12 Mart 2013 Salı

Barcelona - Milan Detaylı Analiz ve Tahmin

Barcelona son dönemde aldığı sonuçlarla başta hayranlarını ve futbol kamuoyunu oldukça şaşırtmaya devam ediyor. Şimdi insanlar acaba Barcelona'nın şifresi çözüldü mü diye düşünmeye başladılar bile. Ancak ben öyle düşünmüyorum. Sadece her takımda olabileceği gibi geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum. İlk maçta aldıkları 2-0'lık skor da aslında maçın hakkı olan bir skor değildi. Bugün eksikleri yok.

Milan son dönemde müthiş bir form yakaladı. Bunu da Barcelona'yı yenerek süslediler. Takım giderek oturmaya başladı. Ancak tabiki eski Milan olmaları için daha çok yol almaları gerekiyor. Bazen takım bir anda duruyor ve siz izlerken acaba Milan'ı mı yoksa alt seviye bir takımı mı izliyorsunuz anlayamıyorsunuz. Bugün Pazzini dışında baş ağrıtacak önemli bir eksiği bulunmuyor.

Barcelona için son dönemdeki kötü skorlardan sonra bir çıkış, Milan içinse bir sükse yapma maçı. Ancak maç Nou Camp'ta oynanacak. Yani işleri oldukça zor. Karşılarında son dönemde hiç olmadıkları kadar aç bir Barcelona bulabilirler ki böyle olursa Milan için sıkıntılı bir maç olabilir. Ben Barcelona'nın maçı 2 veya daha fazla farklı kazanacağını düşünüyorum.


Bol Şanslar...


http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lspor

Schalke - Galatasaray Detaylı Analiz ve Tahmin

Schalke son dönemde oynadığı maçlarda yeniden form tutmaya başladığını gösterdi. Özellikle iç sahada ne kadar iyi performans gösterdiklerini biliyoruz. Ligde şampiyonluk umudu olmadığına göre elindeki en büyük hedef Ş. Ligi'ni bitirebilecekleri en iyi yerde bitirmek. Bugün en önemli golcüsü Huntelaar, orta sahanın dinamosu ve ilk maçta bana göre sahanın yıldızı olan takımının golünü atan J. Jones oynamayacaklar.

Galatasaray'ın futbolundaki düşüşten daha önce bahsetmiştim. Nitekim ligdeki mağlubiyet bunun göstergesi oldu. Alıştığımız yüksek tempolu ve bol pozisyonlu futbollarını oynayamıyorlar. Ancak basın toplantısında Fatih Terim'in kendisine ve takımına güvenini sözlerinden ve yüzünden net olarak anlaşılıyordu.

Maçın Almanya'da olması seyirci açısından Galatasaray için bir avantaj olabilir. Her ne kadar Schalke'nin Galatasaray'a ayırdığı %5'lik bir alan da olsa oradaki Türk seyircisinin bundan daha fazla yer dolduracağını düşünmek yanlış olmaz sanırım. Schalke'nin çok önemli 2 eksiğinin bulunması ve GS için üzerindeki ölü toprağını atması açısından çok önemli olan bu maçta tur atlayabilir mi bilmem ama ben oradan yenilmeden döneceklerini düşünüyorum. 


Bol Şanslar...


http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lspor

12.03.2013 Adana At Yarışları Detaylı Tahmin ve Analiz

Altılı Ganyan

1. Ayak:

7- Sırkale: Son uzun mesafeli yarışında startta 2 boy kadar oyalanmasına rağmen grubun içine hemen girerek tempoya ayak uyduran safkan yarış içinde faullere maruz kaldı ancak yine de devam etti. Ve yine son düzlükte son 200 geçilirken iki atın arasında kalıp önü kapanmasına rağmen en dışa çıkarak oralardan yaptığı güzel sprintle nihayet orjininin hakkın verdi ve yarışı kazandı. Kazandığı yarışındaki jokeyi Müs. Çelik'le yarışın en şanslı ismi olacaktır.

5- Denizeren: Katıldığı son yarışında starttan 1 boy geç çıkıp yarışa adapte olamayınca grubun 4-5 boy gerisine düşen safkan son viraja yine grubun gerisinde girdikten sonra son düzlükte tam sprinte kalktığı sırada dışından gelen rakibinin ciddi faullerine maruz kalmasına rağmen oradan tekrar adapte olup yaptığı güzel sprinti ile yarışı lehine çevirdi. Daha önce de uzun mesafe yarışlarında iyi koşacağı sinyallerini veriyordu. Bugün usta jokeyi Ö. Yıldırım ile ve iyi idman durumuyla yarışın favorilerinden olacaktır.

8- Çevikberk: Sürekli start problemi yaşayan safkan son yarışında çok ağır kiloyla yine startta kalıp yarışa da adapte olamayınca grubun çok uzak farkla gerisinde kaldı ve başarısız oldu. Daha önce yine maiden yarışında 1300 metrede startta oldukça çok oyalanıp grubun çok gerisinde kalıp yaptığı inanılmaz sprintle kazanarak herkesin aklında yer edinmişti. İdman durumu gayet güzel olan safkan bugün startta fazla oyalanmazsa iyi bir beklemeyle güzel bir yarış çıkaracaktır.

Bu yarışta; oldukça iyi bir performansa sahip olan 6 numaralı Kolbastı önde istediği tempoyu bulması halinde yine kazanabilir ve ters mesafeye rağmen form durumu tatminkar olan 2 numaralı Mertyusuf iyi koşabilir.

2. Ayak:

9- Korkut: Bir önceki kısa mesafeli yarışında formunda kımıldanmalar olduğunu belli eden safkan son yarışında uzun mesafede oldukça kolay kazanarak formunu tam bulduğunu gösterdi. İyi idman durumu, çok müsait kilosu ve  kazandığı yarıştaki aprantisi E. Tunç ile yarışın en şanslı ismi olacaktır.

7- Epitaph: Katıldığı son 2 yarışında oldukça ağır kilolarla koşan safkan yarışlarında başarısız oldu. O yarışlarını ölçü almadığım safkan ideal pist-mesafesinde, uygun kilosu ve kendisini tanıyan jokeyiyle yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

5- Kingdom: Çok iyi bir form yakalayan safkan son iki yarışını kazanarak bunu ispatladı. İdeal pist ve mesafesinde jokeyinin kendi kilosunun hafif olmasından dolayı fazla kurşun aalacak olmasına rağmen iddialı olmaya çalışacaktır.

Bu yarışın sürprizlerini ise; uygun pist-mesafede iyi formu ve usta jokeyiyle 6 numaralı My Son Can, ideal pist ve mesafesinde 4 numaralı Ali Eren, son başarılı yarışıyla 1 numaralı Kentuckian'dan bekliyorum.

3. Ayak:

8- Qountm Girl: Babası şampiyonlar veren başarılı aygır Mountain Cat, annesi yakın zamanda kaybettiğimiz başarılı atlarımızdan Genghis Khan'ın da annesi olan Folly Fox ve kısrak babası ise Alman aygır Alhijaz'dır. Son yarışında uzun mesafeden etkilenen safkan bu sefer ideal mesafesinde başarılı jokeyi H. Kılıçarslan'la yarışın en şanslı isim olacaktır.

6- Esmer Bomba: Babası kaliteli aygır Ortega, annesi yarış hayatı pek başarılı olamasa da kan hattını beğendiğim Prenses Kübra, kısrak babası ise üstün kan hattına sahip Hombre.1'dir. Katıldığı son yarışında düzlükte yaptığı güzel sprintle 3. olan safkan yükselen formuyla yarıştaki iddialı isimlerden olacaktır.

10- Sivereklim: Babası başarılı aygırlarımızdan şampiyonlar veren Royal Abjar, annesi birbirinden başarılı koştuğu yarışlarıyla hatırladığımız Dişi Tay Deneme ve Kısrak Koşusu galibi Texas Gal, kısrak babası ise Amerikan aygır Sky Classic'tir. Yarışseverleri sürekli hayal kırıklığına uğratan tay her yarışında geçilecek bir rakip buluyor. Yine iyi idman durumu ve güzel formuyla yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta uzun ara sonra koştuğu yarışında tatminkar bir 4.'lük elde eden 3 numaralı Çikoknur ve idmanlarında belirgin düzelmeler olan 9 numaralı Rebel Of Race sürpriz şansına sahiptir.

4. Ayak:

3- Azaraks: Yarışın 1200 metreye düşmesi sebebiyle bu sefer ister önüne alacağı bir atın peşinde bekleme yapsın isterse de önde kendi temposuyla gitsin bu yarışta jokeyi A. Çelik'in bariz bir hata yapmaması halinde yarışı kazanacağını düşünüyor ve sizlere banko olarak öneriyorum.

Azaraks'ın kötü koşması ya da jokeyinin bir hata yapması halinde devreye girecek isim bana göre son düzlük sprintiyle 4 numaralı Gifted Akay olacaktır.

5. Ayak: 

1- Engizek: 45 günlük bir aradan sonra yarış gören safkan son yarışlarında pek başarılı olamasa da bu uygun grupta müthiş idman durumu ve ideal pist-mesafesinde yarışta iddialı isimlerden olmasını bekliyorum.

9- Roket: Bir önceki yarışında formunu düzelttiğini gösteren safkan son yarışın kazanarak bunu ispatladı. Yine ideal pist ve mesafesinde kendisini tanıyan jokeyi M. Bayır'la yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

2- Digor: Katıldığı son yarışında çok ağır kiloyla tatminkar bir 4.'lük elde eden istikrarlı safkan, alışkın olduğu pist ve mesafede başarılı apranti M. Turan'la yarışta iddialı olacaktır.

Sürprize oldukça açık bu koşuda ters mesafeye rağmen 5 numaralı Kökağa, son iki yarışına inanmadığım ve ideal mesafesinde koşacak olan 6 numaralı Demiriz, uygun kilosuyla 11 numaralı Edoşkaya kendilerine şans yaratmaya çalışacaklardır.

6. Ayak:

2- Hiroşima: Katıldığı son yarışın düzlükteki güzel sprintiyle kazanan kaliteli safkan yine uygun pist ve mesafede Ö. Yıldırım'la yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

5- Kempes: Katıldığı son yarışında düzlükteki etkili sprintiyle yarışı kazanıp maidenden çıkan safkan güzel eşgali, iyi idman durumu ve etkili jokeyiyle yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

8- İsmail Bey: Katıldığı son yarışında aprantisinin acemi binişinden mi ya da atın yarış içinde yaramazlık yapmasından mı kaynaklandığını bilemediğinm bir şekilde savrula savrula yarış koştu. Aprantisi atı kontrol altında tutabilseydi yarışı daha iyi bir dereceyle bitirebilirdi. Bugün usta jokeyi A. Çelik'le yarışta iddialı isimlerden olacaktır.

Sürprize açık bu koşuda, tatminkar form durumuyla 6 numaralı Kijgit, kalitesine çok inandığım ancak nedense bekleme yapılmayıp önde götürülen ve bugün bekleme yapması halinde iyi koşacağını düşündüğüm kalite safkan 7 numaralı Doğan Mahmut, form durumu gayet iyi olan kaliteli 9 numaralı Woody ve henüz orjininin hakkını veremediğini düşündüğüm 11 numaralı Tosunum sürpriz yapabilecek safkanlardır.



            Mini Altılı                                                  Kombine Altılı          
 7      9      8      3      1      2                           7      9      8      3      1      2
 5      7      6              9      5                           5      7      6              9      5
 8      5     10                                                  8      5     10             2      8
                                                                              6                      5      6
                                                                                                      6      7

                5,40 TL                                                        45,00 TL


                                        Geniş Altılı                  
                           7      9      8      3      1      2
                           5      7      6              9      5
                           8      5     10             2      8
                           6      6      3              5      6
                                   4                      6      7
                                                          11     9
                                                                  11

                                      168,00 TL   


Bol Şanslar...


http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lspor