17 Mart 2013 Pazar

Beşiktaş - Kasımpaşa Detaylı Analiz Ve Tahmin

Beşiktaş, iyi bir hava yakaladı. Ancak taraftarının takıma olan güveni hala yok derecesinde az. Hatta buraya kadar tesadüf gelip bunun devam etmeyeceğini düşünenler çoğunlukta. Ben öyle düşünmüyorum. Ligin belki en pozitif futbol oynayan takımı. Acemice yapılan hatalardan dolayı kaybedilen puanlar oldukça fazla. Özellikle iç sahada pozisyona girmekte sıkıntı çekmiyorlar. Açık futbol oynuyorlar. Geçen hafta Trabzon deplasmanından alınan 1 puan önemliydi. Durumu ne olursa olsun Trabzon deplasmanı zordur her zaman. Bugün defans oyuncusu Ersan, kaleci Mc Gregor ve Fernandes'in oynamama ihtimalleri var ancak son durumları maç saatinde belli olacak. Sol bek Gökhan ise cezalı. 

Kasımpaşa, son oynadığı Mersin deplasmanında öne geçmesine rağmen bunu koruyamadı ve 1 puanla evine döndü. O maçın geneline baktığımızda 1 puana seviniyor olmalılar. Onlar da ligin pozitif futbol oynayan takımlarından birisi. Uefa Avrupa Ligi'ne girme hedefleri son sürat devam ediyorlar. Bunun için Bursasporla ciddi bir çekişme içindeler ve alttan gelen takımlar da tehlikeli. Bugün kart cezalısı defans oyuncusu Elyasa, sakat orta saha Özer ve yine cezalı forvet Adem'den yoksun çıkacaklar.

İki takımın genel karakterlerine bakıldığında eksiklerine rağmen bu maçın gollü geçmesi kaçınılmaz gibi görünüyor. Enteresan gollü sonuçlar da çıkabilir. Gol barajının aşılması muhtemel.

Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl


Southampton - Liverpool Detaylı Analiz ve Tahmin

Southampton sezon başında ligin düşme ihtimali en yüksek takımlarının başında geliyordu. Ancak şu ana kadar ellerinden gelenin fazlasını sahaya koyup düşme potasının maç fazlasıyla 4 puan üstündeler. Ligde kalmak için daha çok çalışmaları gerekiyor. Son haftalarda düşüş içindeler. Acil toparlanmaları gerekiyor yoksa bir anda kendilerini aşağıda bulabilirler. Lambert'in golleri yeterli olmayabiliyor. Teknik kapasitesi sınırlı ancak çok koşan bir takımları var. Bugün defans oyuncusu Fox ve orta saha oyuncusu Davis'in forma giyip giymeyecekleri maç saatinde belli olacak.

Liverpool, eski günlerine dönmeye çalışıyor ancak daha çok zaman lazım. Devre arasında takıma iyi takviyeler yapıldı. Nispeten gençleştiriyorlar. Gerard'ın önderliğinde son haftalarda güzel bir çıkış yakaladılar. Uefa'dan elenmelerine rağmen ligdeki son 3 maçlarını kazandılar. Arsenal'i yakalamak üzereler. Maç fazlasıyla Arsenal'in 2 puan gerisindeler. Bugün kaleci Reina'nın durumu belirsiz.

Bu kadar iyi bir form yakalamışken ve rakibini de bu kadar formsuz yakalamışken Liverpool bu deplasmanda yenilmez ve 3 puanlık seriye devam eder.

Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl



B. Dortmund - Freiburg Detaylı Analiz Ve Tahmin

Dortmund, Ş.Ligi'nde oldukça şanssız bir kura çekti. Bazılarına göre erken final. Barcelona maçına daha çok var o yüzden şu an tüm konsantre lige çünkü Leverkusen'le sıkı bir ikincilik mücadelesi içine girdiler. Dolayısıyla bu tür maçlar çok önemli. Oynadıkları futbolla ilgili söylenecek söz yok. Müthiş oynuyorlar. Genç kadroya rağmen bir o kadar tecrübeliler artık. İlkay, Lewandowski, Götze gibi isimler harika futbol oynuyorlar. Onları izlemek keyif ancak bazen öne geçtikleri maçlarda dahi öyle hatalar yapıyorlarki maçı kaybediyorlar ya da kaybetme noktasına geliyorlar. Zaten şampiyonluktan kopma nedenlerinden birisi de bu. Geçen hafta derbi maçta Schalke'ye kaybettiler. Bugün şu an dünyanın en iyi defans oyuncularından birisi olan Hummels ve orta sahadan S. Kehl forma giyemezken bir başka orta saha Sven Bender ve yine orta sahadan Blaszczykowski'nin durumları ise belirsiz.

Freiburg, sezon başında kendisinden beklenenin çok üstünde bir performans gösterdiler. Alman ekolünü en iyi yansıtan takımlardan birisi. Disiplinden asla taviz vermiyorlar. Geriye düşseler dahi aynı futbollarına devam ediyorlar. Bu da başarıdaki en büyük etkenlerden birisi oldu bu sezon. Şu an ligde Uefa için mücadele ediyorlar. Bu tür maçlardan alacaklar her puan ekstra puan olarak hanelerine yazılacak. Bazen enteresan puan kayıpları yapıyorlar. Örneğin geçen hafta 5 maçlık yenilmezlik serisi kendi evlerinde Wolfsburg'tan 5 yiyerek sona erdi. Pek bekledikleri bir sonuç değildi bu da.

İki takım arasında elbet kalite farkı var. Freiburg iyi niyetle futboluna devam ediyor. Ancak bu deplasman onların puan alabilecekleri bir deplasman değil. Dortmund geçtiğimiz haftanın acısını çıkarmak isteyecektir. İç saha avantajıyla ben kazanacaklarını hatta 2 farka ulaşabileceklerini düşünüyorum.

Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl


16.03.2013 İstanbul At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

2- Hasanşah: Bana göre hayatının en iyi dönemini geçiren safkanın son 2 yarışında son ana kadar mücadele içinde kaldığını izledik. Halis'in başka at tercih etmesine belki anlam verilemeyebilir ya da başka türlü yorumlara yol açabilir olsa da ben tırnağının ucuna gelmiş olan safkanı ilk isim olarak öneriyorum.

1- Bayhan: Form durumu için söylenecek tek söz "olağanüstü" olur sanırım. 9 yaşına gelmiş olsa da son 2 yarışında ne kadar karakterli bir at olduğunu gördük. Müthiş formu ve yarış görerek formunu yükseltip bugün de kazanma ihtimali olan ekürisiyle birlikte yarışın yine en şanslı isimlerinden birisi olacaktır.

Bu yarışta, son yarışında jokeyinin enseye basmasından sonra gerilerde yarışı bitirmesine rağmen kalitesiyle her an devreye girebilecek ve Halis'in tercihiyle 7 numaralı Bilgekurt ve yine hayatının en iyi dönemini geçiren 3 numaralı Nurca da  bu formuyla değerlendirilmesi gereken isimlerdir.

2. Ayak

13- Willpower: Sabırlı, Tight End, The Rising gibi birbirinden sınıf safkanların anne kardeşi olan kısrak yarış hayatına çim pistte yaptığı 3.'lükle başlayıp yaklaşık 5 ay ara verdikten sonra bu sefer sentetik pistte yakın ara yarışı yine 3.'lükle bitirirken göz doldurdu. Kondisyonunu yükselten tay yarış görmesiyle beraber bu yarışta etkili jokeyiyle en şanslı isim olacaktır.

4- Genç Purple: Annesinin Mistress Purple olmasından dolayı Hernando kanı taşıyan kaliteli kısrak son yarışında, yarışı gerilerde takip etmesine rağmen aralardan çıkarak orta kulvardan yaptığı etkili sprintle bir ara yarışa da hakim olan safkan dışındaki rakibine geçilerek 2. kaldı. İdmanlarında da bu formunu koruduğunu gösteren tay yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta, son yarışında start verildikten sonra ön grubun gerisinde kalmasına rağmen düzlükte yaptığı güzel sprintle 4. olan ve Gold Angel ile ana-baba bir kardeş 10 numaralı Tatami, hayatının ilk yarışında startla birlikte önlerde yarışı 4-5 takip edip düzlükte yaptığı sprintle ikinci olan dış orjinli 9 numaralı Sude Sultan, hayatının ilk yarışı olmasına rağmen çok iyi hazırlıkları olan ve kaliteli isim Cardenas'ın kızı olan 2 numaralı Calliape, verdiği aradan sonra üst grupta yarış gören ve yarış nefesini arttıran Gazi Şampiyonu Welldone kızı olan 12 numaralı Welldones Daughter diğer iddialı isimler olacaktır.

3. Ayak

5- Serkancan: Bursa'dan geldikten sonra koştuğu ilk yarışında 10 boy startta kalmasına rağmen ikinci olan kaliteli safkan son yarışında 2 boy kadar startta kalmış ancak virajdan sonra istendiği gibi arttıramayıp son 200'den sonra jokeyinin kontrolünde yarışı gerilerde tamamlamıştı. O yarışını ölçü almadığım safkan uzayan mesafede startta çok fazla oyalanmadığı taktirde uygun kilosuyla ve sonlarda yapacağı etkili ataklarla yarışı lehine çevirmeye çalışacaktır.

1- Lavokato: Katıldığı son yarışında gereksiz yere öndeki rakibini erken kovalayan safkan virajda liderliği aldıktan sonra son 150ye kadar önde gelip, dışarıdan gelen rakibine geçildi. Bugün aynı hatayı yapmayacağını düşündüğm kalite safkan dezavantaj gibi görünen ancak alışkın olduğu bu ağır kilosu ve herzamanki jokeyi M. Kaya ile yarışta iddialı olmaya çalışacaktır.

Süratli gideceğini düşündüğüm bu yarışta sonlardaki ataklarıyla devreye girebilecek olan 4 numaralı Mia Nur, sahip değiştirdikten sonra güzel bir form yakalayan ve son yarışını fotoda kaybeden 2 numaralı Star Gate, yakaladığı güzel formuyla ön tarafta fazla rahatsız edilmezse son yarışını tekrar edebilecek olan 6 numaralı Acıdereli diğer iddialı isimler olacaktır.

4. Ayak

5- Yeşey: Katıldığı son yarışında uzun mesafeden etkilenen kaliteli safkan süratli gitmesi beklenen bu yarışta sonlarda yapacağı etkili sprintle yarışı lehine çevirmeye çalışacak olup ilk şanslı isimdir.

3- Luca Brasi: Yaklaşık 2 aylık aradan sonra kazanmaya kaldığı yerden devam eden kaliteli safkan rahat tempo bulması halinde son yarışı gibi kolay bir yarış kazanabilir. İddialı olacaktır.

Bu yarışta; yaklaşık 4 ay kadar ara verdikten sonra katıldığı son yarışta startta oyalanan 1 numaralı El Conquerador sonlarda yaptığı etkili ataklar kazanmasına yeterli olmadı. S. Kaya ile yarıştaki bir diğer iddialı isim olacaktır.

5. Ayak

8- Jigglypuff: Babası şampiyon Perfect Storm, annesi ise Havadis ve Tough Guy gibi üst düzey taylar vermiş Herdem olan kaliteli tay hayatının ilk yarışında sonlardaki güzel sprintiyle fazla zorlanmadan 4. olurken ilerisi için oldukça ümit verdi. Güzel hazırlıkları ve usta jokeyiyle bu yarışı kazanacağını düşünüyorum. Günün bankosudur.

6. Ayak

14- Shiny Moon: Katıldığı son yarışta startla birlikte numara götüren safkan son metrelerde içinden gelen rakibine avlanarak ikinci kaldı. Dış orjinli bu atın babası Byron, G2 galibi bir attı. Kalitesine çok inandığım atın idmanlarının da çok iyi olması ve çok müsait kilosuyla sizlere ilk isim olarak öneriyorum.

5- Highly Rooted: Katıldığı son yarışta orta kulvardan yaptığı ataklarıyla yarışı 2. bitiren kaliteli safkan bugün de kilo dezavantajına rağmen yetenekli jokeyi U. Polat'la yarışın iddialı isimlerinden olacaktır.

Sürprize müsait bu koşuda; son dönemde çok iyi bir form yakalayan 10 numaralı Vinnie Vango, tatminkar formuyla 12 numaralı İmpressing, iki yarış görüp daha iyi duruma gelen ve eküri avantajına sahip 13 numaralı Baba Kartal diğer şanslı isimler olacaktır.



          Mini Altılı                                        Kombine Altılı        
 2    13    5     5     8    14                      2    13    5     5     8    14
 1     4     1     3            5                       1     4     1     3            5
       10    4                  10                      7    10    4     1           10
                                                                    9     2                  12
                                                                           6                  13

                 5,40 TL                                             45,00 TL


                                   Geniş Altılı         
                         2    13     5     5     8     14
                         1     4      1     3             5
                         7    10     4     1            10
                         3     9      2                   12
                                2      6                   13
                               12     3                    7
                                                              4

                                    151,20 TL

Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

17.03.2013 Adana At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

1- Akıncıhan: Katıldığı son yarışta, kendisinden yaşça büyük rakipleriyle mücadele eden kaliteli safkan son 200'de gruba hakim olup son metrelerde dışından çok sert gelen rakibine fotoda geçilirken çok iyi bir görüntü sergiledi. Kısa zaman içinde geçen seneki formuna ulaşacağını gösteren safkanın bugün uzayan mesafeyi de yadırgamayacağını düşünüyor ve sizlere ilk isim olarak öneriyorum.

4- Koralay: Son yarışında viraja kadar kolay gelen safkan düzlükten sonra önü kapanınca iç kulvardan orta kulvara çıkıp oradan yaptığı güzel sprintiyle 2. olurken, 20 metre daha olsa o gelişiyle yarışı kazanabilirdi. İyi ahır bakımı ve güzel formuyla yarışın iddialı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta, son yarışında dış kulvardan yaptığı güzel sprintle güzel bir 3.'lük elde eden ve güzel formu devam eden 3 numaralı Tunçoğlu, ters mesafeye rağmen tatminkar bir forma sahip olan 5 numaralı Tunahanbey ve 2 yarış gördükten sonra daha iyi duruma gelen ve çok müsait kilosu olan 7 numaralı Hasşimşek diğer şanslı isimler olacaktır.

2. Ayak

1- Baba Boran: Sorunlarından yavaş yavaş kurtulmaya başlayan kaliteli safkan katıldığı son yarışında üst grupta düzlüğe kadar iyi gelip sonra istenildiği gibi arttıramadı ve son 300'den sonra jokeyinin kontrolünde yarışı tamamladı. Giderek daha iyi duruma geldiğini düşündüğüm kaliteli safkanın ideal pist ve mesafesinde kendisini iyi tanıyan pilotu M. Çelik'le yarışın en şanslı ismi olacaktır. Alternatif tek arayanlara önerimdir.

5- Mayan: Katıldığı son yarışta viraja kadar çok iyi gelen safkan viraj üstünden itibaren önünde bir set oluştu ve 200'lere kadar o setten kurtulamadı. Son 200 den sonra yaptığı düzgün sprintiyle 3. olurken oldukça göz doldurdu. Bugün yarışın süratli gitmesi muhtemel bu yarışta sonlarda yapacağı etkili sprintiyle iddialı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta, verdiği 5 aylık aradan sonra 2 yarış gören safkan son yarışında yarışın tüm yükünü çekmesine rağmen güzel bir 4.'lük elde eden 3 numaralı İnderesi, süratli gitmesini beklediğim bu yarışta sonlardaki etkili ataklarıyla devreye girebilecek 2 numaralı Fair Honour, nispeten de olsa nihayet orjininin hakkını son yarışında yeni sahiplerinde veren 9 numaralı Lowman ve mesafe ters olsa da inatçı yarış karakteriyle 8 numaralı Warchief diğer iddialı isimler olacaktır.

3. Ayak

2- Tumbul Anzelha: Katıldığı son yarışında nispeten daha iyi grupta koşan safkan virajı sonuncu dönüp her zamanki gibi 300'lere kadar kolay gelip buradan sonra yaptığı sprintle 3. bitirirken yine oldukça iyi göründü. Virajı dönerken ön tarafla arasında bu kadar fark olmasaydı daha farklı bir netice alabilirdi. İdeal pist ve mesafede koşacak olan safkanı sizlere ilk isim olarak öneriyorum.

1- Bakhaber: Katıldığı son yarışında son düzlükte dışındaki safkandan bir türlü kurtulamayan safkan buna rağmen sonlarda yaptığı ataklarıyla yarışı 3. bitirdi. İdeal pist ve mesafesinde kendisini tanıyan pilotu V. Demir'le yarıştaki bir diğer iddialı isim olacaktır.

Bu yarışta, çok iyi bir form yakalayan ve önde bol kalması halinde yine bitirebilecek durumda olan 3 numaralı Işılılgaz, müsait kilosuyla önlerde iyi yer tuttuğu taktirde etkili bir yarış çıkarabilecek bir forma sahip 4 numaralı Karadeniz Güzeli yarışın şanslı isimleri olurken, güzel bir form yakalayan 5 numaralı Vokal sürpriz şansına sahiptir.

4. Ayak

4- Hızlıtay: Bu tür mesafelerde önlerde boş bırakıldığında ne kadar etkili olduğunu bildiğimiz safkan yine önde istediği tempoyu bulup rahatsız edilmezse yarışı lehine çevirmek çok da zor olmayacaktır. Yarışın ilk şanslı ismidir.

1- Eskişehirli: Son 1400 yarışında kendisine olan güvenimizi boşa çıkarmayarak kazanan kaliteli safkan bugün yarışın süratli gitmesi halinde ağır kilosuna rağmen yarışta devreye girecek öncelikli isimlerden olacaktır.

Süratli gitmesini beklediğim bu yarışta sonlardaki ataklarıyla devreye girmesini beklediğim bir başka isim olan 6 numaralı Orçun yine şanslı isimlerden olup, sert gruba rağmen son dönemde çok iyi bir form yakalayan 5 numaralı İlşah sürpriz şansına sahiptir.

5. Ayak

3- Greys Anatomy: Son dönemde iyi bir form yakalayan kaliteli safkan son yarışında starttan jokeysiz çıkınca yarışı derecesiz tamamlamış oldu. Güzel formuyla önde boş kalması halinde bu yarışı lehine çevirecektir.

8- Pasifika: Son dönemde formunu giderek yükselten kaliteli safkan yarışın süratlenmesi halinde kendisini tanıyan jokeyi A. Çelik'le yarışta iddialı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta; müthiş bir form grafiğine sahip 6 numaralı Virgin Pearl, yine yarışın süratli gitmesi halinde uyumlu jokeyi ve iyi idman durumuyla 4 numaralı Milan diğer şanslı isimlerdir.

6. Ayak

2- Divine River: Verdiği ara sonrası 2 yarış görerek iyi duruma gelen kaliteli safkan bu müsait grupta, aprantisinin hata yapmaması halinde, ideal pist ve mesafesinde yarışı kazanmaya en yakın isim olup sizlere önereceğim bankomdur.




         Mini Altılı                                        Kombine Altılı        
 1    1    2    4    3    2                            1    1    2    4    3    2
 4    5    1          8                                  4    5    1    1    8
 3    3    3                                              3    3    3    6    6
       2    4                                              5    2    4          4
                                                                   9
           4,80 TL                                                 48,00 TL


                                Geniş Altılı           
                        1     1     2     4      3     2
                        4     5     1     1      8
                        3     3     3     6      6
                        5     2     4     5      4
                        7     9     5            
                               8

                                  120,00 TL


Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl