8 Nisan 2013 Pazartesi

08.04.2013 Bursa At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

www.ganyansitem.tr.gg

Altılı Ganyan

1. Ayak

6- Miss Derya: Babası Tamayuz, babadan Mr. Prospector, anneden ise Nureyev kanı taşıyan üst düzey bir aygır. Dolayısıyla kaliteli olması muhtemel olan bu tay yaklaşık 3 aylık bir ara verdikten sonra katıldığı 1300 yarışında, önde giden atların hemen arkasında bekleyip düzlükle beraber hafif teşvikle yarışın bir anda liderliğini alıp farkı da açarak kolay kazanırken 1300/1.22.11 yaptı ve istese bu derece daha da iyi olabilirdi. Ara sonrası yarışı olacak olmasından dolayı tereddütlerim olsa da bu kadar istikrarsız rakipleri arasında kesinlikle ilk atım olacaktır.

1- Düz Çizgi: Uzun mesafede 2 başarısız yarış koşan safkan, katıldığı son yarışında jokeyinin mesafeyi kısaltmak istemesinden dolayı bekleme yapmış ancak virajdan sonra istendiği gibi arttıramayınca 300'den sonra jokeyi enseye basarak yarışı tamamlamış olup kesinlikle bu yarışları ölçü değildir. Bu sefer ideal bir mesafede koşacak olan safkan yarışı önlerde kabul edip şanslı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta; biraz sallı bir at olmasına rağmen uygun grupta koşacak olan 3 numaralı Evelyn, maidenden çıktıktan sonra başarılı bir 2.'lik elde eden 5 numaralı Reisin Kızı, maidenden çıkarken göz dolduran 8 numaralı Starless diğer şanslı isimler olup yarışın bombasını ise son çim yarışını kesinlikle ölçü almadığım önceki kum yarışında iyi grupta tabela dışında kalsa da son 200-300'e kadar kazanma mücadelesi veren 9 numaralı Golden Sprinter yapabilir.

2. Ayak

2- Sezginşah: İlgililerinin start sorununu bir türlü çözemediği safkan katıldığı son yarışında da startta 10 boydan fazla kalınca yarıştaki şansı kalmasa da grubun içinde bitirerek dikkat çekmişti. Starttan çıktığı an yarış kazanacak forma ulaşmış olan safkan startta fazla oyalanmazsa yarışın mutlak favorisi olacaktır.

8- İstanbul: İzmir'de katıldığı son uzun mesafeli yarışında, yarışı kolay bir şekilde ortalarda takip edip, viraja girilirken önlere yine çok kolay bir şekilde yanaşan safkan, düzlüğe dönülürken 2. sırada yarışın en rahat isimlerinden biri olmasına rağmen istenildiği gibi sprint yapamayıp son 200'den sonra da jokeyinin kontrolünde yarışı gerilerde tamamladı. Mesafeden etkilendiği görülen safkan bu sefer ideal mesafesinde ve süper dereceli yarış galobuyla yarışın en şanslı isimlerinden birisi olacaktır.

Bu yarışta, çok sık koşturulmasa yarışın favorisi olacak kadar iyi form tutan 4 numaralı Kurçak, son 3.'lüğü dikkat çeken 5 numaralı Rana Ateşi, tabela dışında kaldığı son yarışı ölçü olmayan 7 numaralı Kaan Kerem ve her yarışında düzlüğe kolay dönüp yerinde kalan, her an sürpriz yapabilecek kalitede olduğunu düşündüğüm 6 numaralı Paylankaya diğer şanslı isimler olacaktır.

3. Ayak

2- Red Egent: Kalitesine yakışır yarışlar koşan safkan, ters mesafeye rağmen katıldığı son yarışındaki ikinciliği de dikkat çekici oldu. Bu sefer ideal mesafede koşacak olan kaliteli safkan kendini tanıyan aprantisiyle yarışın mutlak favorisi olup günün alternatif teklerinden olacaktır.

Bu yarışta; son yarışında iç kulvardaki ataklarıyla dikkat çekici bir 4.'lük yapan 1 numaralı Lawyer, İstanbul'daki son yarışı ölçü olmayan kalite safkan 7 numaralı Sonnuşka yarışın diğer şanslı isimleri olup ön tarafta istediği tempoyu bulması halinde çok uygun sikletiyle 3 numaralı Shut Up yarışın bomba ismi olacaktır.

4. Ayak

5- Ağa Sünnetçi: Yaklaşık 4 aylık bir aradan sonra katıldığı yarışında önde kolay bir tempo bulan tay, virajdan itibaren rakiplerinden kolay kurtulup farkı da giderek açarak kazanırken oldukça iyiydi. Tek dezavantajı dinçlik yarışı yapmış olmasın olan safkan bundan etkilenmediği takdirde yarışın en şanslı ismi olacaktır.

3- Walks İn Dark: Katıldığı son yarışında öndeki rakibini kovalayan kimse olmadığı için kolay tempoda gidip yarışı kazanmış bu safkana da sprint imkanı doğmayarak 3. kalmıştı. Yüksekle muhtemel oldukça süratli gidecek bu yarışta sonlarda yapacağı ataklarıyla devreye girmeye çalışacak olup şanslı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta, bekleme yapması halinde 2 numaralı White Mist yarışın sürprizini gerçekleştirebilir.

5. Ayak

9- Carlyto: Anne kardeşleri arasında Velociraptor, Carly Baby, Ganj Nehri gibi üst sınıf atlar bulunan safkan sorunlarından dolayı bir türlü gerçek gücünü gösteremedi. Son yarışlarında baya kımıldayan safkan son katıldığı yarışında düzlükte etkili sprint yaptı ancak öndeki rakipleriyle çok fazla fark olunca bu sprint tabelaya girmesine yeterli olmadı. Çok iyi antrenmanlara sahip olmasa da ben gelişen formu ve kilo avantajıyla ilk isim olarak öneriyorum.

5- Rosa Parks: Gördüğü yarışlar sonrası oldukça iyi duruma gelen safkan katıldığı son yarışında, yarışı önlerde takip edip viraj üstünde öndeki rakibini kaçırmamak için panik yapan aprantisi teşviklere erken başlayınca sonlarda içinden gelen rakibine geçilerek %100 kazanacağı yarıştan 2. olarak ayrıldı. Bugünkü aprantisi aynı hatayı yapmaz da sprint mesafesini biraz daha kısaltacak olursa yarışın favorileri arasında olacaktır.

Bu yarışta; son yarışını ölçü almadığım ve formunu yükselten 2 numaralı Prenses Süreyya, son başarılı 3.'lüğü dikkat çeken 6 numaralı Satana, ağır kilosuna rağmen formunu yükselten 1 numaralı Pennys Song yarışın diğer şanslı isimleri olacaktır.

6. Ayak

3- Altın Adım: 4,5 ay ara verdikten sonra 1 yarış gören safkan daha sonra yaptığı idmanlarında formunu giderek yükselttiğini belli etti. İdeal pist ve mesafesinde koşacak olan safkan geçtiğimiz sezon İstanbul'da kazandığı yarışlarını hatırlarsa süratli stiliyle rakipleri nefes almadan yarışı bitirebilir. İlk şanslı isim olacaktır.

9- Göknaz Kızı: İstanbul'da sentetik pistte koştuğu yarışları ardından özlediği çim piste çıkacak olan safkan, ideal pist ve mesafesinde yarışın favorileri arasında olacaktır.

Bu yarışta; formunu giderek yükselten ve sonlarda yapacağı etkili sprintle 12 numaralı Lale Kızım, son yarışında bizleri yanıltmayarak kazanan 7 numaralı Cananım, kum yarışları ölçü olmayan ve bana göre çim pistte çok daha iyi koşmasını beklediğim 10 numaralı Hisargül, gördüğü yarışlar sonrası çok daha iyi duruma gelen 4 numaralı Arifhan diğer şanslı isimler olup, idmanlarında oldukça aşama kaydeden ve M. Gündüzeli'nin tercihlemesiyle 16 numaralı Şero Şero yarışın süpriz ismi olacaktır.


           Mini Altılı                                            Normal Altılı          
 6     2     2     5     9     3                          6     2     2     5     9     3
 1     8            3     5     9                          1     8            3     5     9
        4                   2    12                         3     4                   2    12
                                                               5                          6     7
              5,40 TL                                      8                          1    10
                                                                9                                 4
                                                                                                  16
                                                                           63,00 TL

                                    Geniş Altılı         
                          6     2     2     5     9     3
                          1     8            3     5     9
                          3     4            2     2    12
                          5     5                   6     7
                          8     7                   1    10
                          9                                 4
                                                            16

                                    157,50 TL


Bol şanslar..

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl