2 Mart 2013 Cumartesi

02.03.2013 Adana At Yarışları Analiz Ve Tahmin

1. Koşu:

6- Motas: Babası ülkemizin başarılı atlarından Mohan, annesi Vague Alarme olan tayın kısrak babası ise Anabaa'dır. Orjin itibariyle ileride başarılı yarışlarını beklediğim safkanın her iki pistte de iyi koşacağını düşünüyorum. Son yarışında virajı dönerken kazanacak izlenimi veren tay dışından daha kolay gelen Big Shut'a geçilmişti. Bugün başarılı jokey H. Kılıçarslan ile ilk şanslı isim olacaktır.

8- Petrino: Babası hem yarış hayatı hem de aygırlık yaşamı oldukça başarılı olan Kaneko, annesi ülkemize Mega Bucks gibi bir at veren Teutonic Lass olan tayın kısrak babası ise yine ülkemizde başarılı taylar veren Night Shift'tir. Geçen yarış virajı önde dönmesine rağmen fotoda ikinciliği bugünkü rakibi Motas'a kaptırmıştı. Yarışın bugün 100 metre kısalması kendisi için bir avantaj olacaktır. Motas'ın en ciddi rakibi olacaktır.

1- Always Delfina: Babası Always A Classic, annesi başarılı safkan Splendido'nun da annesi olan Maria Delfina olan tayın kısrak babası ise Giants Causeway'dır. Her ne kadar Always A Classic'i aygır olarak başarılı bulmasam da zaman zaman iyi yavrular vermektedir. Anne kan hattına güvendiğim safkanın eküri avantajı ve kendisini tanıyan aprantisiyle bugün kendisine şans yaratmaya çalışacaktır.

2. Koşu:

10- Fast Track: 5 ay ara verdiktan sonra 2 yarış gören ve bu yarışlarında da tabela dibinde yarışı tamamlayan  safkan bugün ideal mesafesinde ve başarılı jokeyi Ö. Kaya ile yarışın en şanslı ismi olacaktır.

3- Virgin Pearl: 2012 yılını gayet başarılı geçiren, 4 aylık aradan katıldığı 10 Şubat'taki yarışını da kazanarak başarılı yarışlarına bir yenisini ekleyen safkan 2013 yılına merhaba dedi. Özellikle birçok İngiliz atlarında gördüğüm dinçlik yarışına ciddi giren safkanların bir sonraki yarışlarında zorlandığını düşünüyorum. Eğer dinçlik sonrası yarış dezavantajını yaşamazsa bugün kendisini tanıyan pilotuyla, ideal pist ve mesafesinde Fast Track'e en ciddi rakip olacaktır.

6- Key Of Destiny: Kalitesine çok inandığım safkan son yarışında starttan biraz tereddütlü çıktı, yarışı gerilerde takip etti ve virajı en sonlarda dönerek son düzlükte yaptığı harika sprintti tabela içine girmeye yetmedi. Ancak fotoya en canlı giren safkandı. Düzlüğe girildiğinde ön taraftaki atlarla arasında o kadar fark olmasaydı yarışı çok daha iyi yerlerde bitirebilirdi. Bugün ideal pist ve mesafesinde kendisini tanıyan pilotu G. Yılmaz ile yarışta iddialı olacaktır.

Bu yarışın sürprizlerini 1 numaralı Surların Güzeli ve 5 numaralı Dream Of My Love'dan bekliyorum. 

3. Koşu:

4- Argonot: Son yarışlarında artık kazanacak kıvama geldiğini gördüğüm Argonot'u bugün grup sert olsa da günün en şanslı safkanı olarak öneriyorum. Bu safkanın ilgililerinin neden son dönemdeki yarışlarında öne gitme isteği içinde olduklarını anlamak çok güç. Zira sabırlı bekleme yaparak ne kadar başarılı koştuğunu eski yarışlarından çok net olarak hatırlıyoruz. Umuyorumki bu hatadan dönecekler ve jokeyinin sabırlı binişiyle bugün fotoyu önde geçecektir. Tek yazılabilir.

13- Adamant: Nihayet kendisinden beklenen yarışlarını yapmaya çalışan kaliteli safkan son yarışında mesafeden etkilendi, o yarışı ölçü almıyor, uygun kilosu, usta jokeyi, ideal pist ve mesafesinde Argonot'un en ciddi rakibi olacağını düşünüyorum.

3- Joanyko: Son yarışında uzun mesafede çok sert grupta ve uzun mesafede tabelaya asılan safkan bugün eküri avantajıyla Argonot ve Adamant'a ciddi rakip olmaya çalışacak olup 3. şanslı isimdir.

Bu yarışta, üst gruplarda başarılı yarışlarını bildiğimiz, kilosuna rağmen uygun pist ve mesafesindeki kalite safkan 1 numaralı Barrier, yine kaliteli safkan 12 numaralı Mulan'ı sürprizde değerlendirmenizi öneriyorum.

4. Koşu:

 5- Orçun: Günün en önemli yarışı olan Vali Koşusu'nda, oldukça süratli gidecek olan bu koşuda ön taraftaki kapışmayı en iyi değerlendirecek isim olduğunu düşündüğüm ve bana göre ideal pist-mesafesindeki Orçun'u başta öneriyorum.

1- Eskişehirli: Yarışın süratli gitmesinin yarayacağını düşündüğüm bir başka safkan olan Eskişehirli usta pilotuyla Orçun'un ilk rakibi olacaktır.

4- Karaüzüm: 2012 yılının en başarılı birkaç Arap atından biri olan Karaüzüm gördüğü yarışın kendisine yarayacağını düşünüyorum. Kaba kumda eksik koştuğunu düşünsem de kalitesi, usta pilotu ve yarışın süratli gidecek olmasıyla 3. şanslı isimdir.

Bu yarışın açık yarış olması ve birbirinden formda atların bir arada olması sebebiyle hangi at gelse şaşırmayacağımız bir koşu olacak.

5. Koşu:

1- Opstinate: Birbirinden başarılı koştuğu iki koşusunda da rakiplerine şans tanımayan kalite safkan önümüzdeki dönemde adından sıkça bahsettireceğe benziyor. Özellikle son yarışında 1000 geçilirken jokeyinin teşviklerine başlamasıyla acaba gitmeyecek mi derken viraj dönüldükten sonra bir anda vites arttıran ve farkı giderek açan safkan harika bir yarış çıkarttı. Bugün de kazanması normal sonuç gibi görünüyor. Tek yazılabilir.

5- Divine River: 4 ay aradan sonra yarış gören Pan River gibi bir kalitenin kardeşi ve ahırdaşı olan kaliteli tay, kendisi gibi bir başka kalite ekürisi Pancar'la bugün için form durumu çok üst düzey olan Opstinate'nin en ufak hatasını değerlendirmeye çalışacaklardır.

6: Koşu:

8- Mopeş: Babası hem başarılı yarış hayatı hem de başarılı taylar veren Bosporus, annesi Luxe, kısrak babası ise Mohan gibi başarılı bir atı yarışçılığa veren İnfisah'tır. Koştuğu iki yarışı birbirinden başarılı olan tay son yarışında fotoda avlandı. Bugün acemi aprantisine rağmen ilk şanslı isimdir.

7- Mehmetcan: Babası başarılı aygır Unaccounted For, annesi Eartquake gibi bir yavru veren Kunst ve kısrak babası ise Groom Dancer'dır. Yakın ara bitirip 3. olduğu iki yarışında da göz dolduran safkan, biraz ağır kanlı görüntüsüyle ve orjin itibariyle ilerki dönemlerde uzun mesafeye daha yatkın olacağının sinyallerini veriyor. Bugün için 2. şanslı isim olacaktır.

4- Kempes: Babası Sports Hero, annesi başarılı yarışlarıyla hatırladığımız Lady Carmen ve kısrak babası ise Petong'tur. Son yarışlarında uzun mesafede oldukça başarılı yarışlar sergileyen safkan ilerleyen formu ve daha başarılı koşmasını beklediğim bu mesafede usta jokeyi Ö.Yıldırım ile Mopeş ve Mehmetcan'a rakip olacaktır.

Bu yarışta, 2 numaralı Kahraman Bey, 6 numaralı Long Champ ve 10 numaralı Turkish Attack sürpriz yapabilirler.

7. Koşu:

1- Dağıvar: Süprize açık ve denk atların mücadele edeceği bu koşuda, inişli çıkışlı yarış grafiğine rağmen tecrübeli aprantisi İ. Katı ile bugün başta önereceğim isim olacaktır.

3- Yunus Su: Maidenden çıktığı son koşusunu uzak farkla kazanarak dikkat çeken safkan kaliteli orjinin hakkını verdi. Bugün de yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

6- Kökağa: Son yarışında favori gösterilmesine karşın bana göre mesafeden etkilendiği için varlık gösteremeyen safkan bugün ideal mesafesinde yarışta söz sahibi olacaktır.

Sürprizlere açık olan bu koşuda çok at yazmanızı tavsiye ediyor ve sizlere 2 numaralı Supersonik, 4 numaralı Baransel, 8 numaralı Özturgut, 9 numaralı Çevikberk ve 13 numaralı Ziyade'yi öneriyorum.


Herkese bol şanslar...








Dortmund - Hannover Detaylı Analiz ve Tahmin

Gol sayısı itibariyle sansasyonel bir maç olma ihtimali yüksek olan bir karşılaşma bizleri bekliyor.
Dortmund, hafta içi Bayern Münih deplasmanında kupa maçına çıktı ve maçı 1-0 kaybederek kupadan elendi. Bu maç onların yenilerek kupadan elenmesine bir reaksiyon gösterme maçı ve bunun yanı sıra Salı günü oynayacakları Shaktar Donetsk Ş. ligi maçı öncesi moral bulma maçı olacak. Bu maçta 2 maçlık aradan sonra cezası biten Lewandowski'ye kavuşacaklar. Bu maç ayrıca ligdeki konumlarını koruma açısından önemli bir karşılaşma olacak. Hafta içi kupa maçında oynamayan Hummels'in durumu maç saatinde belli olacak.
Hannover, Almanya'nın en açık ve göze en hoş gelen futbolu oynayan takımlardan birisi. Genelde sahaya 3 forvetle çıkıyorlar ve orta sahadaki Huzsti'yi de sayarsak bu sayı 4'e çıkıyor neredeyse. Maçlarının genelde gollü geçmesinden bunu anlayabiliyoruz zaten. Hannover'de hoşuma giden bir durum daha var o da kimseden korkmadan kendi futbollarını oynamaya çalışıyorlar. Futbolu çirkinleştirmiyorlar. Uefa Avrupa Ligi'ne Anzhi'ye yenilerek elendiler. Ligde yine Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veriyorlar. Dün Frankfurt'un elenmesiyle Ş. Ligi potasına dahi girdiler. Kazanırlarsa çok çok önemli bir 3 puan olacak onlar için de. Maçlarının gollü geçmesi ve çok hücum etmeyi seven bir takım olmalarının yanı sıra defansında da açıklar veren bir takım olan Hannover'de bugün bir de üstüne defansta Cherundolo ve Eggiman'dan yoksun çıkacaklar sahaya. Huzsti ve Stindl'ın da sakatlıkları sürüyor. Bunlar ciddi eksikler.

Dortmund'un maçı kazanmasını bekliyorum ve bu maçın yukarıda da belirttiğim gibi gol sayısı bakımından sansasyonel bir maç olabileceği düşüncesindeyim. Süpriz sevenler veya sistem oynayanlar +7 deneyebilirler.

Bol şanslar..