11 Mart 2013 Pazartesi

11.03.2013 Ş. Urfa At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak:

8- Nurstar: Katıldığı son yarışında, yarış içinde oldukça kolay tempoda gidip virajdan sonra sprintine başlayan safkan öndeki ata fazla avans verince onu geçme şansı kalmadı. Biraz daha yakın gitmiş olup o avansı vermeseydi yarışı bile kazanabilirdi. Bugün değişen jokeyi ile daha başarılı koşmasını beklediğim tayı ilk şanslı isim olarak öneriyorum.

11-Tumbulhilalkızı: Katıldığı son yarışında startta 3 boy kalmasına rağmen doldurup grup içinde yerini alan tay, viraja iç kulvardan rahat bir şekilde girerken ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde yarışa devam etmedi. Jokeyi bunun farkına vardı birkaç kamçı vurdu ama tay yarışa bir daha girmedi. Yarışı yürüyerek bitirdi. Ben bu yarışını ölçü almıyorum ve Urfa'nın iyi jokeyi Erd. Yavuz'la ikinci şanslı isim olarak öneriyorum.

4- Gamzecan: Son yarışlarında oldukça istikrarlı bir görüntü veren tay artık kazanacak kıvama geldiğini belli ediyor. Herzamanki jokeyi Meh. Taşkaya ile yarışın iddialı isimlerinden olacaktır.

Yarışın sürprizini son dönemde form tutan 6 numaralı Kandemirçiçeği yapabilir.

2. Ayak: 

7- Cartridge: Adana'daki koştuğu son yarışlarında tabela dışında kalan safkan Urfa'ya getirildi. İdeal pist ve mesafesinde formda ekürisiyle ilk şanslı isim olacaktır. Alternatif kuponlara tek yazılabilir.

6- Bye Canım: 45 günlük aradan sonra ilk yarışına çıkacak olan safkan ideal pist-mesafesinde iyi idman durumuyla ve jokey avantajıyla yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

1- Red Rose: Son yarışlarında daha önceden olmayan bir start problemi başladı safkanda. Son yarışında bu sorun tavan yaptı ve starttan hiç çıkmadı dolayısıyla derecesiz tamamlamış oldu. Bu sıkıntısının en kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum ve form durumu tatminkar olan safkanı başarılı apranti M. Doğan ile 3. şanslı isim olarak öneriyorum.

Bu yarışın sürprizini ise ideal pist ve mesafesinde eküri avantajıyla 4 numaralı Shruuq ve 9 numaralı Tekcan'dan bekliyorum.

3. Ayak:

1- Kaanefe: Son yarışında startla birlikte öne düşmek isteyen safkan yarışın başından itibaren son 400'e kadar neredeyse her mesafede faul yiyip sonra bir daha yarışa girmedi. O yarışın ölçü almadığım kaliteli safkanı bugün sizlere ilk şanslı isim olarak öneriyorum. Alternatif tek arayanlara bu safkanı öneriyorum.

Bu yarışta Kaanefe'nin kötü koşması halinde ise sürprizi öncelikle 3 numaralı Peyami, daha sonra 5 numaralı Mantarkızı ve 2 numaralı Kırdemirkır'dan bekleyebiliriz. 

4. Ayak:

3- Sarçin: Son dönemde müthiş bir form yakalayan safkan son yarışında, yarışın süratli gitmemesinden dolayı sonlarda beklenen sprintini yapamadı. Üstün formu ve iyi jokeyi M. Akyavuz ile yarışın en şanslı ismi olacaktır.

2- Kızgın: Çok iyi bir form yakalayan safkan son yarışında önde istediği gibi bir tempo kurup viraj dönülürken arttırarak oldukça iyi bir avans yakaladı ve yarışı uzak farkla kazandı. Yine aynı tempoyu kurması halinde kazanacak formu var. 2. şanslı isimdir.

4- Gümüş Hakan: Favori olarak katıldığı son yarışında faullere maruz kalarak grubun gerisine düşen safkan bir daha da yarışa adapte olamayıp çok gerilerde bitirdi. Ancak o günkü jokeyi H. Yıldırım için bir parantez açmak lazım. At gitmemesine rağmen atın karnı boynu dahil defalarca kırbaç atmadığı yer kalmadı. Kendisine o atın da bir canlı olduğunu bir canı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Nihayetinde bugün yerinde bir kararla jokeyi değişmiş olup R. Doğan'la kendisine şans yaratmaya çalışacaktır.

5. Ayak:

9- Goldancer: Geçtiğimiz sezon İzmir ve İstanbul'da başarılı yarışlarını izlediğimiz kaliteli safkan ilginç bir kararla satıldı ve daha da ilginç bir kararla yeni ilgilileri tarafından daha başarılı olduğu pistlere dönmek yerine önce Adana'ya sonra da Urfa'ya götürüldü. Son yarışlarında tatminkar bir görüntü sergileyen safkanı giderek yükselen formuyla bu yarışta sizlere ilk isim olarak öneriyorum.

14- Paşa Dayı: Katıldığı son 2 yarışını ölçü almadığım kaliteli safkan ağır kilosuna rağmen eküri avantajıyla ideal pist ve mesafesinde 2. şanslı isim olacaktır.

13- Colts Neck: Yaklaşık 2 ay kadar ara veren kaliteli safkan daha sonra katıldığı son yarışında viraja kadar kolay tempoda gelmesine rağmen virajdan sonra arttıramayıp nefes yönünden etkilendiği görülürken jokeyi de fazla zorlamadı. Galop niyetine koştuğu o yarışından sonra bugün daha hazır gireceği bu koşuda günün şanslı isimlerinden olacaktır.

Çok atın gelirinin olduğu bu koşuda önereceğim isimler sırasıyla son yarışına inanmadığım kalite safkan 4 numaralı Zenda, tatminkar formuyla 3 numaralı Over Grown, kaliteli safkan 8 numaralı Little Cat'tir.

6. Ayak:

2- Nazlıgül: Katıldığı son yarışında 1200 metre mesafede son 200'de bir araya gitmiyormuş gibi görünen safkan son 150 geçilirken bir anda vites değiştirip yaptığı müthiş sprintiyle fotoda 2. kaldı. Bu sefer uzayan mesafede sürprize açık bu koşuda sizlere ilk isim olarak öneriyorum.

7- Hastayım: Son katıldığı yarışta kısa mesafeden etkilenen safkan bu sefer ideal pist-mesafesinde yükselen formuyla ve eküri avantajıyla yarışın ikinci şanslı ismi olacaktır.

6- Akçabey: İstenen form düzeyine geldiğini kazandığı son yarışında gösteren safkan bu formuyla bugün yine iddialı isimlerden olacaktır.

Sürprize açık bu koşuda önereceğim isimler; güçlü orjini yükselen formu ve eküri avantajıyla 14 numaralı Keramet, son yarışındaki 3.'lüğüyle 8 numaralı Gökhanınoğlu, fotoda kaybettiği son yarışıyla 13 numaralı Uçargider'dir.



              Mini Altılı                                               Kombine Altılı         
 8      7      1      3      9      2                          8      7      1      3      9      2
11                     2     14     7                         11     6              2     14     7
 4                      4     13     6                         4      1              4     13     6
                                 4     14                                4                      4     14
                                                                                                     3      8
                                                                                                    8     13

              4,32 TL                                                               38,88 TL 

                            
                                              Geniş Altılı                 
                                   8      7      1      3       9      2
                                  11     6      3      2      14     7
                                   4      1              4      13     6
                                   6      4                       4     14
                                           9                       3      8
                                                                    8     13

                                               129,60 TL


Bol Şanslar...


http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lspor