3 Mart 2013 Pazar

Leverkusen - Stutgart Detaylı Analiz ve Tahmin

Leverkusen, geçtiğimiz hafta Furth deplasmanında 2 puan bırakarak Dortmund'un puan kaybettiği haftada 2.'liği geri alma şansını tepmiş oldu. Özellikle iç sahada baskılı oynayan Leverkusen içerde oynadığı 11 maçta 8 galibiyet aldı ve tek yenilgisini Dortmund'a karşı almıştı. Uefa Avrupa Ligi'nde de Benfica'ya elenmekten kurtulamayan ev sahibi takım Almanya Kupası'nda da Wolfsburg'a yenilerek elendiler. Ellerinde sadece lig kaldı. Bugün için önemli bir eksiği yok.
Stutgart, son günlerde formda görünen takım Uefa Avrupa Ligi'nde Genk'i deplasmanda yenerek üst tura çıktı. Perşembe günü Uefa Avrupa Ligi mücadelesinde Lazio'yu evinde ağırlayacak. Bir dönem sıkıntısını yaşadıkları düşme potasından artık iyice uzaktalar. Hatta 2-3 maç üst üste kazanırlarsa ligdeki kupa mücadelesi içinde olabilirler. Deplasmanda iç sahadakinden daha fazla puan toplamasıyla ilginç bir görüntü çiziyor. Defanstan Niedermeier bu maçta forma giyemeyecek.

Her ne kadar deplasmanda daha iyi futbol oynayıp daha çok puan toplamış olsalar da Stutgart'ın, Leverkusen deplasmanında çok şanslı olacaklarını düşünmüyorum. Perşembe günü Lazio'yla Avrupa Ligi maçına da çıkacaklar. Heleki ligin boyunun iyice kısaldığı bu dönemde Leverkusen'in kredisini olmadık maçlarda tüketmesi ve elinde sadece lig kalmış olması Stutgart için dezavantajlar. Ben Leverkusen'in bu maçı kazanacağını düşünüyorum. Alternatif olarak ise gollü bir maç bekliyorum.


Bol şanslar...

Hiç yorum yok: