27 Şubat 2013 Çarşamba

Mersin İdman Yurdu - Eskişehirspor detaylı analiz ve tahmin

          Çok garip bir takım Mersin İdman Yurdu. Futbolcuları tek tek ele aldığınızda ne kadar iyi bir takım ama şu an birçok kişiye göre 1 numaralı düşme adayı. Aslında ligin ikinci yarısına çok iyi başladılar. Ordu deplasmanında son dk yedikleri golle 2 puan bırakıp 1 puana razı oldular. Ve maçın genelinde oyuna hakim olan, futbol oynamaya çalışan, pozisyona giren takımdı. Sonra içeride Sivasspor'u aynı futbolla dağıttılar. Daha sonra bugünkü rakibi Eskişehirspor'dan deplasmanda puanla döndüler. Acaba mı derken yine bir düşüş başladı. Fikstür de çok zordu ve içeride FB, TS dışarıda ise Gençler'e kaybettiler. Bence yine de ligde kalabilirler. Herşey bitmiş değil. Arka arkaya 2 galibiyet alınsa çok iştahlanır ve morallenirler. Bu arada taraftar ve yönetim arasındaki gerginliği de biliyoruz. Taraftarın büyük bir kısmı bu yönetimi istemese de büyük bir vefa örneği göstererek içeride ve dışardaki maçlarda takımı yalnız bırakmıyorlar.
         Eskişehirspor ise sezon başında kimsenin dillendirmediği ama içten içe "Anadolu'dan bir takım yine bir süpriz yapacak olursa bu Eskişehirspor olur" dediği bir takımdı. Ancak çok inişli ve çıkışlı bir grafik çizdiler. Şu anda her takımı yenebilecek ve yine her takıma yenilebilecek bir takım hüviyetindeler. Forvetinde Necati, Camara ve Türk asıllı İsveç vatandaşı Erkan, orta sahada büyük takımların transfer gözdelerinden Alper, yanında Tello gibi bir tecrübe, sağda benim çok çok beğendiğim Veysel, defansın göbeğinde Servet vs vs. İnsan böyle yazarken de ne acayip bir takım diyor bir kez daha kendi kendine. Ama yine de ligi iyi bir yerde bitirecekleri kesin. Kupada ise bu turu geçerlerse alternatif favorilerden olurlar bence.
         Gelelim maça. Mersin'in içinde bulunduğu durumdan dolayı kupayı görmezden geldiğini ilk günden beri biliyoruz. Stopersiz çıktığı maçları bile gördük. Bir nevi deneme ve antrenman maçları olarak görüyorlar. Bugün yine oldukça yedek ağırlıklı bir kadro olmasını bekliyorum. Eskişehirspor içinse kupaya devam ya da tamam maçı olacak. Eğer Mersin yedekleri olağanüstü bir performans göstermezlerse bence bu maçı Eskişehirspor kazanır hatta ve hatta 2-3 fark olursa da şaşırmam.

Hiç yorum yok: