7 Nisan 2013 Pazar

07.04.2013 İstanbul At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

www.ganyansitem.tr.gg

Altılı Ganyan

1. Ayak

5- Grand Lara: 2,5 aylık arada sonra 2 yarış gören safkan, bu yarışlarında oldukça ağır kilolarla koştu. Son yarışında yarışın başında öne çıkamayan safkan, önce 800 üzerinde daha sonra da 200'lerde faulere maruz kalınca yakın ara 5. oldu. Bugün yarışı önlerde kabul edeceğini düşündüğüm safkanın stilinde rakibi olmaması, son yarışına göre 9 kilo düşmesi ve kendisini tanıyan aprantisiyle yarışın en şanslı ismi olacaktır.

1- Black Magic Women: Katıldığı son yarışında, sürat yarışı olmasına rağmen yarışın ilk 600'ünün 38'ler gibi yavaş tempoda gitmesi yarışı en geride takip eden safkan için hiç iyi olmamış, düzlükten itibaren en dıştan müthiş sprint yapmasına rağmen ancak 3 olabilmişti. Ayağına çabuk safkan yarışın süratlenmesi halinde yarışı kazanacak yetenektedir. 

Bu yarışta; yarışı önlere yakın takip edeceğini düşündüğüm ve klas jokeyi olan 3 numaralı Colombiana, yarışın süratlenmesi halinde kilo avantajıyla birlikte sonlarda yapacağı etkili sprintle 2 numaralı Turkish Treasure diğer şanslı isimler olacaktır.

2. Ayak

3- Emirdevir: Thermesos'la ana-baba bir kardeş, Kerasus'la anne kardeşi olan tayın ayağına çabuk süratli bir isim olması kuvvetle muhtemel olup buna ilaveten idmanları da çok iyi görünen tayı ilk şanslı isim olarak öneriyorum.

7- KırberkYarış hayatına Adana'da hazırlanan tay Soysüren'le ana-baba bir kardeş olup annesi Necibehanım'ın, Yaşarcık ve Saltukhan gibi 1. sınıf safkanlarla tam kardeş olması dolayısıyla iyi bir kan hattına sahip. Yine ayağına çabuk olmasını beklediğim tay tatminkar hazırlıklarıyla iddialı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta, dereceli işlerle hazırlanan, iyi bir eküriye ait olan 5 numaralı Hisar Şahini, orjin itibariyle süratli bir safkan olmasını beklediğim 6 numaralı Kapıkaya ve tatminkar işlere sahip olan 1 numaralı Biçer diğer şanslı isimler olacaktır.

3. Ayak

3- Serkancan: Gördüğü yarışlar sonrası oldukça iyi duruma gelen safkan katıldığı son yarışta, grubun arkalarında takip eden safkan yarışın rölanti tempolarla gitmesinden dolayı düzlükte yaptığı güzel sprint ancak 3. olmasına yetti. Bu sefer kendisi gibi kaliteli ekürisiyle gireceği bu yarışta, ekürisinin yarışı süratlendirmesi halinde düzlükte yapacağı sprintle kazanacaktır. Tek öneriyorum.

Güvenemeyenler önlerde boş kalması halinde 5 numaralı Vedo ve iyi formuyla 6 numaralı Maximus Dream'i değerlendirebilirler.

4. Ayak

1- Dökerşah: Yarış hayatını İzmir'de sürdüren ve çok iyi bir form yakalayan kaliteli tay, son yarışından önce bu satırlarda çimde daha iyi koşmasını beklediğimizi belirtmiştik ve bizi yanıltmayarak kazanmıştı. Son katıldığı 1800 yarışında güzel bir bekleme yapıp virajı 5. dönmesine rağmen düzlükten itibaren yaptığı güzel sprintiyle yarışı kazanmasını bildi. Son yarışına göre bugün daha sert bir grup olmasına rağmen bu safkanın da en az rakipleri kadar kaliteli bir tay olduğunu düşünüyorum ve ilk isim olarak öneriyorum. 

3- Obiwan: Geçen sezon İstanbul'da süper bir sezon geçiren kaliteli safkan, yaklaşık 6 ay kadar bir ara vermiş olmasına rağmen düzenli ve müthiş idmanlarla gireceği bu yarışta nefesten etkilenmezse en şanslı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta, son kum pist yarışını kazanarak formda olduğunu gösteren 2 numaralı El Conquerador diğer bir şanslı isim olup, 2 yarış görerek kondisyonunu geliştiren ve geçen sezon bu tip gruplarda iyi yarışlarını izlediğimiz 5 numaralı Sarılar Runner bomba yapabilir.

5. Ayak

5- Akjoltoi: Henüz maidenden çıkmamış olsa da özellikle Bursa'da katıldığı son 1400 yarışında startta 3-4 boy oyalanmasına ve düzlüğe de oldukça uzak geride çıkmasına rağmen jokeyinin fazla zorlamadan yaptığı müthiş sprint görülmeye değerdi. Kan hattı da üst sınıf olan kaliteli tayın bu yarıştaki en şanslı isim olduğunu düşünüyorum.

3- Golden King: Üst grupta katıldığı son yarışında, yarışın yavaş gitmesinden dolayı dezavantajlı olan safkan  düzlükte çok da zorlanmadan jokeyinin kontrolünde 4. bitirdi. Bugün çok daha müsait grupta koşacak olan tay yarıştaki en şanslı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta; kilo dezavantajına rağmen, son yarışında başarılı bir 3.'lük elde eden 1 numaralı Bardo, üst grupta ve kısa mesafedeki yarışı ölçü olmayan 8 numaralı Prenses Zeyna, normal şartlarda bugün önlerde önereceğim ancak 23 Mart'taki yarıştan son anda çıkarıldığı için aklımda soru işareti olan 4 numaralı Sleipnir yarıştaki diğer iddialı isimlerdir.

6. Ayak

6- Yaşarer: Üst grupta katıldığı yarışında, startta 3-4 boy kadar oyalanınca her zamanki stili dışında koşup en geride bekleme yapan safkan düzlükten sonra yaptığı müthiş sprintle son 200'de rakibi önünde gezinmesiyle fotoda 4. kaldı. Bugün çok daha müsait grupta yarışın mutlak favorisidir.

Bu yarışta; 63 kiloyla katıldığı yarışını beğendiğim ve şimdi çok daha müsait kiloyla koşacak olan 3 numaralı Babaali, kilo dezavantajına rağmen 1 numaralı Kartekin, kilo düşen 4 numaralı Korkutefe, zaman zaman ters yarışlar koşabilen 5 numaralı Koryürek, kazandığı yarıştaki formunu sürdüren 8 numaralı Centilmen ve eküri avantajı olan 7 numaralı Durmazer yarışın sırasıyla diğer şanslı isimleridir.



          Mini Altılı                                        Normal Altılı        
5     3     3     1     5     6                      5     3     3     1     5     6
1     7            3     3                             1     7            3     3     3
3     5                   1                             3     5            2     1     1
2                          8                             2     6                   8     4
            4,80 TL                                          1                   4
     
                                                                         60,00 TL

                                     Geniş Altılı          
                           5     3     3     1     5     6
                           1     7            3     3     3
                           3     5            2     1     1
                           2     6            5     8     4
                                  1                   4     5
                                                              8
                                                              7  
                                     140,00 TL

Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Hiç yorum yok: