18 Mart 2013 Pazartesi

M.P. Antalyaspor - Fenerbahçe Detaylı Analiz ve Tahmin

Antalyaspor, herkesin gıptayla izlediği bir takımdı ancak son haftalarda ciddi bir düşüş içindeler. Ligde oynadıkları son 5 maçta 3 yenilgi 1 beraberlik alıp 1 kere kazanabildiler. Ancak futbol anlayışından asla taviz vermeyen bir takım. Hala tempolular hala açık futbol oynuyorlar. Uefa Avrupa Ligi'ne gitmek için mücadele ediyorlar ancak performanslarını arttırmaları halinde Ş. Ligi potasını bile zorlayabilirler. Ligin ilk yarısında rakibini deplasmanda 3-1 yenmişlerdi. Bugün orta sahanın önemli ismi Murat Duruer'in oynamama ihtimali var, maç saati netlik kazanacak.

Fenerbahçe, son dakikalarda yürekleri ağıza getiren maçta deplasmandaki avantajıyla birlikte Plzen'le 1-1 berabere kalarak tur atladı ve rakibi Lazio oldu. Ligde ise geçen hafta Galatasaray'ın sürpriz puan kaybıyla beraber aralarındaki puan farkı azaldı ve şampiyonluk için yeniden iddialı konuma geldiler. Ancak bu maçta puan kaybederlerse ligin boyunun kısaldığı bu dönemde şampiyonluk için ağır darbe olacak. Bugün Emre'nin oynamama ihtimali var. Webo, Ziegler, M. Topal, Krasic ve Stoch yoklar. 

Fenerbahçe'nin önemli eksikleri var. Ancak şampiyon olmak istiyorlarsa kazanmaktan başka çareleri yok. Antalya ise yeniden bir çıkış arıyor. Ve önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele etmek istiyorlar. Bu şartlar altında iki tane kazanmak zorunda olan takımın mücadelesinde bol gol izleyeceğimizi düşünüyorum. Gol barajı aşılır.

Bol şanslar..

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

M. Gladbach - Hannover Detaylı Analiz ve Tahmin

Gladbach, bu yıl istediğini elde edemediği Uefa Avrupa Ligi'ne önümüzdeki yıl yeniden gidebilme hesapları yapıyor. O potayla arasında 3 puanlık bir fark var. Özellikle iç sahada iyi performans sergiliyorlar. Son 3 maçta 5 puan aldılar. Bugün sahaya önemli bir eksik olmadan çıkacaklar.

Hannover, göze hoş gelen futbolunu oynamaya devam ediyor. Çok kaliteli bir hücum hattı var. Onlar da önümüzdeki yıl Uefa Avrupa Ligi'ne gitme hesapları yapan bir başka takım. Onların da şu an maç eksiğiyle 4 puanlık bir dezavantajları var. Kazanmaları halinde o bölgeyle fark 1'e inecek. Ancak sezon başından beridir deplasmanlarda sıkıntı çekiyorlar. Bugün defansın önemli isimleri Cherundolo ve Eggiman ile orta sahanın önemli isimleri Stindl ve Huszti yoklar. 

Hannover'in zaten gol yeme potansiyeli yüksek bir takım olduğunu düşündüğümüzde bu eksikleriyle beraber oldukça zorlanacakları bir maç olacak. Ben Gladbach'ın favori olduğu maçta gol barajının aşılacağını düşünüyorum. Bol gollü bir maç da izleyebiliriz.

Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Fiorentina - Genoa Detaylı Analiz ve Tahmin

Fiorentina, Joveticli, Luca Tonili, Pizarrolu ve Ljajicli kadrosuyla özellikle iç sahada üst düzey futbol oynayıp sahayı resmen rakiplerine dar ediyorlar. Şu an ligde 4. sıradalar ve Uefa Avrupa Ligi potasındalar. Ancak hemen üstlerinde Ş. Ligi potasındaki Milan'la aralarındaki puan farkı sadece 3. Ş. Ligi biletini sonuna kadar kovalayacaklardır. Geçen hafta Lazio deplasmanında aldıkları 3 puan dikkat çekiciydi. Bugün önemli bir eksikleri yok.

Genoa, küme düşme potasının sadece 2 puan üstündeler. Aşağıdaki Siena ve Palermo onların peşini lig sonuna kadar bırakmayacaklardır. Toplayacakları her ekstra puan onları ligde kalması için avantaj olacaktır. Ancak çok iç açıcı futbol oynadıkları söylenemez. Son 2 maçta yenildiler ancak rakiplerinin de Roma ve Milan olduğunu unutmamak gerekir. Zor bir fikstürden geçiyorlar. Bugün kaleci Frey oynamazken forvet Borriello'nin durumu maç saati belli olacak.

Şu an için zorlu fikstürden geçen Genoa henüz hanesine bu maçlardan ekstra bir puan yazdıramadı. Bu deplasmanda da işleri oldukça zor olacak. Fiorentina'nın son formu ve iç saha performansını da düşündüğümüzde kazanması normal sonuç olacaktır. Sürpriz arayanlar ise 2 farklı Fiorentina galibiyeti deneyebilirler.


Bol şanslar..
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl