14 Mart 2013 Perşembe

Anadolu Efes - Bamberg Top 16 Euroleague Detaylı Analiz ve Tahmin

Anadolu Efes için söylenecek çok fazla söz yok, müthiş form yakaladılar. En son Almanya deplasmanından biraz zorlansa da galip geldiler. Bu maçı kazanıp garantilemek istiyorlar. Bunun için çok uygun bir maç. Çok iyi bir savunma var. O savunmayı aşıp potaya gitmek rakipler için pek kolay olmuyor.

Bamberg, Almanya Ligi'nin iyi takımlarından olmasına rağmen Top 16'da aynı performansı gösteremediler. Aslında sonuna kadar direnen ve kolay teslim olmayan bir takım görüntüsündelerdi ancak maç kazanamadılar. Artık hiç bir iddiaları kalmadı ve lige döndüler. Bu maçlar onlar için sadece idman ve tecrübe maçı olacaktır.

Bu şartlar altında maç sonu 12 sayı fark olur mu bilmem ama ben seyirci desteğiyle beraber Efes'in maçı ilk yarıdan koparmaya çalışacağını düşünüyorum. 


Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Fenerbahçe - Viktorya Plzen Uefa Avrupa Ligi Detaylı Analiz ve Tahmin

Fenerbahçe, genel olarak çok etkili futbol oynamasa da bazı maçlarda oldukça iştahlı oynuyor. Daha önceki analizlerimde de belirttiğim gibi Emre'nin gelişi "futbol olarak" Fenerbahçe'yi çok iyi yönde etkiledi. Takımın orta sahası çok daha verimli ve çok daha iyi işliyor. Bu maçta oynamayacak olması kötü. Emre dışında bugün Meireles de yok, Webo'nun da sakatlığı var.

Viktorya Plzen, iyi niyetli futbol oynamaya çalışan bir takım ama biraz kısıtlı. Daha önceki turlarda Madrid ve Napoli'yi geçmelerinden sonra sanırım ayakları biraz yerden kesilmiş. İlk maçta arada bir parlasalar da genelinde yokları oynadılar.

Bugün maç Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle SEYİRCİSİZ oynanacak. lk maçta Fenerbahçe oldukça büyük bir avantaj yakaladı. Aykut Hoca'nın mantalitesine çok yatkın bir maç olacak. Yani rölanti maç, sağlam oyun. Çünkü çok dikkat etmeleri gerekiyor çünkü bu takım Napoli'ye deplasmanda 3 attı. Seyircisiz de olsa skor avantajıyla Fenerbahçe'nin yine kazanacağını ve gollü bir maç olacağını düşünüyorum.


Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Newcastle - Anzhi Uefa Avrupa Ligi Detaylı Analiz ve Tahmin

Newcastle, inişli çıkışlı bir grafik çizse de genel olarak form durumu iyi olan bir takım. Çok pozitif futbol oynuyorlar. Maçları oldukça keyifli ve bol pozisyonlu geçiyor. Özellikle iç sahada çok etkililer. Demba Ba önemli bir isimdi ancak o Chelsea'ye gittiğinden beri şu ana kadar onu çok da aramadılar. Papiss Cisse de en az onun kadar etkili. Bugün kaleci Krul, defanstan Coloccini yok, forvet Ameobi ise belirsiz.

Anzhi önemli yatırımlar yapılan bir klüp oldu. Yılbaşı öncesinde başta iki forveti Traore ve Eto'o ile çok iyi bir grafik çizdiler. Lige iyi başlamasalar da bir önceki turda Hannover'i elediler. Bugün önemli bir eksikleri bulunmuyor ancak maç eksikleri bir handikap.

Ben Newcastle'ın iç saha avantajıyla bir adım olduğunu düşünsem de öncelikli fikrim maçın gol barajını geçeceği yönünde.



Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl