17 Mart 2013 Pazar

B. Dortmund - Freiburg Detaylı Analiz Ve Tahmin

Dortmund, Ş.Ligi'nde oldukça şanssız bir kura çekti. Bazılarına göre erken final. Barcelona maçına daha çok var o yüzden şu an tüm konsantre lige çünkü Leverkusen'le sıkı bir ikincilik mücadelesi içine girdiler. Dolayısıyla bu tür maçlar çok önemli. Oynadıkları futbolla ilgili söylenecek söz yok. Müthiş oynuyorlar. Genç kadroya rağmen bir o kadar tecrübeliler artık. İlkay, Lewandowski, Götze gibi isimler harika futbol oynuyorlar. Onları izlemek keyif ancak bazen öne geçtikleri maçlarda dahi öyle hatalar yapıyorlarki maçı kaybediyorlar ya da kaybetme noktasına geliyorlar. Zaten şampiyonluktan kopma nedenlerinden birisi de bu. Geçen hafta derbi maçta Schalke'ye kaybettiler. Bugün şu an dünyanın en iyi defans oyuncularından birisi olan Hummels ve orta sahadan S. Kehl forma giyemezken bir başka orta saha Sven Bender ve yine orta sahadan Blaszczykowski'nin durumları ise belirsiz.

Freiburg, sezon başında kendisinden beklenenin çok üstünde bir performans gösterdiler. Alman ekolünü en iyi yansıtan takımlardan birisi. Disiplinden asla taviz vermiyorlar. Geriye düşseler dahi aynı futbollarına devam ediyorlar. Bu da başarıdaki en büyük etkenlerden birisi oldu bu sezon. Şu an ligde Uefa için mücadele ediyorlar. Bu tür maçlardan alacaklar her puan ekstra puan olarak hanelerine yazılacak. Bazen enteresan puan kayıpları yapıyorlar. Örneğin geçen hafta 5 maçlık yenilmezlik serisi kendi evlerinde Wolfsburg'tan 5 yiyerek sona erdi. Pek bekledikleri bir sonuç değildi bu da.

İki takım arasında elbet kalite farkı var. Freiburg iyi niyetle futboluna devam ediyor. Ancak bu deplasman onların puan alabilecekleri bir deplasman değil. Dortmund geçtiğimiz haftanın acısını çıkarmak isteyecektir. İç saha avantajıyla ben kazanacaklarını hatta 2 farka ulaşabileceklerini düşünüyorum.

Bol Şanslar... 

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl


Hiç yorum yok: