30 Mart 2013 Cumartesi

30.03.2013 Adana At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

3- Kempes: Kazandığı yarışın aksine bu sefer yarışı önlerde kabullenen safkan düzlükten sonra erken başa geçince dışarıdan kuvvetli gelen rakibine fotoya yakın geçilerek 2. kaldı. Bu tür mesafeleri de iyi koşacağını düşündüğüm tay, yakaladığı güzel formuyla bu defa daha sabırlı koşması halinde yarışın en şanslı ismi olacaktır. Küçük kuponlara riske edilebilir.

4- Robusto: Son yarışında, yarışı yüksek tempoda götüren rakibini yarış boyunca kovalayıp, son 200'de dışına kadar gelip yarışı kazanacak izlenimi veren tay önce dışından gelen rakibine geçilip sonra da içerdeki rakibinin tazelemesiyle 3. kaldı. Uzayan mesafelerde çok iyi koşacak izlenimi veren tay sürdürdüğü güzel formuyla yarıştaki iddialı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta, son yarışını ölçü almadığım iyi idman durumuyla 5 numaralı Güm Güm diğer iddialı isimdir.

2. Ayak

1- Irmak Sultan: Ters mesafede koştuğu son yarışında yakın ara 3.'lük elde eden safkan, bu sefer kendisi için en uygun mesafede koşacak olup iyi anlaştığı jokeyiyle yarıştaki en şanslı isim olacaktır.

5- Kameray: Katıldığı son  yarışlarında start sorunundan dolayı başarılı olamayan safkan, iyi koştuğu bu mesafede bir süre ara vermiş olsa da dinçlikle ve daha önce birlikte yarış kazandığı jokeyiyle yarışın şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; bazen start sorunu yaşasa da birbirinden iyi yarışlar koşan formunun zirvesindeki 3 numaralı Hanım Abla, 2 yarış görerek daha iyi duruma gelen 4 numaralı Başkentlim, sert temposuyla bir çırpıda bitirebilecek 6 numaralı Nergisçiçek ve iyi formunu koruyan 2 numaralı Burhaniye diğer şanslı isimler olup, yarışın sürpriz ismi ise 11 numarlı Yandımayşe olacaktır.

3. Ayak

9- White Hope: Katıldığı yarışlarını hep az farklarla kaybeden safkan yakaladığı formu ve çok iyi idman durumuyla bu koşunun ciddi favorisidir. Yarış içinde bir sıkıntı yaşamadığı takdirde kazanmasını bekliyorum.

Bu safkana güvenemeyenler, son yarışında fauller yemesine rağmen güzel bir 4.'lük elde eden 6 numaralı Singapore Story ve iyi hazırlıklarıyla 7 numaralı Sir Brahms'ı sırasıyla değerlendirebilirler.

4. Ayak

Birbirinden formda ve kaliteli atların koşacağı ve yarışın gidişatının sonucu net olarak belirleyeceği bu koşuda, 3 numaralı Azaraks, 7 numaralı Dancing River ve şehir şehir dolaştırılıp çok sık koşturulsa da yazmadan da edemediğimiz 2 numaralı Aydemirhan ayırımsız yazılmalıdır.

5. Ayak

1- Çıkmazhan: Çok iyi bir form yakalayan safkan, son yarışında üst grupta, yarışı grubun gerisinde takip edip viraja da böyle girdikten sonra düzlükte iç kulvardan yaptığı atakları kendisine 4.'lük getirdi. Bu sefer daha uygun bir grup bulan bu atı ilk isim olarak öneriyorum. Tek dezavantajı jokeyinin safkanı tanımıyor olması.

9- Nut Crucker: Son uzun mesafeli yarışında, yarış boyu teşvikle giden safkan düzlükten itibaren dış kulvardan yaptığı güzel sprintiyle 2. oldu. Bugün de yine uzun mesafede ve jokey tercihiyle yarıştaki şanslı isimlerden biri olduğunu düşünüyorum.

Bu yarışta; son yarışında bir ara gelir gibi olmasına rağmen düşen temposuyla tabela dışında kalan 3 numaralı King Bolt, yarışa tempo vermesini beklediğim ve önde boş kalması halinde ters yarış koşabilecek 4 numaralı İnvincible, iyi formuyla 2 numaralı Epitaph diğer şanslı isimler olacaktır.

6. Ayak

4- Lion Rock: Katıldığı üst grup koşusunu ölçü almadığım safkan bir önceki maiden yarışta grubun yaklaşık 50 metre gerisinde kalmasına rağmen sonlarda yaptığı ataklarıyla yakın ara 3. bitirirken çok dikkat çekmişti. Usta pilotu ve güzel hazırlıklarıyla yarışın favorisidir.

11- Valley Of The Sun: Son yarışında güzel bir beklemeyle ve sonlarda yaptığı ataklarıyla bir ara yarışa hakim olacakmış izlenimi vermesine rağmen sonlarda düşen temposuyla 3. olurken gayet iyi görünüyordu. 2 yarıştır son 300'de kazanacakmış gibi gelip yarış kaybeden bu at bugün daha hazır ve kısa sprint attığı takdirde yarışı lehine çevirebilecek yetenektedir.

Bu yarışta, son yarışlarında tabela içinde yer alan ve iyi bir forma ulaştığını düşündüğüm 6 numaralı Oğlum Kaan, kısa bir süre ara verse de 5 numaralı Montana Sky, eküri avantajıyla 2 numaralı Exhausted Soldier, yaptığı ikinciliklerle yarışseveri adeta bezdiren bana göre sürekli yaptığı gibi önlere yakın değil de mutlaka daha arkalarda bekleyip sprint yapması gereken 10 numaralı Sivereklim ve ilk kez koşacak olmasına rağmen üst düzey kan hattıyla 7 numaralı Pango yarışın diğer şanslı isimleridir.



         Mini Altılı                                  Kombine Altılı     
 3    1    9    3    1     4                      3    1    9    3    1     4
 4    5          7    9    11                     4    5          7    9    11
       3                       6                      5    3          2    3     6
       4                                                     4                4     5
       6                                                     6                2     2

              6,00 TL                                       56,25 TL

                                 Geniş Altılı          
                          3    1    9    3    1     4      
                          4    5          7    9    11
                          5    3          2    3     6
                                4                4     5
                                6                2     2
                                2                      10
                               11                      7

                                  110,25 TL

Bol şanslar...

www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl

Hiç yorum yok: