23 Mart 2013 Cumartesi

23.03.2013 İstanbul At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

5- Victory: Ufak tefek sorunları giderildikten sonra gördüğü yarışlarda tabela içinde veya tabelaya yakın yerlerde bitiren ve artık kazanacak formunu bulan safkan katıldığı son yarışında, yarış içinde ve son düzlükte önündeki setten bir türlü kurtulamayınca ancak 4.'lükle yetindi. Bugün yarış içinde bu sorunları yaşamadığı takdirde sonlarda yapacağı etkili sprintiyle yarıştaki ilk şanslı isim olacaktır.

6- Yeni Gelin: Katıldığı son yarışta düzlükten sonra dış kulvardan yaptığı müthiş sprintiyle fotoda 2. kalan kaliteli safkan artık ben geliyorum işaretleri vermeye başladı. Herşeyin lehine olduğu bu yarışta stiline de uygun jokeyiyle yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; 2,5 aylık aradan sonra koştuğu yarışında ağır kilosuna rağmen fotoya kadar mücadele edip 3. olan 1 numaralı Grand Lara, yine ara verdikten sonra katıldığı yarışında fotoya kadar mücadele edip fotoda geçilen ve kilo avantajı olan 10 numaralı Pennys Song, yarışta 2-3 gitmesi halinde veya önde boş kaldığı takdirde kazanacak formu bulan 9 numaralı Fangio, 3 ay ara verdikten sonra katıldığı yarışta virajı çok kolay dönen ve bir ara yarışa hakim olur gibi görünüp sonlarda nefesten etkilenerek 3. kalan 4 numaralı Bozkurter, her an ters bir yarış koşabilecek kapasitedeki ve kilo avantajı olan 8 numaralı Best Commander yarıştaki diğer iddialı isimlerdir.

2. Ayak

10- Mythogenic: 2004 yılında Avrupa'da yılın en iyi iki yaşlısı seçilen, kariyeri tartışılmaz, Avrupa'da ve ülkemizde başarılı yavrularını (Gifted Akay) izlediğimiz ünlü Shamardal'ın oğlu olan bu tay, katıldığı son yarışında virajda oldukça kolay gelip son 300 geçilirken de oldukça kolay hakim olduğu yarışta, yarışı çok rahat kazanacak izlenimi vermiş ancak o metrelerden sonra nefesten etklenerek içinden ve dışından gelen rakiplerine geçilmişti.Bu sefer yeterli kondisyona ulaştığını düşündüğüm tayı sizlere banko olarak öneriyorum.

3. Ayak

2- Guti: Katıldığı son uzun mesafeli yarışında viraja kadar kolay gelip, virajı da ikinci dönen safkan oradan sonra istendiği gibi arttıramadı. Yarışın yavaş gitmesi aleyhine oldu. Şimdi bana göre kendisi için daha uygun mesafede sonlarda yapacağı sprintle yarışın en şanslı ismi olacaktır.

3- Etem Bey: Katıldığı son uzun mesafeli yarışta bariyer dibinde 3 giden safkan virajı da bu şekilde dönmesine rağmen sonlarda arttıramayarak yarışı tabela dışında tamamladı. Kendisi için daha uygun bu mesafede yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; son yarışında tabela dışında kalmasına rağmen tatminkar görünen ve çok müsait kiloyla koşacak olan 8 numaralı Öztunç, ideal pist ve mesafesinde iyi jokeyiyle 4 numaralı Yeni Ben, ağır kilosuna rağmen 1 numaralı Yeni Kaya, ara verdikten sonra gördüğü yarışlar sonrası daha iyi duruma geldiğini gördüğüm 5 numaralı Kewell diğer şanslı isimler olacaktır.

4. Ayak

5- İphigeneia: Katıldığı son yarışında, süratli tempoda giden yarışta 3. takip eden safkan yarışı erken koparmak istemesiyle biraz erken yürüdü ve sonlarda içerden gelen rakibine geçilerek ikinci kaldı. Biraz daha sabırlı koşması halinde daha başarılı olacağını düşündüğüm safkanı kilo avantajıyla ilk isim olarak öneriyorum.

1- Green Baron: Aynı kilo ve jokeyle katıldığı son yarışında, süratli giden yarışı gerilerde çok iyi bekleyerek, düzlükten sonra iç kulvardan yürüyüp aralardan çıkarak yaptığı güzel sprintle kazanırken oldukça iyi görünen safkan yine ideal pist ve mesafesinde yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; katıldığı son yarışında çok sert grupta koşup tabela dışında kalan ancak o yarışını ölçü almadığım 2 numaralı Always President yarışın sürprizini yapabilir. 

5. Ayak

10- Merveilleux: Katıldığı son yarışında startta 7-8 boy kadar oyalanan kaliteli safkan sonlarda yaptığı atakları ona derece getiremese de grubun içinde tamamlayarak oldukça dikkat çekti. Bu sefer S. Boyraz'ın da binmesiyle startta kalmaması halinde oldukça şanslı olduğunu düşünüyorum. Alternatif kuponlara risk edilebilir.

6- Real Power: Katıldığı son yarışında iyi bir bekleme yapan safkan düzlükten sonra dış kulvardan güzel bir sprint yapmasına rağmen taraklamasına biten yarışta yakın ara 5. oldu. Yakaladığı güzel formunu devam ettiren safkan iyi jokeyiyle yarıştaki şanslı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta; maidenden çıktığı yarışta iyi görüntü veren iyi kan hattına sahip 2 numaralı Payback, son uzun mesafeli yarışta iyi grupta güzel bir üçüncülük yapan ve iyi formu devam eden 7 numaralı Sleipnir, iyi formu devam eden 1 numaralı Bardo, uzun süredir koşmasa da kalitesiyle 9 numaralı Chachkova, ilk yarışını kazanan 3 numaralı Rüzgar Eto yarışın diğer iddialı isimleri olacaktır.

6. Ayak

4- Cenkerhan: Katıldığı son yarışında starttan biraz tereddüt ederek çıkan ve atların arasında kaldığı için grubun gerisine düşen tay, 1000 geçilirken bir de tampon yedi ancak yarışa devam ederek düzlükten sonra dış kulvardan yaptığı müthiş sprintiyle fotoda 2. kaldı. Bu sefer bu tür aksilikleri yaşamadığı takdirde yarışın en şanslı ismi olacaktır.

6- Fıtrat: Katıldığı son yarışında düzlükten sonra dış kulvardan güzel bir sprint yapan safkan fotoda 3. kalmasına rağmen oldukça iyi göründü. M. Kaya ile yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; hayatının ilk yarışında faullere maruz kalıp sonlarda yaptığı sprint tabelaya girmesine yetmemesine rağmen göz dolduran 1 numaralı Alejandro, hayatının ilk yarışında son 300 lere kadar kolay gelip yarışa hakim olacak bir görüntü vermesine rağmen nefesten etkilenerek 5. olan 9 numaralı Safe And Sound, katıldığı son uzun mesafeli yarışta fotoya kadar birincilik mücadelesi verip 3. kalan 11 numaralı Valhala, iyi orjiniyle 2 numaralı Auditor yarışın diğer şanslı isimleri olacaktır.




          Mini Altılı                                         Kombine Altılı     
 5   10    2     5   10    4                         5   10    2     5   10    4
 6           3     1          6                         6           3     1    6     6
 1           8                 1                         1          8     2    2     1
10          4                                            10        4                  9
                                                             9        1                  11
             4,80 TL           
                                                                             56,25 TL

                                   Geniş Altılı            
                           5   10    2     5   10    4
                           6           3     1    6     6
                           1           8     2    2     1
                          10          4           7     9
                           9           1           1    11
                           4           5           9
                           8                        3

                                      220,50 TL 









Slovenya - İzlanda Detaylı Analiz ve Tahmin

İsviçre'nin favori olduğu bu grupta ikincilik mücadelesi olacak gibi görünüyor. Şu an için en avantajlı takım Norveç. Ancak grupta ikincilik açısından oluşmuş önemli bir puan farkı yok. Dolayısıyla da şu an matematiksel olarak 2. sıradan 6. sıraya kadar her takımın şansı var. Özellikle iç sahada aldıkları galibiyetlerin yanı sıra deplasmanda alınacak her ekstra puanın önemli olduğu bir grup. Slovenya geçtiğimiz yıllarda iç saha avantajını çok iyi kullanan bir ekipti ancak son dönemde beklendiği gibi değiller. Buna karşın İzlanda hoca değişikliğine gittikten sonra futbol ve sonuç olarak sanki kabuk değiştirdi. Özellikle içerdeki Norveç galibiyetleri dikkat çekiciydi. Şu an ikincilik için iddialı durumdalar. Ancak Slovenya da bir çıkış yakalamak ve iddialı olmak istiyor.

Ben bu maçta Slovenya'yı bir adım önde görsem de öncelikle maçın gollü geçeceğini düşünüyorum. Gol barajı aşılacaktır.



Bol şanslar

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Moldova - Karadağ Detaylı Analiz ve Tahmin

İngiltere gibi zorlu bir rakibi varken şu ana kadar oynadığı maçlarda güzel bir çizgi yakalayan Karadağ rakibinin 2 puan önünde lider durumda. Ancak onlarla henüz karşılaşmadılar. Ve onlarla karşılaşana kadar da olabildiğince puan toplamak istiyorlar. Bu grup ikincilik açısından da zorlu bir grup. Dolayısıyla olası bir İngiltere liderliğinde en iyi ikinciler arasına girmek isteyeceklerdir. Bunun olması için bu tip takımlar karşısında mutlaka kazanmak zorundalar. Vucinic ve Jovetic'li süper bir hücum hattı var. Buna karşın Moldova oldukça mütevazi bir takım. San Marino'yu yenip, kendi evlerinde Ukrayna'dan da sürpriz bir puan aldılar. Ancak bu sefer işleri biraz daha zor.

Bu şartlar altında Karadağ işini sağlama almak isteyecektir. Vucinic ve Jovetic ile sonuca gideceklerini düşünüyorum. Karadağ kazanır.



Bol şanslar...


www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Andorra - Türkiye Detaylı Analiz ve Tahmin

Grupta iddiamız yok denecek kadar az kaldı. Ancak herzamanki gibi son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Takımda sporcularla yapılan röportajlara bakıldığında kimse hala umudunu kesmiş değil. Son dönemde özellikle takımlarımızın Avrupa'daki başarılı sonuçlarıyla yüzümüz gülüyor. Özellikle hücumdaki futbolcularımızın birçoğu çok formda. Andorra ise şu ana kadar kalesinde 13 gol görüp hiç atamadı. Her ne kadar birçok takıma bu konularda ilki yaşatmış olsak da Andorra'nın bize gol atması biraz zor görünüyor. 

Bu maçta takımdaki futbolcuların formları ve görünen hırslarından dolayı bu maçta oldukça farklı bir galibiyet bekliyorum. 4-0, 5-0 veya 6-0 gibi sonuçlar bekliyorum.


Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

İsrail - Portekiz Detaylı Analiz ve Tahmin

Rusya'nın her iki takımı da yenerek grupta 5 puan farklı bir liderlik elde etmesiyle bu iki takım şu an için 2.'lik mücadelesi verecek gibi görünüyor. İsrail Luxemburg maçlarında topladığı puanlarla 7 puana ulaşarak averajla 2. sırada görünüyor olsa da bundan sonraki fikstürde ne yapacakları daha önemli. Eğer ikincilik istiyorlarsa bu maçı kazanmak zorundalar. Ancak karşılarında da Portekiz gibi bir futbol devi var. Son Avrupa şampiyonasında yarı final oynayıp, yarı finalde şampiyon İspanya'ya elendiler. Başta Ronaldo olmak üzere bireysel olarak birbirinden kaliteli futbolculardan kurulu olsa da takım halinde bir türlü istenen başarıyı yakalayamayan Portekiz grupta da liderlik şansını oldukça zora soktu. Şimdi öncelikli olarak kaybettikleri puanları telafi edip önce 2.'liği garanti altına alıp daha sonra Rusya'nın puan kaybını bekleyerek liderlik için oynayacaklar. Ancak önce bu maçı kazanmaları gerekiyor. Nani bu maçta oynamayacak.

Maç her ne kadar İsrail'de oynanacak olsa da iki takım arasında ciddi kalite farkı var ve eğer Portekiz dünya kupasına gitmek istiyorsa bu tür maçları mutlak kazanmak zorunda. Ben bunu başaracaklarını düşünüyorum. Portekiz kazanır.



Bol şanslar...


www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl