21 Mart 2013 Perşembe

Braintree Town - Nuneaton Konferans Ligi Analiz ve Tahmin

Her iki takımla ilgili de maçlarını izleyemediğim için futbollarıyla ilgili bilgiye sahip değilim. Puan durumlarına bakıldığında, Braintree orta sıra takımı konumundalar ve rahatlar, buna karşın Nuneaton ise düşme potasında. Böyle deplasmanlarda alacağı her puan ligde kalmaları için onlar adına ekstra puan olacak. Yalnız dikkatimi çeken ve bu maçı almamdaki en büyük etkenlerden olan bir durum var: Braintree 2 gün önce yani Salı akşamı maça çıktı. Ondan önce de Cumartesi akşamı oynamışlardı. Yani kısaca 6 günde 3. maçlarına çıkıyorlar. 1 gün arayla bu 90 dakikayı nasıl çıkaracaklarını ben de merak ediyorum. 

Bence bu şartlarda Braintree ya olağanüstü bir performans gösterip kazanacak ya da olağan bir şekilde puan kaybedecek. Ben zaten puana acil ihtiyacı olan Nuneaton'dan bir sürpriz bekliyor ve kaybetmeyeceklerini düşünüyorum. Kazanırlarsa da şaşırmam.


Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

İspanya (U21) - Norveç (U21) Analiz ve Tahmin

İspanya(U21), A takımdaki abileri gibi yine dünyanın en iyi takımlarından birine sahipler. İspanya ekolünde genç futbolcuları erken yaşta eğitip dünya futboluna sunmak gibi bir gelenekleri var. Dolayısıyla U21 onlar için gençlerin değil olmuşların takımı. Ağırlıklı olarak La Liga'dan ve büyük takımlardan tanıdığımız birçok oyuncuları mevcut. Çok uzun süredir yenilmedikleri gibi son 15 maçın 13 tanesini kazanıp 2 tanesinde berabere kaldılar. Hazirandaki finallerin yine büyük favorilerinden olacaklar.

Norveç(U21), genelde kendi liginde top koşturan futbolculardan kurulu bir takım. Güçlü fizikleri yine ön planda. Ancak yeni yıldızlar çıkaramıyorlar son dönemde. Finallere de gidemediler. Oynadıkları son 2 hazırlık maçında Rusya'yı yenip Türkiye'ye yenildiler.

Dünyanın en iyi takımlarından birine karşı oynamak Norveç için biraz zor olacak. Eğer hazırlık maçı olmasından dolayı lakayıt oynamazlarsa İspanyollar bu maçı güle oynaya kazanırlar.


Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

İngiltere (U21) - Romanya (U21) Analiz ve Tahmin

İngiltere (U21) takımı gruplardan lider olarak çıktı. 8 maçın 7'sini kazandılar. A, grubunun favorisi durumundalar. Haziran ayında yapılacak finallerde boy gösterecekler. Bu takımın 21 yaş altı olmasına çok aldanmamak lazım çünkü takımın çoğunluğu Premier League'de oynayan oyunculardan kurulu. Hatta bazılarını bütük takımlarda sık sık izliyoruz. İngiltere özellikle bu nesile çok güveniyor. Son hazırlık maçında İsveç (U21) takımını 4-0 yendiler.

Romanya (U21) takımı, A takımın son yıllardaki kötü gidişine son vermek için baştan yapılanma içerisinde ve önümüzdeki ilk birkaç yıl içinde de meyvelerini almak istedikleri bir takım. Finallerde yoklar ancak grubun son maçları ve son hazırlık maçlarında ortaya güzel bir performans çıkardılar. 

Bu şartlar ışığında; Romanya (U21) takımı için bu seviyedeki bir takımla baş edebilmek için biraz daha zamana ihtiyaç var. İngiltere'nin maçı rahat kazanacağını düşünüyorum.



Bol şanslar...


www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

21.03.2013 İtalya - Brezilya Detaylı Analiz ve Tahmin

İtalya, beklenenin aksine son Avrupa Şampiyonası'nda final oynayarak herkesi şaşırtmıştı. Prandelli, İtalya'ya alışıldık İtalyan ekolü dışında göze hoş gelen güzel futbol oynatarak dikkatleri üzerine çekerken bunun karşılığını da Euro 2012'de yarı finalde Almanya'yı eleyip final oynayarak aldı. Ancak finalde süper ekip İspanya'ya boyun eğmişler ama en az onlar kadar takdir toplamışlardı. Prandelli hala takımın başında ve aynı futbolu oynatmaya devam ediyor. Dünya Kupası Elemeleri'nde oynadıkları 4 maçta topladıkları 10 puanla gruptan rahat çıkacaklarının sinyallerini veriyorlar. Bugün grup maçı olmaması nedeniyle hazırlık maçı oynayacaklar. Son 2 hazırlık maçında Fransa'ya yenilip, Hollanda ile berabere kaldılar. Salı günü grup maçında Malta ile oynayacaklar.

Brezilya, bildiğimiz Brezilya. Kim oynarsa oynasın ya da kim oynamazsa oynamasın onların futbolu değişmiyor. Hazırlık maçı da oynasalar aynı ciddiyetle aynı futbolla oynuyorlar. Son dönemde dünya futboluna Neymar gibi yeni bir yıldız daha kazandırdılar. Onu izlemek keyif verici. Her an nasıl bir hareketle rakibine zor anlar yaşatacağı belli değil. Gözünüzü bir an bile ayırmamanız lazım. Brezilya son 3 hazırlık maçında galip gelemedi. Bu maçlarda İngiltere'ye kaybederken Arjantin ve Kolombiya ile berabere kaldılar. 

Bütün bu veriler ışığında; bu maçta 3 veya daha fazla gol izlememiz olağan görünüyor. İtalya açık futbol oynar da arkada fazla açık verirse karşısındaki Brezilya bunu asla affetmez. En mantıklı olanı gol barajının aşılması olacaktır.


Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl 

21.03.2013 İzmir At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

10- Greengage: Son yarışında starttan çok geç çıkınca zaten kısa olan mesafede beklenen yarışını yapamadı. Bu sefer daha iyi koşacağını düşündüğüm tayı ilk şanslı isim olarak öneriyorum.

4- Galapacus: Yaklaşık 5 ay aradan sonra 1200 metre yarışında, yarışı kazanacak duruma da geldi ancak sonlarda nefesten etkilenerek ve son 100 metrede de jokeyinin ensesine basmasıyla zorlanmadan 2.'lik elde etti. "Dinçlik Sonrası Sendromu" yaşamaz ise yarışın en şanslı isimlerinden biri olacaktır.

Bu yarışta; ara verdikten sonra gördüğü yarışta fena görünmeyen ve orjini çok beğendiğim 9 numaralı Aybir, son iki yarışında yarış içerisinde yaşadığı aksiliklerden dolayı tam performans gösteremese de gayet tatminkar koşan 6 numaralı Killer Race, son kum yarışında iyi koşan ancak çim pistte de iyi koşmasını beklediğim 1 numaralı Can Ahmet, son dönemdeki güzel formu ve kilo avantajıyla 8 numaralı Acapella, tatminkar formuyla 2 numaralı Doremi Ahmet şanslı olabilecek diğer isimlerdir.

2. Ayak

10- Yücelay: Katıldığı son yarışta, yarışın süratli gitmemesi dezavantajına olup sonlarda iyi sprint yapsa da öndeki rakibinin sermayesinden dolayı onu geçemedi. Bugün yarışın süratli gitmesini bekliyor ve sonlardaki ataklarıyla yarışı lehine çevirebilecek kalitedeki ismi sizlere ilk şanslı olarak öneriyorum.

6- Kavaklı: Son dönemde yeterli form düzeyine ulaştığını düşündüğüm safkan süratli gitmesini beklediğim bu yarışta sonlardaki etkili sprintiyle yarışı lehine çevirebilecek yetenekte olup, ikinci şanslı isimdir.

Bu yarışta; ara vermiş olsa da kalitesiyle 1 numaralı Gelibolu, iyi bir form yakalayan ve ideal pist-mesafesinde koşan 2 numaralı Alpyürek, tatminkar bir forma sahip 5 numaralı Kastal, yine iyi form durmuyla 8 numaralı Şahpazlı şanslı isimlerdir.

3. Ayak

4- Kalesh: İyi bir form yakalayan kaliteli tay, çok süratli gitmesi muhtemel bu yarışta sonlardaki etkili ataklarıyla yarışı lehine çevirecek yetenekte olup ilk şanslı isimdir.

3- Altın Eğer: Katıldığı son yarışını oldukça gösterişli bir şekilde kazanan kaliteli tay, devam eden formu ve kendisini tanıyan aprantisiyle yarışta iddialı olacaktır.

Bu yarışta; son yarışın ölçü almadığım 5 numaralı Terex, son yarışında tatminkar bir yarış sergilese de bu sefer 200 metre daha avantajlı koşacak olan 1 numaralı Common Victory diğer şanslı isimler olacaktır.

4. Ayak

2- Gülengül: Verdiği aradan sonra katıldığı iki yarışını da kazanan müthiş kısrak bu yarışta da ideal pist ve mesafesinde yine kazanmaya en yakın isimdir. Günün bankosu olacaktır.

5. Ayak

3- Pelikan: Son yarışında ilk defa uzun mesafe koşmuş olmasından dolayı etkilenen tayı bu sefer ideal pist ve mesafesinde güzel formuyla ilk isim olarak öneriyorum. Alternatif tek arayanlara önereceğim isimdir.

6- Buminşah: Pist lehine olmasa da son dönemde yakaladığı çok iyi formunu yarışa yansıtması halinde kazanabileceğini düşündüğüm tayı ikinci şanslı isim olarak öneriyorum.

Bu yarışta; iyi formuyla 1 numaralı Gozzan, müsait kilosu ve orjin itibariyle çim pisti yadırgamayacağını düşündüğüm 9 numaralı Kırnıçefendi, tatminkar formuyla 4 numaralı Özçetin yarışın diğer şanslı isimleri olacaktır.

6. Ayak

12- Almadovar: Katıldığı son yarışında numara götüren kaliteli safkan acemi aprantisinin teşvik yapamamasıyla çok kolay tempoda gidip, sonlarda dışından gelen rakiplere fotoya kadar direnmiş ve fotoda ekürisine geçilerek ikinci kalırken çok iyi bir görüntü çizmişti. Az daha tecrübeli bir apranti olmuş olsaydı rahatlıkla kazanabilirdi. Bugün yine apranti yarışında koşacak olan kaliteli safkan, aprantisinin bariz hata yapmaması halinde ilk şanslı isim olacaktır. 

11- Executive: Bir süre aradan sonra iki yarış gören safkan son yarışını kazanırken oldukça iyi göründü. devam eden formu ve kendisini tanıyan tecrübeli aprantisiyle yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Y2 koşusu olmasından dolayı sürprize açık bu koşuda sırasıyla, 9 numaralı Gold One, 3 numaralı West River, 5 numaralı Sabır Oğlum, 7 numaralı Big Star ve 8 numaralı Storm Hawk diğer şanslı isimler olacaktır.



            Mini Altılı                                            Kombine Altılı       
10    10    4     2     3    12                         10    10    4     2     3    12
 4      6     3                  11                          4      6     3            6    11
 9      1     5                                                9      1     5                   9
 6      2                                                       6      2     1                   3
                                                                  1      5                          5
             4,80 TL                                                         50,00 TL


                                     Geniş Altılı             
                            10    10    4     2     3    12
                             4      6     3            6    11
                             9      1     5            1     9
                             6      2     1            9     3
                             1      5                          5
                             8      8                          7                        
                             2                                  8 
                                         235,20 TL