12 Nisan 2013 Cuma

12.04.2013 İstanbul At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

www.ganyansitem.tr.gg

Altılı Ganyan

1. Ayak

7- Yenigelin: Katıldığı son uzun mesafeli yarışı kesinlikle ölçü olmayan safkan bir önceki bu mesafedeki koşusunda, start çıkışında önüne at gelmesinden dolayı grubun çok gerisine düşmüş viraj dönüldükten sonra iç kulvardan güzel sprint yapıp en kötü tabela içinde bitireceği yarışı son 100 geçilirken önünün kapanmasından dolayı tabela dışında tamamladı. İdeal pist ve mesafesinde yarış içinde benzer aksilikler yaşamazsa bu yarışın en şanslı ismi olacaktır. Küçük kuponlara riske edilebilir.

5- Exclusive: 5 ay aradan sonra 2 yarış gören safkan, her iki yarışında da virajı çok kolay dönmesine ve yarışı kazanacak izlenimi vermesine rağmen düzlükte arttıramayarak tabela dışında kaldı. Yeterli yarış nefesine ulaşan safkan yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; 6 ay aradan sonra koştuğu iki yarışında da yarışı önlerde kabullenip son 200'lere kadar 1.'lik mücadelesi yapan ve kondisyonunu arttıran kilo avantajlı 9 numaralı Nigo, son koşularında form tuttuğunu gösteren 8 numaralı Djingel Bell ve bir süre ara verse de kalitesiyle 4 numaralı Royal Beauty yarıştaki diğer şanslı isimlerdir.

2. Ayak

9- Genç Purple: Katıldığı son kum pist yarışında, yarış 1200 olmasına rağmen grubu geriden takip eden safkan virajdan sonra düzlük üzerinde yaptığı kolay sprintle yarışı 3. bitirirken oldukça iyi görünüyordu, yarışı daha iyi yerlerde takip edip öndekilere bu kadar avans vermemiş olsa farklı bir netice alabilirdi. Orjin itibariyle de çim pisti kesinlikle yadırgamayacağını düşündüğüm tay ilk şanslı isimdir.

1- Ayella: Yaklaşık 6 aylık bir aradan sonra yeni sahiplerinde yarış gören safkan yakın bitirdiği yarışında göz doldurdu. Bu sefer daha iyi koşmasını beklediğim çim piste çıkacak olan safkan artan yarış nefesi ve düzenli idmanlarıyla yarıştaki şanslı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta; kum pistteki iyi yarışları sonrası çim piste çıkan ve yadırgamayacağını düşündüğüm 17 numaralı Tango Winner, bir süre ara vermiş olsa da kalitesiyle 2 numaralı Balerina, düzenli idmanlarını sürdüren ve eküri avantajıyla kalite 10 numaralı Generoso, yarış içinde ısrarla ön tarafta götürülen ancak bekleme yapması halinde daha iyi  koşacağını düşündüğüm ve son yarışı hayal kırıklığı olan 8 numaralı Eurodice yarıştaki diğer şanslı isimler olacaktır.

3. Ayak

4- Warrior Hawk: Geçtiğimiz sezon koştuğu Cumhurbaşkanlığı koşusu ardından yaklaşık 4 aylık bir ara veren safkan, iki yarış gördü ve son koştuğu yarışında, yarışı önlerde kabul edip düzlükle beraber dışına gelen rakibiyle 1.'lik mücadelesi vermiş ancak 200 den sonra düşen temposuyla 3. kalmıştı. Kondisyonunu arttıran safkan usta jokeyi S. Boyraz'la yarışın en şanslı ismi olacaktır.

10- Virtues Champ: Önceki yarışında dinçlik yarışı yaparak kazanan safkan, son yarışında "dinçlik sonrası sendromu" yaşamış ve deyim yerindeyse tabelaya zor girmişti. Bu sefer daha hazır olacağını düşündüğüm safkan yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; mükemmel bir form tutan 6 numaralı Özbayhan yarıştaki diğer şanslı isim olacaktır.

4. Ayak

3- Siyahbulut: Katıldığı son yarışında, startta 2 boy kadar oyalanmasına rağmen doldurup kafaya çıkan safkan, son 200'e kadar kolay gelip hemen arkasına rakipleri gelmesine rağmen jokeyinin sürekli arkasını kontrol ederek elinde geçip hafif teşvikle farkı açarak oldukça kolay kazandı. Mesafe uzadıkça safkanla ilgili tereddütlerim oluşsa da formu ve usta jokeyiyle yarışta ilk isim olarak öneriyorum.

1- Kızgınlav: Son dönemde iyi bir form yakalayan safkan, katıldığı son yarışında ekürisinin de anlamsız bir şekilde bekleme yapmasından dolayı rölanti giden yarışta öndeki rakibini kovalamak zorunda kalınca sonlarda arttıramayarak 4. olup o yarışı kesinlikle ölçü değildir. Uzayan mesafenin lehine olması ve yarışın süratlenmesi halinde sonlardaki sprintiyle devreye girecektir.

Bu yarışta, bu iki safkanın dışına çıkacak olursa normalde tavsiye etmem ama yazmadığımız atın bile en az rakipleri kadar şansı olacağı bu koşuda H çekilmesinden yanayım.

5. Ayak

7- Tözüm: Kapalı gözlük takıldıktan sonra adeta değişen safkan bu şekilde koştuğu 3 yarışı da (1-4-4) oldukça başarılı oldu. Bugün da uygun mesafede yarışın süratli gitmesi halinde güzel bir beklemeyle, müsait kilosuyla ve beğendiğim jokeyi U. Polat'la yarışın en şanslı ismi olacaktır. 

1- Fahika: Son iki yarışında ısrarla ön tarafta giden safkanın ilgililerini anlamak mümkün değil. Zira önceki yarışlarında çok iyi gruplarda dahi beklemeyle ne kadar tehlikeli olduğunu göstermişti. Dolayısıyla son 2 yarışını kesinlikle ölçü almıyorum, ilgililerinin bu hatadan dönüp bugün bekleme yapacağını ve çok şanslı olacağını düşünüyorum.

Bu yarışta; ağır kilosuna rağmen form tutan 2 numaralı Cappadocia, son yarışı dikkat çekici olan kalite 3 numaralı Gökmener, sentetik pistte de iyi koşacağını düşündüğüm formdaki 6 numaralı Rekor diğer şanslı isimler olacaktır.

6. Ayak

7- I Am That Chick: Orjin itibariyle, anne kan hattında başarılı Lyphard ve baba kan hattında yine başarılı Mr Prospector gibi isimleri barındıran bu tay, hayatının ilk yarışında bekleme yapıp son 300'lere kadar kolay geldikten sonra jokeyi hiç kırbaç dahi vurmamış ve yarış sonuna kadar hafif teşviklerle giderek sonlara doğru içinden gelen safkana teslim olunca kazanabileceği yarışı 3. bitirdi. Bu sefer çok daha hazır olduğunu düşündüğüm tayın kazanmasını bekliyorum.


 Mini Altılı   
1. Ayak: 7
2. Ayak: 9-1-17-2
3. Ayak: 4-10-6
4. Ayak: 3-1
5. Ayak: 7-1-2-3
6. Ayak: 7

       4,80 TL

Normal Altılı

1. Ayak: 7-5-9
2. Ayak: 9-1-17-2-10
3. Ayak: 4-10-6
4. Ayak: 3-1-4-2-5
5. Ayak: 7-1-2-3
6. Ayak: 7

       45,00 TL

Geniş Altılı 

1. Ayak: 7-5-9-8-4
2. Ayak: 9-1-17-2-10-8
3. Ayak: 4-10-6
4. Ayak: 3-1-4-2-5
5. Ayak: 7-1-2-3-6
6. Ayak: 7

      112,50 TL



Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl