30 Mart 2013 Cumartesi

30.03.2013 Adana At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

3- Kempes: Kazandığı yarışın aksine bu sefer yarışı önlerde kabullenen safkan düzlükten sonra erken başa geçince dışarıdan kuvvetli gelen rakibine fotoya yakın geçilerek 2. kaldı. Bu tür mesafeleri de iyi koşacağını düşündüğüm tay, yakaladığı güzel formuyla bu defa daha sabırlı koşması halinde yarışın en şanslı ismi olacaktır. Küçük kuponlara riske edilebilir.

4- Robusto: Son yarışında, yarışı yüksek tempoda götüren rakibini yarış boyunca kovalayıp, son 200'de dışına kadar gelip yarışı kazanacak izlenimi veren tay önce dışından gelen rakibine geçilip sonra da içerdeki rakibinin tazelemesiyle 3. kaldı. Uzayan mesafelerde çok iyi koşacak izlenimi veren tay sürdürdüğü güzel formuyla yarıştaki iddialı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta, son yarışını ölçü almadığım iyi idman durumuyla 5 numaralı Güm Güm diğer iddialı isimdir.

2. Ayak

1- Irmak Sultan: Ters mesafede koştuğu son yarışında yakın ara 3.'lük elde eden safkan, bu sefer kendisi için en uygun mesafede koşacak olup iyi anlaştığı jokeyiyle yarıştaki en şanslı isim olacaktır.

5- Kameray: Katıldığı son  yarışlarında start sorunundan dolayı başarılı olamayan safkan, iyi koştuğu bu mesafede bir süre ara vermiş olsa da dinçlikle ve daha önce birlikte yarış kazandığı jokeyiyle yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; bazen start sorunu yaşasa da birbirinden iyi yarışlar koşan formunun zirvesindeki 3 numaralı Hanım Abla, 2 yarış görerek daha iyi duruma gelen 4 numaralı Başkentlim, sert temposuyla bir çırpıda bitirebilecek 6 numaralı Nergisçiçek ve iyi formunu koruyan 2 numaralı Burhaniye diğer şanslı isimler olup, yarışın sürpriz ismi ise 11 numarlı Yandımayşe olacaktır.

3. Ayak

9- White Hope: Katıldığı yarışlarını hep az farklarla kaybeden safkan yakaladığı formu ve çok iyi idman durumuyla bu koşunun ciddi favorisidir. Yarış içinde bir sıkıntı yaşamadığı takdirde kazanmasını bekliyorum.

Bu safkana güvenemeyenler, son yarışında fauller yemesine rağmen güzel bir 4.'lük elde eden 6 numaralı Singapore Story ve iyi hazırlıklarıyla 7 numaralı Sir Brahms'ı sırasıyla değerlendirebilirler.

4. Ayak

Birbirinden formda ve kaliteli atların koşacağı ve yarışın gidişatının sonucu net olarak belirleyeceği bu koşuda, 3 numaralı Azaraks, 7 numaralı Dancing River ve şehir şehir dolaştırılıp çok sık koşturulsa da yazmadan da edemediğimiz 2 numaralı Aydemirhan ayırımsız yazılmalıdır.

5. Ayak

1- Çıkmazhan: Çok iyi bir form yakalayan safkan, son yarışında üst grupta, yarışı grubun gerisinde takip edip viraja da böyle girdikten sonra düzlükte iç kulvardan yaptığı atakları kendisine 4.'lük getirdi. Bu sefer daha uygun bir grup bulan bu atı ilk isim olarak öneriyorum. Tek dezavantajı jokeyinin safkanı tanımıyor olması.

9- Nut Crucker: Son uzun mesafeli yarışında, yarış boyu teşvikle giden safkan düzlükten itibaren dış kulvardan yaptığı güzel sprintiyle 2. oldu. Bugün de yine uzun mesafede ve jokey tercihiyle yarıştaki şanslı isimlerden biri olduğunu düşünüyorum.

Bu yarışta; son yarışında bir ara gelir gibi olmasına rağmen düşen temposuyla tabela dışında kalan 3 numaralı King Bolt, yarışa tempo vermesini beklediğim ve önde boş kalması halinde ters yarış koşabilecek 4 numaralı İnvincible, iyi formuyla 2 numaralı Epitaph diğer şanslı isimler olacaktır.

6. Ayak

4- Lion Rock: Katıldığı üst grup koşusunu ölçü almadığım safkan bir önceki maiden yarışta grubun yaklaşık 50 metre gerisinde kalmasına rağmen sonlarda yaptığı ataklarıyla yakın ara 3. bitirirken çok dikkat çekmişti. Usta pilotu ve güzel hazırlıklarıyla yarışın favorisidir.

11- Valley Of The Sun: Son yarışında güzel bir beklemeyle ve sonlarda yaptığı ataklarıyla bir ara yarışa hakim olacakmış izlenimi vermesine rağmen sonlarda düşen temposuyla 3. olurken gayet iyi görünüyordu. 2 yarıştır son 300'de kazanacakmış gibi gelip yarış kaybeden bu at bugün daha hazır ve kısa sprint attığı takdirde yarışı lehine çevirebilecek yetenektedir.

Bu yarışta, son yarışlarında tabela içinde yer alan ve iyi bir forma ulaştığını düşündüğüm 6 numaralı Oğlum Kaan, kısa bir süre ara verse de 5 numaralı Montana Sky, eküri avantajıyla 2 numaralı Exhausted Soldier, yaptığı ikinciliklerle yarışseveri adeta bezdiren bana göre sürekli yaptığı gibi önlere yakın değil de mutlaka daha arkalarda bekleyip sprint yapması gereken 10 numaralı Sivereklim ve ilk kez koşacak olmasına rağmen üst düzey kan hattıyla 7 numaralı Pango yarışın diğer şanslı isimleridir.



         Mini Altılı                                  Kombine Altılı     
 3    1    9    3    1     4                      3    1    9    3    1     4
 4    5          7    9    11                     4    5          7    9    11
       3                       6                      5    3          2    3     6
       4                                                     4                4     5
       6                                                     6                2     2

              6,00 TL                                       56,25 TL

                                 Geniş Altılı          
                          3    1    9    3    1     4      
                          4    5          7    9    11
                          5    3          2    3     6
                                4                4     5
                                6                2     2
                                2                      10
                               11                      7

                                  110,25 TL

Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Mallorca - Deportivo Detaylı Analiz ve Tahmin

Düşmeye aday iki köklü takım karşı karşıya geliyor. Ancak ikisi için de lig henüz bitmiş değil. Her maç final olacak onlar için. Mallorca son oynadıkları Real maçında 2 kez öne geçmelerine rağmen ikinci yarıda rakiplerine direnemeyerek 5-2 gibi farklı bir skorla yenildiler. Aslında futbol olarak kımıldanma içinde olsalar da sezon başından bu yana pek iyi bir görüntü çizmediler. Son dönemde İsrail futbolunun çıkardığı en önemli isimlerden Tomer Hemed, İspanyol Casadesus, eski GS'li Meksikalı Dos Santos gibi önemli gol ayaklarına sahipler. Bugün orta sahadan Pereira'nın durumu belirsiz.
Deportivo, sezon başından beri özellikle deplasmanlarda sorun yaşayan bir takım. Zaten deplasman galibiyetleri yok. En büyük dezavantajları takımın yaşlı olması. Aslında pek de fena futbol oynamıyorlar ama futbol olarak istikrarlı olmadıkları gibi her iyi oynadıklarında da bu skora yansımayabiliyor. Şu an ligde sonuncu sıradalar. Bir an önce bir çıkış yakalamaları gerekiyor. Yoksa yakın zamanda İspanya ve Avrupa'da fırtına gibi esen takım önceki sezon olduğu gibi yeniden küme düşecekler. Onların da Riki ve Pizzi gibi önemli hücum silahları var. Bugün diğer bir hücum oyuncusu Bruno Gama'nın durumu belirsiz.

Her iki takım da bu maçı bir çıkış maçı olarak görmeleri gerekiyor. Çünkü küme düşme mücadelesinde birbirlerinin rakipleri konumundalar. Deportivo'nun deplasman zaafı Mallorca'nın bugün iç saha avantajının daha yükselmesini sağlıyor. O yüzden Mallorca bir adım önde gibi görünse de kolay maç olmayacak. Ben gol barajının aşılacağını hatta erken bir golle bol gollü bir maç olacağını düşünüyorum. 2,5 ÜSTÜ, sürpriz 1 ve 3,5 üstü


Bol şanslar..


www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Galatasaray - İ.B. Belediyesi Detaylı Analiz ve Tahmin

Galatasaray, bir zoru başardı. İçerideki dezavantajlı skoru deplasmanda kazanarak avantaja döndürmesini bildiler ve Ş. Ligi'nde çeyrek finale çıktılar. Çeyrek finaldeki rakip R. Madrid. Çarşamba günü İspanya'da ilk maçlarına çıkacaklar. Ancak GS bana göre bu sezon Ş. Ligi'ndeki görevini yerine getirdi bundan sonraki her başarı müthiş olur. Bu yüzden ligde yakaladıkları avantajı korumaları gerekiyorki gelecek seneye şampiyon olup Ş. Ligi'nde yeniden boy gösterebilsinler. Bunu yapacak kadro kalitesinin yanısıra fikstür avantajları var. Bazen enteresan sonuçlar alsa da yine de ligin favorisi konumundalar. Bugün milli takımda hafif sakatlık yaşayan Sneijder'in dinlendirilmesini bekliyorum. 
Belediye bu ligde belki de en kötü futbol oynayan takımlardan birisi. Son 5 maçtır kaybetmiyorlar ama oynadıkları maçlarda şans ve "yan etkenler" oldukça etkili oldu. Ligde 10. sıraya kadar yükselmiş olsalar da düşme potasıyla arasında sadece 3 puanlık bir fark var. Her an kendilerini orada bulabilirler. Webo gittikten sonra takımda ciddi bir gol sıkıntısı baş göstermişti fakat Zenke'de kıpırdanmalar var. Ancak bugün takımın en önemli isimlerinden birisi olan Holmen cezalı. Belediye için büyük handikap olacak.

İç saha avantajı, kadro kalitesi farkı, hedefler, GS'nin son iç sahada seyircisi önündeki Gençler mağlubiyetinin bir tepkimesi, Belediye'nin kötü futbolu, Holmen'in yokluğu vs gibi nedenlerden dolayı GS'nin bu maçı farklı kazanacağını düşünüyorum. GS H1 - 2,5 ÜSTÜ ve 3,5 ÜSTÜ



Bol şanslar..


www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Stutgart - B. Dortmund Detaylı Analiz ve Tahmin

Stutgart, yüksek kadro kalitesini sahaya yansıtamayan takımların başında geliyor. Son birkaç sezondur Alman Ligi'ni yakından takip eden herkes Stutgart'ın çıkış yapabileceğini söylese de her defasında yanıltıyorlar. Ara öncesi kötü gidişlerine Frankfurt'u deplasmanda yenerek son verdiler. Uefa'dan Lazio'ya içeride ve dışarıda yenilerek elendiler. Futbol olarak da aslında tempolu ve iyi bir takımlar ancak sonuca pek yansımıyor. İç sahada biraz sıkıntıları var. Kazanmakta zorlanıyorlar ve belki de şu an bulundukları konumun en önemli nedeni de bu. Zira deplasmanda 6 maç kazanan takım içeride sadece 3 maç kazanabildi. Bu maçta takımın önemli defansif isimlerinden iki tanesi yok, defans Molinaro ve orta sahadan Kwist kart cezalısı oldukları için forma giyemeyecekler. 
Bana göre şu an Avrupa'nın en göze hoş gelen futbolunu oynayan takımlardan birisi olan Dortmund ligde şampiyonluğu Bayern'e kaptırdı. Daha önce yaptıkları geri dönüşü bu sezon yapamadılar. Ligdeki tek iddiaları 2.'lik. Şu anda 4 puanlık bir avantaj yakaladılar Leverkusen'e karşı. Bir aksilik olmazsa da sezonu 2. tamamlarlar. Ş. Ligi'nde ise belki de çekebilecekleri en iyi kurayı çektiler. Çarşamba günü Malaga'yla, Ş. Ligi çeyrek final ilk maçına çıkacaklar. Bugün defansın en önemli ismi Hummels ve orta saha Kuba yoklar.

Bu maçta da Stutgart'ın defansif eksiklerine Dortmund'un golcülüğünü eklediğimiz zaman gollü bir maç olma ihtimali yüksek görünüyor. Maç sonucu olarak ise deplasmanda oynuyor olsa da Dortmund bir adım önde görünüyor. 2,5 ÜSTÜ - 3,5 ÜSTÜ - MS 2


Bol şanslar..


www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Arsenal - Reading Detaylı Analiz ve Tahmin

Arsenal, dramatik sayılabilecek bir şekilde Ş. Ligi'nden elendi. İçeride kaybettikleri Bayern'i deplasmanda yendiler ancak deplasmanda daha fazla gol atma kuralından dolayı elendiler. Aradan önce ligde son haftalarda formdalardı. Son 7 lig maçında 5 galibiyet alıp tek yenilgilerini Totenham deplasmanında aldılar. Futbollarından ekstra olarak bahsetmeye gerek yok tipik Arsene Wenger takımı. Önümüzdeki sezon yine Ş. Ligi'ne gitme hesapları yapıyorlar ancak bunu başarmaları için 1 maçı fazla olan Totenham'la aralarındaki 4 puanlık farkı kapatmaları gerekiyor. Bugün orta sahanın önemli ismi Wilshere ve takımın lokomotif oyuncularından Walcott oynamayacaklar. 
Reading, Premier Lig'in bu sezon en büyük küme düşme adayı durumundalar. Zaten aksi yönde bir çabaları da yok gibi, zira son 6 lig maçını da kaybettiler. Halbuki ondan önce özellikle Ocak ayı içerisinde arka arkaya aldıkları galibiyetlerle ciddi bir çıkış yakalamışlardı ancak devamında aynı süreklilikte de mağlubiyet serisi yakaladılar. Defans yapmayı pek beceremiyorlar. Zaten bunu yaptıkları an puan toplamaya da başlayacaklar. Bugün kaleci Federici, orta sahadan Guthrie ve forvetten Jason Roberts yoklar. Yanısıra orta sahadan Kebe'nin durumu ise belirsiz.

Bu iki takım bu sezon biri lig biri ise kupada iki tane enteresan maçlar oynadılar. Kupadaki maçta ilk yarısını 4-1 yenik kapatan Arsenal ikinci yarıda 6 gol atarak maçı 7-5 kazanmıştı. Ligde ise yine oldukça gollü geçen maçta Arsenal deplasmanda rakibini 5-2 yenmeyi başarmıştı. Bu maçta hem her iki takımın da gol atabilme ve gol yeme yetenekleri hem de üst oranlarının düşük olmasından dolayı bahis mantığı yönünden birbirlerine gol atacaklarını düşünüyorum. KG VAR ve 3,5 ÜSTÜ, sürpriz +7


Bol şanslar..


www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

F. Düseldorf - B. Leverkusen Detaylı Analiz ve Tahmin

Almanya Bundesliga'da bu maçta formu aşağıya doğru ivme kazanmış olan iki takım karşı karşıya geliyor. Düseldorf bu kötü formunun sonucu olarak küme düşme potasındaki takımların nefesini iyiden iyiye ensesinde hissetmeye başladı. Bu şekilde devam ederlerse o potanın içinde olmaları kaçınılmaz olacak. Başta Avustralya'lı Robbie Kruse ve sonra Danimarka'lı Ken İlso gibi yetenekli oyuncuları var. Ancak bu maçta takımın en istikrarlı oyuncularından biri olan orta sahadan Adam Bodzek bu maçta yok.
Leverkusen ise son haftalarda kaybettiği puanlarla 2.'lik için oldukça büyük avantaj kaybetti. 2. Dortmund'la aralarında 4 puanlık bir fark oluşmasının yanısıra aşağıdan gelen Schalke ve Frankfurt'la aralarındaki puan farkı 6'ya kadar düştü. Toparlanmaları gerekiyor. Verilen milli takım arası her iki ekip için de oldukça iyi oldu. Defansın önemli ismi Ömer Toprak ve orta sahanın önemli ismi Lars Bender'in durumları belirsiz, oynamama ihtimalleri var.

Formu pek de iyi olmayan ve acil puana ihtiyacı olan iki takımın karşılaşmasında gol barajının aşılması yüksekle muhtemel görünüyor. Bununla birlikte Leverkusen kadro kalitesi olarak bir adım önde görünüyor. 2,5 üstü ve MS 2




Bol şanslar...


www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Gaziantepspor - Eskişehirspor Detaylı Analiz ve Tahmin

Son haftalarda biraz zor kaybeden iki takım karşı karşıya geliyor. Gaziantepspor son 6 haftada 1 kere sahadan yenik ayrıldı. Bülent Uygun ile iyi bir çıkış yakaladılar ancak hala düşme korkusu yaşadığını da belirtmek lazım. Açık futbol oynuyorlar.
Eskişehirspor da 9 maçta 1 kere yenildi. Eskişehirspor, aşağıya yaklaşmamanın yanısıra Uefa mücadelesi içinde. Kadro kaliteleri de bunun için oldukça müsait. Daha önce de defalarca kadro derinliğinden bahsetmiştik. Camara, Necati, Erkan, Dede, Tello, Servet gibi tecrübelerin yanında benim çok beğendiğim iki genç isim Alper ve Veysel'le beraber Uefa için lig sonuna kadar mücadele edeceklerdir. Herhangi bir sakatlık olmadığı sürece sahaya 3 forvetle çıkıyorlar. Bugün Tello ve Hürriyet yoklar.

Bu bilgiler ışığında beraberlik gibi bir sonucun ön plana çıktığı söylenebilir ancak bu kadrolar ve bu oyun yapılarıyla beraberlik olacaksa da gollü bir beraberlik olur, öncelik gol barajı aşılır. 
2,5 ÜSTÜ




Bol şanslar...


www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl