1 Mart 2013 Cuma

Panathinaikos - Anadolu Efes Euroleague Basket Analiz ve Tahmin

Son dönemde oldukça formda görünen iki takım Euroleague Top 16'da karşı karşıya geliyor.

Panathinaikos, yeni bir yapılanmaya gitmesine rağmen sahada Diamantidis liderliğinde iyi bir sezon geçiriyor. Grupta 5 galibiyetle 4. sırada bulunuyorlar. Özellikle iç sahada kolay maç kaybetmiyorlar. Top 16 grubunda iç sahada oynadıkları 4 maçta ateşli seyircisinin de desteğiyle 3 galibiyet aldılar. İç sahada kaybettikleri tek maç Real Madrid maçıydı. İlk yarıyı farklı şekilde kapatmalarına rağmen ikinci yarıda oyundan düşüp maçı kaybetmişlerdi. Yine de bunu haketmemişlerdi.

Anadolu Efes, Top-16 grubunda oynadığı 8 maçın 7'sini kazanarak iddiasını gösterdi. Bugün önemli oyuncusu Vujacic'ten yoksun çıkacaklar maça. İyi savunma yapıyorlar.

Birbirine denk sayılabilecek iki takımın mücadelesinde iç saha avantajı ve ateşli seyircisinin de desteğiyle Panathinaikos'un kazanacağını düşünüyorum. Zor maç olacak.

Bol şanslar...

Getafe - Zaragoza Detaylı Analiz ve Tahmin

Son haftaların formda takımlarından Getafe ligde düşmeme mücadelesi veren Zaragoza'yı ağırlıyor.

Getafe, ligde oynadığı son 4 maçın 3'ünü kazanırken sadece deplasmanda Barcelona'ya kaybetmişlerdi. O maçta sonuç olarak hezimete uğradılar belki ama ardından iki maç üst üste kazanarak hemen reaksiyon gösterdiler. Bu maça defansta Valera, orta sahanın önemli isimleri Torres ve Lafita'dan yoksun çıkacak olsalar da telafi edebilecek bir kadroya sahip olduklarını düşünüyorum.

Zaragoza, uzun süredir galibiyete hasret ve bu şekilde devam ederlerse sezon sonunda kendilerini son 3 içinde bulabilirler. Kadrosunda Helder Postiga gibi bir yıldız barındırıyor olsalar da onu destekleyecek bir kadro kalitesine sahip değiller. Orta sahadaki Movilla bir başka tecrübe ama sadece ikisi bu takımı sırtlamak için herzaman yeterli olmuyor. Bugün bir de sahaya kaleci Jimenez'in sakat Leo Franco'nun da cezalı olması nedeniyle 3.kaleci Guerrero ile ve yine defansın önemli ismi Paredes, orta sahanın önemli isimleri Apono ve Zuculini'den yoksun çıkacaklar. 

Her iki takımın da eksiklerini göz önüne aldığımız zaman enteresan bir maç bizi bekliyor olacak. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi kadro kalitesi ve form durumları göz önüne alındığında ibre her halukarda Getafe'den yana. Bazen enteresan sonuçlara imza atan Zaragoza'nın bu sefer bu eksikleriyle, Getafe deplasmanından puanla dönmesi süpriz olur.

Eintracht Frankfurt - M. Gladbach Detaylı Analiz ve Tahmin


Almanya Ligi'nde her an ne yapacağını kestirmek güç olan 2 takım karşı karşıya geliyor.
Frankfurt sezona kimsenin beklemediği şekilde müthiş girdi ancak ilerleyen zamanda aldığı dengesiz sonuçlarla 4. sıraya kadar geriledi. Şu an için Ş. Ligi potasındalar ancak ben onların sezon sonunu bu pota içinde bitirebileceğini sanmıyorum. Kadro kalitesi de çok üst düzeyde değil ancak bulundukları yer bu kadroya rağmen takdir edilmesi gereken bir nokta. Genel olarak sahaya forvetsiz çıkıp 4-6-0 düzeninde oynuyorlar bazense tek forvete dönüp 4-5-1 oynuyorlar.

M.Gladbach da çok güvenilir bir takım olmasa da zaman zaman büyük takımlara karşı oynadığı futbolla parmak ısırttığını hatırlıyoruz. Bayern Münih'ten deplasmanda puan alırken oldukça dikkat çekmişlerdi ve hatta biraz dikkatli olsalar maçı kazanabilirlerdi de. Ancak yine de güvenilir bir takım değil. Oyuncular teker teker incelendiğinde Frankfurta göre kadro kalitesi nispeten daha iyi bir takım. Arango, Hermann, Luuk De Jong gibi skoru her an değiştirebilecek oyunculara sahipler. Buna karşın takım savunmasında sorun yaşıyorlar. Uefa'dan Lazio'ya karşı aldıkları mağlubiyetle elendiklerini de hatırlatalım.

Her iki takımın da dengesiz sonuçlar aldığını daha önce söylemiştik. Yine her iki takımın da takım savunmasında zaafiyetleri var. Ben her iki takımın da gol veya goller bulabileceğini düşünüyorum ve gollü bir maç bekliyorum. Her iki takım kazanırsa da şaşırmam. Her iki takımın da gol yiyeceğini düşünerek defansında az hata yapan değil de daha fazla gol atanın kazanacağı bir maç bekliyorum.


Bol şanslar..

01.03.2013 Cuma Bursa At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahminler

1. Koşu:

1- Yaramaz Çocuk: Babası şampiyon Perfect Storm, annesi Angel Eyes olan tayın kısrak babası ise Always A Classic'tir. Tayın annesi Angel Eyes hiç yarış koşmamıştır. İlk iki yarışını çok kolay kazanırken ilerisi için oldukça umut veren Yaramaz Çocuk ağır kilosuna rağmen önceki iki yarışındaki pilotu S. İpek ile bugün de yarışın en şanslı ismi olacaktır.

2- Sünnetçi Beyi: Babası Unaccounted For, annesi Sopran olan tayın kısrak babası ise Civan'dır. Özellikle İngiliz atlarının özelliklerini annesinden almasından dolayı bu tayın süratli olması normal bir durumdur. Çünkü Annesi Sopran'ın babası Civan ve annesi Yetim.1'di. Oldukça süratli bir safkan olarak hala hafızalarımızda. Sünnetçi Beyi son yarışını kazanırken oldukça dikkat çekmişti. Çok formda olan safkan, Yaramaz Çocuk'un bu yarıştaki en ciddi rakibi olacaktır.

6- Jaw Breaker: Babası ülkemizde birçok açık yarış atı veren Sri Pekan, annesi Annual Visit olan tayın kısrak babası ise yine ülkemize Bebecik ve Zişan gibi 1. sınıf atlar veren Alzao'dur. Tayın annesi Annual Visit yarış koşmamıştır. Yarış hayatına İstanbul'da başlayan tay ikinci yarışında maidenden çıkarken göz doldurmuştu. Bugün için yarışta çok ciddi iki rakibi olacak ve süpriz yapmaya çalışacak.

2. Koşu:

6- Aydemir: Kalitesine çok inandığım safkan 1 senelik aradan sonra yarış hayatına geçtiğimiz yaz kaldığı yerden devam etmeye başladı. Start problemi de büyük oranda giderilmiş görünüyor. Ancak son dönemde izlediğim ve nedenini bir türlü anlayamadığım şekilde stil değiştirmeye çalışılan safkan bir türlü eski başarılarını yakalayamıyor. Israrla yarış içinde ön tarafa yakın koşturulan safkan virajdan sonra yarışa devam etmiyor. Eğer yarışı en arkalarda takip edip son düzlükten sonra sprint yapacak olursa bence çok daha başarılı olacaktır. Bugün de tecrübeli aprantisiyle bu şekilde koşacağını umut ederek sizlere başta öneriyorum. Bence ilk şanslı safkan olacaktır.

3- Eskişehir Beyi: Son yarışında aprantisinin atına çok güvenmesinden dolayı sprintinde çok geç kaldığı için yarışı kaybettiğini düşündüğüm safkan, kendisini çok iyi tanıyan tecrübeli aprantisi Y. Aktaş ile Aydemir'in en ufak hatasını affetmeyecektir. Lehine pist ve mesafede yarışın en şanslı 2. safkanı olacaktır.

4- Narmanlı: Son yarışında aprantisinin harika binişi, arka tarafı uyutup viraj üstünde de çok avans almasıyla ve son metrelerde rakibi Eskişehir Beyi'nin tüm ataklarına karşılık verip direnerek güzel bir 1.'lik elde etti. Bugün yine aynı aprantisi M. Demirbaş ile Aydemir ve Eskişehir Beyi'nin hatalarını kollayacak. Yarışın 3. şanslı ismidir.

3. Koşu:(Altılı Ganyan başlar)

3- Eye Of The Storm: Babası başarılı aygır Bin Ajwaad, annesi Nurtepe olan bu tayın kısrak babası ise Shareef Dancer'dır. İngiliz atlarının anne özelliklerini taşıma ihtimalinin çok yüksek olduğunu göz önüne aldığımızda bu tayın mesafeye oldukça yatkın olduğunu düşünüyorum. Zira annesi Nurtepe ve yine Nurtepe'nin kardeşi olan dönemin açık yarış atı Gülpaşa'yı düşündüğümüzde bu veriler fikrimi oldukça destekliyor. Nitekim safkan son yarışında bu mesafede oldukça tatminkar bir yarış sergiledi. Ki bence jokeyleri değiştirsek birinci de o gün için değişebilirdi. Yani attan çok jokeye geçildi. Yine O. Atmaca idaresinde koşacak olan taya, jokeyinin panik yapmaması halinde ilk şansı veriyorum.

10- Wind Of Emre: Babası döneminin başarılı safkanlarından Tabasco, annesi Mountain Queen olan tayın kısrak babası ise başarılı aygır Mountain Cat'tir. Hem annesi hem de babasının genlerine baktığımızda mesafeye yatkınlığı su götürmez. Hayatının ilk yarışında aprantiyle güzel bir 3.lük elde eden tay bu sefer başarılı jokey M. Gündüzeli ile Eye Of The Storm'un en ciddi rakibi olacaktır.

8- Speed Freak: Babası şampiyon Win River Win, annesi Shar Note olan tayın kısrak babası Victory Note'tur. Yaklaşık 2,5 ay kadar bir ara verdikten sonra son yarışında gerilerden gelip çok ara kapatarak 3.olan tay her ne kadar mesafe atı olduğunu düşünmesem de gerek yarış görüp yarış açığını kapatması gerek form durumu gerekse usta jokeyiyle Eye Of The Storm ve Wind Of Emre'ye rakip olmaya çalışacaktır. Yarışın 3.şanslı ismidir.

Bu yarışta; son yarışında 8. olmasına rağmen yarışını ve orjinini beğendiğim 7 numaralı Son Nefes ve hayatının ilk yarışı olmasına rağmen 1 numaralı Akjoltoi'ye dikkat diyorum.
4. Koşu:

12- Miss Barones: İstanbul'da daha iyi grupta katıldığı son yarışındaki yakın ara 6.'lığı ile Miss Barones başarılı aprantisi T. Yıldız ve uygun sikletiyle ilk şans verdiğim isimdir. Henüz maiden olmasına rağmen sabırlı koşarsa bu yarışta başarılı olacağını düşünüyorum.

2- Rain River: Her ne kadar son yarışlarında bu mesafede pek koşmamış olsa da daha önce bu mesafelerdeki başarılı yarışlarını hatırladığımız Rain River bana göre kendisini iyi tanıyan aprantisi D.Malatyalı ile Miss Barones'in en yakın rakibi olacaktır. Yarışın süratli gitmesi bu safkana oldukça yarayacaktır. İyi bir yerde takip edip düzlükte bilindik sprintini atarsa rakiplerine korkulu anlar yaşatabilir.

5- Arsultanı: Yarış kazanma karakterini zayıf buluyor olsam da bu yarışın süratli gitmesinin kendisine büyük avantaj kazandıracağını düşündüğüm Arsultanı son yarışındaki hataya düşmeyip biraz daha sabırlı koşarsa bence Miss Barones ve Rain River'ın en yakın rakibi olacaktır.

Bu yarışta; uygun sikletiyle ve son yarışı oldukça iyi olan 5 numaralı Shut Up ile her ne kadar uzun zamandır bu mesafelerde görmeye alışkın olmadığımız ve orjin itibariyle aslında bu mesafelerde daha başarılı koşmasını beklediğim 3 numaralı Miss Dream'e dikkat diyorum. 

5. Koşu:

6- Dağaşan: Çok başarılı koştuğu yarışları ardından yaklaşık 4 ay kadar sahalardan uzak kalan kaliteli safkan Dağaşan gördüğü 2 yarış sonrası çok daha iyi duruma gelmesiyle ilk şanslı isimdir. Bursa pistinde 5 yarış koşup sadece 1 tanesinde çim pistte geçilerek 2. kalmıştı.

4- Seçkiner: İzmir'de katıldığı son yarışında son hamlede geçilerek 2. kalan Seçkiner daha başarılı olduğu pist ve mesafede stiline uygun jokeyiyle Dağaşan'a ilk rakip olacaktır. Bu tayın sabırlı beklemeyle daha başarılı koşacağını düşünüyorum. Gerilerde bekleme yapıp son düzlükte yürürse bence çok daha başarılı olacaktır. Son sprintinin ne kadar iyi olduğunu daha önceki yarışlarında görmüştük.

1- Gökbakır: Şampiyon Ağakaraca'nın yavrusu olan Gökbakır son dönemdeki oldukça yüksek formu, usta jokeyi ve eküri avantajıyla Dağaşan ve Seçkiner'in en yakın rakibi olacaktır.

6. Koşu:

2- Aeneas: Start problemi olsa da özellikle önde boş kaldığı yarışlarda ne kadar klas bir safkan olduğunu her defasında kanıtlayan Aeneas başarılı jokeyi M. Gündüzeli ile ilk şanslı isimdir. Safkanın gruba bakıldığında yine ön tarafta temposunu bozacak bir atın olmadığını görüyoruz. Startta oyalanmazsa kolay bir yarış olabilir. Ancak oyalanırsa bu sefer de yarış tehlikeye girebilir.

8- Fast Ocean: Son yarışında Aeneas gibi üst düzey bir ata saldıran Fast Ocean yine bu yarışta usta binicisi Ö. Yıldırım ile Aeneas'ın en ciddi rakibi olacaktır. Aeneas'ın startta oyalanması ve/veya ön tarafta rahatsız edilmesi durumunda devreye ilk girecek safkan olacaktır.

Bu yarışta; zaman zaman süpriz yarışlarına tanık olduğumuz 5 numaralı Speed Of Light, Aeneas ve Fast Ocean'ın eksik koşması halinde yine bir süpriz yapabilir.

7. Koşu:

1- Attention: Babası ülkemizin en başarılı aygırlarından Royal Abjar, annesi ülkemizde açık yarışlarda başarılarına tanık olduğumuz Excuseme ve kısrak babası ise Arslan'dır. Annesine ve anne kardeşlerine baktığımızda mesafe atı olmasını beklediğim bu tay 2 aylık aradan sonra katıldığı son yarışındaki 2.liğiyle artık yarış kazanma seviyesine geldiğini gösterdi. Mesafe deneyimi olmasa da yadırgamayacağını düşünüyorum ve ilk at olarak öneriyorum.

3- Dipsomania: Babası ülkemizde koşan ve zaman zaman başarılı yarışlarına tanık olduğumuz Always Surprise , annesi Lineage ve kısrak babası ise ülkemizde birçok yavrusu olan Always A Classic'tir. İyi grupta ve uzun mesafede katıldığı son yarışındaki 4.'lüğüyle göz dolduran tay Attention'un en ciddi rakibi olacaktır.

4- Eralp: Babası açık yarışlardaki başarılarıyla hatırladığımız King Bishop, annesi Fırtına Kız, kısrak babası ise Selkirk'tir. Orjinine baktığımızda mesafeyi yadırgamayacağını düşündüğüm tayın son yarışı fena değildi. Jokey avantajıyla bugün Attention ve Dipsomania'ya rakip olmaya çalışacak olup 3. şanslı isimdir.

Bu yarışta; son yarışı başarılı olan 8 numaralı Un Solo Paso, son yarışına inanmadığım, orjinine çok güvendiğim ve usta jokeyiyle 9 numaralı Yesss'e ve verdiği aradan sonra gördüğü yarışla daha iyi duruma gelen ve orjin itibariyle mesafeyi yadırgamayacağını düşündüğüm 2 numaralı Biga Modena'ya dikkat etmenizi öneriyorum.

8. Koşu:

5- Sungur: Kalitesine çok inandığım ancak zaman zaman beni büyük hayal kırıklığına uğratan Sungur'u başta öneriyorum. Katıldığın son iki uzun mesafeli yarışında tabelada ve tabela dibinde bitirdiği yarışlarda formunu bulmaya başladığını gösterdi. Pist ve mesafenin lehine olduğu bu koşuda usta pilotu G. Kocakaya ile ilk şanslı isim olacaktır.

11- Çeliksoy: Son katıldığı yarışta benzer gruptaki son 2.'liği oldukça göz dolduran safkanın bugün çok uygun sıkleti ve kendisini tanıyan pilotu İ. Dinar ile Sungur'un ilk ciddi rakibi olacaktır.

9- Ahlatlı: Son yarışlarındaki artan formu, uygun kilosu ve usta jokeyi M. Gündüzeli ile bugün şanslı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta; 2 numaralı Akbaran, 6 numaralı Memoli ve 8 numaralı Sezginşah'a da dikkat etmenizi öneriyorum. 

  



Herkese Bol Şanslar...