8 Mart 2013 Cuma

08.03.2013 Porto - Estoril Detaylı Tahmin ve Analiz

Porto, geçtiğimiz hafta ligde Lisbon deplasmanında 2 puan bırakarak Benfica'nın 2 puan gerisine düştü. Kıyasıya bir mücadele içindeler Benfica ile. Ş. Ligi'nde de yollarına devam ediyorlar. Malaga eşleşmesinde ilk maçı içerde 1-0 kazandılar ve Çarşamba günü İspanya'da rövanşa çıkacaklar.

Estoril, ligde son haftalarda güzel bir form yakaladı. Uefa potasındalar. Aldıkları her puan onlara Uefa Avrupa Ligi hedeflerine bir adım daha yaklaştıracak. Heleki böyle deplasmanlarda alacakları puan hesapta olmayan ekstra puan olarak hanelerine yazılacak.

Bugün Porto'nun Ş. Ligi maçı öncesi moral bulmak adına ve ligde geçtiğimiz haftayı bir an önce telafi etmek için maçı erken koparmaya çalışacağını düşünüyorum. 2 fark ve fazlası da olabilir.

Bol şanslar..


http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lsporl

Augsburg - Nürnberg Detaylı Analiz ve Tahmin

Ausburg, ligin ikinci yarısında oynadığı 7 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Geçen hafta Werder Bremen'i deplasmanda yenmeyi başararak formda olduklarını bir kez daha gösterdiler. Şu an ligde Play-out konumundalar. Üstlerindeki Wolfsburg'la aralarında 6 puanlık bir fark var ve bu şekilde devam ederlerse onlara korkulu günler yaşatabilirler. En kötü ihtimalle pozisyonlarını koruyup sezon sonunda play-out oynayarak ligde kalmak istiyorlar. Çok fazla gol yemiyorlar, arkayı sağlam tutup kontra futbolu tercih ediyorlar. Bugün orta sahanın önemli ismi Daniel Baier cezalı olduğundan takımdaki yerini alamayacak.

Nürnberg, benim Almanya Ligi'nde ne tür bir futbol oynadığını ya da oynamaya çalıştığını bilemediğim garip bir takım. Aşağı yukarı her maç benzer kadro sahaya çıkmasına rağmen bazen çok hücum bazense çok defansif oynuyorlar. Aslında aynı kadrolarla bunu başarmak da güzel. Ama neticede deyim yerindeyse boyları  ne uzuyor ne de kısalıyor. Ligde oynadıkları son 5 maçta yenilmediler ancak pek de kazanamıyorlar. Bu 5 maçın 4ünde berabere kalıp 1 maçı kazandılar. Bugün orta sahadan Gebhart sakat olduğu için ve forvet Polter cezalı olduğundan dolayı kadroda yoklar.

Her iki takımın da beraberlik takımı kimliği kazanmış olmalarından ve her puanın önemli olmasından dolayı beraberlik bekliyorum. Çok gol çıkacağını da düşünmüyorum.

Bol şanslar..

http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lsporl

Galatasaray - Gençlerbirliği Detaylı Analiz ve Tahmin

Galatasaray, geçtiğimiz hafta çok ilginç bir maç oynadı. Eskişehir deplasmanında maçtan önce her iki takımında maç kadrolarını kime gösterseniz bu maçta çok gol olur, hem atar hem yer bol gol olur derdi. Ancak hiç de öyle olmadı. Eskişehir'in atakları vardı ancak GS pozisyona girmekte oldukça zorlandı. Takımın yapısı değişiyor ve bu değişimin oturması biraz zaman alacak gibi görünüyor. Ben yine de kadro kalitesi olarak ligde oldukça farklı olduğunu düşünüyorum. Özellikle iç saha maçlarında seyircisinin de müthiş desteğini alarak oynuyorlar. Bugün defanstan Dany ve forveti Elmander sakat, ortasahadan Melo ise cezalı.

Gençlerbirliği, ligde pozitif futbol oynamaya çalışan takımlardan birisi. Düşme potasının 4 puan üstündeler. Bir an önce aşağıdan kopmak istiyorlar. Zira birkaç maç arka arkaya kaybettikleri takdirde kendilerini oraya çok daha yakın bulabilirler. Kadrosunda Vleminckx, Azofeifa, Hurşut, Jimmy gibi kaliteli futbolcular var. Bugün Cem Can ve Ermin Zec cezalı, Hurşut'un da oynaması beklenmiyor ancak yine de son durumu maç saatinde netlik kazanacak.

Bu maçta iki takımın da açık futbol oynamayı sevmesi sebebiyle ve yine zemin sorun çıkarmazsa net olarak oldukça gollü bir maç bekliyorum.

Bol şanslar...

http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lsporl

08.03.2013 İzmir At Yarışları Tahmin ve Analiz

Altılı Ganyan

1. Ayak:

8- The Sun King: Babası Amerikadan getirilen ve 5 sene önce aygırlık hayatına başlayan ancak kaybettiğimiz başarılı aygır Okawango, annesi Sun Of Sun gibi bir kalitenin de annesi olan Sun Shines East, kısrak babası ise Amerikan aygır Eastern Echo'dur. Hayatının ilk yarışında, yarışın neredeyse başından sonuna kadar faullere maruz kalan safkan tabelaya giremese de bana göre göz dolduran aksiyonlarıyla dikkatimi çekti. Bence şu an Türkiye'de 2 ve 3 yaşlı İngiliz taylarının 1 numaralı jokeyi olan S. Boyraz'ın da binmesiyle ilk şanslı isim olacaktır.

9- Venomoth: Babası Avrupa'daki başarılı yarış hayatının yanısıra ülkemizde de aygır olarak şampiyonlar vermiş Royal Abjar, annesi başarılı yarış hayatını noktaladıktan sonra damızlığa ayrılan ve başarılı tay Bulbasaur'ın da annesi olan Bademiye ve kısrak babası ise sahalarımızın güzide atlarından olan Private Dancer'ın da babası Gürhan.1'dir. Son yarışında 1900 mt mesafede ilk 400 geçilirken liderliği alan tay yarışın sonuna kadar birincilik mücadelesi vermiş, son 100'de dışından gelen atlara geçilmiş olup 3.kalırken görüntüsü oldukça iyiydi. Bu sefer bekleme yapacağını da düşündüğüm tayı bugün için sizlere 2. isim olarak öneriyorum.

3- Ayazbey: Babası ülkemizin başarılı aygırlarından, şampiyonlar vermiş Bin Ajwaad, annesi yarış hayatı çok başarılı olmasa da kan hattı gayet iyi olan Passepartout ve kısrak babası ise ülkemize Laluv ve Perugino Star gibi 1. sınıf açık yarış atları vermiş olan Perugino'dur. Koştuğu yarışlarında sık sık start problemi yaşayan tayın bu huyu daha iyi yarışlar koşmasını engelliyor. Startta çok fazla takılmaz ve yarış içinde huzursuzluk yapmaz ise yarışı iyi yerlerde bitireceğini düşünüyor ve 3. at olarak öneriyorum.

Sürpriz arayanlar ise, yarış hayatının ilk startında son 200 lere kadar birincilik mücadelesi verip daha sonra düşen temposuyla 5. kalan, son yaptığı galobu süper olan (800/48) ve orjinine çok inandığım 6 numaralı Lidertınaz ve dış orjinli olup hayatının ilk yarışında güzel bir 2.'lik elde eden 1 numaralı Action Law'ı değerlendirebilirler. 

2. Ayak:

2. Çelimli: Son yarışında 1200 mt kum pistte son 400'lere kadar rahat kazanacakmış gibi çok rahat tempoda jokeyinin elinde gelen safkan, jokeyinin teşviklere başladığı anda bir anda gerileyip, son metrelerde yeniden toparlanarak yaptığı sprintle 3.oldu. Bugün bu müsait grupta hiç de yadırgamayacağı çim pistte ağır kilosuna rağmen Halis Karataş'la sizlere günün bankosu olarak öneriyorum.

3. Ayak:

3- Liebher: Babası çok beğenmesem de zaman zaman başarılı taylar veren (Always President vs) Always A Classic, annesi özellikle uzun mesafelerdeki başarılı yarışlarıyla hatırladığımız Maryolen ve kısrak babası ise şampiyonlar veren başarılı aygır Mountain Cat'tir. Son yarışında çok sert bir gruba denk gelen tay yine de gayet tatminkar bir 3.'lük elde etti. Bugün de bu mesafede usta jokeyi Halis Karataş'la yarışın ilk şanslı ismi olacaktır.

4- Belgütay: Babası ülkemize Japonya'dan getirilen şu ana kadar başarılı taylarını izlediğimiz Divine Light, annesi kısa süreli yarış hayatı pek parlak olmasa da Jade gibi bir kalitenin anne kardeşi olan October Baby ve kısrak babası ise ülkemizin en iyi aygırlarından olan Eagle Eyed'dir. Katıldığı son uzun mesafeli 2 yarışında da fotoyu önde geçerek ne kadar formda olduğunu göstermiş oldu. Bugün de uygun pist ve mesafede başarılı jokeyi U. Polat'la yarışın 2. şanslı ismi olacaktır.

1- Common Victory: Babası sahalarımıza Doku, Dynasty gibi birçok 1.sınıf at kazandırmış Ocean Crest, annesi yarış hayatı başarılı ve koştuğu dönemin en süratli safkanlarından birisi olan Tamango ve kısrak babası ise yine sahalarımızın başarılı aygırlarından West By West'tir. Şu ana kadar koştuğu yarışlarında gayet başarılı bir grafik çizen tay son dönemde formunun zirvesinde. Uzayan mesafe aleyhine olmasına rağmen üst düzey formu ve S. Boyraz faktörüyle yarışın 3. şanslı ismi olacaktır.

Bu yarıştan çekinenler ve/veya büyük kupon yapmak isteyenler 2 numaralı Kayrabey'i de yazıp kapatabilirler.

4. Ayak:

1- Gülengül: Sahalarımızın en iyi atlarından birisi olan Gülengül, son yarışını 4 aylık bir aradan sonra çıkıp kazandı, bu kez de ters mesafeye rağmen kendisi için oldukça müsait olan bu grupta kazanmaya çok yakındır.

İngiliz atları oldukça hassas atlardır ve özellikle dinçlik yarışlarında, yarışı kazanmak ya da yarışı iyi bir yerde bitirmek için mücadele ettiklerinde başarılı olsalar dahi biraz hırpalandıklarından dolayı bir sonraki yarışlarında performanslarının genelde düştüğü görülmektedir. Bu herzaman olmasa da sık karşılaşılan bir durumdur. Bu yüzdendirki Gülengül'e güvenmeyecek olanlar olursa form durumu oldukça iyi görünen 4 numaralı Spring Rain ve/veya S. Boyraz'lı 2 numaralı İkran'ı değerlendirebilirler.

5. Ayak:

1- Soylukral: Katıldığı son yarışında viraja kadar öndeki atları oldukça kolay takip edip viraj dönüldükten sonra ataklarını sıklaştıran safkan, son 150'den sonra içinden gelen yarışın favorisi Muhrip'le girdiği mücadeleyi fotoda kazanarak formda olduğunu gösterdi. Bugün yine uygun pist ve mesafede aprantisi B. Koçoğulları'nın hata yapmaması halinde yine birinciliğin güçlü adayı olacaktır.

8- Buminşah: Son yarışında önde giden rakibini kimse kovalamayınca büyük avans alıp yarışı bitirirken bu safkanın tüm atakları ancak 2. olmasına yetti. Orjinine çok inandığım bu safkan yine aynı jokeyi E. Efe ile yarışın en şanslı ikinci ismi olacaktır.

5- Sonyağmur: Şampiyon Ağakaraca'nın yavrusu olan bu tay katıldığı son yarışında 63 kiloyla ve startta 4-5 boy oyalanmasına rağmen oldukça başarılı bir yarış koşarak 3. oldu. Bugün eküri avantajı, güzel formu ve çok daha müsait kilosuyla yarışta söz sahibi olacaktır.

Bu yarışın sürprize açık bir yarış olması sebebiyle; çok at yazmak isteyen, sürpriz arayan ve/veya büyük oynayanlar için sırasıyla 9 numaralı Gözdeözlem, 4 numaralı Azmican, 2 numaralı Ardaefendi ve 13 numaralı İstanbul'u öneriyorum.

6. Ayak:

15- Alehandro: Yarışlarında start problemi yaşayan kaliteli safkan, S. Boyraz'ın tercih etmesiyle ilk şanslı isim olarak öneriyorum. Startta kalmadığı ya da çok fazla oyalanmadığı takdirde oldukça şanslı olacaktır.

18- Phosphoros: Yükselen bir form grafiğine sahip olan kaliteli safkan ideal pist ve mesafesinde Ö.Yıldırım'la yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

7- Silk Kaftan: Verdiği ara sonrası gördüğü yarışlarla eski formunu bulmaya başlayan safkan ideal pist ve mesafede yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Denk atların bir araya geldiği sürprize açık bu koşuda geniş kupon yapacak olanlar için sırasıyla; 17 numaralı Made In China, 12 numaralı Martin Eden, 11 numaralı Ömer Turgay ve 8 numaralı Sesibel'i öneriyorum. 




           Mini Altılı                                                        Kombine Altılı         
 8     2     3     1     1     15                                    8     2     3     1     1     15
 9            4            8     18                                    9            4     4     8    18
 3            1            5      7                                     3            1            5     7
 6                          9     17                                    6            2            9    17
                                    12                                                                4    12
                                                                                                              11  
                  12,00 TL                                                         48,00 TL



                                                  Geniş Altılı                   
                                       8      2      3      1      1      15     
                                       9              4      4      8      18
                                       3              1      2      5       7
                                       6              2              9      17
                                       1                              4      12
                                                                       2      11
                                                                      13      8
                                                                                9
                                                                                1
                                                                               13
                                                  210,00 TL


Bol Şanslar...


http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lsporl