17 Mart 2013 Pazar

16.03.2013 İstanbul At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

2- Hasanşah: Bana göre hayatının en iyi dönemini geçiren safkanın son 2 yarışında son ana kadar mücadele içinde kaldığını izledik. Halis'in başka at tercih etmesine belki anlam verilemeyebilir ya da başka türlü yorumlara yol açabilir olsa da ben tırnağının ucuna gelmiş olan safkanı ilk isim olarak öneriyorum.

1- Bayhan: Form durumu için söylenecek tek söz "olağanüstü" olur sanırım. 9 yaşına gelmiş olsa da son 2 yarışında ne kadar karakterli bir at olduğunu gördük. Müthiş formu ve yarış görerek formunu yükseltip bugün de kazanma ihtimali olan ekürisiyle birlikte yarışın yine en şanslı isimlerinden birisi olacaktır.

Bu yarışta, son yarışında jokeyinin enseye basmasından sonra gerilerde yarışı bitirmesine rağmen kalitesiyle her an devreye girebilecek ve Halis'in tercihiyle 7 numaralı Bilgekurt ve yine hayatının en iyi dönemini geçiren 3 numaralı Nurca da  bu formuyla değerlendirilmesi gereken isimlerdir.

2. Ayak

13- Willpower: Sabırlı, Tight End, The Rising gibi birbirinden sınıf safkanların anne kardeşi olan kısrak yarış hayatına çim pistte yaptığı 3.'lükle başlayıp yaklaşık 5 ay ara verdikten sonra bu sefer sentetik pistte yakın ara yarışı yine 3.'lükle bitirirken göz doldurdu. Kondisyonunu yükselten tay yarış görmesiyle beraber bu yarışta etkili jokeyiyle en şanslı isim olacaktır.

4- Genç Purple: Annesinin Mistress Purple olmasından dolayı Hernando kanı taşıyan kaliteli kısrak son yarışında, yarışı gerilerde takip etmesine rağmen aralardan çıkarak orta kulvardan yaptığı etkili sprintle bir ara yarışa da hakim olan safkan dışındaki rakibine geçilerek 2. kaldı. İdmanlarında da bu formunu koruduğunu gösteren tay yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta, son yarışında start verildikten sonra ön grubun gerisinde kalmasına rağmen düzlükte yaptığı güzel sprintle 4. olan ve Gold Angel ile ana-baba bir kardeş 10 numaralı Tatami, hayatının ilk yarışında startla birlikte önlerde yarışı 4-5 takip edip düzlükte yaptığı sprintle ikinci olan dış orjinli 9 numaralı Sude Sultan, hayatının ilk yarışı olmasına rağmen çok iyi hazırlıkları olan ve kaliteli isim Cardenas'ın kızı olan 2 numaralı Calliape, verdiği aradan sonra üst grupta yarış gören ve yarış nefesini arttıran Gazi Şampiyonu Welldone kızı olan 12 numaralı Welldones Daughter diğer iddialı isimler olacaktır.

3. Ayak

5- Serkancan: Bursa'dan geldikten sonra koştuğu ilk yarışında 10 boy startta kalmasına rağmen ikinci olan kaliteli safkan son yarışında 2 boy kadar startta kalmış ancak virajdan sonra istendiği gibi arttıramayıp son 200'den sonra jokeyinin kontrolünde yarışı gerilerde tamamlamıştı. O yarışını ölçü almadığım safkan uzayan mesafede startta çok fazla oyalanmadığı taktirde uygun kilosuyla ve sonlarda yapacağı etkili ataklarla yarışı lehine çevirmeye çalışacaktır.

1- Lavokato: Katıldığı son yarışında gereksiz yere öndeki rakibini erken kovalayan safkan virajda liderliği aldıktan sonra son 150ye kadar önde gelip, dışarıdan gelen rakibine geçildi. Bugün aynı hatayı yapmayacağını düşündüğm kalite safkan dezavantaj gibi görünen ancak alışkın olduğu bu ağır kilosu ve herzamanki jokeyi M. Kaya ile yarışta iddialı olmaya çalışacaktır.

Süratli gideceğini düşündüğüm bu yarışta sonlardaki ataklarıyla devreye girebilecek olan 4 numaralı Mia Nur, sahip değiştirdikten sonra güzel bir form yakalayan ve son yarışını fotoda kaybeden 2 numaralı Star Gate, yakaladığı güzel formuyla ön tarafta fazla rahatsız edilmezse son yarışını tekrar edebilecek olan 6 numaralı Acıdereli diğer iddialı isimler olacaktır.

4. Ayak

5- Yeşey: Katıldığı son yarışında uzun mesafeden etkilenen kaliteli safkan süratli gitmesi beklenen bu yarışta sonlarda yapacağı etkili sprintle yarışı lehine çevirmeye çalışacak olup ilk şanslı isimdir.

3- Luca Brasi: Yaklaşık 2 aylık aradan sonra kazanmaya kaldığı yerden devam eden kaliteli safkan rahat tempo bulması halinde son yarışı gibi kolay bir yarış kazanabilir. İddialı olacaktır.

Bu yarışta; yaklaşık 4 ay kadar ara verdikten sonra katıldığı son yarışta startta oyalanan 1 numaralı El Conquerador sonlarda yaptığı etkili ataklar kazanmasına yeterli olmadı. S. Kaya ile yarıştaki bir diğer iddialı isim olacaktır.

5. Ayak

8- Jigglypuff: Babası şampiyon Perfect Storm, annesi ise Havadis ve Tough Guy gibi üst düzey taylar vermiş Herdem olan kaliteli tay hayatının ilk yarışında sonlardaki güzel sprintiyle fazla zorlanmadan 4. olurken ilerisi için oldukça ümit verdi. Güzel hazırlıkları ve usta jokeyiyle bu yarışı kazanacağını düşünüyorum. Günün bankosudur.

6. Ayak

14- Shiny Moon: Katıldığı son yarışta startla birlikte numara götüren safkan son metrelerde içinden gelen rakibine avlanarak ikinci kaldı. Dış orjinli bu atın babası Byron, G2 galibi bir attı. Kalitesine çok inandığım atın idmanlarının da çok iyi olması ve çok müsait kilosuyla sizlere ilk isim olarak öneriyorum.

5- Highly Rooted: Katıldığı son yarışta orta kulvardan yaptığı ataklarıyla yarışı 2. bitiren kaliteli safkan bugün de kilo dezavantajına rağmen yetenekli jokeyi U. Polat'la yarışın iddialı isimlerinden olacaktır.

Sürprize müsait bu koşuda; son dönemde çok iyi bir form yakalayan 10 numaralı Vinnie Vango, tatminkar formuyla 12 numaralı İmpressing, iki yarış görüp daha iyi duruma gelen ve eküri avantajına sahip 13 numaralı Baba Kartal diğer şanslı isimler olacaktır.



          Mini Altılı                                        Kombine Altılı        
 2    13    5     5     8    14                      2    13    5     5     8    14
 1     4     1     3            5                       1     4     1     3            5
       10    4                  10                      7    10    4     1           10
                                                                    9     2                  12
                                                                           6                  13

                 5,40 TL                                             45,00 TL


                                   Geniş Altılı         
                         2    13     5     5     8     14
                         1     4      1     3             5
                         7    10     4     1            10
                         3     9      2                   12
                                2      6                   13
                               12     3                    7
                                                              4

                                    151,20 TL

Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Hiç yorum yok: