4 Mart 2013 Pazartesi

Sevilla - Celta Vigo Detaylı Analiz ve Tahmin

Sevilla, hafta içinde yorumlarımda da söylediğim gibi A. Madrid'le oldukça çekişmeli ve gollü bir maç oynadı. Yine o yorumlarda defansına güvenmediğimi, özellikle Diego Costa'ya dikkat etmeleri gerektiğini ve Medel'in maçın gidişatını düşünerek her an kırmızı görebileceğini belirtmiştim. Tam da düşündüğümüz gibi oldu ve 2-2 berabere kalarak kupadan elendiler. Artık ligi iyi bir yerde bitirme hedefleri kaldı sadece. Bugün yukarılara çıkma adına önemli bir maça çıkacaklar. Zor da olsa ligde kalan 12 haftada Avrupa Ligi potasıyla 9 puan olan farkı eritmeye çalışacaklar. Bugün Trochowski ve müzmin sakat Perotti yine yoklar. Ancak zaten onlarsız oynuyorlar uzun zamandır.

Celta Vigo, yeniden yükseldiği La Liga'ya acaba yine veda mı edecek. Düşme hattındalar. Olası bir galibiyetle üstlerindeki iki takımı da altlarına alacaklar. Sevilla gibi bir rakip karşısında hem de deplasmanda bunu yapmaları biraz zor olacak gibi görünüyor. 6 haftalık galibiyet hasretlerine geçen hafta evlerinde Granada'yı 2-1 yenerek son verdiler. Granada'nın rakiplerinden birisi olduğunu da hesaba katarsak çok önemli bir 3 puandı. Bugün Mallo ve Tunez gibi defansın 2 önemli ismi kadroda olmayacak. Bu, zaten kısıtlı olan kadroda büyük handikap.

İç sahada bir başka oynayan Sevilla ile deplasmanlarda yokları oynayan Celta Vigo. Celta Vigo'nın alacağı her puan ligde kalma adına çok önemli olacak. Ancak deplasmanda bu kadar kötülerken, Sevilla gibi iç saha kaplanı karışısında işleri 2 kat daha zor. Sevilla'lı futbolcular eğer Avrupa Ligi hedefini fazla iyimser görmeyip lige havlu atmazlarsa kazanmamaları adına hiç bir sebep yok. Aynı zamanda erken gelecek bir gol maçı seyri müthiş bir maç haline getirebilir. Ben gollü bir maç bekliyorum.

Bol şanslar..

Hiç yorum yok: