6 Nisan 2013 Cumartesi

06.04.2013 Ankara At Yarışları Detaylı Analiz ve Tahmin

Altılı Ganyan

1. Ayak

6- Sedatbey: Kalitesine çok inandığım safkan katıldığı son yarışında dış kulvardan doldurarak önde giden rakibinin arkasına takılıp viraja girdikten sonra hafif açılarak düzlüğe dönüldükten sonra tam sprinte kalkacağı anda düşme tehlikesi geçirip bu metrelerden sonra jokeyinin kontrolünde yarışı tabela dışında tamamladı. Ancak belirtmek lazımki en etkileyici olan; jokeyi safkanı kontrolüne almasına rağmen tuta tuta yarışı tamamlarken bile her metrede at geçiyordu. Görünen o ki; o talihsizliği yaşamasa yarışı kazanabilirmiş. Bugün aynı formu devam eden safkan kilo avantajı ve ideal mesafesinde yarışın en şanslı ismi olacaktır. Alternatif tek isimlerden birisidir.

Kilo farklarının çok olduğu bu yarışta, son çim yarışlarını ölçü almadığım 2 numaralı Kaya Fırtınası ve ağır kiosuna rağmen 1 numaralı Tunçoğlu yarıştaki diğer iddialı isimler olacaktır.

2. Ayak

2- Aydemirbey: Son 2 yarışında sert grupta koşan safkan, katıldığı son yarışında start çıkışında tereddüt edip en arkaya düşüp düzlükten itibaren düzgün aksiyonlarla yaptığı ataklar tabelaya girmesine yetmedi ve yakın 5. oldu. O yarışında Y. Pilavcılar'ın kendi kilosunun hafif olmasından dolayı safkana biraz fazla kurşun yüklenmesinin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Bugün daha az kurşun alacak olan safkan startta oyalanmadığı takdirde yarışın en şanslı ismi olacaktır.

5- Murathan: Katıldığı son yarışında, startla birlikte gereksiz yere önde yüksek tempoda giden rakibinin peşine takılan safkan viraja gelmeden yine gereksiz yere teşviklere başlayıp düzlükten sonra iç kulvardan yaptığı güzel sprintiyle 3. oldu. Biraz daha sabırlı koşacağını düşündüğüm bu yarışta iddialı isimlerden olacaktır.

Bu yarışta; yaşı ilerlemiş olmasına rağmen hala iyi yarışlar koşan 4 numaralı Good Prospect, son yarışında güzel bir birincilik elde eden 1 numaralı Hawk Attack, bir süre ara vermiş olsa da kalitesiyle 6 numaralı Muratoğlu diğer iddialı isimler olup, henüz 2 yarış koşmuş,kazanamamış ve bir süre ara vermiş olsa da ünlü Shamardal'ın yavrusu olan, düzenli idmanlarını da sürdüren, gelirse kupon bırakmayacak 7 numaralı Torchy yarışın büyük bombasıdır.

3. Ayak

4- White Hope: Son yarışında jokeyi sanki tek başına koşuyormuş gibi öndeki rakiplerinin oldukça gerisinde viraja girip düzlükten itibaren bariyer dibinden yaptığı güzel sprintine rağmen öndeki rakibinin elinde sermaye olmasından dolayı yetiştiremeyip 2. kalmıştı. Bu sefer aynı hatayı yapmayacağını düşündüğüm safkanı tek olarak öneriyorum. 

Bu safkana güvenemeyenler için sırasıyla; bir süre ara verdikten sonra yarış gören 5 numaralı Kafkaslı Fırtınası, hayatının ilk yarışında virajda dışarıları dolaşmasına rağmen güzel bir 3.'lük yapan ve orjin kalitesi üst düzey olan 2 numaralı Celestial Stone, her ne kadar koştuğu tek yarışında tabela yapmamış olsa da 10 boy startta kalmış olmasından dolayı gerçek gücünü göremediğimiz ancak oldukça kaliteli bir kan hattına sahip olan 1 numaralı Arap Baba yarışın bombasını yapabilir.

4. Ayak

1- Kolbastı: Son dönemde müthiş bir form grafiği yakalayan safkan, katıldığı son 1500 mesafeli ve iyi  gruptaki yarışında, start verildikten kısa süre sonra liderliği alıp kendi temposunu kabul ettirip bundan sonra fotoya kadar yanına hiç bir rakibini sokmadan kazanırken oldukça iyi görünüyordu. Bana göre uzayan mesafelerde çok daha başarılı koşacak olan safkan bugün de temposunu bozacak bir rakibi olmaması kendisi için büyük avantaj olup, yarışta kendi temposunu kabul ettirip kazanacağını düşünüyorum. 

Bu safkana güvenemeyenler için sırasıyla; 1 numaralı rakibi önde bozulacak olursa sonlarda yapacağı etkili sprintle devreye girecek ilk isim 2 numaralı Azimşah olacaktır. Büyük bomba ise jokey avantajıyla 3 numaralı Kahramankaya olacaktır.

5. Ayak

5- Kamkam: Katıldığı son uzun mesafeli yarışları oldukça iyi olan safkan, son yarışında sprintine biraz geç kalınca öndeki rakibinin aldığı avansı kapatamadı ve 2. oldu. Genel olarak ters mesafe olabileceği düşünülse de ben bu mesafede de başarılı olabileceğini düşündüğüm safkanın tek handikapı startta kalması olacaktır. Startta kalmazsa yarıştaki ilk şanslı isim olacaktır.

3- Golden Chance: 5,5 ay ara verdikten sonra 3 yarış gören ve yavaş yavaş form tutan safkan, İzmir'de katıldığı son 1400 yarışında, start verildikten sonra grubun en gerisine düştükten sonra viraja da bu şekilde girip düzlükten itibaren en iç kulvardan yaptığı müthiş sprintle 3. olurken, 1. ve 2. olan rakiplerinin çok avans almasından dolayı onları geçmesi hayli zordu. Bu sefer G. Kocakaya ile koşacak olan safkan sonlarda yapacağı ataklarla yarışta iddialı olacaktır.

Bu yarışta; ideal pist ve mesafesinde koşacak olan 1 numaralı Argonot, yine ideal pist ve mesafesinde koşacak olan 2 numaralı Mulan diğer iddialı isimler olup yarışa tempo vereceğini düşündüğüm 4 numaralı Usain ise formsuzluğuna rağmen önde boş kalması halinde yarışın bombasıdır.

6. Ayak

9- Taybars: Yaklaşık 2,5 ay ara verdikten sonra Bursa kumunda 2 yarış gören kaliteli safkan bu sefer bana göre daha iyi koştuğu çim pistte Ö. Kaya ile yarışın en şanslı ismi olacaktır.

5- Horzum: İyi grupta katıldığı son 1400 kum pist yarışında, yarışı en geride takip edip düzlüğe de bu şekilde çıktıktan sonra yaptığı sprint tabelaya girmesine yetmedi ve yakın 5. oldu. Daha önce de Ankara çiminde koşup kazanmış olan safkan bugün de düzelen formuyla yarışın en şanslı isimlerinden olacaktır.

Bu yarışta; ideal pist ve mesafesindeki 10 numaralı Yaşar Amca, ara verdikten sonra yarış gören ve daha önce bu pist-mesafede yarış kazanmış 3 numaralı Efe Özkan, yarış gören 7 numaralı Khaan, ağır kilosuna rağmen kalitesiyle 1 numaralı Aras Beyi diğer şanslı isimlerdir.



       Mini (Misli) Altılı                               Ekonomik Altılı      
 6     2     4     1      5      9                    6     2     4     1      5      9
        5                    3      5                    2     5                    3      5
                                     10                   1     4                    1     10
                                                                  1                    2      3
                 0,60 TL                                      6                    4      7
                                                                  7                            1
                                                                          27,00 TL

                                     Geniş Altılı           
                           6     2     4     1      5      9
                           2     5            2      3      5
                           1     4            3      1     10
                                  1                    2      3
                                  6                    4      7
                                  7                            1

                                          81,00 TL

Bol şanslar...

www.ganyansitem.tr.gg
www.facebook.com/savass.usta
www.twitter.com/lsporl            
                                                               


Hiç yorum yok: