7 Mayıs 2013 Salı

07.05.2013 Ankara At Yarışları Detaylı Analiz ve Şablon

Ankara Yarış Analizleri

1. Ayak:

4- Kalseden: Koştuğu son yarışında startta 4-5 boy kadar oyalanan safkan, virajı iç kulvarda kolay dönmüş ve 300 geçilirken yarışa hakim olacak izlenimi vermesine rağmendüşen temposuyla tabela dibinde yarışı tamamladı. Sadettin Boyraz'la daha önce İzmir'de başarılı sayılabilecek bir yarış koşmuş olan safkan bugün iyi bir beklemeyle ve jokey avantajıyla ilk şanslı isim olacaktır.

5- Huysuz: Son uzun mesafeli kum pist yarışında kapalı gözlüğü çıkarılan safkan, yarışı 4-5 takip ederken, son 800-600 geçilirken iç kulvarda önündeki safkandan dolayı virajı grubun arkasında dönüp düzlükle beraber dış kulvardan çok iyi bir sprint yapmış, hatta kazanıra da girmiş ancak 2. kalmıştı. Yine kapalı gözlüksüz koşacak olan safkan, kendi atlarına binecek olan Ahmet Çelik'le yarışın en şanslı isimlerinden birisidir.

2. Ayak:

13- Dee Dee: Uzun ara sonra 3 yarış koşan kalite safkan, katıldığı son yarışında startta 6-7 boy kalıp virajı da grubun gerisinde kolay dönüp düzlükle beraber orta kulvardan sprinte başladıktan sonra son 200'de önüne at gelince dışarıya alıp zaman kaybedine tabela dışında kaldı. O yarışında jokeyinin de safkanı fazla zorlamadığını belirtmek lazım. Gördüğü yarışlar sonrası daha iyi duruma gelen safkanın kilo avantajıyla startta fazla oyalanmadığı takdirde yarışın en şanslı ismi olacağını düşünüyorum. 

11- Sedo One: Kilo dezavntajıyla katıldığı son 1500 kum pist yarışında, startta 6-7 boy kadar oyalanan safkan, virajı da grubun gerisinde dönüp düzlükle beraber dış kulvardan yaptığı ataklarla fotoda 4. kaldı. Startta oyalanmamış olsaydı en kötü 2. bitireceği yarışta daha da iddialı olacaktı. Bu sefer çok uygun kiloyla start alacağı yarışta, çıkışta problem yaşamadığı takdirde çim pisti yadırgamayacağını düşünüyor ve en şanslı isimlerden biri olarak öneriyorum.

İYi gruptaki son yarışındaki 5.'liği dikkat çekici olan 2 numaralı Gazi Evrenos ideal pist ve mesafesinde koşacak olup sürpriz şansına sahiptir. Katıldığı son açık yarışta, bekleyip kısa sprint yaparak başarılı koştuğu yarışların aksine önde süratli kaçan rakibini kovalamak isteyince oldukça başarısız olan ve o yarışını ölçü almadığım 4 numaralı Mulan bir başka sürpriz isimdir.

3. Ayak:

5- Neighbour Soldier: Eküri avantajıyla start alacak olan tay, katıldığı son yarışında, ön grubun arkasında yarışı takip edip, viraj dönüldükten sonra iç kulvardan yaptığı sprintle 3. olurken göz doldurdu. Nispeten kısalan mesafenin kendisine yarayacağını düşündüğüm bu tayın bugün maidenden çıkacağını düşünüyorum. Ekürisi de son yarışında ters mesafeye rağmen tabela dışında bitirmiş olsa da yarışın belirli bölümlerinde dışarıları dolanmış ancak yine de ön gruptan kopmamıştı. Bu sefer onun için de daha uygun bir mesafe olacak.

4. Ayak:

1- Başpehlivan: Son yarışında virajı 2. döndükten sonra düzlükte güzel ataklarla geldi ancak 2 kez rakibini geçecekken fauller yiyip fotoda 2.kaldı. O yarışına göre mesafenin biraz uzaması bu safkana yarayacak gibi görünüyor. Normal şartlarda kazanmasını bekliyorum.

İlk yarışında düzlükte yediği kırbaçlar göze çarpan ve iç kulvardan yaptığı güzel ataklarla yarışını kazanan orjinini beğendiğim 6 numaralı Çisil "maalesef" aynı aprantisiyle yarışın sürprizini yapabilir. 

5. Ayak: 

Bu pist ve mesafeye göre denk atların toplandığı bu grupta sırasıyla Dilşarbeyi, Seymenağa, Mantarkızı, Sağlamkaya, Engizek yarışın en şanslı isimleri olup İlksen sürpriz şansına sahip olacaktır.

6. Ayak: 

1- Ben Salvador: Üst grupta katıldığı son yarışında starttan geç çıkan safkan virajı da gerilerde döndükten sonra jokeyinin kontrolünde yarışı tamamladı. Bugün müsait grupta start alacak olan ve iyi orjine sahip olan tayın bu sefer daha iyi koşacağını düşünüyor ve ilk isim olarak öneriyorum. 

9- Costa Diva: Son yarışında starttan biraz tereddütlü çıkıp yarışı arkalarda takip eden tay düzlükten itibaren en dıştan etkili sprint yapmış ancak fotodan 5. çıkarak tabela dışında kalmıştı. Her geçen gün daha iyi duruma gelen tay yarışın en şanslı isimlerinden biridir. 

Son yarışında düzlükte yaptığı güzel sprintle fotoda 4.'lüğü kurtaran ve eküri avantajına sahip 6 numaralı Masai Mara, son yarışında starttan düzgün çıkmasına rağmen yarış başlarında fauller yiyerek arkalara düşen ve düzlükte yaptığı sprint tabelaya girmesine yetmeyen 3 numaralı Kahraman Bey, ara vermesine rağmen düzenli idmanlarını sürdüren 2 numaralı Best Wango yarışın diğer şanslı isimleri olacaktır.

Altılı Ganyan Şablonu

1. Ayak: 4-5
2. Ayak: 13-11-2-4
3. Ayak: 5,,,
4. Ayak: 1,,,6
5. Ayak: 7-8-3-9-5,,6
6. Ayak: 1-9-6,,3-2