7 Mart 2013 Perşembe

Viktoria Plzen - Fenerbahçe Uefa Avrupa Ligi Analiz ve Tahmin

Plzen, Çek Cumhuriyeti Ligi lideri durumunda. Bu sezon öncelikle Uefa Avrupa Ligi'nde 3 ön elem turu oynadıktan sonra gruplara kalmış ve A. Madrid'in bulunduğu gruptan lider çıkarak dikkatleri üzerine çekmişti. Sonraki turda ise kendisine hiç şans verilmediği Napoli eşleşmesinde önce deplasmanda rakibini 3-0 gibi sansasyonel bir skorla daha sonra da içeride 2-0 yenerek, yani Napoli gibi özellikle hücum hattıyla ön planda olan bir takımdan iki maçta da gol yemeyerek tur atladı. Herkesin aklına acaba yeni bir Sparta Prag mı doğuyor sorusu geliyor, bunu ilerleyen zamanda göreceğiz. Ancak şu ana kadar müthiş başarılı sonuçlar aldılar. Bugün orta sahanın önemli ismi Limberski cezalı olduğundan forma giyemeyecek.

Fenerbahçe, son Beşiktaş maçında 2 farklı görüntü çizdi. İlk 20-25 dk çok iyi oynayan aynı zamanda rakibe oynatmayan bir takım olarak maçı izlerken zorlanmadan kazanacağını düşündürttü ve hatta öne de geçti. Ancak kalan 65 dakika boyunca sanki o ilk 20-25 dakikayı oynayan kendileri değilmiş gibi çok dağınık bir görüntü çizdi. Ben Emre'nin gelişinin "futbol olarak" takıma çok faydalı olduğunu orta sahasının daha bir işlerlik kazandığını düşünüyorum. Ancak Uefa kurallarına göre Emre bugün forma giyemeyecek. Emre'nin yanısıra Meireles ve Egemen cezalı, Hasan Ali, Stoch ve Krasic de 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Ben bugün Fenerbahçe'nin bunca eksiklerine be Plzen'in bu performansına rağmen Çek Cumhuriyeti'nden bir beraberlikle döneceğini düşünüyorum. Zaten takım olarak da böyle bir sonuca ihtiyaçları var.


Bol şanslar...

http://www.facebook.com/savass.usta
https://twitter.com/lsporl

Hiç yorum yok: