerek ikinci kalan 5 numaralı Lady Kentucky yarıştaki diğer iddialı isimler olacaktır.



   Mini (Misli) Altılı                                           Geniş Altılı           
 4    2    3     1     1     1                                4    2    3     1     1     1
 5          6            5     8                                5          6     2     5     8
 6                        3     2                                6                 3     3     2
                                                                    3                        2     4
                                                                                                     5
                2,70 TL                                                24,00 TL



Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl