27 Şubat 2013 Çarşamba

Bayern Münih - Dortmund detaylı analiz ve tahmin

        Çok hararetli bir "çeyrek final" eşleşmesi. Bir nevi "erken final". Almanya'nın son yıllardaki en başarılı en iyi futbol oynayan ve sadece Avrupa'nın değil dünyanın dikkatini çeken iki takımın mücadelesi. Bir tarafta olmuşları toplayarak bir takım yaratıp çok iyi bir "takım" haline gelen dünyanın en pahalı takımlarından birisi, diğer tarafta ise yıldızlarını kendi yaratıp müthiş futbol oynayan ve dünyanın dikkatini çeken oldukça genç bir takım.
        Bayern Münih büyük ihtimalle ligi artık bitirdi. Zaten rakipleri bile teslim olmuş durumdalar. Zira, örneğin geçtiğimiz günlerde ligdeki en yakın takipçisi olan Dortmund'lu Türk asıllı İlkay ile yapılan bir röportajda o da artık Bayern'in burdan şampiyonluğu vermeyeceğini bildiklerini söyleyerek bir anlamda kabullendiklerini anlattı. Bayern'in geçtiğimiz birkaç seneye göre en büyük artısı artık kolay gol yemiyorlar hatta bazı maçlarda pozisyon dahi vermiyorlar. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kaybetmelerindeki en büyük neden buydu. Çok pozisyon verip gol için bastırırken bir anda geriye düşüyorlardı. Artık daha "sağlamcı" oynuyorlar. Bu sezon enteresan bir özellikleri daha oluştu o da girdikleri pozisyonları gole çevirmedeki yüzdelerindeki artış. Yani aslında geçtiğimiz sezonlara göre daha az pozisyona giriyorlar ama gole çevirmede sıkıntı yaşamıyorlar. Zaten bunda sıkıntı yaşadıkları an maç da tehlikeye giriyor. Örneğin içeride oynadıkları Leverkusen maçı! Yine örneğin içerideki M.Gladbach maçı! Yani sizi son günlerdeki Schalke ya da Werder yahut Arsenal maçları aldatmasın. Her zaman öyle olmaz. Bunlar iyi defans yapamayan açık oynayan takımlar. Ve eğer Bayern'e karşı açık oynarsanız maç sonu Schalke veya Werderli futbolcular gibi utanabilirsiniz. Onlar Bayern'e karşı nasıl oynanmaması gerektiğini gösterdiler. Bu arada bugün Ribery cezalı oynamayacak, ki bence büyük handikap Bayern için.
        Dortmund ise; çok genç, dinamik bir takım. Ligin en zevk veren futbolunu oynuyorlar kesinlikle. Ancak sağlamcı oynamadıkları için bazen öne geçtikleri maçları bile kaybedebiliyorlar. Örneğin içeride 4-1 yenildikleri Hamburg maçı. Öne geçtiler ve herkes tamam kesin Hamburg'u dağıtacak diye düşünürken bir anda gol ve goller yediler sonra bir kırmızı kart gördüler. Tabi Hamburg eline geçen fırsatı tepmeyip maç başında "1 puan verelim maç oynanmasın" deseler üstüne atlayacakları maçta farka gittiler. Bugün Dortmund'da bana göre şu an dünyanın her takımında oynayabilecek yetenekteki Hummels'in oynamama ihtimali var, sanırım maç saatinde netleşecek. Eğer oynamazsa bu da Dortmund adına büyük handikap olur.
        Bayern Lig, Kupa ve Ş. Ligi yani 3 kulvarda gidiyor. Dortmund'un ise elinde Kupa ve Ş. Ligi var. Maçın Allianz Arena'da oynanacak olması Bayern için büyük avantaj. Elemenin tek maç olması maçı daha da zorlaştırıyor. Rövanşı olsa belki Bayern'i daha rahat söylerdim. Tecrübeli oyuncuların çokluğu belki Bayern'i ön plana çıkarıyor gibi görünse de çok ortada bir maç. Son dönemde aralarındaki maçlarda Bayern'in tek galibiyeti sezon başı oynanan Almanya Süper Kupası. Ligde bu sahadaki maç 1-1 bitmişti. Önceki iki sezonda da oynanan maçların hepsini içeride dışarıda Dortmund kazanmıştı. Bana göre maçın kaderini Dortmund'lu futbolcular belirleyecek. Eğer Dortmund iyi defans yaparsa bence Bayern çok zorlanacak ve bu maçta çok gol olmayacak gibi görünüyor. Ben bu maçın beraberlikle uzatmalara gidebileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok: