10 Mayıs 2013 Cuma

10.05.2013 İstanbul At Yarışları Detaylı Analiz ve Şablon


İstanbul At Yarışları Analiz

1. Ayak:
Çakal Carlos: Müthiş bir forma sahip olan kaliteli tay, son yarışında kendi temposunun üstüne çıkmak zorunda kalınca sonlarda dışından gelen rakibine geçilmişti. Bugün sürpriz bir isim öne düşmeye çalışmazsa bu grupta önde boş kalacağa benziyor ve bu yüzden tek öneriyorum.
2. Ayak:
Step By Step: Son yarışında öndeki mücadeleyi çok iyi değerlendirip sonlarda kolay bir sprint yaparak yarışı yine aynı kolaylıkla lehine çevirmeyi bilmişti. Yarışın süratlenmesi halinde sonlardaki güzel sprintiyle yine iddialı olacaktır.
Lily Oh The Valley: Uzun bir aradan sonra çim pistte yarış gören kaliteli kısrak, çim piste göre bir adım daha iyi koştuğu kum pistte sonlardaki etkili sprintiyle yarış lehine çevirebilir.
Mavi Kumsal: Çok iyi formu olan kaliteli safkan, zaten kilo dezavantajıyla katıldığı son yarışında, yarışın belirli bölümlerinde öndeki tempoya ayak uydurmak için hafif teşvikler yapıp daha viraja gelmeden de yürümek isteyince daha iyi bir sonuç alacağı yarıştan ancak 4. olarak ayrıldı. Biraz daha sabır gösterirse daha başarılı koşacaktır.
3. Ayak:
Clemenza: Babası İffraaj olan bu tayın ahırı oldukça iyi. Düzenli idmanlar yapan tayın bu ilk yarışında şanslı olacağını düşünüyorum.
Nero Fiore: Babası Divine Light, annesi ise Out Of Control ve Step By Step gibi birbirinden kalite safkanlar veren Commital'in kızı No More Control olan tayın düzenli hazırlıklarıyla şanslı olabileceğini düşünüyorum.
Lonzi: Babası şampiyon Kavranhan, annesi ise Common Grounds-Sharleen gibi çok süratli bir orjine sahip olan Etolle Filante olan tayın düzenli ve iyi hazırlıklarıyla şanslı olabileceğini düşünüyorum.
4. Ayak:
Batukan: Katıldığı son G1 yarışında tabela dışında kalsa da yakın ara bitirişi ve sonlardaki canlılığıyla dikkat çeken safkan, bugün daha müsait grupta en şanslı isimlerden biri olacaktır.
Bilgekurt: Son yarışında, aslında yarış istediği gibi gitmiş ancak nedense düzlükte sprinte kalktıktan sonra pistte çok dolanmış ve istendiği gibi bir sonuç çıkmamıştı. Ben o yarışını ölçü almıyorum, sonlarda yapacağı etkili ataklarla devreye girmeye çalışacaktır.
5. Ayak:
Atacan Kan: Anne ve baba tarafına baktığımızda ne kadar süratli bir isim olduğunu görebiliyoruz. Yarışlarında da bunu gösteren ayağına çabuk tay, bugün de yine süratiyle yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.
Baba Adnan: Son yarışında maidenden çıkarken müthiş bir sürat yapan tay,  1,05 gibi kendisi için iyi bir derece içinde bitirirken oldukça kolaydı ve uzak kazandı. Yine benzer bir yarış koşabilir.
Saadın Zaferi: Kum pistte katıldığı maiden yarışta, startla birlikte ön taraflara düşmüş, virajdan sonra da yanındaki rakibinden kurtularak uzak farkla kazanırken oldukça kolaydı. Süratli yapısıyla ve anne kan hattıyla çim pistte de yine şanslı olacaktır.
6. Ayak:
Selnur: Son yarışında, viraja kadar oldukça kolay tempoda grubun hemen arkasında gelen kalite safkan, düzlük üzerinde 300 geçilirken önündeki iki rakibinin ciddi faullerine maruz kalarak düşme tehlikesine girmesine rağmen oradan bariyere alıp devam eden safkan sonlardaki güzel ataklarıyla 3. oldu. O faullere maruz kalmasa en kötü 2. bitirebilir hatta yarışı dahi kazanabilirdi. Orjin itibariyle çim piste de yatkın olan tay günün alternatif teklerinden birisi olmaya adaydır.

1. Ayak: 1,,,,,,
2. Ayak: 2-9-1
3. Ayak: 1-8-5,,4,,2-3
4. Ayak: 1-3,,5
5. Ayak: 2-7-1
6. Ayak: 5,,,,8-12-16-11