6 Nisan 2013 Cumartesi

Eskişehirspor - Sivasspor Detaylı Analiz Ve Tahmin

Eskişehirspor, geçtiğimiz hafta Gaziantep deplasmanında ilk yarıda yediği gollerle 2-0 yenik ayrıldı. Maçın sonundaki çabaları sonuç getirmedi. Ben hala çok iyi bir kadrosu olduğunu ve bulunduğu yerin hakkı olmadığını düşünüyorum. Ancak tabi hiç bir şey kağıt üzerinde bitmez, sahada kazanmak gerekir. Bu mağlubiyetle Uefa potasıyla ciddi bir puan farkı oluştu. Kalan 7 hafta ve fark 7 puan. Mutlaka kazanmaları gereken bir maç. Tello ve Hürriyet yine yoklar. 
Sivasspor, deplasmanda başka içerde başka olan bir takım. Onlar da düşme potasıyla aralarında 6 puan fark ve Uefa potasıyla 7 puan fark var. Kazanırlarsa ufak da olsa Uefa iddiaları olabilir. Bugün önemli bir eksik olacak takımda. Aatıf Chahechouhe cezalı. Bu eksik takımın hızını düşürebilir. 
Ben bu maçı içerde oynama avantajı ve 4 haftalık galibiyet hasretiyle Eskişehirspor'un kazanacağını düşünüyorum. Alternatif olarak ise gollü bir maç izleyebiliriz. MS-1 ve 2,5 ÜSTÜ



Bol şanslar..

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Chelsea - Sunderland Detaylı Analiz ve Tahmin

Chelsea ligde son hafta Southampton'a kaybetseler de formları iyi. Uefa'da çok iyi gidiyorlar. Haftaiçi evlerinde Rubin Kazan'ı 3-1 yenerek iyi bir avantaj yakaladılar. Ancak sanırım bundan daha önemli bir hedef var önlerinde o da ligde Arsenal ve Tottenham'la girdikleri Ş. Ligi mücadelesi. Bu tür maçları kesinlikle kazanmaları gerekiyor. Bugün defansın önemli isimleri Gary Cahill ve Ashley Cole yoklar. Ancak telafi edecek bir kadroları var.
Sunderland, kötü gidişi devam ediyor. Küme düşme potasının içindeler artık. Oynadıkları son 8 maçın 5'ini kaybedip hiç kazanamadılar. Böyle giderse küme düşmeleri kaçınılmaz olacak. En önemli gol ayağı Fletcher bugün oynamayacak. Bunun yanında defanstan Cuellar ve orta sahadan Cattermole yoklar. 
Bu kadar formsuz ve eksik kadrosuyla Sunderland'ın güçlü rakibi karşısında direnebileceğini sanmıyorum. Chelsea kazanmak zorunda olduğu bu maçı kazanır. MS- H1, alternatif 2,5 ÜSTÜ, 3,5 ÜSTÜ




Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

West Brom - Arsenal Detaylı Analiz ve Tahmin

West Brom, ligin ilk yarısındaki performansından hayli uzakta. Ligin ikinci yarısında oynadıkları 12 maçın 7'sini kaybettiler ve sadece 3'ünü kazanabildiler. Lukaku, Odemwinigie ve Long gibi önemli gol ayaklarına sahipler. Özellikle iç sahada çok iyiler-di. Son haftalarda fena değiller aslında toparlanma sinyalleri veriyorlardı. Son 6 haftada 3 galibiyet almışlardı ancak geçen hafta deplasmanda West Ham'a kaybettiler. Eksikleri ise zaten bağları yırtılan ve uzun süre ara verecek olan Gera'ya bu hafta oynamayacak olan orta sahanın önemli ismi Mulumbu da eklendi.
Arsenal ise bildiğimiz Arsenal. Son haftalarda da güzel form tuttular. Bayern'i deplasmanda yenmelerine rağmen elendiler ancak daha sonra ligde oynadıkları 2 maçı da kazandılar. Chelsea ve Totenham'la Ş. Ligi mücadelesi veriyorlar. Bu maçı kazanmak zorundalar yoksa avantaj yitirebilirler. Bugün 2 önemli isim sahada olmayacak. Wilshere ve Walcott.
Arsenal'in eksiklerine rağmen kazanmak zorunda oldukları bu maçta 1 adım önde olduğunu ve bu maçt gol barajı aşılacağını düşünüyorum. Öncelik 2,5 ÜSTÜ, sonra MS-2 ve 3,5 ÜSTÜ




Bol şanslar...



www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Bursaspor - Beşiktaş Detaylı Analiz Ve Tahmin

Bursaspor, tam iç saha takımı oldu çıktı. Dışarıda kaybederken içeride rakiplerinin suyunu çıkarıyorlar desek sanırım abartı olmaz. Ligde evinde oynadığı son 5 maçın 4'ünü kazanırken sadece GS ile berabere kaldılar. Batalla, Pinto, Belluschi, Basser, Tuncay, Ferhat vb gibi önemli isimlere sahipler. Uefa potasının içindeler. 3 puanlık bir fark var ve Kasımpaşa'nın bu hafta deplasmanda oynayacak olmasından dolayı olası bir puan kaybına karşılık mutlak kazanmaları gereken bir maç. Sadece orta sahadan Edu'nun durumu belirsiz onun haricinde önemli bir eksikleri bulunmuyor.
Beşiktaş, içeride dışarıda aynı futbolunu oynamaya çalışan oldukça tempolu bir takım. Geçen hafta maça çok da iyi başlamasalar da ilerleyen dakikalarda oyuna ortak olup öne de geçtiler, sonra Mersin beraberliği sağlasa da ikinci yarı attıkları golle sahadan galip ayrıldılar. Özellikle öne geçtikten sonra oldukça boş alanlar bulup, çokça fırsat yakaladılar ancak değerlendiremediler. O maçı kazandılar belki ama hem Almeida hem de Niang'ı kaybettiler. İkisi de bu maçta yoklar, büyük ihtimalle Pektemek oynayacak. Defansta da Sivok yok. Beşiktaş enteresan bir konumda bulunuyor ligde. 2 maç kaybetseler Uefa potasından bile düşüp ancak buna karşın Ş. Ligi potasını kovalıyorlar. Bu açıdan çok önemli bir maç onlar adına da.
Her iki takım için de kazanılması gereken bir maç dolayısıyla kazanmaya oynanacak bu maçta gol barajının rahatlıklar geçeceğini düşünüyorum. 2,5 ÜSTÜ




Bol şanslar...


www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Barcelona - Mallorca Detaylı Analiz ve Tahmin

Barcelona, hafta içi Ş. Ligi çeyrek finalinde deplasmanda PSG ile 2-2 berabere kaldı. Alman hakemler ellerinde olsa bir de gol atacaklardı Barcelona kalesine. Yine de Nou Camp'taki maç öncesi avantaj ellerinde. Yalnız PSG karşısında büyük bir kayıp yaşadılar, Messi sakatlandı ve bu maçta oynamayacak. Neyseki onu çok arayacakları bir maç değil bu. Messi haricinde Mascherano ve kaleci Valdes de yok. Pedro'nun durumu ise belirsiz.
Mallorca, çırpınıyor düşmemek için. Ancak son hafta içerde Deportivo karşısında kaybetmeleri kolay kabullenilebilecek bir sonuç değil. Bu kaybı lig sonunda çok arayabilirler. Üst tarafla 3 puanlık bir fark var. Çok değil belki ama toparlanmazlarsa o fark kapanacağına giderek açılabilir. Bugün defansın önemli ismi Geromel yok.
Messi'nin yokluğuna rağmen Barca üstüste 2 beraberliğin ardından kendi seyircisi önünde bu maçı kazanır. MS-H1



Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Valencia - Valladolid Detaylı Analiz ve Tahmin

Valencia, Ş. Ligi'nden elendikten sonra gözünü lige çevirdi. Önümüzdeki sene yeniden Ş. Ligi'nde boy gösterebilmek için Sociedad ve Malaga ile çekişiyorlar. Bu hafta iki rakibinin birbiriyle oynuyor olması bir avantaj ancak bunun gerçek bir avantaj olabilmesi için mutlak kazanmaları gerekiyor. Geçtiğimiz hafta A. Madrid deplasmanından puanla döndüler. Tatminkar da bir futbol oynadılar. Bugün önemli bir eksikleri bulunmuyor.
Valladolid, ligin en rahat takımlarından birisi. Hem küme düşme potasıyla hem de Uefa poyasıyla arasında 11'er puan fark var. Yani hedefsiz görünüyorlar. Dolayısıyla maçlara nispeten rahat çıkıyorlar. Bu da gollü ve seyir zevki güzel olan maçlar oynamalarına neden oluyor. Ancak istikrarsızlar. Bir iyi bir kötü. Geçen hafta evlerinde ilk yarısını önde kapadıkları maçta Osasuna'ya kaybettiler. Bugün orta sahadan Perez ve Ebert yine yoklar.
Valencia'nın mutlak kazanması gerektiği bu maçta kadro kalitesi ile oldukça öne çıkıyor. Tek düşünülecek konu Valladolid'in rahatlığı. Bu rahatlık bazen normalin üstünde performans gösterebilmelerine neden olabilir. Ancak bu maçta kaçınılmaz olan gollü bir maç olması. 2,5 ÜSTÜ, 3,5 ÜSTÜ ve MS-H1


Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Roma - Lazio Detaylı Analiz ve Tahmin

Roma, geçen hafta ligin en formsuz takımına yenilerek ağır bir darbe aldı. Ş. Ligi'ni kovalarken bir anda Ş. Ligi potasından uzaklaştıkları gibi Uefa için bile sıkıntıya girdiler. Aslında oldukça iyi bir form yakalamışlardı. Kaybettikleri maça kadar oynadıkları 5 maçın 4'ünü kazanıp 1 beraberlik almışlardı. Yeniden aynı formu yakalamak zorundalar yoksa bu sene bir kayıp olacak ve önümüzdeki yıl yine Avrupa'da olamayacaklar. Bugün forvet Osvaldo ve defanstan Piris cezalı, yine defanstan Balzaretti ve orta sahadan Florenzi'nin durumları belirsiz.
Lazio, Perşembe günü temsilcimiz Fenerbahçe'ye deplasmanda 2-0 kaybetti. Aslında 10 kişi kalana kadar başabaş geçen bir mücadele vardı hatta öne geçecek fırsatları da yakaladılar ancak değerlendiremediler. 10 kişi kaldıktan sonra ise çok bir varlık gösteremediler. Ligde ise 3 haftalık mağlubiyet serisine içerde geçen haftaki Catania galibiyetiyle son verdiler. Ancak ligde oynadıkları son 10 maçın sadece 2'sini kazandılar ve form durumları pek parlak değil. Az da olsa Ş. Ligi şansları devam ederken Uefa potasının içindeler. Bugün sahaya defanstan Cavanda ve Dias, orta sahadan Konko ve forvetten de Floccari'dan yoksun çıkacaklarken yine defanstan Biava'nın durumu belirsiz.
Bu derbide, form durumlarına bakıldığında ve iç saha avantajıyla Roma bu maçta bir adım önde. Gollü bir maç olması da yüksekle muhtemel görünüyor. MS-1, 2,5 ÜSTÜ ve 3,5 ÜSTÜ


Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl


M. Gladbach - G. Furth Detaylı Analiz ve Tahmin

Gladbach ligin orta sıra takımlarından birisi. Şu an Uefa potasındalar ve hatta Ş. Ligi potasının da 4 puan gerisindeler. Mutlak kazanmaları gereken bir maç. Rakiplerine çok kolay üstünlük kurabilen bir takım değiller ancak bu sefer rakipleri küme düşmüş bir takım. İyi gidişleri geçen hafta deplasmandaki Freiburg mağlubiyetiyle son buldu. Bugün tek eksikleri defanstan Stranzl.
Furth, ligde sadece vakit dolduruyor konumdalar. Artık küme düşmeleri neredeyse kesinleşti. Play-out'la bile aralarında 9 puanlık bir fark var. 7 hafta kala bu farkın kazanması oldukça zor. Futbolcular kendileri için oynuyorlar sadece. Oynadıkları son 7 maçta 4 mağlubiyet alıp hiç kazanamadılar. Bugün orta sahadan Stieber ve defanstan Schmidtgal yoklar.
Bu şartlar altında Gladbach ayağına gelen bu fırsatı değerlendireceklerdir. Zaten bu maçı da kazanamazlarsa Avrupa'ya da gitmesinler. MS-1, 2,5 ÜSTÜ ve sürpriz 3,5 ÜSTÜ



Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

W. Bremen - Schalke 04 Detaylı Analiz ve Tahmin

Werder, ligde 6 maçtır kazanamıyor. Bu maçlarda 3 beraberlik 3 yenilgi aldılar. Son 3 maçta berabere kaldılar. Neredeyse düşme potasına yaklaştılar. Aslında sezon başından beri özellikle iç sahada fena sayılmayacak bir futbol oynuyorlar. Ancak ligin ikinci yarısında iç saha avantajlarını da kaybetmiş durumdalar. Bugün defanstan Schmitz ve Fritz, orta sahadansa Junuzovic yoklar. 
Schalke buhranlı dönemden kurtuldu ve galibiyetler almaya başladı. Ş. Ligi'nden GS'ye elendikten sonra gözlerini lige çevirdiler. Ligde oynadıkları son 5 maçın 4'ünü kazanıp 1 kere kaybettiler. Ki bu galibiyetlerin için de Dortmund da var. Yeniden Ş. Ligi potasındalar ve üstlerindeki Leverkusen'le aralarındaki fark 6'ya düştü. Şimdi altlarından gelen takımlardan kopup üstlerindeki Leverkusen'i yakalamak isteyeceklerdir. Zira rakibini geçerlerse önümüzdeki yıl Ş. Ligi'ne ön eleme oynamadan gidecekler. Bugün kaleci Unnerstal, defans Papadoupulos, orta saha Afellay, Jones, Barnetta, forvetten ise Huntelaar yoklar. 
Form durumlarına bakıldığında Schalke tabiki bir adım önde ancak çok eksikleri var. Özellikle Jones ve Huntelaar'ın yoklukları önemli. Dolayısıyla bu maçta gol bahsine yöneleceğim ve bu maçta bol gol bekliyorum. 3,5 ÜSTÜ


Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

06.04.2013 Ankara At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

6- Sedatbey: Kalitesine çok inandığım safkan katıldığı son yarışında dış kulvardan doldurarak önde giden rakibinin arkasına takılıp viraja girdikten sonra hafif açılarak düzlüğe dönüldükten sonra tam sprinte kalkacağı anda düşme tehlikesi geçirip bu metrelerden sonra jokeyinin kontrolünde yarışı tabela dışında tamamladı. Ancak belirtmek lazımki en etkileyici olan; jokeyi safkanı kontrolüne almasına rağmen tuta tuta yarışı tamamlarken bile her metrede at geçiyordu. Görünen o ki; o talihsizliği yaşamasa yarışı kazanabilirmiş. Bugün aynı formu devam eden safkan kilo avantajı ve ideal mesafesinde yarışın en şanslı ismi olacaktır. Alternatif tek isimlerden birisidir.

Kilo farklarının çok olduğu bu yarışta, son çim yarışlarını ölçü almadığım 2 numaralı Kaya Fırtınası ve ağır kiosuna rağmen 1 numaralı Tunçoğlu yarıştaki diğer iddialı isimler olacaktır.

2. Ayak

2- Aydemirbey: Son 2 yarışında sert grupta koşan safkan, katıldığı son yarışında start çıkışında tereddüt edip en arkaya düşüp düzlükten itibaren düzgün aksiyonlarla yaptığı ataklar tabelaya girmesine yetmedi ve yakın 5. oldu. O yarışında Y. Pilavcılar'ın kendi kilosunun hafif olmasından dolayı safkana biraz fazla kurşun yüklenmesinin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Bugün daha az kurşun alacak olan safkan startta oyalanmadığı takdirde yarışın en şanslı ismi olacaktır.

5- Murathan: Katıldığı son yarışında, startla birlikte gereksiz yere önde yüksek tempoda giden rakibinin peşine takılan safkan viraja gelmeden yine gereksiz yere teşviklere başlayıp düzlükten sonra iç kulvardan yaptığı güzel sprintiyle 3. oldu. Biraz daha sabırlı koşacağını düşündüğüm bu yarışta iddialı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta; yaşı ilerlemiş olmasına rağmen hala iyi yarışlar koşan 4 numaralı Good Prospect, son yarışında güzel bir birincilik elde eden 1 numaralı Hawk Attack, bir süre ara vermiş olsa da kalitesiyle 6 numaralı Muratoğlu diğer iddialı isimler olup, henüz 2 yarış koşmuş,kazanamamış ve bir süre ara vermiş olsa da ünlü Shamardal'ın yavrusu olan, düzenli idmanlarını da sürdüren, gelirse kupon bırakmayacak 7 numaralı Torchy yarışın büyük bombasıdır.

3. Ayak

4- White Hope: Son yarışında jokeyi sanki tek başına koşuyormuş gibi öndeki rakiplerinin oldukça gerisinde viraja girip düzlükten itibaren bariyer dibinden yaptığı güzel sprintine rağmen öndeki rakibinin elinde sermaye olmasından dolayı yetiştiremeyip 2. kalmıştı. Bu sefer aynı hatayı yapmayacağını düşündüğüm safkanı tek olarak öneriyorum. 

Bu safkana güvenemeyenler için sırasıyla; bir süre ara verdikten sonra yarış gören 5 numaralı Kafkaslı Fırtınası, hayatının ilk yarışında virajda dışarıları dolaşmasına rağmen güzel bir 3.'lük yapan ve orjin kalitesi üst düzey olan 2 numaralı Celestial Stone, her ne kadar koştuğu tek yarışında tabela yapmamış olsa da 10 boy startta kalmış olmasından dolayı gerçek gücünü göremediğimiz ancak oldukça kaliteli bir kan hattına sahip olan 1 numaralı Arap Baba yarışın bombasını yapabilir.

4. Ayak

1- Kolbastı: Son dönemde müthiş bir form grafiği yakalayan safkan, katıldığı son 1500 mesafeli ve iyi  gruptaki yarışında, start verildikten kısa süre sonra liderliği alıp kendi temposunu kabul ettirip bundan sonra fotoya kadar yanına hiç bir rakibini sokmadan kazanırken oldukça iyi görünüyordu. Bana göre uzayan mesafelerde çok daha başarılı koşacak olan safkan bugün de temposunu bozacak bir rakibi olmaması kendisi için büyük avantaj olup, yarışta kendi temposunu kabul ettirip kazanacağını düşünüyorum. 

Bu safkana güvenemeyenler için sırasıyla; 1 numaralı rakibi önde bozulacak olursa sonlarda yapacağı etkili sprintle devreye girecek ilk isim 2 numaralı Azimşah olacaktır. Büyük bomba ise jokey avantajıyla 3 numaralı Kahramankaya olacaktır.

5. Ayak

5- Kamkam: Katıldığı son uzun mesafeli yarışları oldukça iyi olan safkan, son yarışında sprintine biraz geç kalınca öndeki rakibinin aldığı avansı kapatamadı ve 2. oldu. Genel olarak ters mesafe olabileceği düşünülse de ben bu mesafede de başarılı olabileceğini düşündüğüm safkanın tek handikapı startta kalması olacaktır. Startta kalmazsa yarıştaki ilk şanslı isim olacaktır.

3- Golden Chance: 5,5 ay ara verdikten sonra 3 yarış gören ve yavaş yavaş form tutan safkan, İzmir'de katıldığı son 1400 yarışında, start verildikten sonra grubun en gerisine düştükten sonra viraja da bu şekilde girip düzlükten itibaren en iç kulvardan yaptığı müthiş sprintle 3. olurken, 1. ve 2. olan rakiplerinin çok avans almasından dolayı onları geçmesi hayli zordu. Bu sefer G. Kocakaya ile koşacak olan safkan sonlarda yapacağı ataklarla yarışta iddialı olacaktır.

Bu yarışta; ideal pist ve mesafesinde koşacak olan 1 numaralı Argonot, yine ideal pist ve mesafesinde koşacak olan 2 numaralı Mulan diğer iddialı isimler olup yarışa tempo vereceğini düşündüğüm 4 numaralı Usain ise formsuzluğuna rağmen önde boş kalması halinde yarışın bombasıdır.

6. Ayak

9- Taybars: Yaklaşık 2,5 ay ara verdikten sonra Bursa kumunda 2 yarış gören kaliteli safkan bu sefer bana göre daha iyi koştuğu çim pistte Ö. Kaya ile yarışın en şanslı ismi olacaktır.

5- Horzum: İyi grupta katıldığı son 1400 kum pist yarışında, yarışı en geride takip edip düzlüğe de bu şekilde çıktıktan sonra yaptığı sprint tabelaya girmesine yetmedi ve yakın 5. oldu. Daha önce de Ankara çiminde koşup kazanmış olan safkan bugün de düzelen formuyla yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; ideal pist ve mesafesindeki 10 numaralı Yaşar Amca, ara verdikten sonra yarış gören ve daha önce bu pist-mesafede yarış kazanmış 3 numaralı Efe Özkan, yarış gören 7 numaralı Khaan, ağır kilosuna rağmen kalitesiyle 1 numaralı Aras Beyi diğer şanslı isimlerdir.



       Mini (Misli) Altılı                               Ekonomik Altılı      
 6     2     4     1      5      9                    6     2     4     1      5      9
        5                    3      5                    2     5                    3      5
                                     10                   1     4                    1     10
                                                                  1                    2      3
                 0,60 TL                                      6                    4      7
                                                                  7                            1
                                                                          27,00 TL

                                     Geniş Altılı           
                           6     2     4     1      5      9
                           2     5            2      3      5
                           1     4            3      1     10
                                  1                    2      3
                                  6                    4      7
                                  7                            1

                                          81,00 TL

Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl