7 Mart 2013 Perşembe

Benfica - Bordeaux Uefa Avrupa Ligi Analiz ve Tahmin

Benfica, Portekiz Ligi'nde lider ve bence Avrupa'da devam etmeleri gereken yer Uefa değil Ş. Ligi olmalıydı. Ancak Celtic'in müthiş bir sürprizine maruz kaldılar. Onlara yenilmediler hatta iki maçta 4 puan aldılar onlardan ama Celtic'in diğer maçlarda topladığı puanlara (Barcelona'yı yenmelerini kimse beklemiyordu) yapacak bir şey yoktu. Uefa Avrupa Ligi'ne iyi başladılar ve belki de turnuvanın favorilerinden olabilecek olan Leverkusen'i iki maçta da yenerek saf dışı bıraktılar. Bence Eufa Avrupa Ligi'nin en önemli favorilerinden biri konumundalar. Bugünkü tek eksikleri orta sahadan N. Matic cezalı durumda.

Bordeaux, Fransa Ligi'nde 10. sırada ve neredeyse hedefsiz kaldılar. Uefa Avrupa Ligi'nde ise tam tersi bir görüntü çizdiler ve Newcastle, Brugge gibi takımların olduğu grubu lider tamamladılar. Sonraki turda ise Dinamo Kiev'i 1-1 ve 1-0'lık skorlarla geçtiler. Bugün düzenli forveti H. Saivet ve alternatif forveti Diabate oynamayacak. Yine orta sahadan N'guemo takımdaki yerini alamayacak.

Bana göre Uefa Avrupa Ligi'nin en önemli favorilerinden birisi konumunda bulunan Benfica, eksik rakibi karşısında çıkacağı bu maçta, ikinci maç için avantajlı bir skor yakalayacak ve kazanacaktır.

Bol şanslar...

http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lsporl

Viktoria Plzen - Fenerbahçe Uefa Avrupa Ligi Analiz ve Tahmin

Plzen, Çek Cumhuriyeti Ligi lideri durumunda. Bu sezon öncelikle Uefa Avrupa Ligi'nde 3 ön elem turu oynadıktan sonra gruplara kalmış ve A. Madrid'in bulunduğu gruptan lider çıkarak dikkatleri üzerine çekmişti. Sonraki turda ise kendisine hiç şans verilmediği Napoli eşleşmesinde önce deplasmanda rakibini 3-0 gibi sansasyonel bir skorla daha sonra da içeride 2-0 yenerek, yani Napoli gibi özellikle hücum hattıyla ön planda olan bir takımdan iki maçta da gol yemeyerek tur atladı. Herkesin aklına acaba yeni bir Sparta Prag mı doğuyor sorusu geliyor, bunu ilerleyen zamanda göreceğiz. Ancak şu ana kadar müthiş başarılı sonuçlar aldılar. Bugün orta sahanın önemli ismi Limberski cezalı olduğundan forma giyemeyecek.

Fenerbahçe, son Beşiktaş maçında 2 farklı görüntü çizdi. İlk 20-25 dk çok iyi oynayan aynı zamanda rakibe oynatmayan bir takım olarak maçı izlerken zorlanmadan kazanacağını düşündürttü ve hatta öne de geçti. Ancak kalan 65 dakika boyunca sanki o ilk 20-25 dakikayı oynayan kendileri değilmiş gibi çok dağınık bir görüntü çizdi. Ben Emre'nin gelişinin "futbol olarak" takıma çok faydalı olduğunu orta sahasının daha bir işlerlik kazandığını düşünüyorum. Ancak Uefa kurallarına göre Emre bugün forma giyemeyecek. Emre'nin yanısıra Meireles ve Egemen cezalı, Hasan Ali, Stoch ve Krasic de 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Ben bugün Fenerbahçe'nin bunca eksiklerine be Plzen'in bu performansına rağmen Çek Cumhuriyeti'nden bir beraberlikle döneceğini düşünüyorum. Zaten takım olarak da böyle bir sonuca ihtiyaçları var.


Bol şanslar...

http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lsporl

07.03.2013 İzmir At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan Analizi

1. Ayak:

1- Atçalı: Babası döneminin en iyi atlarından olan ve Tunca yavrusu Joker, annesi yarış hayatı çok başarılı geçmese de Persener gibi bir atın kardeşi olan Hilalinkızı ve kısrak babası ise Kurthatun, Şam Şeytanı gibi iyi atlar vermiş Elhan.1'dir. 6 ay ara verdikten sonra koştuğu yarışında son 300 lere kadar iyi gelip hatta bir ara hakim olacak izlenimi verdikten sonra nefesten etkilendiği için temposu düşerek 3. kalan tayın 1200/1.28 yarış galobunu beğendim. Hem yarışlarında hem de antrenmanlarındaki pilotu E. Gökçe ile yarışı lehine çevirmeye çalışacak.

11- Turan Prenses: Babası sahalarımızın şampiyon atlarından Serdarhan, annesi kan hattı iyi olan Germen, kısrak babası ise kendisi gibi şampiyon atlar veren Albatur'dur. Katıldığı son yarışında, yarışı iyi yerde takip edip son 300 den sonra yarışta hakimiyeti ele aldıktan sonra yarışı önde bitirmesine 20 metre kala devrilen safkan büyük bir talihsizlik yaşadı. Kısa bir süre ara verip kendine gelen tayın haftasonu yaptığı 800/57 galobunu beğendim. Son yarışındaki devrilme olayının etkisinde kalmazsa yarışta iddialı olacaktır.

2- Ateşlerinateşi: Babası yarış hayatı oldukça parlak olan ve aygırlık yaşamında da Yakupbey, Tozan gibi sahalara başarılı taylar veren Sağanak, annesi yarış hayatı çok iyi olmasa da iyi bir kan hattına sahip olan Yerli, kısrak babası ise kısa süren yarış hayatında grup yarışları kazanmış olan Sertan'dır. Son yarışında ters mesafeden etkilenen safkan bir önceki yarışında bu mesafede oldukça iyi koşup 2. olmuştu. Dün 63 kiloyla yapmış olduğu 600/41 galobunu beğendiğim safkan U. Polat'la yarışın şanslı isimlerindendir.

 Bu yarışın sürprizini ise, starttan biraz tereddütlü çıkıp yarışın başlarında yediği tampon dolayısıyla grubun gerisinde kalmasına rağmen 5. olduğu hayatının ilk yarışında dikkatimi çeken ve orjinini çok beğendiğim 7 numaralı Özgürüm'den bekliyorum.

 2. Ayak:

2- Ertekin Beyi: Son yarışında çim pistte koşmasına rağmen yarışı çok gerilerde takip edip düzlükte yaptığı müthiş sprintiyle yakın ara 6. bitirirken 1. ile arasında 2 boy vardı, sprintine biraz erken kalksaydı daha iyi yerlerde bitirecekti. Bugün ideal pist ve mesafesinde yarış kazanmamış jokey yamakları koşusunda en çok at binen aprantilerden olan T. Altunkılıç'la yarışın bana göre en şanslı ismi olacaktır.

5- Sound Of Storm: Bursa'da katıldığı son 1400 mt koşuda virajı 3-4 boy farkla ve jokeyinin elinde dönen safkan yarışı rahat kazanacak izlenimi vermesine rağmen son metrelerde düşen temposuyla yakın ara 3. kaldı. Buradakiler içinde en çok at binen aprantilerden birisi ve aynı zamanda safkanın idman jokeyi olan K. Özer'le birlikte ideal pist ve mesafesinde yarışta Ertekin Beyi'nin en ciddi rakibi olacaktır.

6- White: 4 aylık aradan sonra ilk yarışına çıkacak olan kalite safkan düzenli idmanlarıyle ideal pist ve mesafesinde güzel bir dinçlik yarışı yapabilir. 3. şanslı isim olacaktır.

Bu yarışın sürprizlerini ise sırasıyla, ideal pist ve mesafesinde 4 numaralı Nasrullah Bey, güzel formu ve iyi idman durumuyla 10 numaralı Hulin'den bekliyorum.

3. Ayak:

2- Dökerşah: Katıldığı son yarışında kum pistten etkilenen safkan yine de çok iyi bir yarış çıkarmış olup bana göre çim pistte daha iyi koşacak. Kaliteli safkan Şahnur'ın anne kardeşi olan tayı M. Kaya ile bugün için sizlere öncelikli olarak öneriyorum.

1- Bay Çiftçioğlu: Katıldığı son yarışında kum pistte ve uzun mesafede oldukça başarılı bir yarış çıkaran safkan, daha önceden tecrübelip olup hiç yadırgamayacağı çim pistte süper idman durumu ve Halis Karataş'la yarışın en şanslı 2. ismi olacaktır.

6- Sky Bolt: Katıldığı son yarışında startta 3-4 boy kadar kalan safkanın jokeyi neden 800 üzerinde doldurarak öne gitti anlamış değilim. Zira bu tayın İstanbul yarışlarından da hatırladığımız gibi son 200 metrede kısa sprint yaparak ne denli iyi koştuğunu biliyoruz. Bu sefer aynı hatayı yapmayacaklardır. Son yaptığı 800/50-23 galobunu da beğendiğim kaliteli safkan bence rakiplerinin en ufak hatasını affetmeyecektir.

Bu yarışın süprizlerini ise, 4 numaralı Kudretağa ve son kazandığı yarışla formunu düzelltiğini gösteren 3 numaralı Kimura'dan bekliyorum.

 4. Ayak:

1- Yücelay: Katıldığı son yarışta ters mesafeye rağmen son metrelerde yaptığı müthiş sprintiyle kazanan kaliteli yaşlı kurt bugün yine uygun rakipler yanında H. Karataş'la yarışın en şanslı ismi olacaktır. Tek olarak öneriyorum.

Bu yarışta Yücelay'a güvenmeyenler sürpriz olarak son yarışlarında çok formda görünen 7 numaralı Hisarpınar ve müthiş formuyla 2 numaralı Sevdakar'ı değerlendirebilirler.

5. Ayak:

1- Yavuzbey: Son yarışında tek olarak önerdiğim safkan o gün cazip ganyanıyla beni yanıltmamıştı. Yavaş yavaş form tutacağını tahmin ettiğim ve kalitesine çok inandığım (annesi Kızlarkızı, Sergen, Samuray vs gibi birçok şampiyon ya da şampiyon adayı atın anne kardeşidir) safkan uzun mesafede idaresi zor bir safkan olduğu için eğer H. Şimşek hata yapmazsa bu rakiplerini de geçeceğini düşünüyorum. Küçük ve/veya alternatif kuponlara tek yazılabilir.

7- Haberal: Son yarışlarında adeta form sıçraması yapan safkan özellikle Ö. Yıldırım idaresinde birbirinden güzel yarışlar koştu. Yine aynı jokeyi ve yarıştaki ciddi rakipleriyle arasındaki kilo farkının avantajıyla yarışta kendisine şans yaratmaya çalışacak olup, 2. şanslı isim olarak öneriyorum.

4- Gelen Dost: Yaklaşık 4 aylık bir aradan sonra katıldığı 1400 metre kum pist yarışını kazanan kaliteli safkan, ağır kilosuna, ters mesafeye ve çim piste rağmen kalitesiyle bu yarışta iddialı olacaktır.

Bu yarışın sürprizlerini ise müthiş bir form grafiği yakalayan ve ideal pist-mesafesinde koşacak olan 2 numaralı Komançi, bazen sürpriz yarışlarını izlediğimiz uygun kilosu olan 10 numaralı Efendikaya ve daha önce bu mesafede hiç yarış kazanmamış olsa da uygun kilosu ve sevdiği pistte koşacak olan 5 numaralı Şahenşah yapabilir.

6. Ayak:

6- Lady Perry: Avrupa'da açık koşularda yavruları koşan ünlü Shamardal isimli aygırın yavrusu olan kaliteli kısrak Lady Perry son yarışlarında rahatsızlıklarını gidermiş görünüyor. İlgilileri her ne kadar henüz yarış kazanmamış bir apranti tercih etmiş olsa da en az kendisi kadar beğendiğim ve formunu yakalamış görünen ekürisi Mon Queen ile yarışın en şanslı isimleri olacaktır. Hata yapmadıkları takdirde bu yarışı kazanmalarını bekliyorum. Küçük ve/veya alternatif kuponlara tek yazılabilir.

5- Arzucan: Son yarışlarında form sıçraması yapan ve koştuğu iyi gruplarda tatminkar sonuçlar elde eden kısrak bugün ekürilerin hata yapması halinde kendisini tanıyan aprantisi H. Kalınyılmaz ile devreye girecek isimlerden birisi olacaktır.

Bu yarışın sürprizlerini ise, uygun grupta ters mesafeye rağmen kalitesiyle 2 numaralı Simply Glorious, kalitesine inandığım ve son yarışında kıpırdayan 7 numaralı Big Star, geçtiğimiz sezonki formunu yakalamaya çalışan 4 numaralı Gold Angel, son yarışlarında kımıldayan iki anne kardeşi 10 numaralı Amazing Girl ve 11 numaralı Bay Blessing'ten bekliyorum.




           Mini Altılı                                               Kombine Altılı (1)     
 1     2     2     1     1     6                                 1     2     2     1     1     6
11    5     1            7                                        11    5    1            7     5
 2     6     6            4                                        2     6     6            4     2
                                                                       7     4     4            2    
                                                                                     3            10

             4,05 TL                                                  60,00 TL


      Kombine Altılı (2)                                            Geniş Altılı              
 1     2     2     1     1     6                                  1     2     2     1     1     6
 11   5     1     7     7                                         11   5     1     7     7     5
  2    6     6     2     4                                         2    6     6      2     4     2
  7    4     4            2                                         7    4     4             2     7
               3            10                                                   3            10     4
                                                                                                          10
                60,00 TL                                                       288,00 TL



Bol şanslar...                                                                                                               



http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lsporl